KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. január 23., szombat

J. L. Armentrout: Be ​with me – Légy mellettem (Várok rád #2)

Könyvmolyképző Kiadó 2016 - Rubin pöttyös
528 oldal
Fordította: Császár László
Goodreads: 4,14
Besorolás: new adult, romantikus, realista

Vajon Teresának és Jase-nek megadatik a lehetőség, hogy egymáséi legyenek, vagy az élet közbeszól?
Teresa Hamilton hihetetlenül kemény éven van túl: halálosan beleszeretett a bátyja legjobb barátjába, aki viszont az első, csodálatos, bódító, életmegváltó csók óta egy árva szót sem szólt hozzá; sikerült véget vetnie egy rettenetesen rossz kapcsolatnak; most pedig olyan sérüléssel küzd, ami talán a táncosi karrierje végét jelenti. Ideje hát, hogy elővegye a B-tervet – főiskolára megy. Reméli, hogy itt majd sikerül meggyőznie Jase-t, hogy ami köztük van, őszinte szerelem.
Jase Winstead súlyos titkot hordoz magában, amiről soha, senkinek nem beszélne – különösen nem a legjobb barátja lenyűgözően szép húgának. Még életében senki nem csókolta meg olyan szenvedélyesen, mint Teresa, de nem hagyhatja, hogy ez a kötelezettségei útjába álljon. A legkevésbé arra van most ideje, hogy tartós kapcsolatba bonyolódjon, de közben képtelen kiverni a fejéből a lányt.
Minél többször sodorja őket egymás mellé a sors, annál kevésbé tagadhatják egymás iránt érzett érzelmeiket. Azonban már készülődik a tragédia. Miközben a kampusz próbál magához térni egy váratlan szörnyűség okozta sokkból, a szerelmeseknek el kell dönteniük, hogy minden kockázatot vállalva együtt maradnak, és megérteni, milyen árat kell fizetniük, ha mégsem…

A szerző természetesen nem ismeretlen számomra, elég régóta ismerem, annak idején, pontosabban 2012-ben a könyvhét alkalmával történt egy találkozó a Könyvmolyképző vezetőjével, bloggerekkel, kiadói munkatársakkal, ahol épp az asztalon hevert Dave példánya az Obsidian eredeti kiadásából, amit épp akkor vittem vissza neki. Nagyon-nagyon ajánlottuk Ildikónak a könyvet, és egy év múlva meg is jelent magyarul, elindítva a szerző szárnyalását itthon is. Mert senki nem tagadhatja, mennyire népszerű lett a szerző a Luxen sorozattal.
De visszatérve erre a könyvre, a Várok rád sorozat első részét, és Cam szemszögéből az 1,5. részt most kezdtem pár hete olvasni és rögtön beleszerettem a fantasy vonal után a szerző new adult világába is. Nagyon érdekes volt, mert párhuzamosan olvastam a két könyvet, a két szemszöggel, pár fejezetenként haladva. Lupi írt már az első részről, így én kihagytam róla a blogbejegyzést, de annyit mondhatok, hogy Molyon, Goodreads-en ötöst kapott tőlem mindkettő.
Már ebben a történetben megismertem  a Be with me főszereplőit, Teresa ugyebár Cam húga, aki a térdsérülése miatt változtatni kényszerül a táncos tervein, így ő is Cam fősulijára jön tanulni. Jase pedig Cam legjobb barátjaként tűnt fel korábban, akivel nagyon szoros a kapcsolatuk, mindenben segítik egymást, a legrosszabb időszakaikat is együtt vészelték át.

Ebben a regényben is hasonló az alapszituáció, mint az első résznél, a főszereplőknek "múltjuk" van, olyan dolgok ezek, amit igyekeznek eltitkolni a környezetük elől. Jó ez kb. minden new adult regényre igaz, de ezért szeretjük ezt a zsánert.
Teresa már korábban megszabadult bátyja segítségével egy bántalmazó kapcsolattól, ezt a történetet Cam oldaláról már az előző részben megismerhettem, a kis híján tragédiával végződő verekedésnek következményeit hosszú ideig kénytelen viselni. Most viszont Teresa szemszögéből kaphattam teljes képet, mi is történt vele azokban az időkben, és lelkileg hogyan tudta feldolgozni azokat az eseményeket, hogyan tudott továbblépni. Mindenesetre már a kezdetektől kiderült számomra, mennyire sok erő van ebben a lányban. Nehéz időszakon megy keresztül, hiszen csúnya térdsérülése miatt most a táncot félbe kell hagynia, ami az élete volt eddig. A fősulin az egy dolog, hogy legalább Cam közelében lehet, mindig is nagyon jó testvérek voltak és hiányoztak egymásnak az utóbbi években, de itt Jase közelébe is kerül, ami zűrzavart jelent, mert volt az a csók...  egy mindent elsöprő, szenvedélyes csók, ami után következett a nagy semmi. Jase másnap eltűnt, mintha mi sem történt volna, és maradtak barátok. A legfeljebb csak barátok lehetünk sztori. 

Jase tulajdonképpen nálam elvitte a show-t. Az egy dolog, hogy Camhez hasonlóan dögös pasi, törődő, gondoskodó természetű, és nagyon családszerető. Teresa csókja felejthetetlen számára is, de nyilvánvalóan köti a  barátok közötti alapszabály, a lánytesó az tabu, ezt nem hagyhatja figyelmen kívül. Azzal is tisztában van, hogy nem akar komoly kapcsolatot, mert titkol valamit, ami olyan nagy felelősség, aminek nem akarja kitenni a lányt, annál meg többet érdemel, hogy hazudjon neki, vagy valami futó élvezet miatt elcsábítsa. Nehéz távolságot tartani, Teresának segítségre van szüksége a lába miatt, Jase pedig naponta vele van, fuvarozza, segíti és nem is tudja sokáig tagadni az érzéseit.
A regényben nem csak ebből a tiltott szerelemből adódó bonyodalom adja a feszültséget. Ez egy nagyon cukin izgalmas lassú őrlődés kettejük között, ami fejezetről fejezetre bontakozik ki és persze sejti az olvasó, hogy merre haladnak, mi lesz a vége. De van egy másik komoly szál, mégpedig Teresa lakótársának, Debbie-nek a sorsa. A lány rájön apró jelekből, hogy Debbie pontosan olyan bántalmazó kapcsolatban él Eric oldalán, amiben ő is szenvedett. Próbál segíteni neki, de aztán fura fordulatot vesz az egész.  Ez a szál kissé túl tragikusra sikerült, eléggé megdöbbentem a fejleményeken az olvasás során.
Jase titka is mélyen megérintett, ezt cipelni nem kis feladat, nem csoda, hogy hosszú időbe telt erről beszélnie Teresával,  és még tovább tartott teljesen megnyílnia és megtenni bizonyos lépéseket.
Ami ellensúlyozta ezt a drámát, az a rengeteg humor, nagyon sokat nevettem a beszólásokon, egymás ugratásán és a helyzetkomikumokon. Óriási jelenet volt például amikor Cam és Avery beállítanak a saját vendégszobájukba, és nem akármi látnak, alig hisznek a szemüknek.
Ha azt gondoltam eddig, Cam a saját készítésű süteményeivel verhetetlen, akkor még nem ismertem Jase muffinjait (igazából cupcake, de tekintsünk ettől az apró részlettől), és ezzel kapcsolatban is volt egy édes, felejthetetlen jelenet a kórházban. De sorolhatnám tovább, a lényeg az, hogy Jase felülmúlta nálam Cam-et, nem gondoltam volna, de így lett.
Jase és Tess együtt olyan szikrákat bocsátanak ki, ami meggyújtja a lapokat. Szenvedélyesek, érzékiek voltak a közös jeleneteik, és amit különösen szerettem, hogy apró lépésekkel haladnak a szex terén is, nincs kapkodás. Ez elég ritka, nem véletlenül emelem ki.
Összességében imádtam ennek a történetnek minden sorát. Eddig is szerettem a szerzőt, de ennél a sorozatnál még jobban beletalált az ízlésembe. Egészen fantasztikusan helyezi el a horgokat a fejezetek végén, ami miatt letehetetlenné válik a regény. A karakterfejlesztés kiváló volt, nagyon megszerettem a szereplőket, a cselekményt is szépen ívelte, megvolt benne a kellő drámaiság és romantika, pont a megfelelő mértékben balanszírozva. 
Imádtam, hogy a könyv végén elolvashattam annak a bizonyos óriási jelentőségű csóknak a történetét, egy nagy meglepetés volt az írónő részéről.
Erről jut eszembe,  ebben a részben majdnem sor került egy lánykérésre, de mégsem. Az igazira később kerül sor, amit szintén egy rövid 6 oldalas történetben írt meg a szerző és angol nyelven elérhető hivatalosan, legálisan itt: https://www.scribd.com/doc/231133105/The-Proposal-J-Lynn  (Ez egyébként a sorozat 2,5. része) 
Kedvenc lett már az első rész is, de ez még jobban! Olyan történet, amit már régen kerestem és nagy élvezettel olvastam. Kezdem is azonnal a következő részt, ami a közös baráti társaság egyik tagjával, Calla főszereplésével folytatódik.
Képek: Pinterest

Borító: Tetszik illik a sorozathoz.

Kedvenc karakter: Teresa, Jase

Szárnyalás: A farmon történteket imádtam, Jase szüleit is, az apja beszólásait pláne.

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: Imádtam a fokozatosságot, nagyon kellemesen érzéki a regény.

Értékelés: 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók