KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. december 23., csütörtök

Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames - Ezüst lángok udvara (Tüskék és rózsák udvara #4)

 


Idén decemberben itthon is megjelent Sarah J. Maas Tüskék és rózsák udvara sorozatának várva várt negyedik része. Az Ezüst lángok udvara ezúttal Nesta és Cassian történetét meséli el, a könyvről pedig természetesen a blogturné tagjai is elmondják véleményüket és extra állomásokkal is készültünk. Ha szeretnétek megnyerni a könyvet, tartsatok velünk és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért.

Könyvmolyképző Kiadó, 2021
864 oldal
Fordította: Szabó Krisztina
Goodreads: 4,39
Besorolás: fantasy, high fantasy, romantikus

Féktelen ​erő. Féktelen szenvedély.

Nesta Archeron mindig is ingerlékeny és büszke volt, hirtelen gerjed haragra, és lassan bocsát meg. Mióta az Üstbe kényszerítették, és akarata ellenére főtündérré vált, nehezen találja a helyét a különös, veszedelmes világban, ahol él. Úgy tűnik, képtelen túllépni a Hybern elleni háború rémségein és mindazon, amit ott elveszített.

És van valaki, aki mindenki másnál könnyebben feldühíti: Cassian, a sok csatát megjárt harcos, aki a Rhysand és Feyre uralta Éjszaka udvarában betöltött pozíciója miatt folyamatosan Nesta útjába keveredik. De Cassian nem csak a haragját szítja fel. Le sem tagadhatnák a kettejük közötti szikrákat – és a szenvedélyük fellángol, amikor kénytelenek egy fedél alá költözni.

Mindeközben az áruló emberkirálynők, akik az előző háború során visszatértek a kontinensre, veszélyes új szövetséget kötnek, és a vidék törékeny békéjét fenyegetik. A megállításuk kulcsa pedig azon múlik, képes-e Cassian és Nesta szembenézni az őket kísértő múlttal.

Ők ketten belső és külső rémekkel küzdenek a bizonytalansággal teli világban, miközben elfogadást – és gyógyulást – keresnek egymás karjában.

Sarah J. Maas gazdagon megálmodott, szenvedélyes sorozata Feyre tüzes nővérével, Nestával folytatódik.

Kövesd a sorsát!

Visszanéztem és több, mint 6 éve olvastam ennek a sorozatnak az első részét és azóta töretlen rajongója vagyok. Egyszerűen imádom a világát, a szereplőit, együtt sírok-nevetek, küzdök-gyászolok-örülük velük, így amikor kiderült, hogy lesz újabb rész ebből a sorozatból, úgy vártam, mint a Messiást. Mondjuk annak kevésbé örültem, hogy pont Nesta kapott egy történetet - lévén, hogy ő volt az eredeti sorozatban az, akit a hátam közepére se kívántam, de ettől függetlenül kíváncsian vártam, hogy mit oszt neki az írónő.

Cassian és Nesta
Forrás
A történet főszereplője most ugye Nesta, az a Nesta, aki Feyre és Elain nővére, akit Hybern királya az Üst segítségével akaratán kívül is főtündérré változtatott Elainnel együtt. Amíg Elain ezt "kicsit" könnyebben kezelte, jobban beletörődött a sorsába, addig Nestának minden pillanat egy kín. Önpusztító életmódot folytat, mert ezzel tudja csak a fájdalmát és a haragját valamilyen módon csitítani. És ezt az életmódot unja meg Feyre, Rhysand és a többiek és a lányt válaszút elé állítják. Vagy hajlandó lesz Cassian mellett harci kiképzést venni vagy pedig száműzik a Tündérek földjéről és az emberek között kell élnie. Nesta egyiket sem szeretné, de végül a "kisebbik" rosszat választja, Cassiant.
Persze emellett az Udvarok közti törékeny béke is felborulni látszik, hiszen Briallyn, az egyik emberkirálynő, aki ugye az Üsttől halhatatlanságot szeretett volna kapni, megkapta, de az Üst bosszúból, hogy előtte Nesta elvette az erejének jó részét, az emberkirálynőt vénséges vén szipirtyóvá változtatta. Briallyn pedig mindent tűvé tesz Nestáért, hogy bosszút álljon és hogy visszakaphassa a fiatalságát... és ehhez bármliyen szövetségre, vérontásra hajlandó...

Hát, mit ne mondjak, először elrémültem, a majdnem 900 oldalas "féltéglától", egyszerűen elhinni nem tudtam, hogy mit lehet ennyit írni Nesta és Cassian kapcsolatáról. De ahogy fentebb írtam, nemcsak a kettőjük közti "macska-egér-úgyismegkaplak" játékról szólt ez a könyv, hanem annál jóval többről. Nesta küzd a saját démonaival... mindenkit mindenért okol, de legfőképpen saját magát, hogy nem érdemli meg a boldogságot. Ezen próbál a "családja" segíteni, de mindenkit durván elutasít. Egyedül Cassian hisz benne, hiszen emlékeztek rá, kettőjük között már egyszer alakulgatott valami és ezt Cassian nem felejti el. Nesta sem, de túl büszke, túl sok benne a harag, hogy ezt beismerje. Imádtam a köztük lévő szócsörtéket és azt a feszültséget, ami csak úgy vibrált minden találkozásukkor. Egyszerűen nem tudom, hogy én izgultam jobban, hogy történjen már köztük valami vagy ők :D. Aztán pedig azért izgultam, hogy más is legyen köztük, ne csak "AZ". Ezt az egyet tudom fő hibának felhozni a regényben, mert itt és ezzel az írónővel picit elszaladt a ló. Néha úgy éreztem magam, mintha egy szoft-pornó regényt olvasnék. Feyre és Rhysand között is volt elég sok intim együttlét, de ott más is volt, nem csak ez. Itt viszont meglátták egymást, egymásnak feszültek és kész... :D.

Valkűrök
Forrás
Természetesen nem mondhatnám, hogy csak erről szólt a regény, mert akkor úgy lepontoztam volna, hogy csak úgy csattan. Volt benne éppen elég más feszültség is, hiszen Nesta azon felül, hogy PTSD-vel küzd keményen, arra is rá kell jönnie neki és a többieknek is, hogy milyen mágiát szerzett az ÜST-től és azt hogy tudja uralni. Az Éjszaka Udvarát is először óriási örömhír rengeti meg, majd az öröm hirtelen átcsap rettegésbe....
De a leginkább, amit szerettem, hogy Nesta végül új barátokra lel. A Cassiannal való gyakorlás után a könyvtárban kell dolgoznia, ahol a különböző borzalmas múlttal rendelkező papnők között társakra talál, sőt új célt is ad nekik. Ezeket a részeket imádtam a legjobban, a valkűrök új, felnövekvő nemzedékét, az összetartásukat, bajtársiasságukat és barátságukat.
És volt rengeteg izgalom, harc, újabb csavarok és persze romantika minden verzióban. Egyszerűen nem tudok betelni azzal, hogy Sarah fantáziája mennyire élénk, ahogy ezeket a világokat megteremti és fordulatos, izgalmas történeteket kreál olyan szereplőkkel, amelyek óriási rajongótábort képesek magukénak tudni.

Természetesen a két kedvencem, Feyre és Rhysand is szerepelt a történetben, de ez már nem az ő sztorijuk. Itt ők már csak mellékszereplők. Azért élveztem az együtt töltött időt velük, bár azt is el kell mondjam, hogy Rhys rengeteget "szelídült", nekem néha még hiányzik az a minden lében kanál rosszfiú, akit megszerettünk a sorozat elején.

És a történet vége? Igen, kaptunk egy lezárást, természetesen erre a párosra. De a történetnek még koránt sincs vége, hiszen van még jó pár kavargó "magányos szív" és persze örök békét sem várhatunk az Udvarokban. Szóval tűkön ülve várom a következő részt!

Összességében a sok szexjelenet mellett is imádtam ezt a részt is, amit főleg a sorozat és Sarah J. Maas rajongóinak tartok kötelezőnek. Olvassátok el!

Borító: Szerintem csodaszép (bár nem sírtam volna, ha folytatjuk a női alakos vonalat...)

Kedvenc karakter: Rhys, Feyre, Cassian, Gwyn, Emerie, Nesta, Mor, Az, Amren és a többiek - fel se lehetne sorolni mindenkit...

Szárnyalás: a három lány közti barátság és összetartás

Mélyrepülés: a néhol (nekem) túl sok naturális szexjelenet

Érzelmi mérce: +18-s karikákat látok mindenhol.. és még annál is többet :) - persze van mellette bánat, izgalom, szomorúság, öröm, de a + 18-s karika szerintem mindent felülír :D

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
A mostani játékunk során fel kell elevenítenetek minden tudásotokat a sorozattal kapcsolatban, ugyanis egy keresztrejtvényt hoztunk Nektek. Minden állomáson a rejtvény egy sorának feladványát fogjátok megtalálni, de legyetek résen, mert nem sorban fogunk haladni, ezért nagyon figyeljétek a feladvány előtti sorszámot, és oda illesszétek be a rejtvényben a szavakat is. A keresztrejtvény minden szavát várjuk a rafflecopter dobozba, és természetesen a legvégén a megfejtést se felejtsétek el beírni! Ha valamiben nem vagytok biztosak, inkább később írjátok be, mert sajnos utólag már nem tudtok javítani. A megfejtés természetesen szintén a sorozathoz fog kapcsolódni. Sok sikert!

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




5. Ezzel a jelzővel is nevezik sokan Feyre-t, arra utalva, hogy megtörte Amarantha évtizedek óta tartó átkát.


A blogturné további állomásai:
December 15 - Könyvvilág
December 16 - Fanni’s Library extra állomás
December 17 - Fanni’s Library
December 18 - Kelly és Lupi olvas extra állomás
December 21 - Szaffi polca
December 22 - Függővég
December 23 - Kelly és Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók