KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. január 19., kedd

J. Bengtsson: Egy szerelem története (Cake #1)

 


Ismét egy rocksztár kap szerepet a Könyvmolyképzo Kiadó gondozásában tavaly év végén megjelent CAKE Egy szerelem története könyvben. Ezúttal azonban egy másfajta megvilágításból olvashatunk Jakerol, a rocksztárról, ugyanis a fiút gyerekkorában súlyos trauma érte, ezért nagyon kemény élete volt, már-már lemondott a boldogságról. Egy esküvo azonban mindent megváltoztat, amikor is Jake találkozik a rendkívül szókimondó és humoros Casey-vel. Szívmelengeto történet a múlt feldolgozásáról, a kockáztatásról és persze a szerelemrol. Ha kíváncsiak vagytok a könyvre, tartsatok a turné bloggereivel, és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért!

Könyvmolyképző Kiadó, 2020
544 oldal
Fordította: Radostits Magdolna
Goodreads: 4,23
Besorolás: NA, romantikus, realista

Lehet, hogy Jake McKallister rocksztár, de annyi biztos, hogy nem átlagos. Fiatal kamaszként borzasztó buntett áldozata lett, és ezt azóta sem heverte ki. A munkájába temetkezett. Ha nem lett volna a zene, amiben elmélyülhetett, talán túl sem éli. A karrier és a siker könnyen jött számára, a szerelem annál kevésbé.
Mikor a szókimondó és életigenlo Casey Caldwellt kérik fel a híresen zárkózott zenész kísérojének egy közös barátjuk esküvojén, Casey a legrosszabbra számít. Mégis, milyen közös témájuk lehet? Casey, a szószátyár, Jake, a magába forduló, zárkózott. Jake élete a zene körül forog, Casey még tisztán énekelni sem tud. A lány gyerekkora maga volt a boldogság, a srácé a média által szétcincált rémálom.
És mégis, nyilvánvaló különbségeik ellenére, Jake és Casey egymásra talál, és Casey fénye beragyogja Jake sötét gondolatait. De vajon elég eros lesz-e a szerelmük, hogy legyurje a fiú sötét múltjának romboló terhét?

Anno nagyon rezgett a léc ezzel a történettel, mert egyrészt NA, amit nem nagyon szeretek, másrészt több blogger ismerősöm is elkerekedett szemekkel nézte, hogy 544 oldal? Úristen, mit lehet ennyire hosszan elhúzni? Miután visszaemlékeztem, hogy én is hogyan küzdöttem át magam a "The Wall of Winnipeg and Me - Szívvel a falnak" és a "Nothing Left To Lose - Nincs vesztenivalónk" féltégla könyveken, bennem is megállt az ütő, hogy akarom én ezt? Végül valami azt súgta, hogy igen, olvassam el, nem fogom megbánni. Így is lett.

A történet semmiben nem különbözik azoktól a sztoriktól, amikről anno tinédzserként álmodtunk, esetleg meg is írtunk egy korai próbálkozásként és ami valószínűleg örökre a fiókban pihen mindenkinél. A tipikus történet, miszerint mi lenne, ha egy átlagos lány összekerülne a mindenki által imádott szupersztárral? Szerintem ezt a történetet sokan végiggondolták / végigálmodták már a kedvenc sztárjukkal. De J. Bengtsson ennél tovább ment és papírra is vetette.

Casey hivatalos egy barátnője esküvőjére, ahol felkérik, hogy legyen a vőlegény egyik testvérének, a híres rocksztár Jake-nek a kísérője. 
Jake pedig pont az európai turnéjának a közepén jár, amikor is meg kell jelennie az esküvőn. Ennek egyrészt örömmel tesz eleget, hiszen a családjával lehet együtt, akiket mindennél jobban szeret, másrészt viszont egyetlen egy porcikája sem vágyik rá, hiszen nem szeretné elvenni a figyelmet az ifjú pártól, de attól is retteg, hogy lerohanják az emberek.
Végül is találkoznak és Jaket leveszi a lábáról pillanatok alatt az élettel teli, szókimondó lány, aki képes arra, hogy a fiú rémálmait elriassza és visszaadja neki azt az életet, amit a gyerekkorában elvettek tőle. Jaket ugyanis gyerekként elrabolta egy sorozatgyilkos, a létező összes módon megkínozta, aminek a testi és lelki nyomait a fiú a mai napig magán viseli... De vajon képesek lesznek ekkora különbözőség mellett együtt maradni?

Casey és Jake
A válasz benne van a történetben és minden spoilerezés nélkül kitalálható:). Én speciel kicsit félve kezdtem neki, lévén, hogy a sztori adott, a könyv pedig rettentően hosszú, de a szerző pillanatok alatt levett a lábamról és rettentő gyorsan "kivégeztem" a regényt. 
Casey nagyon aranyos lány, nagyon szókimondó - szerintem mindenki, aki elolvassa a regényt, hatalmasakat fog pislogni azon a sztorin, amit a lány a találkozásukkor Jake-nek előad - leginkább talán az Igazából szerelem Natalie-jához tudnám hasonlítani. Nem foglalkozik azzal, hogy mit mond ki és hogyan és ettől lesz szerethető és különleges. Persze tesz pár olyan dolgot, ami azért kívülállóként kicsit furcsának hat - például, amikor csapot-papot otthagyva rohan és csatlakozik a turnéhoz úgy, hogy a srácot alig ismeri, de ha belegondolunk ennyi idősen nem tettük volna meg mi is ugyanezt? :D 
Jake pedig ugyanilyen kedvelhető főszereplő. Neki óriási teher van a vállán, hiszen magával cipeli a gyerekkori borzalmakat, amelyeket nem igazán tud elfelejteni, de mellette az ő vállán nyugszik rengeteg ember munkája, napi megélhetése és akkor még nem is beszéltünk a rajongókról, akik miatta veszik meg a gondolom nem túl olcsó koncertbelépőket is. Így nem véletlen, hogy túl sok ideje a magánéletre nincs, bár ha lenne, akkor is inkább a futó kapcsolatokat részesíti előnyben, mert akkor nem kell megnyílnia az adott barátnője előtt és nem kell elmesélnie, hogy mi is történt vele.... Casey azonban képes arra, amire eddig egyetlen egy lánynak sem sikerült - közel kerülnie Jakehez és feltörni a páncélját.
Ők ketten pedig nagyon cuki párost alkotnak, nem lehet nem szeretni őket. A regény folyamán végig szurkoltam nekik, annyira egymáshozvalóak, annyira kiegészítik egymást, hogy az már mesébe illő. 
Az írónő pedig mind a kettőjük szemszögét megadta nekünk, így még jobban megismerhetjük mind Jake, mind Casey belső gondolatait, vívódásait. 
Ami pedig Jake-kel történt... szavakkal nem lehet leírni, pedig a szerző csak morzsákat osztott meg velünk arról, hogy miket kellett átélnie a kisfiúnak azzal az "állattal". De még az is eléggé hátborzongató, egyes részeknél szó szerint fizikai fájdalmat éreztem, ahogy olvastam a történteket.

A történetvezetés egyébként gördülékeny, egy percre nem éreztem azt, hogy leállt volna a sztori, még így sem, hogy ilyen hosszúra sikeredett. Minden percét élveztem, egyedül egy dolog zavart - ami miatt nem tudom megadni a maximum "pillangót", mégpedig az, hogy ilyen "tündérmesébe" illő lett. Tekintsünk el attól, hogy mi történt Jake-kel.. mert az tényeg borzalmas.. de ezen felül minden klappolt, minden egyenes vonalban haladt a végkifejlet felé. Nem volt semmi bonyodalom, semmi végleges összeveszés, ami után jönne az édes kibékülés. Ha nagyon rá akarom fogni, akkor igen, mégis volt benne valami, ami a boldogságukat veszélyeztette, de annyira érezhető volt, hogy az is megoldódik, hogy igazán amiatt nem is izgultam.

Összességében ettől a kis hibától eltekintve élveztem a történetet és ajánlom mindenkinek, aki szereti a tündérmeséket, szereti a rocksztárokról szóló romantikus regényeket, akik szeretnének picit betekinteni a turnék világába és akik még hisznek az ilyen csodákban. Én pedig kíváncsian várom a következő részt - hiszen nem bírtam megállni, utánanéztem, és lesz még további rész is a többi testvérrel.

Borító: Látványos, figyelemfelkeltő, nekem tetszik!

Kedvenc karakter: Jake, Casey

Szárnyalás: a történet

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: szerelem, erotika, vannak benne +18-s részek is

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
Rengeteg gyönyöru idézetet olvashattunk már a zenérol, a zene szeretetérol különbözo könyvekben. Mostani játékunkban ezekbol szemezgettünk néhányat, a feladat pedig természetesen az lesz, hogy kitaláljátok, melyik könyvbol idéztünk. A Rafflecopter doboz megfelelo sorába a könyv szerzojét és címét várjuk.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

“A zene a barátoddá válik, ha nincs egy sem, a szeretoddé, ha éppen arra vágysz. A haragoddá, a bánatoddá, az örömöddé, a fájdalmaddá. A hangoddá, ha nem találod a szavakat. Csodálatos dolog részesévé válni mindennek, szerepet játszani valaki más életének zenei aláfestésében.”

a Rafflecopter giveaway


A blogturné további állomásai:
Január 15 - Könyvvilág
Január 17 - Hagyjatok! Olvasok! extra állomás
Január 19 - Kelly és Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók