KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. február 14., vasárnap

Marissa Meyer: Scarlet (Holdbéli krónikák #2)

 


A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából nemrég megjelent a Holdbéli krónikák sorozat harmadik része is, és ennek örömére bloggereink egy szuper hosszú turnéval készültek nektek, ahol mindhárom részt bemutatjuk! Tartsatok bloggereinkkel ezen az izgalmas blogturnén, de ne felejtsetek el játszani se. A blogturné végén kisorsolunk olvasóink között egy példányt a Scarlet és egy példányt a Cress című regényből!

Könyvmolyképző, 2019
470 oldal
Fordította: Bujdosó István, Szabó Krisztina
Goodreads: 4,26
Besorolás: YA, fantasy, sci-fi, cyberpunk, disztópia

Még a jövőben is óvakodj a farkastól…

Cinder, a kiborglány kalandjai folytatódnak – éppen szabadulni próbál a cellájából, de még ha sikerrel is jár, ő lesz a Nemzetközösség legkeresettebb szökevénye.

Eközben Franciaföldön nyoma vész egy idős asszonynak, Michelle Benoit-nak, gyönyörű és makacs unokája, Scarlet pedig rendületlenül keresi. A vörös hajú francia szépség a nyomozása során egyre különösebb alakokkal találkozik. Megismerkedik Farkassal, az egyszerre vonzó és ijesztő utcai harcossal, akivel együtt erednek a rejtélyek nyomába. De a helyzet tovább bonyolódik, miután összeakadnak Cinderrel.

Ahogy közös erővel próbálják megakadályozni, hogy Levana királynő végveszélybe sodorja a Föld teljes lakosságát, lassanként fény derül arra is, mi köze egymáshoz Scarletnek és Cindernek…

Hát maradjunk annyiban, hogy ennek a sorozatnak az első részét, de magát ezt a könyvet is nem ma olvastam... Itt is érvényes a "legközelebb csak akkor olvasok sorozatot, ha az összes része már megjelent" elvem, de anno az első rész annyira tetszett, hogy nem bírtam kivárni, míg az összes többi rész megjelenik, hanem azonnal olvasnom kellett a második részt, ahogy megjelent.

A történet ott folytatódik szorosan, ahol az első abbamaradt (ezzel lehet, hogy picit spoileres leszek az első részre). Cinder börtönben van, a gonosz Levana királynő pedig arra készül, hogy a Holdra vitesse és ott kivégeztesse. Ám Cinder nem üldögél tétlenül a kivégzésére várva, hanem megszökik, így lesz belőle a Nemzetközösség legkeresetebb szökevénye. A szökésben segítségre van a nagyszájú, minden lében kanál Thorne kapitány, aki utána segíti a hercegnőt a menekülésben és bűntársak lesznek. Imádtam a közös jeleneteiket, a kapitány szövege bár eleinte nagyon idegesített, de egy idő után már mindig mosolyt csalt az arcomra.

Forrás
Persze nemcsak Cinderről szól ez a rész, nemhiába Scarlet a könyv címe. A messzi Franciaországban Scarlet békében éldegél vidéken a nagymamájával, amikor is a nagyinak hirtelen nyoma vész. A rendőrség egy darabig keresi, majd feladja a nyomozást. Az unoka viszont nem hagyja ezt annyiban, így maga indul az elveszett nagymama nyomába. Legnagyobb meglepetésére összetalálkozik a jóképű Farkassal, egy erős, utcai harcossal - aki azért sok rejtélyt tartogat és mindemellett nagyon félszeg (igen, igen imádtam őt). A köztük lévő kémia az első pillanattól fogva élt, igen, így kell imádnivalóan megírni egy pár történetét!
A történet nagy részét ők alkotják, nagyon szerettem őket is, de azért maradjunk annyiban, hogy a sorozatot Cinder miatt olvasom, ezért rá lettem volna jobban kíváncsi. Sajnos jóval kevesebb részt kaptunk belőle, mint amennyit szerettem volna, de azért haladtunk az ő történetével is.

Ami viszont a legkevesebb volt az egészban, azok Kai részei. Annyira, de annyira vártam, hogy belőle is sokat kapjunk, de ő volt a legkevesebbet feltűnő szereplő az egész könyvben. Most már nem herceg, hanem császár, Levana királynő pedig elég rossz válaszút elé állítja, amit most nem osztok meg veletek, de nem hangzott egyáltalán jól. Kainak pedig egyáltalán nincs könnyű dolga, hiszen császárként kerestetnie kell Cindert (amit azért elég félvállról vesz:), másrészt pedig ameddig csak tudja, húznia-halasztani kell a választ Levana követelésére, de úgy, hogy a királynő ne sértődjön meg... De továbbra is Cinder mellett ő a másik kedvenc szereplőm. Imádom, ahogy az érzései és a kötelessége között őrlődik, de aránylag ügyesen és talpraesetten tudja ezeket kezelni.

A történet pedig igen, eléggé akciódús, folyamatosan történet valami benne és csavarokból sem volt hiány - az írónő nagyon ügyesen egyesítette Cinder és Scarlet történetét, ebben még mindig ő a legprofibb. Ami viszont nekem fájó pont volt - amit már fentebb is írtam, hogy Cinderből elég keveset kaptunk, pedig igazán ő a főszereplő. Értettem én azt is, hogy miért kellett ennyit írni Scarletről, hiszen egy ponton kereszteződött az útja Cinderrel és onnantól már közösen haladtak tovább. De akkor is. :D

Az pedig külön szerettem, hogy az írónő újra egy ismert mesét - a Piroska és a Farkast dolgozta fel, de úgy, hogy a mai olvasók is élvezzék - fűszerezve egy kis cyberpunk sci-fivel. Nem tudom, hogy valaha is olvastam volna ilyen különleges világban játszódó, ismert mese újrafeldolgozást. 

Összességében imádtam ezt a részt is, bár az is igaz, hogy az első rész izgalmát és újdonságát nem tudta megugrani. De hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem várom a következő részt, hiszen minden vágyam, hogy láthassam ahogy a jó elnyeri a jutalmát, a gonosz pedig MEGBŰNHŐDIK! (Igen, nagybetűvel írtam a megbűnhődést, mert egyelőre egy kanál vízben meg tudnám folytani Levanát :)

Borító: Tetszik, látványos, de talán a másik jobb volt :)

Kedvenc karakter: Cinder, Scarlet, Farkas, Kai, Thorne

Szárnyalás: Scarlet és Farkas

Mélyrepülés: Levana

Érzelmi mérce: vannak benne aranyos részek, de ez most itt inkább egy kalandregény

Értékelés: 



Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
Kivételesen egy sorozat három részéről is olvashattok nálunk, ezért a játék is háromféle lesz! Azokon az állomásokon, ahol betűket rejtettünk el, magyarul is megjelent tündérmese-adaptációk címeit keressük. A fan artoknál azt keressük, hogy kit ábrázol az adott kép. Azon az állomáson, ahol idézetet találtok, rá kell jönnötök, hogy a három regényünk közül melyikből idéztünk! A megoldásokat (címeket, neveket) írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő részébe..

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)



a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
[Blogturné Klub]
Január 25 - Sorok között (Cinder)
Január 27 - Sorok között (extra)
Január 30 - Readinspo (Cinder)
Január 31 - Csak olvass! (Cinder)
Február 02 - Booktastic Boglinc (Cinder)
Február 04 - Fanni's Library (Cinder+Scarlet)

Február 06 - Hagyjatok! Olvasok! (Scarlet)
Február 07 - Sorok között (Scarlet)
Február 08 - Nem félünk a könyvektől (Scarlet)
Február 10 - Booktastic Boglinc (Scarlet)
Február 12 - Csak olvass! (Scarlet)
Február 14 - Kelly és Lupi olvas (Scarlet)
Február 16 - Hagyjatok! Olvasok! (Borítómustra)

Február 18 - Fanni's Library (Cress)
Február 20 - Hagyjatok! Olvasok! (Borítómustra)
Február 22 - Booktastic Boglinc (Cress)
Február 24 - Csak olvass! (Cress)
Február 26 - Hagyjatok! Olvasok! (Cress)
Február 28 - Sorok között (Cress)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók