KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. december 22., vasárnap

Penelope Bloom: Her Cherry - Megnyalnám

A Maxim Könyvkiadónál jelent meg Penelope Bloom Objects of Attraction sorozatának első két darabja a Passion válogatás keretein belül. Vajon hogyan vélekedik a Blogturné Klub három bloggere a Bekapnám és a Megnyalnám regényekről? Kövesd a blogturné állomásait és a játékunk megfejtéséért cserébe esélyes lehetsz megnyerni ennek a két provokáló regénynek egyik példányát.

Maxim Könyvkiadó
224 oldal
Fordította: Stier Ágnes
Goodreads: 4,09
Besorolás:  Felnőtt, romantikus, humor, chic-lit

Hogy hogyan találkoztam vele?
Hát, egy úriember sosem kérkedik.
De szerencsére én nem vagyok az.
Először is fizettem a cseresznyéjéért (vagyis a pitéjéért, de nem ez a lényeg).
Aztán megfosztottam a virágaitól.
Végül otthagytam a névjegyemet, majd kisétáltam, mintha az enyém lenne a hely.
Ja, mondhatni, hogy erős indítás volt.

Hailey
Hogyan találkoztam Williammel? Besétált a pékségbe, vett egy cseresznyés pitét, ellopott egy virágokkal teli vázát, és végül otthagyta a névjegykártyáját. De mielőtt elmondom, mit csináltam a névjegykártyával, valamit tisztázzunk: William rosszabbkor be sem léphetett volna az életembe. A pékségem a csőd szélén állt. A bizarr exem nem akart békén hagyni. Ó, és amúgy egy 25 éves szűz voltam – igen, a tény, amit a barátaim minden adandó alkalommal a fejemhez vágtak. Ha a szüzességproblémámat Williammel oldottam volna meg, az olyan lett volna, mint egy kalapáccsal lecsapni egy legyet. Brutális túlzás, bár a legjobb fajta. De William őrülten dögös volt, ami hülye tettekre készteti a nőket. Engem is… Szóval felhívtam. Egyből tudtam, hogy bajban vagyok, amint meghallottam a szexi, mély hangját a vonalban, ahogyan azt mondta: „Még mindig őrülten kívánom a cseresznyédet. Kiszállítást vállalsz?”


A His Banana - Bekapnám olvasása után kíváncsi voltam a másik fivér történetére is, ami időben kb. néhány hónappal később játszódik. Be kell vallanom, hogy nekem ez a második rész még jobban is tetszett az elsőnél. Talán azért, mert ismerős volt már a stílus, és tudtam, hogy mire számíthatok. A jóféle humor most sem szorult háttérbe, megint gyakori, hangos nevetésre ingereltek a jelenetek. Azt nyugodtan kijelenthetem, hogy nem feltétlenül szükséges olvasni hozzá az első részt, önállóan is megállja a helyét. Bár nagyon szerettem azokat a részeket, ahol Bruce és Natasha feltűnnek, szóval azért nem árt a banánossal kezdeni, ha van rá lehetőség.
Adódik rögtön a kérdés, vajon miben különböznek az ikerpár belső tulajdonságai, mert ugye külsőre nagyon is hasonlók, apró öltözködési és hajviseletbeli eltérések vannak csupán. Habitusban azonban teljesen mások. William buja, érzéki, tudja kezelni a nőket, ellenben a visszafogott Bruce-al. William falja a nőket, de szigorúan csak alkalmi kalandokba bocsátkozik, mert ő is megégette már magát. Egy hosszabb kapcsolata során jól lehúzták anyagilag, és érzelmileg is, de nem a volt barátnője miatt, hanem annak a lánya került közel a szívéhez, akit egy ideig együtt neveltek. Azóta is folyamatosan zsarolja érzelmileg ez a nő, a lányát használja fel, hogy még több pénzt szerezzen a kiadásaira.
És ha ez még nem elég, sármos hősünk kleptomániás, viccesebbnél viccesebb tárgyakat csen el közeli barátoktól kezdve vadidegen emberekig. Van egy titkos szobája is az irodája rejtekében, ahol kiállításszerűen, vitrinekbe rendezve tárolja a lopott tárgyakat. Igen, még Bruce holmijainak sem tud ellenállni, de csakis a bosszantás miatt, vagy mégsem?
Talán így már érthető, miért volt ő a kedvenc karakterem, szenvedélyes, szexi pasi, de nem hibátlan.
Hailey karaktere már nem volt ennyire hihető, bár nagyon aranyos meg minden, de én ezt a "25 éves vagyok de még szűz" dolgot nem igazán tudom elfogadni. Ha egy nő ilyen csinos, barátságos, nem kimondottan introvertált, akkor elég  hihetetlen, hogy ennyire nem tud egy valamirevaló kapcsolatot sem felmutatni. Összesen egy darab ex van a láthatáron, aki folyamatosan üldözi, de ez sem volt olyan komoly, lényegében nincs is nagy szerepe a történet szempontjából. A lány nagymamája viszont nagyon tetszett, imádtam a beszólásait. 
A szerző a cselekményt ennél a résznél sem bonyolítja túl, úgy fogalmaznék, hogy tekintsünk el a különösebb elemzéstől, mély mondanivalót nem kell keresni. Haileynek egy pici péksége van New Yorkban, és hiába dolgozik éjt nappallá téve, a bevétel nem szárnyalja túl a sok kiadást, és a bank sem ad hitelt. Pedig tökélyre fejlesztette a cseresznyés pitéje receptjét, nem beszélve a többi finomságról, valósággal megszállottként süt ez a nő. Amikor William betéved a boltba és így megismerkednek, beindít az üzletnek némi reklámot, de sajnos a nagyobb forgalom sem menti meg őket, mert az egész háztömböt akarják eladni a feje fölül. A pasast egyre jobban izgatja Hailey cseresznyéje, még házi szakácsnőnek is felfogadja, hogy esténként főzzön neki. Aranyos poént vet be a szerző ezen a ponton, a lány csak akkor teljesíti ezt a felkérést, ha William  befogadja az épp hozzá csapódott kis kóbor kutyust. Naná, hogy elfér a történetben egy szőrgombóc is.
Később William persze bedől a látszatnak, amit a rosszindulatú szülei akarnak elhitetni vele, miszerint a lány csak a pénzére utazik. A nagy kérdés, hogy ezek után ki tudnak békülni, vagy sem? Most gonosz leszek, és nem árulom el!
Na és mi újság a szexszel? A szerző a korábbi részhez hasonlóan nem vitte túlzásba a mennyiséget, sőt, az első alkalomra elég sokat kell várni, ami ugye Haileynek más értelemben is az első alkalom. Viszont tényleg különleges a helyszín, és nem kellett csalódnom egyéb téren sem az akcióban. Kicsit azért más volt, mint az első rész párosa, de nem szeretnék mélyen belemenni a részletekbe. (Muhaha)
Összességében meg voltam elégedve a könyvvel, pontosan azt kaptam, amit az első rész alapján vártam, szerethető karaktereket, könnyed cselekményt, forró jeleneteket és boldog befejezést. És mehet a találgatás, vajon ki lesz a következő főszereplő a mellékszereplők közül. Remélem Ryan is kap egy könyvet, aki ebben a részben Hailey alkalmazottja volt, és nagy szerepe volt abban, hogy ezek ketten összejöjjenek.
Egyszóval jöhet a folytatás, én biztosan nem fogok csalódni.

Borító: A magyar nyelvben ez a szójáték nem jön át annyira, így képileg sem, de én bízom benne, hogy mégis.

Kedvenc karakter: William

Szárnyalás: Az a jelenet, amikor a lány William arcába vágja a pitét, az megfizethetetlen.

Mélyrepülés:  -

Érzéki mérce: Természetesen jár a 18-as karika.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!


Nyereményjáték 

Banánok és cseresznyés piték várják, hogy megszámold őket! Minden bejegyzésben találsz egy rejtett linket, ami egy képhez vezet, melyen meg kell számolnod mennyi banánt illetve pitét látsz. Nincs más dolgod, mint beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Sok szerencsét!
A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

12.20 Kelly és Lupi olvas - Bekapnám
12.22 Kelly és Lupi olvas - Megnyalnám
12.27 Betonka szerint a világ... - Bekapnám
12.29 Betonka szerint a világ... - Megnyalnám
01.02 Dreamworld - Bekapnám
01.04 Dreamworld - Megnyalnám


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók