KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2020. szeptember 11., péntek

Kasie West: Szerelem karnyújtásnyira


Kasie West legújabb ifjúsági könyve idén nyáron jelent meg a Menő Könyvek Kiadó gondozásában. A Szerelem karnyújtásnyira főszereplője, Charlie három bátyjának hála a fiús tevékenységekért rajong, ami neki tökéletesen megfelel. Csakhogy az élet úgy hozza, hogy némi csajos dolgot is ki kell próbálnia, ami elsőként nagyon nincs ínyére. Egy idő után azonban rá kell ébrednie, hogy talán nem is olyan rossz érzés kilépni a komfortzónájából, és lehetséges, hogy nem csak egyféleképpen kell tekintenie a világra.
Ha felkeltettük az érdeklődéseteket, tartsatok a turné bloggereivel, és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért!

Menő Könyvek, 2020
288 oldal
Fordította: Nánási Yvette
Goodreads: 4,05
Besorolás:YA, romantikus

Charlotte Reynolds három bátyjával és rendőr apjukkal nő fel. A fiús kiképzésnek is vannak előnyei: Charlie mindenkinél klasszabb futó, jobb kosaras és focijátékos, a baseballról sem sokan tudnak nála többet. Amikor kénytelen megkeresni a gyorshajtásért kiszabott pénzbüntetését, egy butikban kap munkát, és hirtelen a ruhák, sminkek és egyéb lányos dolgok ismeretlen világában találja magát. És ami még ennél is furcsább, egy olyan fiúval tölti az idejét, aki még sohasem látta, mire képes a focipályán.
A sok hazugság, amit annak érdekében eszel ki, hogy meg tudjon birkózni ezzel a nyomasztó, új világgal, nagyon megviseli, ezért éjszakánként kijár a kertbe, ahol (az őket elválasztó kerítés két oldalán ülve) a negyedik bátyként működő baráttal, Bradennel osztja meg a gondjait.
Vajon ezek a beszélgetések tudnak segíteni abban, hogy megküzdjön a rémálmaival, a múlttal, és mostani életével, ami nem olyan egyértelmű, mint a sportok játékszabályai?

Őszinte leszek ismét. Én is fiúkkal nőttem fel, mint Charlie. Szerencsére az én édesanyám velünk volt, de szinte csak fiús programokon vettem részt. Legóztunk, kisvonatot építettünk, autóversenyeztünk, a hétvégén a Hadtörténeti és a Közlekedési Múzeumba jártunk. Tini korom közepén anyuék engedélyeztek egy vidéki nyarat ismerősöknél, hátha megtanulok főzni. Pechjük volt. Ott is három fiú volt, így a konyhában körülbelül akkor látott engem bárki, amikor enni mentünk. Egyébként megtanultam kaszálni, autót vezetni és mindenféle olyan dolgot, ami a fiúk dolga :D. 
Ezt csak azért írtam bevezetőként, mert teljes mértékben megértettem Charlie problémáit, legalábbis a legtöbbet.

Főhősnőnk három bátyjával és a velük egykorú szomszéd sráccal nő fel. Az édesanyja sajnos meghalt, így apukájuk neveli fel a gyerekeket. Charlie teljesen a fiúkhoz idomul, velük együtt sportol, bandázik, hülyül, a srácok is teljesen úgy veszik, mint egy havert, nem úgy, mint egy lánytestvért.
Ez egészen jól működik addig, ameddig Charliet gyorshajtáson nem kapják és az édesapjuk megelégelve a sok büntetést és kihágást, a lányt nyári munkára küldi, hogy ott keresse meg a büntetése árát. Főhősőnk, legnagyobb megdöbbenésére egy furcsa butikban kap munkát, így kénytelen azzal foglalkozni, amivel eddig még soha, női ruhákkal és sminkeléssel. És a nagy változással természetesen a fiúk is megjelennek...

A regény eleje nekem picit lassan indult be. Elvesztem a sok testvér között, néha azt se tudtam, hogy ki kit cukkol, kit nyomnak épp a víz alá, vagy kivel szúrnak ki. Próbáltam felvenni a fonalat, de nem volt könnyű. Aztán Charlie bekerült a butikba és onnantól kezdve már számomra is érdekes és követhető lett a történet. Egy dolgot rontottam el, a fülszöveget nagyon gyorsan olvastam el és valamiért nekem úgy jött le, hogy a butikban találkozik majd egy sráccal. Én pedig vártam-vártam-vártam a srácot, de csak nem jött.... aztán újra elolvastam a fülszöveget és rájöttem, hogy semmilyen butikos srác nincs a regényben:D. 

Charliet imádtam. Ahogy már fentebb írtam, teljesen meg tudtam érteni minden problémáját, mert bár mellettem volt egy édesanya, de körülbelül hasonló "lelkesedéssel" vetettem bele magam a női dolgokba. Farmer, sportcipő és póló - ezek tökéletes ruháim voltak nekem is. A smink pedig? Ne is emlegessétek :D. Charlie pedig pont ilyen lány. Imádtam az összes megmozdulását, az első női ruhába öltözését, az első sminkjét és hogy mennyit küzdött ezekkel:).
A testvérei? Hatalmasak voltak a srácok! Szívesen olvastam volna (vagy olvasnék) egy-egy külön regényt róluk is, mert mind érdekes karakter volt, akikről szívesen megtudnék többet is. Akár hasonló nyári, romantikus történetet a párválasztásukról.
És Braden... először nem igazán tűnt ki a többiek közül, hiszen négyen voltak a srácok, állandóan együtt bandáztak, még Charlie se nagyon tett köztük különbséget. Aztán szépen lassan egyre többet kaptunk a srácból és egyre inkább megkedveltem. Itt is olvasnék szívesen egy olyan regényt, ami az ő szemszögéből készült. Épp elég problémája, vívódása, háttértörténete van ahhoz, hogy kitegyen egy saját regényt.

És a szerelmi szál? Bár az írónő felállított egy szerelmi háromszöget, számomra egy percig sem volt kérdéses, hogy ki lesz a befutó. A másik szál semmilyen nem volt. A szerző nem is engedte, hogy jobban összemelegedjenek, így nem nagyon hittem benne, hogy abból lesz bármi is. Ez a rész arra volt jó, hogy mind a ketten (a másik szál fiújával) rájöjjenek arra, hogy kit is szeretnek valójában. Szerintem az írónő se gondolta komolyan a másik szálat, csak hát a mai regényekben kötelező egy szerelmi háromszög, így ő is kreált egy vetélytársat.

A történet vége pedig pont olyan, mint amit az ember elvárna egy ilyen regénytől. Hogy aztán mi lesz belőlük később, az már más kérdés, az már egy NA történetbe illene - de itt már kissé továbbgondoltam az egészet:).

Összességében tetszett a regény, könnyed, nyári olvasmány, amit akár megfilmesítve is szívesen megnéznék. A története kiszámítható, épp annyi dráma van benne, amennyi egy YA regényben kell. Főleg lányoknak ajánlanám, a romantikus szál miatt, azoknak a lányoknak pedig főként, akik fiúk között nőttek fel. Ők teljes mértékben megértik Charliet és a kezdeti problémáit:).

Borító: Szerintem aranyos, de olyan semmilyen. Ezer ilyen borítót láttam már. A történet szerintem nagyon cuki, megérdemelt volna egy figyelemfelkeltőbb borítót

Kedvenc karakter: Charlie, Braden, Amber, Linda, Gage

Szárnyalás: a négy testvér és Braden kapcsolata

Mélyrepülés: a titok

Érzelmi mérce: sok sok érzelem, szerelem, de minden csak a YA keretein belül

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
Charlie imádja a sportokat nemcsak nézni, hanem űzni is. A mostani játékunkban hozzá hasonló női főszereplők lesznek a középpontban. Minden állomáson megtaláljátok egy olyan könyv borítóját, amelyben a női főszereplő életében fontos szerepet játszik valamilyen sport. A feladat mindössze annyi, hogy kitaláljátok a borító alapján, hogy melyik könyvre gondoltunk, és beírjátok a Raffelcopter dobozba a főszereplő lány keresztnevét.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



A blogturné további állomásai:
Szeptember 03 - Fanni’s Library
Szeptember 05 - Csak olvass!
Szeptember 07 - Könyvvilág
Szeptember 09 - Hagyjatok! Olvasok!
Szeptember 11 - Kelly és Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók