KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. szeptember 25., szombat

J. Kenner: Édes kis hazugság (Blackwell-Lyon #1)

Maxim Könyvkiadó 2021. Passion válogatás
184 oldal
Fordította: Sárossy-Beck Anita, Miklódy Dóra
Goodreads: 3,73
Besorolás: felnőtt, erotikus, romantikus
 
Nem ​az a nő, akinek gondoltam… de basszus, ő az a nő, aki kell nekem! Sosem gondoltam magam cinikusnak, de az, ha faképnél hagyják az oltárnál, eléggé megváltoztat egy férfit. Most csak a munkámnak élek, hogy felépítsem az üzletemet, és továbblépjek az életemben. De érts félre; még mindig szeretem a nőket. Imádom, ahogy kinéznek. Az illatukat. Az érzést, amikor bennük vagyok. Főleg az utóbbit. Nagyjából azt a küldetést adtam magamnak, hogy minden nőt, aki csak az ágyamba kerül, élete legjobb menetében részesítsem. De hogy közel kerülni hozzájuk? Komoly kapcsolatba bonyolódni? Újra megbízni egy nőben? Hát, ja, ez nem fog megtörténni. Legalábbis ezt gondoltam. Aztán találkoztam vele. Vicces, hogyan meg tudnak fordulni a dolgok egy szívdobbanásnyi idő alatt. Hogyan megváltoztat mindent egy kis kavarodás. De ott volt ő, akit csak az üzlet érdekelt, én egy cseppet sem. És átkozott legyek, én azonnal akartam őt! Sőt… sóvárogtam utána. Mindenekfelett pedig segíteni akartam neki. Biztonságban tartani a testvérével együtt. De minél jobban megismertem, annál jobban kívántam. Az egész csomagot. Az egész nőt. És ami a csoda: kiderült, hogy ő is engem akar. A gond csak az, hogy mind a ketten égettük már meg magunkat. És biztosan tudom, hogy az egyetlen módja annak, hogy túléljük a köztünk szikrázó lángokat, ha mindketten megtaláljuk magunkban a bátorságot, és együtt sétálunk bele a tűzbe.
 
Bevallom nem szeretem a hosszú lére eresztett történeteket, nekem a kedvenc regényhosszam a 350, max 400 oldal. De természetesen nem oldalszám alapján választok olvasnivalót. Na jó ez így nem teljesen igaz, ugyanis eléggé távol tud tartani egy könyvtől pl. az 500 feletti oldalszám. Persze győzni szokott a kíváncsiság, és jópár féltégla könyvről utólag elmondhatom, imádtam minden sorukat és még akár olvastam volna tovább is. J. Kenner számomra ismeretlen szerző volt eddig, ennek a regényének  megtetszett a fülszövege, és az oldalszámot nem is néztem, csak amikor megnyitottam a kiadó által küldött file-t, akkor ért a meglepetés. 
Összesen 178 oldal ez a kisregény, meglehetősen szellősen szedve. Ezt konstatálva eleve nem úgy kezdtem neki, hogy itt hatalmas fejlődésregénnyel találkozom és a karakterek mélységén fogok elmélkedni. Ez egy szórakoztató szösszenet csupán, ami arra hivatott, hogy néhány órára kikapcsoljon, nem vártam tehát sokat, de ennél azért  több cselekményre számítottam, hogy fordulatokról ne is beszéljek.
Rögtön felcsillant a szemem azon, hogy a férfi főszereplő meséli el az egész sztorit, kezdve egy brutálisan őszinte bemutatkozással, miszerint Pierce igazán szereti a nőket, de egy hatalmas csalódás miatt a bizalma elillant. Határozottan jól érzi magát a mostani felállásban, különböző randi appok segítségével kizárólag egyalkalmas kalandokba keveredik, csak szex, semmi kapcsolat, és ezt előre tisztázza is a partnereivel. Pierce jelenleg egy biztonsági céget vezet az üzlettársaival, akikkel jó barátok és korábban együtt is szolgáltak a seregben. A regényke egy gyakran használt fordulattal kezdődik, a pasi épp egy bárban beszélt meg vakrandit egy újabb egyéjszakás partnerrel, akinek csak a monogramját ismeri, de összekeveri egy másik hölggyel, aki épp szintén egy  általa személyesen nem ismert üzleti partnerrel találkozna ugyanitt.  Kellemes kis szójáték után persze rájön, hogy ez nem az a hölgy, viszont addigra már eléggé meggusztálta magának és hát igen nagyon megtetszett neki, úgyhogy a faképnél hagyás után mégis  utána indul. Kiderül, hogy egy híres színésznő nővére egyben annak menedzsere is a kérdéses hölgy, akik épp biztonsági szolgálatot keresnek, a helyi forgatás napjaira. 
Piercenek szerencséje van, ugyanis egy kínos paparazzi helyzetből kimenti a hölgyeket és elhelyezi őket egy ismerős szállodájában, aztán persze sikerül a védelmi munkát is nyélbe ütniük, mert valahogy azonnal kialakul a bizalom. 
Összesen pár nap ez a történet, és hát eléggé koncentráltan az olvasó nyakába önti a szerző a romantikát, a két főszereplő gyakorlatilag a második vagy harmadik napon egymásnak esik, mégis meg tudtam ezt bocsátani, mert eléggé tetszett a férfi szemszögéből áradó érzékiség. Az erotikus jelenetek néhányszor megismétlődtek, közben kicsit körbenézhetünk Austinban is, sosem árt pár turisztikai információ. Most mondhatnám, hogy megpróbálták visszafogni ezt a vonzalmat, mivel mégiscsak munkakapcsolat, és ez ellenkezik az elveikkel, de nem igazán akartak küzdeni a vágyaik ellen, inkább egyszerűen esténként kirúgta Jez a pasit, hogy aztán reggel újra felvehesse. El kell ismernem, hogy működött közöttük a kémia, és ha valamiben jó az írónő, az az erotikus jelenetekben csúcsosodik ki. Jez  kishúga befutott ifjú színésznő, az ő szerelmi problémája volt a mellékszál, a szintén híres expasija jogosan volt pipa rá, miután korábban megcsalta. De összességében Delilah semmi említésre méltót  nem tett a cselekményhez, kis körítés volt csupán. Azért a testvérek egymás iránti törődése, odafigyelése tetszett.

Őszintén szólva nem tudok semmi különlegeset megemlíteni a történettel kapcsolatban, vagy bármi olyan részletet felhozni, ami kiemelné a hasonló romantikus könyvek tengeréből. Egy rettentően rövid, őrző-védő szálas románcról van szó, amit fel lehetett volna turbózni pár valódi akciójelenettel, de ez most elmaradt. A helyzetkomikumok működtek, sokszor megcsillant a szerző humora. Igazán  kellemesek  a főszereplők, mondhatni tökéletesek, akik mindketten távol tartják maguktól a kapcsolatokat, nincs rá idejük, vagy épp csalódtak másokban. Itt és most a véletlen összehozta őket, és csupán az a feladatuk, hogy elszórakoztassák az olvasókat egy este erejéig. Kicsit megijedtem az elején, mert túl sztereotipnak éreztem a főhős stílusát, de abszolút kedvelhetőnek ítélem meg utólag és Jez is felengedett az első találkozáshoz képest, amikor kissé karót nyelt típusnak tűnt. Mindketten sikeresen bontották le a másik falait, és egy cukorszirupos epilógus után minden olvasó kisebb vagy nagyobb sóhajjal fogja becsukni a könyvet, hát igen, ez egy cuki tündérmese volt,  amiből hiányzott a komolyabb bonyodalom, amit most nézzünk el, hiszen különben egészen jól szórakoztunk. Köszönöm az olvasás lehetőségét a kiadónak.
Képek: Pinterest
 
Borító: A pasinak sötétszőkének kellene lennie.

Kedvenc karakter: -

Szárnyalás: -

Mélyrepülés: -

Érzéki mérce: Egész kellemesen megírt az erotika, pasi szemszögből.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók