KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2020. február 9., vasárnap

Ashley Carrigan: Az oroszlán árnyékában - Negin #1

A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Ashley Carrigan legújabb regényét a Zafír pöttyös könyvek sorában. Az oroszlán árnyékában a Negin sorozat első része, mely San Francisco sötétebbik oldalára viszi az olvasókat, ahol egy titkos csapat oldja meg a félelmetes paranormális eseményeket, szellemeket fognak be, démonokat üldöznek saját határaikat feszegetve. Kövesd az állomásokat és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.

Könyvmolyképző Kiadó 2019. december 6. - Zafír pöttyös
368 oldal
Goodreads: 4,80
Besorolás: Felnőtt, urban-fantasy

Ami neked horror, az neki egy szokásos hétköznap este.
Negin Belford egy titkos csapat tagja.Nyughatatlan szellemeket segíti át a másik oldalra, de közben fogalma sincs, honnan ered a képessége.
Kicsoda ő? Mi ez a bámulatos hatalom, ami a vérében lobog, és egyre csak növekszik?
Ezek a kérdések hevesen érdeklik a csapatot irányító szervezetet is, és minden eszközt bevetnek, hogy a végére járjanak.
Egyik társuk halála után új tag kerül a csapatba, akinek fő feladata, hogy megvédje Negint a rosszindulatú szellemektől. A lány egyetlen porcikája sem kívánja George társaságát, bármilyen szuper katona is, és bármilyen igéző a szeme, lehengerlő a mosolya.
De ahogy egyre több időt kell együtt tölteniük, már egyikük sem tagadhatja a köztük pattogó szikrákat.
Vajon ki tette a csapatba a férfit, és milyen titkokat rejteget?
Ahogy Negin képességei változni kezdenek, a helyzet bonyolódik, és a lány elveszít minden biztos fogódzót. Választania kell, hogy elfogadja a sors által kijelölt utat, vagy harcol ellene.
Borzongás, szenvedély és egzotikus sumér mitológia egy lebilincselő történetben.
Engedd át magad a sötétség ölelésének!

Ashley Carrigan évek óta az egyik kedvenc magyar szerzőm, sokszor említettem már itt a blogon is, korábbi értékelések és interjúk kapcsán. Tisztelgek előtte és felnézek rá, mert ritkán látok ilyen mély elhivatottságot az írás iránt, példaértékű és inspiráló a kitartása. A hosszú évek szorgos munkája immár beérett, a blogos és magánkiadós publikálás után sorra jelennek meg a regényei a Könyvmolyképzőnél, méghozzá nagy sikerrel. Több műfajban is otthon van az írónő, történelmi romantikus,  misztikus thriller megjelenések után most végre visszatért az igazi stílusához, ami leginkább az urban-fantasy kategóriába sorolható. 

Engem, a két lábon járó földi halandót, egyszerűen lenyűgözött ez a világfelépítés. San Franciscóban játszódik a regény, ami egyébként Ashley egyik kedvenc helyszíne, más regények kapcsán már ismerős volt jó pár részlet. A mi való világunkkal párhuzamosan más lények is élnek itt, szellemek, démonok, alakváltók, vámpírok, stb, és meglehetősen nehéz egyensúlyban tartani a két oldalt. Az emberek között akadnak olyanok, akik erősen érzékelik  a különböző  lények jelenlétét, Negin, a főszereplőnk is ilyen különleges képességgel bír. Egy titkos csoport tagja, főképp olyan szellemekre vadásznak, akik valami miatt ezen az oldalon ragadtak.  Negin 16 évesen szembesült a képességével, ami először halálra rémítette, később megtanult együtt élni vele, és immár évek óta egy támogató szervezet égisze alatt hasonló képességű társaival dolgozik együtt. A többiek inkább csak érzékelik a szellemeket, de Negin az, akinek a testén keresztül távoznak ebből a világból, senki sem tudja, hogyan és miért történik ez így.
A történet egy szomorú eseménnyel indul, egyik csapattársukat elveszítik egy démontámadás során. A helyére érkező új tag vegyes benyomást kelt, katona múlttal rendelkezik, érzékeli a lényeket is, de Negin nem tudja egyik pillanatról a másikra elfogadni, hogy Lucas helyére máris új társat kap, ráadásul George feladatai közé tartozik a lány kiemelt védelme is. Negin nem az a nő, akinek parancsszóra megy az összecsiszolódás, bár határozottan érzékeli a férfi előnyös tulajdonságait. Egyik bevetés követi a másikat és én tátott szájjal és erőteljes szívveréssel olvastam a szellemek "befogásáról" szóló részeket. Ez egy olyan terület, ami mindig is érdekelt, még könyveket is vettem a témában, izgalmas elképzelés, hogy a halál után a szellemünk továbblép, akár hiszünk benne, akár nem, számos teória létezik erről. Ebben a regényben is él a feltételezés, hogy némely szellem nem tud átkelni, mert valami dolga van még az élőkkel. Tipikus, hogy az erőszakos halált halt emberek akarják tudatni, ki a felelős a tragédiájukért, és Negin az a személy, aki megérti a szavukat, kommunikál velük, és a végén megérteti velük, hogy az ő testén át jutnak tovább.  Nagyon izgalmas volt részt venni ezekben az akciókban, mert engem aztán Ashley belerepített a közepébe, Negin szemszögén keresztül átéreztem minden részletet. A szellemekkel, később a démonokkal való összecsapás tele van akciójelenetekkel, harcokkal, amik aprólékosan kidolgozottak, ahogy a szerzőtől már megszokhattam. Fegyverek sülnek el, kések villannak, és nem ússzák meg a főszereplők sem sérülések nélkül, folyik a vér rendesen és nem ritka, hogy a kórházban kötnek ki hőseink.
Abban a bizonyos kórházban, ahol többszörösen sokkolódtam! Hát kivel kellett itt találkoznom? A drága Gloria Gifford doktornővel, aki már ismert lehet a szerző Halál és Gloria című regényéből  más olvasóknak is. Ő az, aki a San Franciscói kórház egyik részlegében a nem egészen emberi páciensekkel foglalkozik. Imádtam ezt az összefonódást, ami nem először történt meg a doktornővel, Morwenékkel is találkozott már a Fekete kristályban.
A másik sokkolódásom az ismeretlen segítő, aki a halál mezsgyéjén lebegő Negin mellett jelenik meg. Imádom azt az érzést, ami ezeknél az erőteljes karakterek megjelenésénél tapasztalok, persze köszönhető ez az érzékletes leírásnak, amiből szinte árad a végtelen erő. Falak omolhatnának le ezektől a szavaktól.
Nem akarok spoilerekbe bocsátkozni, hogyan is folytatódik a történet, de annyit talán lehet mondani, hogy a kórházas találkozás után Neginnek fokozódik az ereje, és apránként újabb és újabb részletek tárulnak fel a családjáról és George Lemerről is, aki egyáltalán nem az, mint akinek látszik.
A szerelmi szál lassú folyású, persze a szikrák pattognak az első néhány találkozásnál is, de van ideje kibontakozni az érzelmeknek, és ez nagyon jól működik a regényben. Negin nem hétköznapi nő, és nem is számít arra, hogy valaha hétköznapi kapcsolata legyen, tudja, hogy valami van benne, amit egy átlagos partner nem viselhet el. Amíg nem tudja meg pontosan, honnan jött és mi a feladata, addig nem mer és nem is akar elköteleződni. Ashley női karaktereit egyébként mindig is nagyon csodáltam, határozottak, erősek, különlegesek, és nagyon vágynak arra, ki titokban, ki nyíltan, hogy igazán megértsék őket. George Lemer pontosan az a pasi, aki Negin mellé való. Evidens, hogy külsőre csorgatnánk a nyálunkat, de Negin ennél többet érez már elsőre is. Tudja, hogy titkai vannak. Mit mondjak, kissé leesett az állam, amikor megtudtam azokat, és azt a különleges szálat, ami Neginhez fűzi, ami igazi is meg nem is. Komolyan mondom, le a kalappal Ashley előtt, hogy ezt így összerakta.
A fülszöveg is említi, hogy a történet kapcsolódik a sumér mitológiához. Ez meglepett, és ráébresztett, hogy mennyire nem ismerem, úgyhogy próbáltam utána nézni a neten. Nem tudom, a mai fiatalok mennyivel tanulnak többet róla mostanság, de én anno sajnos elég érintőlegesen, inkább a görög, római és az egyiptomi mitológiával foglalkoztunk bővebben. Pedig csodálatos dolgokat lehet találni, remélem mások is kedvet kapnak hozzá.  Lenyűgöző volt, ahogy a szereplők kapcsolódtak a mitológiához, a regény utolsó fejezeteiben ez nagy szerepet kapott, több fontos új szereplőt vonva a történetbe. A feje tetejére állítottak mindent, és sikerült a szívembe is belemarkolni, úgyhogy eléggé tűkön ülve fogom várni a második részt.
Izgalmas, fordulatos, lendületes a sztori, szerethető szereplők egész sorával, akik újabb és újabb titkokat tartogatnak. Én nagyon élveztem az olvasást, szívből ajánlom a műfaj kedvelőinek, nem fognak csalódni.

Borító: Voltak ennél sokkal jobb tervek, nem is értem...

Kedvenc karakter: Negin

Szárnyalás: Lenyűgözött az Alvilág.

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: Izgalmas a történet, de nem a szellemekkel suttogó szinten, annál azért jóval durvább. A romantika lassú égésű, és nem nyomja el a történetet, egy-egy érzékibb jelenettel megspékelve.

Értékelés: 




Nyereményjáték

Ashley Carrigan könyveinek címeit keressük a játék során. Minden állomáson 1-1 mixet találtok, a betűket helyes sorrendbe állítva kell beírnotok a a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

FELADVÁNY:    élsiraálGaólH


a Rafflecopter giveaway

További állomások:

02.09 Kelly és Lupi olvas
02.11 Sorok között
02.13 Könyvvilág
02.15 Hagyjatok! Olvasok! extra
02.17 Betonka szerint a világ...
02.19 Hagyjatok! Olvasok!
02.21 Sorok között extra


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók