KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2022. október 31., hétfő

Halloween blogturné -2022


Üdvözlet minden szellemnek, vámpírnak, vérfarkasnak, boszorkánynak, és az összes egyéb entitásnak a Blogturné Klub borzongatóan jó Halloween turnéján!
Nem tudod mit csinálj Halloweenkor? Tarts velünk, segítünk kitalálni! Kövesd az egész napos turnénkat, mely során szuper könyveket, filmeket, finomságokat és egyéb kreatív ötleteket ajánlunk, hogy az év legborzongatóbb ünnepe valóban szuperül sikerüljön. Inspirálódj, játssz, és vidd haza fantasztikus nyereményeink egyikét!
 
Mielőtt rátérnénk a közös halloween booktag kitöltésére, a mi állomásunk halloween sminkeket ajánl nektek, a viszonylag könnyen kivitelezhetőtől a művészi alkotásokig. A képeket https://chasingdaisiesblog.com blogról és a Pinterestről válogattuk.
 

HALLOWEEN BOOK TAG

1) Witching hour - Egy könyv, amelyben szellemek járnak.
 
Lupi: Nem mai könyv, de anno nagyon szerettem - Kelley Armstrong: The Summoning - A szellemidéző című könyve
Kelly: Egyértelmű, hogy Colleen Hoover: Layla regényét ajánlanám ebben a témában, nekem elég friss élmény ez a történet, bár egyáltalán nem rajongok a thrillerekért, vagy egyéb borzongós könyvekért, de ezt bátran ajánlom. Engem lenyűgözött, sikerült a szerzőnek kirántani a komfortzónámból, és jól megdobogtatni a szívemet, nem épp romantikus módon, mégsem bántam meg. Sőt, a regény biztos kap valami díjazást az év végi blogos összesítésben.
 
2) Töklámpás - egy rémisztő könyv, ami miatt este féltél lekapcsolni a lámpát.

Lupi: Gyerekként Sir Arthur Conan Doyle: A sátán kutyája című könyve volt. Mindig este olvastam és a szomszéd házban, a folyosón lakó óriás schnauzer mindig akkor kezdett el tutulni, amikor a könyvben is felhangzott a láp felett a kutya kísérteties vonyítása. Mindig felkapcsolt lámpánál mertem csak elaludni :D. 
Felnőttként nem emlékszem, hogy találkoztam volna ilyen könyvvel, bár vár itt még rám Katie Alender: Bad Girls Don't Die - A rossz lányok nem halnak meg című könyve, amit még mindig nem mertem elkezdeni elolvasni - sok blogger ismerősöm mondta, hogy rosszul aludt a könyv olvasása után :D. 
Kelly: Mostanában egyre kevesebb rémisztő könyvet olvasok, de a régebbi olvasmányaimból élénken emlékszem a borzongásra John Ajvide Lindqvist: Hívj be regénye kapcsán, amit kétféle filmváltozatban is láttam később. Azt hiszem ez a történet kellően félelmetes, nagy hatással volt rám, tuti nem venném elő estefelé. Amiket még ajánlanék olyanoknak, akik nem a keményvonalas borzongás hívei: Madeline Roux Asylum sorozata egy young adult horror sorozat, és Kendera Blake Vérbe öltözött Anna duológiája is egy lájtosan borzongós sztori.
 
3) Zombiapokalipszis - Egy kellően vastag könyved, amivel akár egy (vagy több) zombival is végezni tudnál.

Lupi: Diana Gabaldon: Outlander sorozatának bármelyik része... de természetesen csak keménykötésben, mert úgy csattan jó nagyot :D 
Kelly: Körbenéztem a polcaimon, a legvastagabb keménykötésű könyveim Edward Rutherfurd történelmi regényei, amiket még nem olvastam, várnak rám, hogy ráérjek az ilyen hatalmas falatokra. Szóval ezekkel ölni lehetne, de őszintén szólva sajnálnám beáldozni a zombik ellen. Határozottan jobb ötlet egy fejsze. Megjegyzem imádom a zombis filmeket,  kedvencem a TWD sori, meg az Eleven testek.

4) Bosszúállók - Nevezz meg öt könyves karaktert, akikkel cukorkagyűjtésre vagy rémisztgetésre indulnál Halloween estéjén!
 
Lupi: Hát, akik először beugrottak, azok a Winchester tesók és Castiel... de tudom, ők nem számítanak igazi könyves karakternek, mert bár van egy regény is a sorozatból, de azt hagyjuk inkább :D
Szóval... Rhysandot vinném magammal, természetesen szárnyasan, megnézném mit szólnának hozzá a gyerekek. Jöhetne Kale, mert imádnám nézni, ahogy mindenre rácsodálkozik. Adrian Ivashkovot is kérem, mert vele biztosan jól szórakoznánk együtt és Jace is kell, ha másért nem, hát azért, hogy megnézzem, hogy Adriannal milyen szócsőrtéik lennének - a két önbizalommal és nagy mellénnyel megáldott szépfiú biztosan nem bírná megállni, hogy ne zrikálják egymást :D.  És persze Faraday Kaszást is, mert kell egy tényleg rémisztő alak a társaságban :).
Kelly: Ezt a kérdést kicselezem! Nem feltétlenül rémisztésre vinném őket magammal, inkább azért, hogy minél több csokit kapjunk! Kell egy árnyvadász: Jace vagy Will Herondale, kell egy vérszívó: Casteel Da'Neer vagy Melkor a Morwen sorozatból, kell egy szépfiú: Travis Maddox vagy Reed Royal, kell egy misztikus karakter: Daniel Grigori a Fallenből vagy Aric az Árkánum Krónikákból. És az utolsó, vagy-vagy nélkül: Dante a Caravalból.
 
5) Adsz vagy Kapsz - Milyen halloween-i jelmezben várnád a cukorka kéregetőket?
 
Lupi: Ez a Halloween maszkot nagyon szerettem - tudom, hogy lehetett volna jóval profibb, de az első ilyen "kikészítésem" volt, a legjobb barátnőm csinálta. Valami hasonlóban várnám a cukorka kéregetőket is :D.
Kelly: Természetesen boszi jelmezt vennék fel, ez áll legközelebb a karakteremhez. És volt amikor ezt meg is valósítottam, mert amikor a lányaim kisebbek voltak, tartottunk otthon halloweenes beöltözést, filmezéssel, sütisütéssel. Képem nincs (szerencsére).
 
6) Szellemház - Milyen rémisztő dekorációval látnád el a lakásod/házad környékét?
 
Lupi: Oh... a lakásom ilyenkor így is egy kész szellemtanya, a párom nem győz legyinteni az újabb és újabb őrületeimre. Faragott tök az erkélyen, az ajtónkon is Halloweenre utaló kopogtató van, az ablakban világító szellemek és tökök lógnak.. De ha kertes házam lenne... na akkor szabadulna ki a szellem a palackból (képletesen és szó szerint is:). Lennének hatalmas pókok a házfalon, pókhálóval együtt, sírkövek, füstgép, zombi, boszorkány, fényeffektek... azt hiszem imádnának minket a szomszédaink :D.
Kelly: A faragott tök mindenképpen helyet kapna ablakpárkányban, a kertben, ez alap, aztán nagyon jó ötleteket láttam, amit megvalósítanék, a sírból kimászó csontváztól kezdve az óriás pókhálóban ülő fekete özvegyig és persze boszik minden mennyiségben, mint itt jobbra a képen.

+ 1) Az Utószó blog kérdése: Melyik könyvet ajánlanád a tökéletes halloweeni olvasmánynak?
 
Lupi: Ha tematikus könyvet ajánlhatok, akkor Neal Shusterman: Kaszás című könyvét. Higgyétek el, imádni fogjátok!
Kelly: Szerintem Stephen King bármelyik regénye jó választás, mondjuk a Ragyogás tökéletesen kinyír halloween este.

Nyereményjáték

Mostani játékunk során rémisztően jó filmeket keresünk. Minden állomáson találtok egy képet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint az alapján megfejteni a mese vagy film címét és a megoldást beírni a rafflecopter megfelelő sorába. Amennyiben mindegyik állomást teljesítitek, esélyetek nyílik megnyerni a bloggereink által felajánlott nyeremények egyikét.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Állomások: 


 

1 megjegyzés:

  1. Tök jó lenne ilyen sminkeket csinálni halloween-i buliba... Talán az első se menne. :'))) Jó kis válogatás!

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók