KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. február 22., hétfő

Mariana Zapata: Dear Aaron - Kedves Aaron!

 


Ruby Santos immár a harmadik katonával áll neki levelezni a Segíts Egy Katonát-program keretein belül. Aaron eleinte nem válaszol a levelekre, ám késobb annyira összebarátkoznak, hogy a hazatéro katona találkozni szeretne Rubyval. Ha érdekel, mit szólnak bloggereink Mariana Zapata nemrég megjelent levélregényéhez, tartsatok velük a regény blogturnéján! Ne feledjétek, egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a turné végén a Kedves Aaron!-t a Könyvmolyképzo kiadónak hála!

Könyvmolyképző, 2020
560 oldal
Fordította: Papp Fruzsina
Goodreads: 4,02
Besorolás: new adult, romantikus, realista

Csak egy dologgal nem számolt…

Ruby Santos pontosan tudta, mire vállalkozik, mikor jelentkezett, hogy egy tengerentúlon állomásozó katonával levelezzen. Az utasítások egyszeruek: egy levél vagy e-mail hetente, ameddig a bevetése tart. Egyéb csomagok küldése nem szükséges.

Ruby már túl volt mindezen. Azt hitte, tudja, mire számíthat. Csak azzal nem számolt, hogy beleszeret a srácba.




Miért is kezdtem el ezt a könyvet? A fülszövege teljesen megfogott.. egy külföldön állomásozó katona levelezése egy ismeretlen lánnyal? Erre kíváncsi voltam. Még akkor is, ha az írónő előző könyve azért hosszúságilag feladta a leckét nekem keményen:).

A történet szerint a 23 éves Ruby jelentkezik arra a nemes feladatra, hogy egy, a tengerentúlon állomásozó katonával levelezzen. Ezt az USA-ban oly népszerű Segíts Egy Katonát program keretein belül teszi meg. Rubynak nem Aaron az első levelezőtársa és bár az előző levelezőpartnerével rossz tapasztalata volt, nem adja fel és próbál segíteni az újabb katonának.
Aaron először nem reagál a levelekre, el kell telnie jó időnek, mire hajlandó válaszolni a lánynak, de szépen lassan barátság alakul ki köztük. A regény első felében e-maileket olvashatunk oda-vissza, amit én nagyon szerettem. Egyrészt gyorsan is lehet haladni velük, másrészt rettenetesen aranyosak és humorosak ezek a levelek. Imádtam, ahogy Ruby lassan, de biztosan feltöri Aaron páncélját és a kedvességével és humorával leveszi a srácot a lábáról. Aaron pedig nyit, majd teljesen megnyílik a levelezőpartnere előtt.
Bár nem kapunk szemszöget akkor még egyik szereplőtől sem, de a levelezésük közben megismerhetjük mind Ruby, mind Aaron lelkivilágát, családi hátterét és az életét is.
Persze Rubyról többet tudunk meg és ez alapján én, őszintén szóval nagyon félrenéztem mindent. Ruby folyamatosan úgy állítja be magát, mint egy szürke kisegér, mint akinek valamilyen testi baja lehet, kevés barátja van, pasija még kevesebb, szinte sajnáltam őt. Mindemellett végtelenül jó a humora, jó empatikus képessége van, tudja mikor és mit kérdezzen a fiútól, hogy megismerhesse, de mellette ne legyen tolakodó és ne érezze Aaron, hogy lerohanják.

Forrás
Aztán eljutunk a történet második feléig. Itt elfogynak a levelek, skype üzenetek jönnek inkább, majd végre eljutunk odáig, hogy találkoznak is egymással és innentől csak Ruby szemszögét kapjuk. Nekem ezzel sem volt gondom, mert az egy dolog, hogy Ruby miket ír, de így legalább TÉNYLEG megtudjuk, hogy milyen is a valódi személyisége... Nekem így is szimpatikus volt a leányzó, persze be volt tojva, hogy mi lesz, ha élőben is találkoznak, mit fog hozzá szólni Aaron, de szerintem mindegyikünk így lett volna ezzel (illetve a nagy többségünk:). Az persze sokat nem segített ezen, hogy a srác élőben egy FÉLISTEN. És persze tökéletes. Nemcsak kívül, de belül is. És innentől kezdett el elromlani számomra a történet. Persze nem annyira, hogy olvashatatlan lenne, de nekem ez már túl szirupos lett. Szerettem volna egy kis csavart bele, akár azt, hogy a srác eltűnik Irakban és Ruby elmegy utána megkeresni, vagy Ruby esetleg tolószékes vagy valami fogyatéka van és ezért nem akar ennyire Aaronnal találkozni, de nem.. minden szép, minden jó, minden csöpög a cukormáztól.
Tudom, hogy nagyon sokan szeretik az ilyet, ezért nem is vitázom azokkal, akik szerint ez így tökéletes, de nekem már valami plusz kell hozzá, hogy imádni tudjak egy ilyen történetet.

És a regény vége? Lezárt teljesen, nem hiszem, hogy ebből folytatás lenne még.

Összességében azért szerettem a történetet, szinte egy nap alatt ki is olvastam a könyvet. És kinek ajánlom? Mindenkinek, aki szereti a levélregényeket, a lassan kialakuló, cuki szerelmi történeteket. Mariana Zapata rajongói számára pedig kötelező.

Borító: Ötletes, aranyos

Kedvenc karakter: Ruby, Aaron

Szárnyalás: a történet első fele és maga a történet ötlete

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: romantikus a történet, annak minden velejárójával - sőt a végefelé már +18 karikás rész is van benne

Értékelés: 



Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
Mivel a Kedves Aaron! történetének nagy részében Ruby és Aaron levelezését olvashatjuk, úgy gondoltuk, hogy minden állomáson elrejtünk egy képet, ami egy olyan filmre utal, amelyben a levelezésnek fontos szerepe van! A filmek magyar vagy külföldi címét írjátok be a megfelelo rubrikába!

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)



A blogturné további állomásai:
Február 10 - Csak olvass!
Február 13 - Angelika blogja
Február 16 - Veronika's Reader Feeder
Február 19 - Fanni's Library
Február 22 - Kelly és Lupi olvas
Február 25 - Sorok között
Február 27 - Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók