KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. július 14., szerda

Penelope Bloom: Her Secret - Beavatnám (A vonzalom tárgyai #5)


A Maxim Könyvkiadónál jelent meg Penelope Bloom Objects of Attraction sorozatának ötödik része  a Passion válogatás keretein belül. Vajon hogyan vélekedik a Blogturné Klub négy bloggere a Her Secret - Beavatnám regényről? Kövesd a blogturné állomásait és a játékunk megfejtéséért cserébe esélyes lehetsz megnyerni a regény egy példányát.

Maxim Könyvkiadó 2021. július 20. - Passion válogatás
224 oldal
Fordította: Szaszkó Gabriella
Goodreads: 4,26
Besorolás: Felnőtt, chick-lit, romantikus
 
Beismerem. Elcsesztem.
1. hiba: munkát kértem Peter Barnidge-tól.
2. hiba: elfogadtam az ajánlatát, pedig a tervem szerint közölni akartam vele, hogy menjen a francba.
3. hiba: Csak hogy ne soroljak fel még ezer más hibát, úgy teszek, mintha nem lenne több, csak az, hogy elhallgattam az igazság egy pici morzsáját az állásinterjún.
Ami Petert illeti… Hol is kezdjem? Az talán elég jól példázza a helyzetet, hogy csupán egyetlen napnak kellett eltelnie, és Mr. Szupersztár Bestsellerszerző neve máris tökéletes, gyerekbarát szitokszóvá vált nálam. Belerúgtál a szekrénybe? A Peter Barnidge-életbe! Elfogyott a pénz a bankszámládról? Azt a jó Peter Barnidge-át! És amikor rájössz, hogy belezúgtál a főnökömbe? Hogy a Barnidge-ba? Bárcsak egyszerűen utálhatnám, az könnyebb lenne, mint ezt a gyűlölettel kevert vonzódást érezni. De ő az a fajta dögös pasi, akitől jobb távol tartani magad. Parázslóan izzó sötétség. Olyan dögös, hogy ahányszor csak meglátom, mindig keresztet kell vetnem, mert egyetlen pillantásával már magával is ránt a kárhozatba. És ha már a kárhozatról ejtünk szót… egy kicsit hazudtam az állásinterjúmon. De egyedülálló anyaként mindent megteszek, hogy gondoskodjak a lányomról, akár egy kicsit még hazudok is. De sajnos, a kis titkok naggyá nőnek az idő múlásával. Csak idő kérdése, hogy Peter mikor is jön rá erre, és valahogy nem hiszem, hogy boldog lesz amikor beavatom.

Penelope Bloom A vonzalom tárgyai sorozatának immár az ötödik részéhez értünk. Eddig minden részen jól szórakoztam, úgyhogy nem volt kérdés, hogy szeretném olvasni tovább a sorozatot. 
Adott a főszereplőnk Violet Browning, aki könyves marketinggel foglalkozik, néhány kisebb író veszi igénybe a szolgáltatásait, így gyakran megfordul könyvvásárokon, ahol személyesen próbál újabb ügyfelekre szert tenni. A kezdő jelenetben is épp egy ilyen könyvvásáron vagyunk, ahol a 4 éves kislányával a könyvjelző beszerző körút mellett épp belebotlik a híres Peter Barnidge íróba, aki persze rögtön lepattintja, hiszen egész marketing stáb dolgozik neki, nincs szüksége újabb alkalmazottra. Violet barátnője, a sorozatból korábban már ismert Lilith viszont ráveszi a pasiját, hogy járjon közben, és barátok révén mégiscsak szerezzenek egy állásinterjút a lánynak. Ez sikerül is, Violet hamarosan szembetalálja magát a félelmetes, indulatosnak tűnő, de azért egyben markánsan sármos Peterrel. Közben a kettős szemszögnek köszönhetően az olvasó már tudja, amit Violet nem, hogy Peter minden józan ész ellenére vonzónak tartja a lányt az első találkozás óta, és úgy gondolja, tesz egy próbát vele. Hatalmas fizetést ajánl neki, de ezért kemény munkát és esetleges túlórákat is kér, belengetve, hogy gyakorlatilag felejtse el a magánéletét. Violet ebben a pillanatban persze nem meri bevallani, hogy egyedül neveli a kis Zoey-t, akire egyébként a nagymamája szokott vigyázni, és Lilith is. 
Rendkívül szórakoztató, amit ezek ketten leművelnek az első napokban az irodában. Például ott van Derrick, a nőcsábász marketinges munkatárs, akit Peter azonnal eltávolít a lány mellől. Aztán kiköti, hogy a hétvégi újabb könyves rendezvényre feltétlenül együtt kell menniük, hogy megbeszéljék az új könyve marketing stratégiáját. Hogy miért nem beszélik meg máskor, kényelmesen? Hirtelen nem tud mit kitalálni, mintsem nem lesz a városban, pedig esze ágában sem volt elmenni, mégis ragaszkodik ehhez a hétvégi kiruccanáshoz. Rárak egy lapáttal később az öccse, hogy hóvihar miatt ne repülővel menjenek, hanem busszal! És így is tettek. 

Őszintén szólva nagyon gyors volt nekem ez a tempó. Gyakorlatilag egy-két heti ismeretség után már megtörténnek bizonyos dolgok, vagyis hát minden. Peter távol tart magától mindenkit, miután két éve az akkori barátnője kijátszotta, és az új regényét sajátjaként adta ki. Kristen meg tudta ezt tenni, mert Peter feltétel nélkül megbízott benne, ráadásul előtte más műfajban írt, ez volt az első thriller regénye, a nő könnyen elhihette az olvasókkal, hogy saját termék. Innentől kezdve a pasi annyira bizalmatlan, hogy a kéziratai mellett a saját szívét is falakkal védi. Ezt a páncélt próbálja meg áttörni a csinos, határozott és szenvedélyes Violet, akinek anyagilag nagyon kell ez a munka és ért is a szakmához, ettől függetlenül csak halogatja az igazság bevallását, és van is mitől tartania. Persze szórakoztatóak voltak ezek ketten, főleg a párbeszédeken nagyon sokat lehet nevetni, de én azért több konfliktust szerettem volna látni köztük is, és a harmadik személy, Kristen részéről is. Emiatt a cselekmény  kiszámítható, minden csavart nélkülöző. Mégse volt ez túlzóan zavaró, mert a humor miatt viszont túlnyomórészt tetszett, szellemes volt, és működött a kémia a főszereplők között. Sok helyzetkomikum adódott Violet fájós lába miatt, még az ágyjeleneteknél is tudtak ezzel kínlódni. Egyébként nem volt túltolva a szex, emlékeim szerint ebben a részben volt talán a legkevesebb ágyjelenet a sorozatból.

Kicsit úgy éreztem, mintha a szerző egy adott hosszúságra méretezné a könyvet (amennyi az összes előző rész) és igyekezne időre leadni a kéziratot, mintha nem lett volna lehetősége jobban kibontani a cselekményt. Az olvasók között biztosan sok hozzám hasonló  könyvmoly akad, és a könyvkiadás, könyvvásár körüli témáról mindig nagyon szívesen olvasunk, ez pozitív motívum a regényben, főleg most, hogy a pandémia miatt sorra fújták le a könyves rendezvényeket az utóbbi másfél évben.
Jó volt viszontlátni a korábbi részek főszereplőit, a gazdag baráti társaság itt is felbukkan, sőt a Nagyikát is viszontláthatjuk, és dőlhetünk a nevetéstől a beszólásain. Azt nagyon értékeltem, hogy belevitte a cselekménybe a szerző az egyedülálló anya, mint dolgozó nő problémát. Ez nálunk Magyarországon közel nem olyan nagy probléma, mint Amerikában, ahol jelentős összegeket kell az oviért, vagy bébiszitterért kifizetni. Az biztos, hogy nagy szüksége van egy egyedülálló szülőnek a gyereknevelés során a biztos pontokra, legalább egy nagyira, akire a betegségek során számítani lehet, egy jó barátnőre, aki biztosít egy-egy szabadnapot, és bizony a megélhetéshez szükséges fizetés is fontos. Zoey nagyon aranyos kislány, tetszett, mennyire odafigyelt az anyja, milyen szavakat hall a felnőttektől, és sokat magyaráz neki a hallottakkal  kapcsolatban. Viszont elég sokat van Lilith-szel, ami nem biztos, hogy hosszú távon jót tesz neki. Vicceltem!
Gyorsan olvasható - nekem két estét vett igénybe - a regény, tökéletes kikapcsolódás, és önállóan is olvasható a sorozattól függetlenül. Ha jól akarsz szórakozni, nevetni, Penelope Bloom könyvei garantáltan jó választásnak bizonyulnak.
Képek: Pinterest
 
Borító: Sorozatba illő.

Kedvenc karakter: Peter, Violet

Szárnyalás: Végre egy történet, amelynek szerves része a könyvkiadás.

Mélyrepülés: A gyors tempó.

Érzéki mérce: Az erotikus részekbe is tudott humort csempészni a szerző.

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!
 
Nyereményjáték
 
A sorozat ezen részében fontos szerepet kap a könyvkiadás és a könyvvásárok. A játékunkban minden állomáson betűket emelünk ki, amikből európai városneveket kell kiraknotok, ezekben a városokban minden évben híres könyvvásárokat  rendeznek. Alig várjuk, hogy a pandémia elvonulása után mi is  újra ellátogathassunk ezekre, de legalább a hazaiakra.
Nincs más dolgotok, mint beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába a  városneveket.
A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.
 
Állomások
Blogturné Klub
07.14 Kelly és Lupi olvas
07.16 Betonka szerint a világ...
07.18 Hagyjatok! Olvasok!
07.20 Dreamworld
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók