KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2022. június 2., csütörtök

Helena Hunting: Költözz az ágyamba (Shacking Up #1)


A Maxim Könyvkiadónál jelent meg Helena Hunting új regénye Költözz az ágyamba címmel. A Shacking up  sorozat első részében Bancroft Mills hotellánc örökös és az éppen munkanélküli Ruby Scott nem hétköznapi találkozásából alakuló romantikus szerelemről olvashatunk jó adag erotikával fűszerezve. Kövesd végig a blogturné állomásait, és ha szerencséd lesz meg is nyerheted a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet!
 
Maxim Könyvkiadó 2022.05.31 Passion válogatás
448 oldal
Fordította: Ipacs Tibor
Goodreads: 4,08
Besorolás: felnőtt, chick-lit, romantikus, erotikus, realista
 
Rubynak se munkája, se lakása, se magánélete nincs, ám úgy tűnik, mindez egy csapásra megváltozhat, amikor beköltözik Bane luxuslakásába, hogy gondozza az egzotikus állatait. Ruby Scott hónapok óta késik a lakbérrel, és képtelen normális munkát találni. De ekkor jön egy meghallgatás, ami mindent megváltoztathat! A nagy áttörés helyett azonban megbetegszik, és a lehető legmegalázóbb módon járatja le magát. És mindez egy rejtélyes, jóképű srác miatt történik, aki az előző este megcsókolta. Szerencsére a barátnője egy tökéletesnek tűnő megoldással áll elő: egy hihetetlen munkalehetőséggel. Rubynak be kell költöznie a hotelmágnás, Bancroft Mills luxuslakásába, amíg ő elutazik, és gondoznia kell egzotikus háziállatait. De amikor a frissen hajléktalanná vált Ruby először találkozik jövendő munkaadójával, kiderül, hogy Bane ugyanaz a srác, aki miatt beteg lett. Amikor Bane rájön, hogy mekkora bajt okozott Rubynak, felajánlja neki, hogy költözzön hozzá, és gondozza az állatait, egészen addig, amíg rendbe nem jön az élete.
 
2019 év vége felé indult útjára a Maxim Könyvkiadónál a Passion válogatás sorozat, mely az erotikus-romantikus regények kedvelőinek ad olvasnivalót a kezébe. Az egyik első ilyen megjelenés volt Helena Hunting Shacking Up sorozatának harmadik része, a Piszkosul akarlak. Most pedig könyvheti újdonságként jelenik meg ennek a sorozatnak az első része, mely eredetileg a sorozatcímet viseli, magyar verzióban a Költözz az ágyamba címet kapta, melyet a kezdetektől "Kötözz az ágyamhoz" formában él a fejemben. Ám erről szó sincs a könyvben! És azon a téren is megnyugtatok mindenkit, hogy teljesen függetlenek egymástól a részek, tehát teljesen mindegy, hogy a harmadik rész jelent meg először nálunk és csak utána az első. Külföldön még Mills Brothers sorozatcímen is fut.

Nekem a Piszkosul akarlak eléggé tetszett, az ingatlan-felújítós téma emlékezetes maradt, úgyhogy szívesen vágtam bele az új megjelenésbe, mely New Yorkban játszódik. Ruby Scott művészlélek, színésznő szeretne lenni a Broadway-n, annak ellenére, hogy apja ezt nagyon nem támogatja. Eddig ő fizette a lakásbérletét, de mostanában elfelejtett utalni, ezért a lánynak felmondanak, napokon belül ki kellene költöznie. Ráadásul épp nincs munkája, spórolnia kell a kaján is, úgyhogy a barátnője eljegyzési partiján épp a táskájába lapátolja a jó falatokat. A mosdóba menet a sötét folyosón egy idegen nagydarab pasi hirtelen megcsókolja, ez annyira váratlan, megdöbbentő, de egyben mégis kellemes, hogy visszacsókolja. Kisebb balhé kerekedik, ugyanis a nem kicsit spicces pasi összetévesztette valakivel, viszont mivel épp nagyon beteg is, ráragasztott egy kis influenzát a lányra. Ez csak másnap derül ki, amikor meghallgatásra kéne mennie, de nagyon rosszul sül el, nem kapja meg a munkát. Viszont másnap együtt vacsorázik ez a baráti társaság, és hivatalosan is megismerkedik Bancroft Mills-el, aki épp segítséget keres a házi kedvencei mellé, ugyanis pár hétre Európába utazik munkaügyben. Összehozzák tehát a kellemest a hasznossal és a lány beköltözik Bane-hez, majd hosszas leírásokat kap a lakás és a két háziállat "kezeléséhez". Francesca egy görény kislány, aki illegálisan tartózkodik a városban, mert New Yorkban nem tartható göri lakásban, és Picúr pedig egy tarantula, terráriumban lakik, ő kevesebb törődést igényel.
Bane korábban profi rögbijátékos volt, de kevés barátnője akadt, mert a sok utazás miatt nem preferálta a távkapcsolatokat. Túl van egy nagyobb térdsérülésen, ezért most a kőgazdag apja szállodaláncánál dolgozik, a két fivérével együtt. Rubyval már az elutazás előtt is szikrázott közöttük a levegő, és hát ott volt az a bizonyos első csók is, szóval évődős, poénkodós jó hangulatban, de még abszolút munkaadó kontra alkalmazott viszonyban búcsúznak el. Aztán kezdődnek a napi videós bejelentkezések, amik során sokat beszélgetnek, folytatódnak a szócsaták, poénok, és különböző villantások főleg Ruby részéről. Amikor Bane hazajön, jön a fordulat, nem igazán tudják féken tartani magukat, az ágyban kötnek ki, és lassan kezd a dolog érzelmi része is komolyra fordulni. Bane beszélgetést harangoz be, aztán hirtelen elutazik és egy hétig se kép, se hang, csak Brittany, a betolakodó harmadik fél furán hangzó üzenete hallható a rögzítőn, és Ruby úgy érzi, le kell lépnie Bane életéből, lehetőleg azonnal.

Nagyon cuki volt ez a történet, elsősorban Ruby miatt, a néhány bénázása ellenére egy nagyon talpraesett lány, aki tudja mit akar, és azt minden nehézségen át keresztül is viszi. Az apja gyógyszeripari guru, az egész család neki dolgozik, természetesen tőle is azt várják el, hogy végül visszakullogjon legyőzötten a családi házba. A szülei elváltak, az apja pedig elvette az asszisztensét, aki csupán négy évvel öregebb Rubynál. A lány attól sem riad vissza, hogy jelenleg elég sikertelenek a meghallgatásai, viszont felveszik egy burleszkbe, ahol nagyon jól megállja a helyét, végre sikerül egy kis tőkét összeszednie. A szerző olyan hősnőt hozott a történetbe, akire nem illik ugyan a szegény lány kategória, de mivel nem hódol be apja akaratának, önállóan kell megteremtenie az életfeltételeit, és mégiscsak csóró benyomást kelt. Tetszett benne, hogy nagyon szókimondó volt, nem gond neki nevén nevezni a dolgokat, nem szerénykedett, főleg ha méretbeli igényei kerültek szóba. Az önérzete is a helyén volt, amint szerinte félreérthető volt Bane hozzáállása, azonnal lépni akart, egy percig sem volt elviselhető a lelkének, hogy kitartottnak minősüljön.
Bane is kellemes karakternek bizonyult, tetszett benne, hogy nem volt nőfaló, annak ellenére, hogy megtehette volna, mégsem használta ki a "rajongóit". Kicsit necces volt nekem, hogy pár nap ismeretség után befogadta Rubyt az otthonába, ez meredek szerintem, gyakorlatilag idegenek még egymásnak. Szívmelengető történet, ahogy megmentette a görit a sintérektől, és befogadta a lakásába, de hogy a görény tartása ennyire egyszerű lenne, azt erősen kétlem, és erről igazából Lupi bloggertársam tudna mesélni, aki hosszú évekig tartott göriket, és szerintem sosem csak egyet.
A korábban megjelent Helena Hunting regényhez hasonlóan ebben is a humor az egyik fő erősség. Hangos nevetésre ugyan nem késztetett, de végig mosolyogtam az olvasás alatt.
Kettős nézőpontból mesélnek, minkét főszereplő gondolatait megismerhettem, ez tökéletes az ízlésemnek. A mellékszereplők közül Ruby barátnője, Aime emelhető ki, nagyon jó barát, mindenben kiáll Ruby mellett, viszont a saját életét láthatóan épp elszúrni készül. Van egy olyan érzésem, hogy ő kap majd saját történetet. (Gyorsan megnéztem, és tényleg, az eredeti sorozat második része az övé.)
A szerelmi szálról szólva, a szereplők közötti kémia nagyon is jó volt, bár elég soká teljesedett ki, hogy finoman fogalmazzak. Akkor viszont mindent beleadtak, és szó szerint fellángolnak a lapok. A hosszú várakozás után maratoni szex jön, készüljetek fel, hogy még olvasni is fárasztó (viccelek). És jön pár ismétlés is.
Hogy a negatívumokra is rátérjek, igazából csak néhány furcsaságra tudok kitérni. Rögtön az elején a betegség elkapása még oké, bár ráköhögni tök felesleges volt, de hogy néhány óra alatt így kijöttek a tünetek, az túlzás volt, itt eltelhetett volna több idő. A dinamikát sem értettem, hiszen túl kevés időt töltöttek el az utazás előtt, aztán öt hét külön töltött idő, és mikor Bane visszatér, már a könyv háromnegyedénél járunk, valahogy optimálisabb is lehetett volna az elosztás.
Mindent összevetve azonban azt mondhatom, hogy egy kellemes, szórakoztató történetet olvashattam, ha nem is mondható tökéletesnek, néhány órai kikapcsolódást biztosít a romantikus-erotikus regények kedvelőinek. Remélem hamarosan jön a következő rész, szívesen olvasom majd.
Képek: Külföldi borító, illetve a második képen Lupi Elena nevű görije
 
Borító: Nagyon örültem a borítócserének, az előző tervezet borzalmas volt.

Kedvenc karakter: Ruby, Bane

Szárnyalás: Azt hittem a göri legalább egyszer megszökik, de szerencsére nem, viszont párszor elbujkált.

Mélyrepülés:  -

Érzéki mérce: Ez egy erotikus könyv, bevállalós, szókimondó, 18 felettieknek szól.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!
 
 
Nyereményjáték:

Főhősünk Bancroft Mills hotellánc örökös, ez a tény inspirálta a játékunkat. Minden állomáson híres szálloda márkaneveket kevertünk össze, helyes sorrendbe rakva írjátok be a nevet a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Pl: Hilton
Az értesítő levél megküldése után a nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!

Feladvány:  totMrira
 
Állomások:
Blogturné Klub
06.02 Kelly és Lupi olvas
06.04 Betonka szerint a világ...
06.06 Angelika blogja


 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók