KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. december 21., kedd

Ashley Carrigan interjú - Tűzvarázsló blogturné


A Könyvmolyképző Kiadó jelenteti meg Ashley Carrigan Negin sorozatának  új részét Tűzvarázsló címmel. Hősnőnket minden eddiginél félelmetesebb ellenfél célozza meg, aljas és kegyetlen támadásokkal kell szembenéznie, miközben az érzelmeit egy ősi isten ostromolja. Kövesd az állomásokat  és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.
 
Könyvmolyképző Kiadó 2021. december 15. Zafír pöttyös
416 oldal
Goodreads: 5
Besorolás: felnőtt, urban fantasy, paranormális, romantikus


Negin Belford immár félisteni mivoltának tudatában teljesít megbízatásokat az új csapat tagjaként. Titokzatos gyilkos után nyomoznak, aki feszültséget kelt és veszélyt hoz a Szövetségre.
A Lemer elvesztése miatt érzett mélabúból Nergal, az Alvilág jóképű urának személyes felbukkanása zökkenti ki a lányt, és egyúttal alaposan felkavarja a lelkét. Az isten mindent latba vet, hogy elnyerje a kegyeit, és beteljesedjen az alku, amit a lány apjával kötött a múltban.
Neginnek egyszerre kell szembenéznie az alattomos gyilkossal, és egyensúlyoznia Nergal iránti vonzalma és saját félelmei között.
Vajon mi köze a Tűzvarázslónak a titkos szervezethez? És mi a célja?
A kedélyes szellemvadászatnak vége. Sokkal kockázatosabb kihívásokkal kell szembenézniük a szereplőknek, és Negin többé már nem tud dacolni az elrendelt sorsával, sem forrongó érzelmeivel.
Még több kaland, még erősebb hatalom és szenvedély!
Az istenek akár köztünk is járhatnak…
 
A blogturné utolsó állomásán interjút olvashattok a szerzővel, Ashley Carrigan-nel.
 
Két évvel ezelőtt jelent meg a Negin sorozatod első része, Az oroszlán árnyékában. (2020. februárjában volt a blogturnénk) Ez a megjelenés még a covid időszak legelején volt, amikor még fogalmunk sem volt arról, milyen időszak következik. Hogy élted meg ezt a két évet, mi változott az életedben ebben az időszakban?
 
Extra hosszúnak éreztem ezt az eltelt nehéz időszakot, ugyanis a Tűzvarázslót másfél éve leszerkesztettük, készen állt, hogy elindulhasson a megjelenési folyamat, amit nagy izgalommal vártam, és akkor mindent befékezett a pandémia, és sok más ágazat mellett a könyvpiac is elszenvedte a maga veszteségeit. Vagyis nem voltak megjelenések, ami ezt a könyvet is érintette, mint sok másikat. Mellette az életem tartóoszlopai is sorra dőltek le egymás után, mint a dominósor. Elvesztettem az állásomat és munkanélküli lettem huzamosabb időre. Nagyon nehéz év van mögöttem. Azóta normalizálódott a helyzet. Az összes rossz dolog nem lett helyrehozható, de tovább kell menni. Mindvégig sokat írtam, a Tűzvarázsló óta szám szerint most írom az ötödik könyvet és további tervek vannak. Ez az egy dolog hibátlanul működött még ebben a rázós időszakban is. 
 
Nekem olvasóként nehéz volt két évet várni a Tűzvarázslóra. Már a regény legelején tisztába kerültem azzal, hogy a folytatás jóval keményebb, pörgősebb, szó szerint elszabadul a pokol. Így van ez, ha isteni erők mozgolódnak! Milyen volt istenek, félistenek bőrébe bújni?

Mivel a Negin első részének írása félénél már tudtam, hogy miféle folytatást szánok a történetnek és a szereplőknek, nagyon dolgoztak bennem a karakterek és a tetteik. Olyan kristály tisztán láttam az egészet magam előtt, hogy valójában csak le kellett ülni és megírni, nem volt szükség hosszas agyalásra. Az első kötet igazából egy felvezetés, megmutatja a szereplőket, betekintést nyújt a világba, ahová elhelyeztem az egész sztorit és a második részben merülünk mélyebbre. Ekkor derülnek ki olyan dolgok, amik felé minden egyes lépés vezetett. A második részben lesznek olyan fordulatok, amikre nem számít az olvasó, de ezek kezdettől így voltak elrendelve, illetve így akartam alakítani. Akkor is, ha ez nem mindenkinek lesz simán elfogadható. Imádtam istenekről írni, különösen Nergalról. Vele én is bármikor megalkudnék. Szem előtt kellett tartani, hogy ők, Nergal, Ereskigal és Argadu mindannyian istenek, több ezer éve léteznek és fognak is, nem lehet őket a halandók mércéjével megítélni. Van ebben valami megkapó és néha bús színezet is, hiszen attól, hogy istenek, örökkévalók, és ők már nem becsülik a halandóknak fontos értékeket, örömöket vagy éppen a veszteségeket. Nekik más az értékítéletük és ez által az erkölcsi és etikai rendjük is. Negin a határmezsgyén egyensúlyozik, hiszen félisten, félig ember, és ha ragaszkodna is ehhez az általa eddig ismert élethez, bizony meg kell tanulnia, hogy ő már a másik oldalhoz tartozik és ez egyre erősebben nyilvánul meg a növekvő hatalmában. Az új ellenség a különleges hatalmával érdekes figura, a céltudatossága minden kételyt eltöröl benne és ez az elszántság talán még a képességénél is veszélyesebbé teszi őt.Azt mondod, kemény és pörgős a könyv. Egy ilyen közegben nem is lehetne másmilyen, én legalábbis így képzelem el. Nem lehettem kíméletes ahhoz, akihez talán elvárnák, és nem lehettem szigorú ahhoz, akinek a karaktere a puszta megjelenésével levett a lábamról és elsöpörte minden komisznak szánt tervemet. Íráskor mindig is sokkal inkább az emócióim vezérelnek, mint a hidegen kidekázott józanság, hogy miből mennyi legyen a könyvben.
 
Engem elvarázsoltak a regény helyszínei, San Francisco és Irkalla (Alvilág) is. Milyen kutatómunka áll az igazi és a fiktív helyszínek megalkotása mögött?
 
San Francisco már több korábbi regényem helyszíne is. Valamiért vonzódom hozzá és nem utolsó sorban gyakorlatias oka is van a választásnak. A paranormális regényeim a vámpír sorozattól kezdve, az Igézőkön át és a jelenlegi projektek is mind összekapcsolódnak, így a helyszín adott. Az ilyen lényeknek nagyvárosra van szükségük, ahol elvegyülhetnek, kevésbé feltűnőek. Az Irkalla nem egy vészjósló sötét hely, amitől rettegni kellene, nem a pokol, hanem egy biztonságos közeg, ahol a holtak lelke lakozik Nergal uralkodása alatt. Igyekeztem különleges hangulatot adni az alvilágnak és egyúttal kicsit megjeleníteni a letűnt ősi sumér környezet árnyékait, az eredetük színfalait, ahonnan ezek az istenek származnak.

Negin fantasztikusan erős női karakterré alakult. Megtanult bánni az adottságaival, és az első rész halvány romantikus szála után a Tűzvarázslóban sokkal hangsúlyosabb lett az érzelmi élete is. Mesélj erről, hogy tudtad megfogni őt?
Emlékszem az első pillanatra, amikor Negin karaktere megjelent a fejemben. Éppen egy teljesen más regényemet írtam, másra voltam ráhangolódva, és akkor ez a nő felegyenesedett, megfordult és felém jött az árnyékból. Tisztán láttam és tudtam, miféle képességet hozott magával. Abban a vízióban - nevezzük így! – még nem tudtam, hogyan fog ez majdan összeállni, de az biztos volt, hogy érti a szellemeket és irányítja őket és csak félig ember, de nincs tudatában a származásának. Aztán azonnal jött a gondolat az isteni apukáról és a sumér mitológiáról. Te tudod, hogy a korábbi könyveimben gyakran jelenik meg az ókori egyiptomi szál, mert hatalmas kedvencem, de most ez más volt. Talán azért, mert sokat olvastam a sumérokról, és így rakta össze a fantáziám a felhalmozott infókat. Jó ég tudja.Negin vagányságát és erejét az édesanyja, Nova lágysága és megértő személyisége ellensúlyozza. Azért is lehet ilyen erős, mert az anyja az első pillanattól támogatta és elfogadta a másféleségét.Az első részben Negin még keresi a válaszokat, a képességei forrását, a második könyvben viszont már sokkal jobban érzi a helyét ebben a paranormális közegben és megtanulja uralni a saját hatalmát. Lemer elvesztése és a bűntudat beledöngölik a földbe és ettől kissé keserű lesz, magába fordul és úgy tűnik, semmi sem húzhatja ki az önváddal átitatott letargiából. Csipkerózsika, akihez el kell jönnie a hercegnek, hogy kirángassa a melankóliából. És amikor eljön a ’herceg’, mit jön?! valósággal letarolja, akkor ő egyszeriben kiszolgáltatottá válik, pedig olyan cudarul erősnek hiszi magát. Fogalma sincs róla, mennyire nem ő uralja a saját sorsát.

Nergal hatalmas erejű ősi sumer isten, aki hosszú idő után először jön fel az Alvilágból Negin kedvéért. Imádtam arról olvasni, hogyan próbál alkalmazkodni a lány életéhez, nem kevésbé szerettem, amikor a saját otthonát mutatta meg neki. Árulj el az olvasóknak valami titkosat Nergalról!
 
Az első kötet végén nem a kedvelhető oldalát látjuk, hiszen azonnal rástartol Neginre, megzsarolja és önzőnek is tűnik, aki kihasználja az adódó lehetőséget. Nem átallja a maga hasznára fordítani más tragédiáját. A második részben jobban megismerhetjük és kiderül, hogy isteni lénye dacára nagyon is emberi vágyai vannak. Felelősségteljes és elkötelezett uralkodója a holtaknak. Megvan benne a kettősség, hogy kitartóan követi az elhatározását Negint illetően, bevasalja rajta a megállapodásukban foglaltakat, ugyanakkor megvan benne az esendőség, hogy ő maga is rabja az érzelmeinek. Olyan dolgokra vágyik, amikre mi közönséges emberek is. No és persze ott van a nem éppen tündéri természetű hitvese, Ereskigal, akiről már az első részben kiderült, micsoda aljas lépésekre képes. Nergal - bármilyen bosszantó is Negin számára - álompasi, de nem csak a külseje, vagy az isteni léte miatt, hanem a jelleme teszi őt olyanná, akit könnyű lehet csodálni. Ragyog, mint a nap és bárki kényszert érezhet, hogy megmelegedjen a fényénél. Oké, a nők ennél kicsit többet is el tudnának képzelni.Vannak olyan pillanatai a könyvben, amikor rácsodálkozik a halandók modernizált világára és ezek nekem nagyon kedvesek voltak. Miért beszélek itt mellé??! Nergal minden jelenetét szerettem írni. 
 
Lezártnak írtad meg a történetet, de gondolom nehéz elengedni ezeket a nagyszerű karaktereket. Gondolkodsz folytatáson a későbbiekben?
 
Magyar szerzőként ebben a műfajban ez nem lenne életképes terv. A legszerencsésebb változattal számolva az évi egy megjelenést nem feltétlenül adnám nekik a továbbiakban, hiszen olyan sok minden más van még a tarsolyomban. Negin és Nergal is olyan karakterek, akiktől valóban nehéz elbúcsúzni. Ami azonban nem jelenti azt, hogy valamelyiküket, a szélesebb szereplőstábot is beleértve ne bukkanhatna fel másik jövőbeli regényeimben. Sőt! 
 
Nagyon szeretnék hallani pár szót a következő regényedről, illetve a későbbi terveidről! 
 
Jelenleg a 29. regényemen dolgozom. A Tűzvarázsló a 19. kiadott könyvem. Brutális, nem? Nekem is már papír és toll kell, ha cím szerint össze akarom számolni az összeset.A mostani írásom táltosokról szól és ugyanaz a szervezet keveri a szálakat a háttérben, mint akiknek Negin dolgozik. Vagyis az Oroszlán Szövetség most is űzi a mesterkedéseit és a vitaható céljaik eléréséhez bármire képesek. Ezek a táltosok nem békés, spirituális lények, hanem különleges képességű, lenyűgöző nép. Már két éve akartam róluk írni, de mindig volt előtte a sorban egy másik könyvötlet. Most végre ezen az anyagon dolgozhatok.Utána pedig jön egy új terv, aminek a főszereplője egy olyan karakter lesz, akit mindkét Negin könyvben láthatunk és hevesen utálhatunk, valamint megismerhetünk egy vagány angyalt is. Betonka szerint a világ blogon az adventi novellában ő/ők szerepelnek. Kihívás lesz, mert egy eddig ellenszenves szereplőből kell majd kihoznom valami nagyon jót, hogy megkedveltessem az olvasókkal. Utána pedig egy felnőtt fantasy van tervben.Van jó néhány kiadatlan, parkoló pályán pihenő kéziratom is tartalékban, amiket a saját kezembe kell vennem. Szóval, ötletek bőségesen vannak, csak idő kellene hozzájuk. Nem tartozom a közösségi hálók ’ha kell, ha nem’ állandó szereplői közé. Nem vagyok magamutogató, nem ültem fel erre a vonatra, mert nincs ilyen jellegű kényszerem. Viszont nagyon örülök, amikor az olvasóim megkeresnek és leírják a gondolataikat egy-egy regényemmel kapcsolatosan. Sok kételyem van azzal kapcsolatosan, hogy meddig érdemes ezt még csinálnom, de az ilyen levelek tartják még bennem a lelket. Ma valaki megkérdezte tőlem, hogy hogyan találom ki a történeteket, hogyan állítom össze, tervezem meg? Nem tudtam egy határozott, amolyan intelligens írós választ adni, mert ez nem egy józanul megtervezett folyamat, hanem valami megfoghatatlan mágia. És azt hiszem, ettől olyan, mint a drog, mert a mese, a mesélés még mindig elvarázsol engem is.
 
Köszönjük az interjút és várjuk a következő megjelenésedet!
 
Ráadás érdekesség! A karácsonyi blogturnénk egyik állomásán novellát olvashattok Ashley Carrigan tollából a Betonka szerint a világ... blogon. Feltűnik benne egy ismerős szereplő a Negin sorozatból! Jó olvasást!
És még egy!
 
Nyereményjáték:

Ashley Carrigan könyveinek címeit keressük borító részletek alapján. Minden állomáson 1-1 képet találtok, ismerjétek fel a könyvet és a címét írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.
 
 
További állomások:
12.15 Kelly és Lupi olvas
12.17 Betonka szerint a világ...
12.19 Sorok között
12.21 Kelly és Lupi olvas interjú
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók