KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2020. február 16., vasárnap

Benina: Káosz és fegyelem - A túlélés szabályai #2

A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Benina legújabb regényét a Rázós könyvek sorában. A Káosz és fegyelem A túlélés szabályai sorozat második része, mely Josiah és Piper sorsát mutatja be az olvasóknak, hogyan tudják feldolgozni a testi és lelki sérüléseket, és milyen veszélyek fenyegetik őket a továbbiakban, mert a borzalmaknak még egyáltalán nincs vége. Kövesd az állomásokat  és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.

Könyvmolyképző Kiadó - 2019. december - Rázós könyvek
392 oldal
Goodreads: 3,67
Besorolás: NA, romantikus, maffia 

Két mélyen sebzett ember hogyan találja meg a gyógyulást?
Az áldozatból üldöző válik.
Josiah Morgan két hétig a maffia fogságában szenvedett. Őt és a húgát felváltva kínozták. A szabadulásuk után másfél évvel már meghatározó helyet foglal el egy kisváros életében. Közben sorra gyűjti be azokat, akik ártottak neki. Az egész életét a bosszú tölti ki.
Piper Ellison túlélte élete legborzalmasabb napját, és most a nagymamájánál húzza meg magát. Érettségi után a megszokott, biztonságos helyen akar maradni. Egy szívesség miatt azonban elvállalja, hogy segít Josiahnak, akinek egy sérülés miatt fájdalmai vannak. A kezelések alatt közel kerülnek egymáshoz; de a heves érzelmek vajon elegendőek a boldogsághoz?
Olyan titkok kerülnek napvilágra, melyek kivétel nélkül mindenkit meglepnek. A bosszú és a biztonság mindenek felett kitart? Vagy mindkettő feláldozható?
Josiah és Piper története a bosszúról, a szerelemről és az élni akarásról szól.
Készülj fel, itt semmi nem az, aminek látszik!
Meglepő, vad, szenvedélyes és mindent elsöprően izgalmas történet. Kegyetlen hűségről és önfeláldozásról, igazságérzetről és megbecsülésről szól.
Éld át a káoszt fegyelemmel!

Beninát a kezdetek óta követem, minden regényét olvastam, szóval állíthatom, hogy a kedvenc magyar szerzőim közé tartozik. Nagyon szeretem a stílusát, megvan benne egy bizonyos  természetesség, olyan szerző, aki lélekkel ír, és képes átadni a legmélyebb érzelmeket is. A leírásai alapján mindent el tudok képzelni a legapróbb részletig. Remekül használja a fejezetek végén a horgokat, amitől muszáj tovább olvasnod, letehetetlenek a regényei.
Majdnem pont egy éve olvastam a sorozat első részét (értékelésem itt olvashatod), ami nagyon tetszett akkor, és jól meg is maradt a fejemben minden, fel tudtam idézni magamban az előzményeket, a szereplőket, a történetet. Azt sejtettem, hogy ez a rész Josiah oldaláról mutatja be a sztorit, de reménykedtem benne, hogy a Mindig és soha szerelmespárja is feltűnik majd a folytatásban, akiket nagyon megkedveltem korábban. 

Az első fejezet eléggé nyilvánvalóvá tette számomra, hogy a regény központi kérdése a bosszú lesz, hiszen rögtön Josiah szemszögével találkoztam, aki féltő szemét a kishúgán tartja továbbra is, közben lassan, lépésről lépésre, azaz emberről emberre haladva teljesíti be a fogadalmát, miszerint megbosszulja azt, ami velük történt azon a bizonyos karácsonyon, az elrablásukkor. Eléggé félelmetesen, majdnem ijesztően hatott ez a higgadtsággal uralt szenvedély.
Ez rögtön felvetett bennem egy kérdést, vajon az emberek többsége tényleg így dolgozná fel a bennük felhalmozódott sérelmeket? Tartok tőle, hogy olvasók egy része nem fogadja el ezt a módszert, ezt az önkényes bosszúhadjáratot. Ellenben én igen. Sajnos, vagy épp szerencsére én bosszúálló típus vagyok, és nem felejtem el könnyen, ha valaki ellenem fordul. Természetesen nem egyszerű hétköznapi ügyekről beszélek, de voltak már az életemben olyan események, amik miatt éreztem már azt, hogy ezért vagy azért sosem bocsátok meg. És nem is tettem. Aki egyszer leírja magát, az örökre szól (by Johnny Depp) Őszintén megértettem Josiah karakterét, a bosszúvágyát, ami azért nem ment át őrült felelőtlenségbe, bár nyilván nem törvényes amit csinált, de ők sem kaptak korábban törvényes úton megoldást. Ő felépített egy tervet és szépen elkezdte megvalósítani, fedezve magát egy legális állással, körülményekkel.
Tehát az első fejezet után vártam valamiféle thrillerszerű folytatást, ami főleg az ellenség egyenkénti elfogásáról/levadászásáról szól, de sajnos nem váltak valóra az efféle reményeim. Belépett a regénybe Piper, és kb a könyv feléig a további fejezetekben csakis a lány hangját hallgattam. Nekem izgalmasabb lett volna folyamatosan a srác fejébe is látni, így távolabb maradt a karaktere számomra. A szerző szépen kibontotta Piper történetét is, kb. két évvel ezelőtt rabolták el az akkori fényűző hercegnői életéből, és gyakorlatilag az apja kapcsán aljas bosszú áldozata lett, amibe majdnem bele is halt. Azóta a nagyanyjával és az unokatestvérével él, bujkálva az apja elől, aki hiába keresi azóta is. Nem mehet vissza hozzá, mert nem derülhet ki hogy még él, annak ártatlan áldozatai lennének. Mindezt a szerző  hasonló módszerrel, mint az első részben, visszaemlékezések segítségével tárta elém, nem egyszerre, hanem lassan adagolva, így elviselhetőbbé tette a borzalmak súlyát. Nem igazán került közel hozzám Piper karaktere, biztos a fentiek is közrejátszottak, de valahogy erősebb karaktert vártam. Önkéntelen az összehasonlítás, de nekem Faith marad a kedvenc nőalak a sorozatból.
Érdekes volt Josiah és Piper különböző felfogása a bosszúról, még ha más eset kapcsán is, de a férfinél egyértelmű a fogat fogért hozzáállás, míg Piper nem akarja, hogy az apja elkapja a bántalmazóit, hiszen akkor nem csak azokat ölné meg, hanem azok egész családját. Hogy tovább is titokban maradhasson a holléte, képes minden bicskanyitogató bánásmódot elviselni az unokatestvérétől, aki szintén a nagyinál lakik. Nálam itt már rezgett a léc, a "meddig lehet elmenni a pofánverésig" kategória már villogott a szemeim előtt. Hát a nagymama meg külön egy izgalmas karakter, mármint a tevékenysége és annak álcázása szempontjából. Nem hétköznapi nagyi az már biztos.
Piper kisegítő gyógytornászszerűség, és Josiah hozzá kerül rehabilitációra a lábsérülésével, mellesleg ismerték már korábban is egymást, de ez most remek lehetőség, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz. A pasinak tetszik a lány és érzi rajta azonnal, hogy finoman kell közelednie, bár leginkább nem is  szabadna,  korkülönbség miatt például. Ráismer a reagálásai alapján, hogy korábban trauma érte, és külön jó pont jár neki, hogy ehhez azonnal alkalmazkodott. De ahogy az lenni szokott, a szerelem nem kérdez, hanem érkezik, és az egész maffia sztori mellé kaptam egy szerelmi szálat is. Lassú égésű ez a kapcsolat, Josiah rendkívül fegyelmezett, a lány meg feszegeti a határait, végül kellően összecsiszolódnak. 
Öröm volt találkozni a korábbi szereplőkkel újra, bár Bray meglehetősen más lett, és ezt sokszor Faith sem értette, a titkolózás miatt ugyebár. Crayne továbbra is kedvenc maradt, csodás dolgok derültek ki róla, egy szent ez az ember. Ami annyira nem jött be, az Jane és Seth úgy összességében, se a kapcsolatuk, se a  különböző megmozdulásaik. Oké, bakancslista, de ???
Az utolsó harmad rendesen felpörgött, zajlottak az események, és ez nagyon jót tett a regénynek, kellett az újabb dráma. Úgy éreztem a regény egészét nézve  majdnem kiegyensúlyozott lett a múltbéli szörnyűségek, a jelen újabb bonyodalmai és a romantikus részek egyvelege. A szerelmi jelenetek eljutottak abba a fázisba, amitől indokolt a 18-as karika, nem csak az erőszakos múltbéli események leírása miatt lett felnőtteknek szóló sztori. Az első részben Faith és Bray ártatlanabb szerelme miatt ez most erős ugrás volt. 
A végére kiderült minden Piper múltjáról és a bűnösök is megkapták, amit megérdemeltek. Én pedig könnyed sóhajjal csuktam be a könyvet, mert ugye ez a boldog befejezés jutalma.
Összességében azonban picikét csalódtam, mert a bosszúállás részletei jobban érdekeltek volna, mint a romantikus szál nehézségei. A maffiáról írni magyarként pedig merész vállalkozás, mert a fellelhető kevéske infó köszönő viszonyban sincs a maffia valódi tevékenységével. Elhiszi például valaki, hogy Pipert igazából nem találta volna meg az apja?
Jó volt ez a kirándulás egy más műfajba, de   szerintem Beninának igazából a fantasy áll jól. Mit nem adnék, ha folytatódna a Tükör sorozat például. Én azért reménykedem...

Borító: Nem vagyok oda a rajzolt borítókért, bár ez jobb, mint az első rész.

Kedvenc karakter: Josiah

Szárnyalás: Piper apjának beszólása:  Tudtam Leóról, ... Sosem bíztalak volna hetero férfira.... .

Mélyrepülés:  - 

Érzéki mérce: Érzelmileg megterhelőek lehetnek a korábbi események leírása, kínzás, erőszak, ugyanakkor a kibontakozó szerelmi szál szívmelengető és szexi.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!

BELEOLVASÓ

Nyereményjáték:

Benina könyveinek címeit keressük a játék során. Minden állomáson 1-1 borító részletet  találtok, azonosítsátok be a regényt és írjátok be a címet rafflecopter doboz megfelelő sorába.  Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

További állomások:

02.16 Kelly és Lupi olvas
02.19 Spirit Bliss - Sárga könyves út
02.22 Sorok között
02.25 Könyvvilág
02.28 Sorok között extra
03.02 Sirit Bliss - Sárga könyves út extra


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók