KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. február 24., szerda

Kresley Cole: Dead of Winter - A tél halottai (Az Arkánum krónikák #3)


A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Az Arkánum Krónikák sorozat harmadik részét Kresley Cole tollából: Dead of Winter - A tél halottai címmel. A rajongók és persze bloggereink is alig várták már, hogy a kártyák újra mozgásba lendüljenek. Kövesd az állomásokat  és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.
 
Könyvmolyképző Kiadó 2021 - Vörös pöttyös
384 oldal
Fordította: Szoboszlay Anna
Goodreads: 4,33
Besorolás: YA, fantasy, posztapokaliptikus
 
Vajon ​Evie képes meggyőzni két rivális szerelmét, hogy működjenek együtt? Az életük múlik rajta.
Szívszorító döntések
Evie-t szinte elvarázsolja a nehézségek nélküli élet a Halálnál, mígnem Jacket elkapják a Szeretők, a két legrettenetesebb Arkánum. Bármit megtesz, hogy megmentse, ha kell, még a Halál lenyűgöző műkincsekkel és kényelmi eszközökkel teli börtönéből is megszökik, mit sem törődve egykori szerelme lopott pillantásaival.
Bizonytalan győzelem
Bár a szíve egy darabja a Halállal marad, Evie nekivág a veszélyekkel teli posztapokaliptikus pusztaságnak, hogy a szövetségeseivel összeállva közösen támadjanak a Szeretőkre. Egy ilyen félelmetes ellenség legyőzéséhez haditerv szükséges, ami azt jelenti, hogy Evie-nek, Jacknek és Aricnak szövetkeznie kell. Evie maga sem tudja eldönteni, mi a nagyobb lehetetlenség: túlélni a rabszolga-kereskedőket, a pestist, a zsákosokat és a többi Arkánumot, vagy rávenni Jacket és a Halált az együttműködésre.
Két hős visszatér
Szerelem és gyűlölet között keskeny a határvonal, és Evie-nek fogalma sincs, hányadán áll Jackkel vagy a Halállal. Vajon ez a bizarr hármas le tudja győzni a Szeretőket, mielőtt egymást ölnék meg? A Méreghercegnővel és a Végtelen lovaggal kezdődő nagy kaland A tél halottaival folytatódik.
 
Szerintem Az Arkánum krónikák messze a legjobb a posztapokaliptikus sorozat a young adult korosztálynak szóló sorik közül. Megnéztem, eredetileg 2015-ben olvastam az első részt, tavaly nyáron pedig újraolvastam, rögtön követte ezt a második és a harmadik rész. Igen, igen, a bloggerek megkapták a kéziratot, de borítóproblémák miatt csúszott fél évet a harmadik rész megjelenése, úgyhogy most fel kellett frissítenem az emlékeimet a 3. részről egy gyors újraolvasással. 
Korábban Lupi írt az első két részről, főbb pontokon maximálisan egyezik a véleményünk. 
A felépített világ teljesen elvarázsolt és magába rántott az első rész első sora óta. Boldog voltam az első rész újraolvasása után, hogy nem kell várnom a másodikra, aztán a következő függővégnél is ugyanezt éreztem, de akkor is ott volt a kezemben a harmadik rész. Most viszont ez nem mondható el! 
Újra egy őrült függővéget kaptam a szerzőtől. Fájdalmasan gondolok arra, hogy vajon mennyit kell majd várnom a következő részre, ha nem folytatom angolul?

Le kell szögeznem, hogy alapból imádom a szerelmi háromszögeket, és általában ki tudom választani a két versengő pasi közül, hogy kinek az oldalán állok, még akkor is, ha szoros a verseny. Kresley Cole elérte azt, hogy két olyan izgalmas karaktert alkotott, akik közül NEM tudok választani. Az elején megszerettem Jack-et, mert segítőkész, törődő, nem mellesleg nagyon jó pasi volt, és tetszett a hozzáállása Evie-hez, egy csapatot alkottak. Aztán megjelent a Halál, és ahogy egyre jobban megismertem, Aric úgy lopta be magát a szívembe, mintha Jack nem is létezne. Elvitte magával a lányt és én minden együtt töltött idejükről élveztem olvasni, rengeteg mindent megtudtam az előzményekről. Evie sem ússza meg a dilemmát, és az a vágy amit érez, kiderül, hogy nem minden előzmény nélküli. Imádtam az álmaiba való bepillantásokat.  De amikor Jack bajba kerül, nincs erő, ami Evie-t visszafoghatná, hogy ne segítsen neki.
Nyilván vannak utalások rá, hogy Jack mégsem annyira kívülálló, valami köze csak lehet az Arkánumokhoz. Lehet, hogy mégis egy lesz közülük, csak nincs aktiválva? Van min agyalnia az olvasóknak. Jack igazi vezetővé vált időközben, nem tétlenkedett mialatt távol volt Evie-től. Erődöt épített, és nem elhanyagolható, hogy másokkal is mennyire törődik.
De ne csak a fiúkról essen szó, Evie karaktere nagyon is megállja a helyét ebben a részben is, erős harcos, kihasználja a képességeit, vág az esze, ennek meg is lesz az eredménye. Ugyanakkor óriási belső vívódásokon megy keresztül, és ezt nem  csak a pasik közötti választásra értem. Nehéz a súly a vállán, nem könnyű feldolgozni ki is ő valójában és mennyire engedi át magát a késztetéseinek.

Aki ebből a sorozatból a harmadik részbe belevág, már alaposan ismeri a világfelépítést, a Villanás utáni állapotot, ami sajnos nemhogy javulna, hanem még tovább romlik. A nap nem bújik elő, esik az eső és a csapat állandóan a túlélésért küzd, ennivalót kell szerezni, kerülni a veszélyes zsákosokat,  egyéb ellenségeket, valaki mindig bajban van, akit ki kell szabadítani. Folyamatos mozgásban vannak, imádtam ezeket a harcolós, életmentős részeket.
Újabb és újabb Arkánumok kerülnek képbe, és most a legnagyobb fenyegetést a Szeretők jelentik, akik kapcsán nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz néhány részt elolvasni, ahol a tetteikkel kerülünk szembe. Ráadásul ők maguk is egy fura csavart idéznek elő, amire nem számítottam volna.  Jack kiszabadulása után később foglyul esik Selena, akinek a kimentésére hárman indulnak, Aric, Evie és Jack. Nem akarok részletekbe belemenni, de itt mindkét pasi próbálja előtérbe helyezni magát Evie-nél, akinek nagyon nehéz dolga van, alaposan kuszálódnak a szálak. Az tetszett, hogy ezek a pasik valamilyen szinten megtanulták tisztelni egymást. Imádtam a pengeváltásaikat.
De nemcsak ez a szerelmi háromszög az egyetlen érzelmi szál a történetben, más Arkánumok is vonzódnak egymáshoz, alakulnak kapcsolatok, nagyon nagyon izgalmas módon. De ha már a többi karakternél tartok, Matthew a legbonyolultabb közöttük, mindezzel együtt a kedvencem, imádom a kinyilatkozásait, akkor is, ha elsőre (és másodjára) nem találom az értelmüket. Nem is baj, dolgoznak a mondatai a felszín alatt.  Meg kell említenem a humor jelenlétét az egész sorozat folyamán, ez mindig oldja a feszültséget  a karakterek között.
A vége mint már említettem, totális függővég. Történik valami, ami keresztülhúz mindent, de ami nem lehet, hogy azt a következményt hozza, ami elhangzik, nagyon súlyos éllel. Hisz akkor nem lenne folytatás. Ezzel együtt kegyetlenül gyilkos a vége, és falat kaparós türelmetlenséggel várom a következő részt. 
 
Borító: Jó lett szerintem.

Kedvenc karakter: Jack, Evie, Aric

Szárnyalás: Perverz, de imádtam, mikor hármasban együtt lovagoltak.

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: Tökéletes szerelmi háromszög, amiben nem lehet eldönteni, hogy ki lesz a befutó.

Értékelés: 


 
 Nyereményjáték:
Arkánumok hívószavait mutatjuk a játékban, a feladatod felismerni kihez tartoznak, és beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.
 
LAKOMÁT CSAPOK A CSONTJAIDBÓL
 
További állomások:
Blogturné Klub
02.24 Kelly és Lupi olvas
02.26 Függővég
02.28 Könyv és más
03.02 Sorok között extra
 

1 megjegyzés:

  1. Alig várom,hogy kijöjjön a másik 3 rész is magyarul..erre a részre is majdnem 3 évet vártam🥺 De megéri mert imádom ezt a könyv sorozatot!

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók