KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2020. január 24., péntek

Erin Watt: When It's Real - Igazán szerelem

A Könyvmolyképző Kiadónál jelent meg a Royal fiúk megalkotóinak új regénye, a When it's Real. Egy átlagos lány és egy fiatal popsztár szerelméről szól a regény, amely nagy érdeklődést váltott ki a Blogturné Klub számos bloggeréből. Kövesd az állomásokat és a játékunk során megnyerheted a három nyereménykönyv egyikét.

Könyvmolyképző Kiadó 2019. december
448 oldal
Fordította: Moldova Júlia
Goodreads: 4,03
Besorolás: YA, romantikus, realista

„A nagy szerelem tisztítótűz. Az összes hülyeséged a lángok martalékává lesz, és jobb emberré válsz általa.”
Rendes körülmények között ez a fiú és ez a lány még csak össze sem futna.
A srác neve Oakley Ford. A tinik bálványa, menő popsztár, híres filmsztárok csemetéje, akiért lányok milliói bolondulnak… és megrögzött rosszfiú. Az ember azt gondolná, hogy az élete kész diadalmenet, de a magánélete széthullóban, a dalszerzésben elhagyja az ihlet, a bulvársajtó a botrányaitól hangos. Oakley menedzsmentje úgy dönt, hogy közbelépnek. Az eredmény: teljes imázsváltás, és egy állandó barátnő, akit azért szerződtetnek, hogy megmutassák a rajongóknak, vége a balhés időszaknak.
A lány neve Vaughn Bennett. Tizenhét éves, csupaszív, gondoskodó testvér, részmunkaidőben pincérnőként dolgozik. Maga a megtestesült hétköznapiság. Normál körülmények között soha nem vállalná el a feladatot, de a családja megélhetési gondokkal küzd, így nem sok választása marad.
A pénzért cserébe, amit öccsei tanulmányaira fordíthat, Vaughn elviseli a fura hollywoodi partikat és a gondosan kitalált Twitter-üzeneteket. Az orruknál fogva vezeti a lesifotósokat és a rajongókat. Néha talán már önmagát is.
Mert amikor a hétköznapi szabályok érvényüket vesztik, nem tudni, mit diktál az ember szíve…
Elbűvölő és üdítő szerelmi történet, elgondolkodtató üzenettel.
Vesd bele magad!

Ismerve a szerzőket a Royal fiúk sorozatból, magasra tettem a lécet magamban, és egy vicces, szórakoztató történetet vártam, ami kikapcsol, és főképp feledteti az előző olvasmányomat, ami csalódást okozott. Az elvárásaimnak teljes mértékben megfelelt a regény, több szempontból is.
Jogosan felróható ugyan, hogy szakállas klisékre épül a sztori, hiszen a kiemelten szomszédlány-stílusúnak kezelt és valójában is átlagos, 17 éves lányt összehoznak egy majdnem 20 éves, de már évek óta világsztár sráccal, hogy eljátsszák a szerelmespárt a világ felé, a kedvező imidzs miatt. Ugyanis Oakley Ford már egy ideje nem adott ki új lemezt, új hangzásra vágyik, de az aktuális sztárproducer nem akar vele dolgozni, mert komolytalannak tartja. A jó sajtó érdekében tehát álbarátnőre van szükség, egy hétköznapi lányra, ugyanis az előző próbálkozás, egy szintén sztár leányzó nem jött be, mert a lány végül valósággá akarta tenni a kapcsolatot és Oakley kirúgta.
Ez tehát az alapszituáció és a többi gyakorlatilag kitalálható a cselekmény szempontjából, de nekem  akkor is kedvenc lett!
Mi tette mégis különlegessé a sztorit? Imádtam bekukkantani a kulisszák mögé! Bevallom, rajongó típus  vagyok és instán nagyon sok kedvencemet követem, imádok bepillantani az életükbe, megismerni őket a képeiken, megnyilatkozásaikon keresztül, ám csakis szigorúan távolról. Eszembe nem jutna az utcán követni és szelfizéssel zaklatni bárkit is.  Tudnék mesélni, mennyi sztárból ábrándultam ki, vagy épp váltak még szimpatikusabbá az utóbbi évek során. Korábban, az internet kora előtt csakis  az újságokból vagy a tévéműsorokból lehetett felcsippenteni híreket a sztárvilágból, kevesebb is volt a sztár, nagyobb volt a titokzatosság. Most meg még az amerikai elnök is twitterezik, bár én ezt a platformot már végképp nem tudom követni, nincs annyi időm. Szóval nagyon tetszett, hogy a regénynek szerves része a közösségi média, és hiába vannak ennek árnyoldalai is, igenis tudomásul kell venni, hogy a fiatalok (is) innen szerzik az infókat, és most mindenki mindent azonnal tudni akar és reagálni is akar rá. Ám azzal is érdekes volt szembesülni, - bár ezt általában tudják az emberek -, hogy mennyi hazugságot el lehet hitetni a rajongókkal, egész szakmai teamek foglalkoznak a sajtó kiszolgálásával, ami gyakran egyenlő a  kamuzással. Mert nem mindegy, hogy X filmnek mennyivel nagyobb lesz a bevétele, ha a főszereplő párocskát a filmezés során összeboronálják, jaj de aranyosak meg minden. Aztán szép csendben kiszeretnek egymásból a promózós időszak végén.
Nagyon tetszett a regényben a zenei producerek szerepének hangsúlya. Ez pontosan így van az életben is, ahogy Mr. Kinggel akart Oakley együtt dolgozni, éppen úgy versenyeznek az igazi sztárok is a menő producerekért. Abszolút igaz, hogy kell időnként változtatni a stíluson, a rajongók nagy része várja is a megújulást. Eszméletlen változást tud hozni egy új hangzásvilágú lemez, Madonnától kezdve Justin Bieberig ezer példa van erre. Nekem a kedvenc producereim bebizonyították ezt, Dr. Dree, Timbaland, William Orbit, Babyface, Pharell Williams, és persze a mai menő DJ-k, majdnem mind egyben zenei producerek is.
Félretéve a showbizniszt, volt azért itt más mondanivaló is. A főszereplőnk, akit innentől a "lány"-nak fogok említeni, sajnos két évvel korábban elveszítette a szüleit, akik főleg adósságot hagytak a gyerekeikre. A nővére az egyetlen kereső a családban, így a lány korábban befejezte a középsulit, és az egyetem előtti szabad évben próbál besegíteni a háztartásba pincérkedéssel. Legnagyobb gondjuk az iker öccseik taníttatása, amire spórolni kéne. Ebben a helyzetben más is igent mondott volna az ajánlatra, miszerint egy évig színlelnie kell, hogy ő Oakley barátnője. Nekem nagyon szimpatikus volt a karaktere az első pillanattól, jól meg is ismerhettem a váltott szemszög segítségével, egyedül a nevét utáltam, aminek utána is néztem, hogy kelta eredetű és kicsit jelent, ezzel együtt abszolút fiúnév, és általában vezetéknév. Szóval a szülők furaságához adhatunk egy plusz pontot ezért a névért. Nem ijedt meg a helyzettől, jól odamondogatott a srácnak, aki először meghökkent a stílusán, aztán pont ezt az őszinte, szarkasztikus hangot szerette meg a lányban, persze külsőre is tetszik neki, pláne, hogy szinte alig sminkel és nem cicababának öltözik állandóan. A lány azért elég sokat lelkizett magában, miután bonyolódott a sztori az exével, de szerencsére fokozatosan rájött illetve rávezették, hogy gondja van a gyászfeldolgozással, és az önértékeléssel is. Egyébként épp van egy 17 éves lányom, aki szintén sokat morfondírozik azon, hogy mi is akar lenni, ha nagy lesz, és én minden alkalommal elmondom neki, hogy van még pár éve eldönteni. Nem kell egy 17 évesnek elhivatottnak lennie, nem kötelező. Az élet hosszú és annyi minden történik, nehogy már mások elvárásainak kelljen megfelelni még ebben is. Tetszett még ebben a lányban, hogy nem hagyta magát megváltoztatni, ragaszkodott a külsejéhez, a ruháihoz, a belső moráljához, fontos volt, hogy önmaga maradhasson, és ez nagyon be is jött minden téren.
A szerelmi szálat imádtam, szépen lassan építkezett és a kezdeti mufurc párbeszédekből igazi barátság alakult ki, ami persze hogy szerelemmé alakult. Azok az apró pillantások, véletlen érintések! Tetszett, ahogy Oak változott, az első bunkó megnyilvánulása után még alakított párat, aztán szépen fejlődött a személyisége, és tényleg jót tett neki ez a kapcsolat. Megvolt az oka a viselkedésének, és ez a saját szemszög miatt az olvasó felé hamar ki is derül. Azért valljuk be, óriási érzés lehet többezer ember előtt zenélni a színpadon, érezni a feléd áramló energiákat, ugyanakkor nem mehetsz végig álcázás nélkül a nyílt utcán, mert öt perc alatt szétszednek a rajongók, pusztán szeretetből. Mindez nehéz súlyként telepedik ezekre a sztárokra, és nagyon oda kell figyelniük minden apróságra, ha hibáznak, megkövezik őket, ha mindent szabályt betartanak, egy idő után unalmasak és kiégettek lesznek. Mit mondjak, a kedvencem lett ez a srác, sokat segített ebben, hogy valós személyt képzeltem a helyébe, aki hasonlóan korán kezdte, igaz zenekari tagként, de a népszerűség súlya ugyanaz.  Luke Hemmings énekes gitáros volt a lelki szemeim előtt, akinek a barátnője, Sierra, pont olyan bullyingnek van kitéve, mint a könyvben Vaughn. Szétszedik a rajongók, szóval ez náluk épp aktuális a jelenség.  
Filmszerűen pörgött a fejemben a cselekmény, így nem volt nehéz elképzelnem, hogy valós színészeket lássak magam előtt, annyira adta magát  Oakley szüleire a híres színész házaspár Alec Baldwin és Kim Basinger, ők  abszolút illettek a szerepre. (Tudom, hogy már elváltak, de a könyvben is.)
A szerzőpáros nekem ismét bebizonyította, hogy remekül dolgoznak együtt, sokat nevettem a vicces részeken, az érzelmek pedig megdobogtatták a szívem, és voltak bizony elérzékenyülős részek is. Fontos volt nekem, hogy Oak és az anyja között kibontakozott valami, amire építeni lehet a jövőben, nincsenek elveszve egymás számára. Jelentős mondanivaló volt a regényben a szülő-gyerek kapcsolat, és a testvérek egymásra figyelése, a család fontossága.
W-t sajnáltam egy picit, mert ordított a karakteréről hogy na én vagyok akit utálhattok, olvasók, ide lőjetek. De nem ő az egyetlen negatív szereplő, Oakley zenésztársa, Luke is kellően utálható volt, sőt, inkább undorító féregnek titulálnám. Viszont az összes többi mellékszereplő szépen megformált, a lány nővére és a testőr közötti románc meg a szívem csücske lett. 
A párbeszédek élvezetesek, külön imádtam a twitter üzeneteket, amit egymásnak írtak, a kitaláltakat és a valósakat is, meg jókat röhögtem a rajongók beszólásain is, annyira jellemzőek voltak.
A végkimenetel és az előtte lévő fordulat is borítékolható, de nem bántam, mert az egész regény kedves, vicces, aranyos volt, biztos elő fogom még venni, és szívből ajánlom minden korosztálynak 15 fölött, igazából nem is értem, hogy miért nem vörös pöttyös lett, szerintem semmi sem indokolja a rubin besorolást, talán több olvasóhoz is eljuthatna.
Fotók: Timbaland-Google, Luke-Instagram, Alec Baldwin és Kim Basinger-Google

Borító: A sziporkázó csillag, mint a sztárság szimbóluma,  tetszik.

Kedvenc karakter: Vaughn, Oakley

Szárnyalás: Paisley és Ty bimbózó kapcsolata jó mellékszál volt.

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: A korosztálynak megfelelő volt a szerelmi szál és annak kimenetele. Szóval édes, cuki, romantikus szerelmi jeleneteket olvashatsz!

Értékelés: 



Nyereményjáték:

A kötet főhőse, Oakley Ford egy fiatal popsztár, akiért milliók rajonganak.A mostani játékunk során fiatal popsztárok képeit láthatjátok majd, a feladatotok, hogy beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába az adott sztár nevét.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

01.12. - Sorok Között értékelés
01.14. - Fanni's Library
01.16. - Sorok Között extra állomás
01.18. - Csak olvass!
01.20. - Readinspo
01.22. - Deszy könyvajánlója
01.23. - Dreamworld extra állomás
01.24. - Kelly & Lupi olvas
01.26. - Pandalány olvas
01.28. - Veronika's Reader Feeder




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók