KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2020. január 17., péntek

On Sai: Álruhában (Vágymágusok #1)


A Könyvmolyképző Kiadó elhozta nekünk On Sai legújabb történetét, a Vágymágusok első részét, mely az Álruhában címet viseli. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere bemutatja Szépvölgyi Rianna grófkisasszony izgalmakkal teli kalandját, melyben férfiként kell helytállnia, miután egy katonai toborzás során összecserélik ikertestvérével, Roannal.
Tartsatok velünk, ismerjétek meg a Vágymágusok világát, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.

Könyvmolyképző, 2019
300 oldal
Besorolás: YA, fantasy

Lehet barátság férfi és nő között?

Szépvölgyi Rianna egy eldugott völgy grófkisasszonya, aki bogaras atyjával és zenész ikeröccsével él. Rianna férfiruhában van, amikor balszerencséjére találkozik Ras parancsnokkal, aki a hazaérkező hírhedt Kartal hercegnek gyűjt katonákat.
Riannát összecseréli az ikertestvérével, és magával viszi.
Ha rájönnek, hogy Rianna lány, kiirthatják felségárulásért a családját.
Vajon sikerül visszacserélnie magát, mielőtt lelepleződik?
De mit tegyen addig a férfiasan vonzó Ras, a magát mutogató jóképű Mort és a vad Lidérc közelében, ha a mágiája csalogatja a férfiakat?
Míg a hercegre várnak, valaki vadászni kezd a csapatra.
Rianna nem számíthat másra, csak az eszére, és egy hajmeresztő szövetségesre, miközben őket lesi a természet, ami hol a halálukat akarja, hol pedig illetlenül valami mást.

„…amikor reggelente álmosan felnézel a tornyokra vagy megcirógatod a falat, az ember azt kívánja, bárcsak ő lenne a kezed alatt.”

Ez tipikusan az a regény, amibe akkor se lapoznék bele a borítója alapján, ha utánam dobnák. Egy ok volt, amiért belevágtam a történetbe, az pedig az írónő személye. On Sai számomra a humort, az izgalmas, jól megírt történeteket jelenti, amelyekben még sosem csalódtam. 

A történet főhőse Rianna, a Szépvölgyi család grófkisasszonya, aki sok minden más tulajdonsága mellett, egy szipoly. A szipolyok a mágusok női megfelelői, akik képesek a természettel kommunikálni és őket együttműködésre bírni, sőt a szexből, a vágyból is erőt merítenek. Ám ez a hatalom tiltott, a szipolyoktól rettegnek és üldözik őket. Hogy a lány biztonságban legyen, szerepet cserél a csendes, zenével foglaltoskodó öccsével, így Rianna lesz Roan és Roan pedig Rianna. Ez a szerep egy jó darabig be is válik, hiszen a csonka családban (az édesanyjuk meghalt, az édesapjuk pedig elég furcsa szerzet) kell egy erős kéz és ezt a szerepet Rianna tölti be. Ám egy napon megjelenik egy kapitány, Ras, aki a kegyetlen uralkodójuk számára gyűjti be a mágiával rendelkező fiúkat. Rianna pedig véletlenül belekerül a sorozásba és az öccse helyett viszik magukkal. 

És innentől indul a móka. Rianna, az álruha ellenére is egy grófkisasszony, aki a másik nemről nem sokat tud. Ezek után bekerül egy férfiakból álló csapatba, annak minden előnyével, de inkább hátrányával együtt. A lány mindezt gyakran megbotránkozással, de még inkább humorral próbálja elütni. Egyszerűen nem tudtam hangos nevetés nélkül túljutni azon, ahogy Rianna kommentálta az átélteket, ami gyakran egy grófkisasszony szemének abszolút nem volt való. Ráadásként nőként nem tud néha nem tágra nyílt szemekkel nézni a félmeztelen, gyakran jól kidolgozott férfi testekre, így hamar elterjed róla, hogy férfi létére a férfiakat szereti. Ez még több bonyodalmat okoz a számára. És akkor arról még nem is meséltem, hogy a női mágia "picit" másképp működik a férfi mágiához képest, amit elég nehéz elrejteni a mágusok csapatában. 

Persze a bonyodalom se kerüli el Riannát, hiszen ott van Lidérc, akit részben miatta soroztak be a csapatba, így enyhén szólva is utálja a lányt, de mellette nem tud nélküle sem meglenni. A fiú hol fenyegeti, hol pedig teljesen ráutalja magát, így a lány mellett mi sem jövünk rá eleinte, hogy mit is akar (Lidérc se persze, mert ő aztán végképp nem érti, hogy ő, aki annyi szépasszonnyal hált már, miért is vonzódik egy férfitársához :)))).

Azért van persze kevés izgalom emellett is (pedig már a fentiek is épp elég zűrt okoznak:), valaki többször is a kis csapat életére tör és a sok mágustanonc között, Riannára vár a feladat, hogy megoldja a rejtélyt.

A humor mellett ami nagyon tetszett, az a mágia kidolgozása volt. Ahogy a szipolyok a természeti elemekkel tudtak kommunikálni - sőt az élettelen dolgokkal is, mint például egy vár, az valami mesteri volt. Mellette persze a szexuális vágy is ugyanolyan erős mágiát képes okozni - ami ebben a regényben rettentő humoros helyzeteket okozott - főleg a férfiakat, a szexet nem ismerő, naív Rianna esetében. 

Rianna pedig egy számomra nagyon szerethető, talpraesett főhősnő volt. Az, hogy nem egy anyámasszonykatonája, az már ott meglátszott, hogy a félkegyelmű apja és egy vár és az uradalom elvezetésére abszolút alkalmatlan öccse helyett egy grófságot volt képes kordában tartani.
De ahogy ellavírozott a férfiak világában, ahogy megúszta az összes, "most megbizonyosodunk arról, hogy mindenki férfi-e" vizsgálatot, ahogy kivágta magát a leglehetetlenebb helyzetekből is, azt sok női főhős megirigylhetné és eltanulhatná tőle. Persze nem volt szuperhős, neki is voltak hibái, ő is okozott elég sok kalamajkát és sokszor azért külső segítséggel tudott csak kimászni a bajból. De akkor is. Rianna bekerült a kedvenceim közé. Ő és Lidérc olyan párost alkotnak, ahol már alig várom, hogy a fiú rájöjjön, hogy a "Roan" lány, méghozzá egy szipoly és a sok-sok akadály után egymásra találjanak végleg. Mert, hogy összevalóak, az idáig világít:).

Összességében egy nagyon jól megírt, humoros, néhol pajzán, néhol pedig izgalmas YA történetet olvashattam és elmondhatom, hogy innentől On Sai könyvei akár újságpapírba is lehetnek bekötve, nem fogok kétkedni benne, hogy jók:).
A regényt pedig ajánlom fiúknak és lányoknak is, mind a két nem megtalálja benne a neki tetsző részeket, én pedig alig várom a folytatást, hiszen az írónő természetesen függővéggel zárta az első részt:))).


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Borító: Szerintem ha nem kommentálom az lesz a legjobb mindenkinek :)

Kedvenc karakter: Rianna / Roan, Lidérc
Szárnyalás: a humor

Mélyrepülés: - 

Érzelmi mérce: hát, volt egy pár forró jelenet, de minden persze a YA keretein belül maradva

Értékelés: 

Nyereményjáték:
Mostani játékunk során olyan, Riannához hasonló lányokat, nőket keresünk, akik a másik nem uralta területeken úgy próbálnak meg érvényesülni, hogy férfinak álcázzák magukat.
Minden állomáson találtok egy képet az adott álruhás hölgyről, nektek pedig azt kell kitalálnotok, mi az illető álneve (ha nincs/nem derül ki, a rendes nevét írjátok). Fontos: csak és kizárólag álnévre vagyunk kíváncsiak!

Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!



A blogturné további állomásai:
Január 05 - Dreamworld
Január 09 - Könyv és más
Január 11 - Könyvvilág
Január 13 - Hagyjatok! Olvasok!
Január 17 - Kelly és Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók