KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. december 30., hétfő

Emma Chase: Királyi szerető (Uralkodj magadon 2#)

Álomgyár Kiadó, 2019
318 oldal
Fordította: Seres Noémi
Goodreads: 4,15
Besorolás: romantikus, erotikus, NA

Vannak férfiak, akik felelősségteljesnek születnek, és vannak, akiket rákényszerítenek, hogy felelősséget vállaljanak. Henry John Edgar Thomas Pembrook, Wessco hercege megkapta a létező összes kötelezettséget, amit a királyi körökben csak lehet.
De nem kezeli valami jól a helyzetet.
Lenora királynő, azt remélve, hogy unokája felnő a feladathoz, teret ad neki – csakhogy ha nincs otthon a macska, cincogni kezdenek az egerek. De amikor Henry találkozik egy amerikai tévés producerrel, végre hajlandó meghozni a saját döntését:
Üdv a királyi párválasztón!
A pártaláló televíziós valóságshow-ban a világ húsz leggyönyörűbb kékvérű nőjét gyűjtötték össze egy palotában. De csak egyikük nyerheti meg a gyémánt fejdíszt, és csak egyikük nyerheti el a jóképű herceg szívét.
Miközben Henry jól szórakozik a lányok versengésének szánalmas bohóckodásán, valaki igazán felkelti a figyelmét: egy csendes, szemüveges lány a sarokban, akinek a hangja angyali, a teste pedig egy szentet is kísértésbe vinne.
Minél jobban megismeri Henry Sarah Mirabelle Zinnia Von Titebottum kisasszonyt, annál inkább elbűvöli a lány természetes szépsége, az erélyessége, a kedvessége… és a mocskos humora.
De ahogy Rómát sem egy nap alatt építették, úgy a megbízhatatlan nemesek sem változnak meg egyik napról a másikra.
Ahogy Henry igyekszik jóvátenni a hibáit, úgy nyernek új értelmet a régi szavak a rámenős herceg fejében. Szavak, mint amilyen a tisztelet, a becsület és a szerelem.

A könyvet köszönöm az Álomgyár Kiadónak!

Ahogyan ez már többször is elmeséltem, a szívem legmélyén vitathatatlanul romantikus vagyok, néha még a műromantika is megfelel. Ezért is néztem lelkesen a Nagy Ő-t és a külföldi csatornákon a hasonló műsorokat. Amikor pedig megláttam ennek a könyvnek a fülszövegét, nem volt kétséges, hogy azonnal akarom olvasni. A sorozat első részét kedveltem nagyon, így nagyon örültem, amikor lehetőségem adódott rá, hogy ezt a részt is elolvashassam.

Henry boldogan éli a királyi sarjak gondtalan életét, tudva, hogy ő biztosan nem lesz trónörökös, így sok kötelezettsége nem lesz. Egészen addig, ameddig Nicholas bátyja el nem veszi Olíviát és ezzel együtt lemond a trónról. Így Henry lesz a trónörökös, de a bátyján kívül senki nem hisz benne, mindenki előre megjósolja az óriási bukást. 
Henry ezért úgy dönt, hogy ha már bukik, azt stílusosan tegye, úgyhogy elfogadja egy tévé producer ajánlatát, miszerint szerepeljen a Nagy Ő műsorában, ahol 20 gyönyörű nemesi származású nő verseng majd a kegyeiért és egy hónap után közülük kellene kiválasztania a leendő királynőjét. 
Sarah, bár nemesi származású, de egy könyvtárban dolgozik, szürke kisegérként. Nem szeret szerepelni, még az is hatalmas feladatnak tűnik a számára, hogy egy prezentációt adjon elő több száz ember előtt. A nővére viszont annál inkább szereti a felhajtást, így boldogan mond igent a Nagy Ő meghívására a műsorba. Az édesanyjuk viszont csak úgy engedi el őt, ha magával viszi a hugát is, aki majd a felügyeli a nővérét. 
Henry eleinte tobzódik a sok gyönyörű nő között, de hamar ráun a bármire hajlandó hölgyemények társaságára és legnagyobb megdöbbenésére a szeme végül a háttérben maradó szürke kisegéren akad meg... Mi lesz ebből? :)

Forrás: goodreads.com
Őszintén szólva élveztem ezt a regényt is a hiányosságai ellenére is. Mit gondolok hiányosságnak? A Nagy Ő műsort. Tudom, hogy a történet nem kifejezetten erről a műsorról szól, ráadásul kaptunk is jó pár "ízletes" részt belőle, ami csak megerősített minket is abban, hogy Henrynek még véletlenül sem ebből a csapatból kellene társat választania magának, de valahogy mégis szerettem volna még többet "látni" belőle.

Henry eleinte minden volt nekem, csak szimpatikus nem. Ő volt az a típus, akit kilométerekkel elkerülnék, ha ismerném. Egoista, önimádó, nőfaló, aki nagykanállal habzsolja az életet és a legutolsó morzsáig kihasználja a származásával járó előnyöket. Boldogan dobja bele magát a műsorba, egyrészt, mert egy rakás gyönyörű nő közül "mazsolázhat", ráadásként a nagymamája, a királynő orra alá is borsot törhet ezzel. Aztán kiderül, hogy ez még neki is sok, a nők sokkal rámenősebben vadásznak rá, mint ahogy ő tenné, így amikor csak lehet, próbál menekülni. És ekkor kibe botlik bele? Természetesen Sarahba, aki ugyanúgy próbál elbújni, hiszen neki eleve nagyon sok ez az egész műsor és csak a családja miatt tart ki. 

Sarah viszont számomra nagyon szimpatikus volt a történet elejétől fogva. Vele sokan tudnánk azonosulni, a könyvmoly fiatal lány, aki szívesebben bújik a könyvei közé, mintsem bárhol nyilvánosan is szerepeljen.

Kettőjük kapcsolata pedig lassan épült fel, imádtam, ahogy a félénk könyvmoly lány és a nőfaló, arrogáns herceg szépen lassan összejön. Eleinte csak barátok, a férfi a lánynál bújik meg, ha elege van a műsorból. A kezdeti barátkozásból én nem is számítottam többre, hisz Sarah mindenben ellentéte annak, amit Henry kedvel. De a végére kiderül, hogy Henrynek pont egy ilyen, nyugodtabb, két lábbal a földön álló lányra volt szüksége, Sarahnak pedig Henryre, aki egy kicsit életre kelti. 
Persze kaptunk egy kis bonyodalmat is, hogy ne csupán egy egyszerű tündérmesét olvassunk, legyen benne pár akadály, mire végre rájöjjön a párocska arra, hogy őket a sors egymásnak teremtette.

A szereplők közül az előző rész főszereplői csak vendégként szerepelnek ebben a részben, ami nem is baj, legalább tudjuk, hogy élnek, jól vannak, viszont nem veszik el a reflektorfényt Henrytől és Sarahtól. Akit még nagyon imádtam, az  Lenora királynő. Már az első részben is erős, határozott kézzel irányította a fiúkat, de ha arról van szó, akkor mégis segíti és támogatja őket. Mint egy igazi királynő és nagymama egy személyben:).

Összességében imádtam ezt a részt is, pár apróbb hiba mellett megkaptam azt a sztorit, amire vágytam. Kinek ajánlom? Mindenkinek, aki szerette az első részt, a végelláthatatlan romantikusoknak, mint én is és aki hisz a szőke herceg meséjében:).

Borító: Tökéletesen illik a sorozathoz, elegáns, figyelemfelkeltő. DE! Szerintem Sarah karaktere egyáltalán nem illik a borítón lévő fiatal nőhöz. Henry minden hájjal megkent, nagy játékos. A borítón lévő férfi pont ilyen. A fiatal nő mellette pont a párja, ugyanezt nézem ki belőle. Sarah pedig ennél egy jóval csendesebb, szürkébb szereplő.

Kedvenc karakter: Lenora királynő, Sarah, Henry

Szárnyalás: az alaptörténet

Mélyrepülés: - 

Érzelmi mérce: Szerelem, szerelem, szerelem, pici ármánykodás és még annál is több +18-s rész. Főleg, amikor Henry szemszöge kerül sorra :)

Értékelés: 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók