KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2022. december 5., hétfő

T.L. Swan: A szédítő (A Miles fivérek #1)


A Maxim Könyvkiadó jelentette meg T.L. Swan A Miles fivérek sorozatának első részét,  A szédítő  címmel. Egyéjszakás kalandjuk után egy évvel munkatársként találkozik újra Emily és Jim, persze a kínos beosztott kontra nagyfőnök felállásban. Az emlékezetes éjszakát egyikük sem felejtette el, a szenvedélyük egymás iránt tagadhatatlan, de a szerelmi csatározások mellett a Miles Média birodalom hírnevét is meg kell védeniük. Ha szerencsés vagy, a játékunk során megnyerheted a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet!
 
Maxim Könyvkiadó 2022. november Passion válogatás
452 oldal
Fordította: Sárossy-Beck Anita
Goodreads: 4,18
Besorolás: NA, erotikus, romantikus, chick-lit
 
Egy Londonból New Yorkba tartó repülőjáraton felraktak az első osztályra. Az étel, a kiszolgálás és a pezsgő kifogástalan volt. A mellettem ülő kék szemű férfi pedig még ennél is jobb. Intelligens volt és kifinomult. Beszélgettünk és nevettünk, aztán történt valami különleges. A sors átvette az irányítást, az utat váratlanul megszakították, és a gépnek másik városban kellett landolnia, ahol egy éjszakát vesztegelt.
Újratervezés. Volt egy őrülten szenvedélyes éjszakánk Bostonban. Egy ilyen éjszakát egyetlen nő sem felejthet el. Mindez tizenkét hónapja történt, és azóta semmit nem hallottam róla. New Yorkba költöztem, álmaim munkahelyén, a Miles Mediánál lett állásom. El tudjátok képzelni, mennyire meglepődtem, amikor a cégvezető irodájába lépve a hatalmas mahagóni íróasztal mögül egy ismerős, pajkos szempár nézett vissza rám? Egy emlékezetes éjszaka, amely nem tud puszta emlék maradni.
 
Számomra ismeretlen volt az ausztrál szerző, nem tudtam mire számíthatok, de megnéztem a Goodreads-en, és az átlagnál olvasottabbak a regényei és a közel harminc könyvének nagyon jó, négy feletti az értékelési átlaga. A fülszövegből kiderült, hogy erotikus, chick lit regényről van szó, és én szeretem váltogatni a zsánereket, szóval időnként muszáj a kezembe venni egy-egy érzékien szórakoztató történetet, ami kikapcsol a nehezebb témák után. A szédítő ebbe a képbe pontosan beleillett, úgyhogy szívesen lecsaptam rá.
Őszintén megmondom, a regény 25 százalékánál feltettem magamnak a kérdést, hogy igazából nekem való-e ez a történet, annyira távol állt tőlem a főszereplő karakterek között zajló interakció. De kezdjük az elején. A Miles fivérek négyen vannak, együtt vezetik a Miles Media nagyvállalatot, mely a nevéből adódóan is leszűrhető, a hírek, újságok, kiadványok világában jelentős, new yorki központtal működő cég. A sorozat első része Jameson Miles életébe nyújt bepillantást, akiről elmondható, hogy munkamániás, az élete ez a vállalat, ennek szenteli szinte minden idejét. Nem is alakít ki kapcsolatokat, elég neki, hogy időnként felcsipeget egy-egy hölgyet az egyéjszakás kalandjaira, aztán még a számukat sem kéri el. A regény pontosan így indít, a huszonéves Emily Fostert atrocitás éri a repülőtéren, ezért kiengesztelésül feljebb sorolják a jegyét az első osztályra, ahol Jameson Miles mellé kerül. Persze összeismerkednek, szó szót követ, megy a flörtölés, évődés, és azt veszik észre, hogy nincs kettejüknél izgatottabb a repülőn, mikor kiderül, egy hóvihar miatt New York helyett Bostonban száll le a gép, ott töltenek egy éjszakát. Szó szerint felgyulladnak a regény lapjai ennek az éjszakának a leírásánál, mindkét félnek bevésődik az élmény, de tisztában vannak a helyzettel, ez egyetlen éjszakára szólt. Emily azért reménykedik az utolsó pillanatig, hogy Jim elkéri a számát, de nem történik meg. Ő az, aki egyáltalán nem művelt még sosem ilyet, Jim viszont gyakran és ezt nem is tagadja. Eltelik egy év, és a véletlen úgy hozza, hogy Emily felvételt nyer a Miles Médiához, ahova rég próbál bejutni, semmit sem tudva annak tulajdonosairól. Mindkettejük állát a földön kell keresgélni, amikor bemutatják az új dolgozót a cégnél, és innentől megkezdődik a macska-egér játék, vagy nem is tudom minek nevezzem.
A történetvezetés a vállalat körül mozog, észreveszik, hogy valaki a friss sztorikat lopkodja és eladja más újságnak, emiatt folyamatosan esik a cég részvényárfolyama. Emily talál is egy nyomot, ezen elindul a nyomozás, külsős embereket is hoznak. Ezzel párhuzamosan zajlik Jameson és Emily között az először titkos, majd nyíltan felvállalt kapcsolat alakulása. És akkor itt álljunk meg egy pillanatra. Emily egy cuki, fiatal nő, aki kitűzött egy célt maga elé, újságíró akar lenni, és teszi is a dolgát. Eddig nem valami jól választott pasik terén, de azon a bostoni éjszakán tökéletesnek látta Jimet, azóta ő az etalon. Most, hogy újra találkoztak, Jamesonban ugyan csak egy kicsi rész van meg az akkori Jimből, de tény, hogy ugyanaz a személy, csak Jameson, mint cégvezető sokkal merevebb a külvilág felé, és nagyon kis mértékben tud olyan lenni, mint aki a repülőn volt. Ekkor jöttek a problémáim a történettel, mert annyi de annyi felesleges veszekedést produkáltak, ovis szinten, totál unalmassá téve a sztorit, hogy csak a közbeiktatott erotika mentette meg valamilyen szinten az olvasásélményt. Igen, vannak szórakoztató civakodások, élvezetes szócsaták, de ami itt ment, az mindent felülmúlt, túlontúl sok volt. Ugyanakkor voltak fejezetek amikor működtek a dolgok kettejük között és többször hangosan felnevettem, annyit vicceltek egymással, illetve például a "gazdag ember sátorozik" című szituációs komédián szakadtam a röhögéstől. Végül a cselekményszál elmegy egy értelmetlen irányba, több minden történik a vállalattal kapcsolatban, és a párosunkkal is, félreértett jelenetek, megcsalásnak látszó szituáció, sikkasztás, szembe hazudás, szóval volt itt mindenféle kavarodás, ami persze szakításhoz vezet. És vegyük újra elő Jameson személyiségét, aki gyakorlatilag földbe döngöli a barátnőjét, szakít vele, megsebzi a szívét lelkét. Próbálja a szerző beállítani őt egy munkamániás, szívtelen embernek, aki tulajdonképpen rájön, hogy úgy védheti meg a szerelmét, ha inkább szakít vele, mert a lány jobbat érdemel nála, olyat, aki hétköznap este is vele van, és félre tudja tenni a munkát ha kell. Még egy búcsúszex randit is összehoznak, ami mondjuk nem lenne rossz alapjában (akinek volt már része benne, most mosolyoghat magában), ha Emily is tudná hogy ez egy búcsú. De nem tudja, úgyhogy ez a végső csepp a pohárban. Hozzá kell tennem, hogy Emily egyszer hibázott, de akkor nagyot, az valóban súlyos hiba, akkor is ha eltörpül Jameson minden galádsága mellett (legalábbis női szemmel nézve).
Jameson összezuhan, de gondolhatjátok, hogy nem sokáig, a könyvből kiderül majd milyen módon mászik ki a gödörből, nyilván nem lenne ez egy chick lit regény, ha ne lenne HEA a végén. Ritkán olvasok ennyire barom főszereplőről, félek is bevallani, hogy valahogy mégis fenn tudta tartani az érdeklődésemet, úgyhogy én bizony rohamléptekkel olvastam az utolsó harmadot. Mégiscsak elnyelt ez a vonzó, de arrogáns, birtokló, irányításmániás személyiség, tudni akartam meddig süllyed, és honnan tud majd visszakapaszkodni. Bosszantó, arrogáns, közben mégis egy aranyszívű és farkú pasi, ja de mégsem teszem szentté, mert valamikor még egy újabb csontváz is előkerül, de ez már tényleg legyen titok.
Azt hiszem, ezt a regényt sokféleképpen lehet értékelni és fogják is az olvasók, ki ki a habitusa szerint. Azt kell eldönteni, hogy a különböző túlzásokat ellensúlyozzák e a regény előnyei, végül arra jutottam, hogy igen, én mindenképp olvasni szeretném a folytatásokat is a többi testvérrel, ugyanis Tristan Miles ebben a részben elég sokat szerepelt és nagyon felkeltette az érdeklődésemet. A szerző egyébként annyira nem győzött meg az írói tehetségéről, mert elég általánosak a toposzok, nem volt túlontúl lenyűgöző a stílusa sem, mégis az erotikus jelenetekkel és valahogy pont ezzel a borzalmas főszereplővel mászott be annyira a fejembe, hogy kíváncsivá tegyen a következő részekre. Szerintem a megoldás, ahogy lefülelik a vállalat megkárosítóit, az valami félelmetes blama, kár is szóba hozni. Csak megjegyzem. Jobb ha a történetvezetést félretesszük és erre a két értetlen, kissé idióta, de együtt mégis cuki főszereplőre koncentrálunk. Remélem meghoztam a könyvhöz a kedveteket, mert igazából ez volt a cél, és nem szedek semmit. 
Képek: Pinterest
 
Borító: Igen, megállja a helyét.

Kedvenc karakter: Emily

Szárnyalás: A sátorozás mindent vitt.

Mélyrepülés: Spoiler lenne.

Érzéki mérce: 18-as karika, a szerzőnek határozottan van tehetsége az erotikus jelenetek írásához.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!

BELEOLVASÓ
 
Nyereményjáték
 
Sokak örömére egyre bővül a Maxim Kiadó Passion válogatásának kínálata. Most a már korábban megjelent regényekkel játszunk, minden állomáson találtok egy kedvcsináló fülszöveg részletet, annyi a feladat, hogy találjátok ki, melyik regényhez tartoznak, és írjátok bele a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre szállít, a Rafflecopter dobozban megadott válaszokat pedig sajnos utólag nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük, ezután 72 órán belül kérünk visszajelzést, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.
 
Fülszöveg részlet: Anne ​szenvedélye egész életében a tűzoltás volt. A rengeteg izmos, tetkós pasi között egyetlen lányként mindig is megállta a helyét. És ott volt az az egy bizonyos kolléga, Dannyboy, aki megbabonázó kék pillantásával már a kezdetektől felperzselte őt.
Azonban amikor egy raktártűz tragikus véget ér, és Anne elveszíti az egyik kezét, Danny pedig – aki saját maga mentése helyett csakis a lány életben tartásával törődött – számos súlyos sérüléssel kerül a kórházba, az életük egész más irányt vesz. 
 
Állomások
12.05 - Kelly&Lupi olvas
12.07 - Betonka szerint a világ…
12.09 - Veronika’s Reader Feeder 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók