KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2022. december 8., csütörtök

Emily J. Taylor: Hotel Magnifique


A Menő Könyvek kiadásában jelent meg Emily J. Taylor: Hotel Magnifique című regénye. Ez a csodás szálloda minden éjjel máshová költözik, ezerféle varázslattal kápráztatja el gazdag vendégeit. Jana és Zosa alkalmazottként kerülnek a hotelbe, és miután elszakítják őket egymástól, Jana minden követ megmozgat, hogy megtalálja a húgát. A ragyogó díszletek mögött egyre több ijesztő furcsaságot fedez fel, ami sötét mágiára utal. Vajon rémálommá változik a két testvér kalandja? Kövesd végig az állomásokat  és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában. 
 
Menő könyvek 2022.
400 oldal
Fordította: Cséplő Noémi
Goodreads: 3,81
Besorolás: YA, fantasy, kaland, mágia, paranormal, romantikus 

Jana ​minden vágya, hogy hazatérhessen szülőfalujába, Aligney-ba, de rossz sorsa Durc kikötővárosához szögezi, ahol elkeseredetten próbálja eltartani magát és húgát, Zosát, egy bőrcserzőben vállalt állásból. Ám egy nap a városba érkezik a Hotel Magnifique.
A legendás hotel nem csupán a csak itt megtapasztalható mágiáról híres, hanem arról is, hogy minden reggelre más-más városban bukkan fel. Jana és Zosa természetesen nem engedhetik meg maguknak, hogy megszálljanak a hotelben, de állásra jelentkeznek, és hamarosan életük legnagyobb kalandjának közepén találják magukat. A hotelben azonban gyorsan kiderül, hogy a szépen csillogó, mágikus máz veszélyes titkokat takar.
A jóképű ajtónállóval, Bellel az oldalán Jana nekivág, hogy felfedje a hotel titkát és megmentse a húgával együtt a hotel összes dolgozóját. A sikerért szembe kell szállniuk a kegyetlen hotelmesterrel és kockára kell tenniük mindazt, ami a legfontosabb számukra. Ha viszont elbuknak, soha nem térhetnek haza, sőt, olyan sors vár rájuk, amely legrosszabb rémálmukat is felülmúlja.

Mágikus fantasy-t imádó fanok, a ti kedvencetek lesz ez a regény! Ha egy kicsit hunyorítottam olvasás közben, egészen Caraval-szerű hangulatot árasztottak a lapok, ez a világfelépítés is tele van varázslattal, csillogással, ám a keretet nem cirkusz, vagy színház adja, hanem egy utazó hotel. Minden éjfélkor új helyszínre érkeznek a vendégek, a világ bármely csodálatos tájára egy szempillantás alatt ott teremhetnek. Ha a külvilágban kigyönyörködték magukat, vagy ha éppen rossz idő van, a hotel számos termében is rengeteg szórakozás vár rájuk, ennek csak a képzelet szab határt. A vendégek busásan megfizetik az élményt, ide csak kisebb vagyonok árán lehet bekerülni, de még annak tudatában is kifizetik a meghívók árát, hogy tudják, a két hetes turnus végén mindent el fognak felejteni az útról. A Hotel Magnifique tele van csodálatos tematikus szobákkal, báltermekkel, ahol varázslatos estélyeket rendeznek,és a suminairek különféle bemutatókkal szórakoztatják a vendégsereget. Kik azok a suminairek? Ők a hotel alkalmazásában állnak, varázserő birtokosai, a varázstárgyaik segítségével szerteágazó módon képesek a mágiára. A szálloda vezetője a magiszter, ő birtokol különböző eszközöket, amivel befolyásolja az alkalmazottakat és kézben tartja a hotel működését.
Jana és a kishúga Zosa anyjuk halála után Durc városába utaztak a szülőfalujukból egy jobb élet reményében, miután Zosa gyönyörűen énekel, Jana azt gondolta, fellépéseiből jobban megélhetnek majd. A számítása egyáltalán nem jött be, kénytelen a bőrgyárban dolgozni éhbérért. Így nagyon belelkesednek, mikor meghallják, hogy a Hotel Magnifique a városban van, vendégként sosem jutnának be, de alkalmazottként megpróbálhatják, így kereshetnének annyi pénzt, hogy visszajussanak szeretett falujukba. Zosát gond nélkül alkalmazzák énekesként, de Jana majdnem lemarad, végül Bel, a kulcsmester segítségével bejut, bár nem alkalmazottként, hanem egy utolsó pillanatban kerített réges régi meghívóval. A hotel lenyűgözi a lányokat, de jön a hidegzuhany, elszakadnak egymástól, Jana szobalány lesz, Zosa máshol kap szállást. Jana szeretne többet találkozni vele, de egyre több furcsaság, baljóslatú dolgok történik. A szépséges csillogás mögött valami nagyon nem stimmel, az alkalmazottak egy része bizarr módon viselkedik és Jana egyre inkább látja, hogy ezen a helyen a rémálmok valósággá válnak. A testvérét madárrá változtatják, hirtelen nem tudja kiben bízhat, Bel-el kialakulóban lévő barátsága is törékennyé válik. Egy biztos, ki kell derítenie mi folyik itt, és leleplezni a csalást, hogy megmentse a testvérét és a többi félrevezetett, becsapott társukat.
A szerző kiérdemelte a tiszteletemet, mindenképp megjegyzem a nevét, teljesen lenyűgözött ezzel a világfelépítéssel. A regény minden oldala tele van varázslattal, imádtam, hogy a külső és belső helyszínek aprólékosan megrajzoltak, a hangulatkeltő eszközökkel nagyon ügyesen bánik. Érzed az illatokat, az ízeket, vibrálnak a színek, minden vakítóan csillog. Maga a hotel elég összetett módon működik, titkos ajtók, mozgó folyosók és lépcsők, átalakuló szobák, ami bonyolultan hangzik, mégis úgy éreztem a cselekmény során, minden a helyén van, mintha láthatatlan módon, tökéletesen irányítaná egy rejtett hatalom. Az biztos, hogy egyetlen percre sem hagy unatkozni a szerző, szó szerint minden mozgásban van, sosem kiszámítható, hogy mi fog történni a következő percben. Ahogy arra sem gondolsz sokáig, hogy durva és sötét fordulatok is várnak rád a csillogáson túl. A mágia sem egyforma, különböző szintek vannak, és a felhasználásuk is szerteágazó, de egy biztos, a birtokosainak ki kell adniuk magukból, hogy kordában tartsák az adottságukat.
Jana kedvemre való főszereplő, elsősorban azért, mert mint minden regényben, itt is odáig voltam a jó testvéri kapcsolatért, és ez ebben a történetben főszerepet kap. Zosát madárrá változtatják, kínozzák, és ez mindennél nagyobb ösztönzést vált ki Janából, hogy ne tétovázzon, lépjen fel bátran. Persze követ el hibákat, meggondolatlanságokat is, időnként makacs és önfejű, de végül is ráérez, hogy kik azok, akikben megbízhat, és megtesz minden tőle telhetőt. Ebben a zsánerben nem is lenne igazi a regény, ha nem lenne jelen egy kis romantika.
A jóképű Bel fontos főszereplő, és csak lassan, nagyon lassan bontakozik ki a vonzalom, viccelődnek, évődnek, folyamatos feszültség lóg közöttük a levegőben, de főleg Bel az, aki rendkívül visszafogott, és a történet előrehaladtával ki is derül, hogy miért. Az ő múltja is tartogat fájó titkokat, és mivel elég régóta él a szállodában, jóval többet tud, mint amit Janának elmondhat. A kettejük ritka, de édes intim pillanataiban sistergett a kémia, az olvasóban kínzó várakozást ébresztve, bárcsak sikerülne egymásra találniuk a végén, miután megoldódik a szálloda rejtélye.
Számos további karakter szerepel a regényben, legyenek jók vagy rosszak a szerepük szerint, nem tudok kifogást találni bennük. Emlékezetes Hellas, Frigga, Béatrice karaktere, bennük szövetségesekre talál Jana, sőt baráti kapcsolatot is ki tudott alakítani. Kifejezetten remek ellenség figurákat alkotott a szerző, tetszett, hogy nem is csak egyetlen negatív figurában összpontosult a gonosz, aki ellen meg kellett küzdeni. A karakterek tettein keresztül a szerző szépen rámutatott a család, az emlékek fontosságára, valamint arra, hogy a kapzsiság mennyire eltorzíthatja a személyiséget, a varázslat vagy annak hiánya gonoszságot is szülhet, könnyen a rossz oldalra állíthatja a használóját. Egy cseppet úgy éreztem, a varázslat mellett, ami csodásan részletezett és kiemelt szerepet kap, a vendégek nem igazán lettek bemutatva, szerettem volna többet megtudni legalább egy-egy szerencsésről, aki nem a vagyona, hanem a sorsolás útján került be.
Fontos felhívnom a figyelmet arra, hogy ez a regény nem egy tündérmese, a benne szereplő csodák mellett elég súlyos bántalmazások, büntetések, csonkítások is előfordulnak, szóval 15 éves kor alatt semmiképp nem ajánlom az olvasást.
Kedves olvasó, ha a fentiek meghozták a kedved a regény olvasásához, adok egy nem meglepő tanácsot. Ha figyelmesen olvasod, megrágva minden részletet, észleled majd az apró jeleket is, még mélyebben el tudsz merülni ebben a csodában. Legszívesebben beköltöztem volna én magam is, és segítettem volna Janának a nyomozásban, annyira magába tudott szippantani a hotel hangulata. Így is fognak meglepetések érni a regény végkifejletében, ami lehengerlő, egészen szó szerint. De erről végképp nem akarok semmit elárulni.
Engem ez a történet lenyűgözött, a szerző szépen elvarázsolt a kezdetektől ezzel az extravagáns környezettel és a varázslat kézenfekvőségével, itt ez a valóság, nyugodtan szokj hozzá. Aztán szépen megkapirgálta az aranybevonatot Jana karakterének segítségével és előtűntek a sötét, áruló jelek. Szépen felépítette a történetet, élvezettel olvastam minden nem várt fordulatot, és elégedett sóhajjal fejeztem be az olvasást. Gondolkodtam egy fél pont levonáson a vendégek miatt, de mégis annyira sok szempontból jeleskedett a regény, hogy meghagyom a maximum pontszámot. Elég ránézni erre a borítóra és elolvadok. Egy picit sajnálom, hogy nem lett keménykötés, de megértem a jelenlegi gazdasági helyzetet, így is egy gyöngyszem lesz a polcomon, egyszerűen gyönyörűséges. A regény önállóként jelent meg, de őszintén szólva nem bánnám, ha a mellékszereplők is kapnának saját történetet, én szívesen olvasnám azokat is.
Képek: Pinterest

Borító: Gyönyörű, varázslatos.

Kedvenc karakter: Jana, Bel
 
Szárnyalás: A Nászút a Tejúton lakosztály.

Mélyrepülés:  -

Érzéki mérce:  Lassan égő a románc, abszolút a kategória határain belül. 

Értékelés: 



 
Nyereményjáték

A Hotel Magnifique a világ legszebb helyeire viszi a vendégeit. A játékunk állomásain sokunk kedvenc úti céljai közül láthattok néhány gyönyörű várost. Az állomások képei alapján találjátok ki a városneveket és írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Állomások



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók