KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. május 10., szerda

Janet Evanovich: A kincsvadász (Gabriella Rose #1)

 


Utazz velünk egy igazi kincsvadászatra! A hazánkban nem ismeretlen Janet Evanovich most egy kincskeresős kalandregénnyel örvendeztette meg az olvasókat, amire a Blogturné Klub három bloggere sem tudott nemet mondani. Tartsatok velünk a turnén, aminek a végén egy szerencsés nyertes megnyerheti A kincsvadász című regényt a General Press Kiadó jóvoltából, és persze ahogy az lenni szokás, többet megtudhatsz a könyvről is.

General Press, 2023
288 oldal
Fordította: Kajsza Krisztina
Goodreads: 3,65
Besorolás: kalandregény

Elveszett kincs? Ellopott örökség? Gabriela Rose, a kincsvadász tudja, hogyan szerezze vissza.

A megbízható, hidegvérű, éles eszű és nyelvű nő többnyire cégek és magánszemélyek megbízásait teljesíti, a legújabb küldetését azonban személyes okból vállalja: a szülei otthona kerül veszélybe, ha nem sikerül mihamarabb minél több pénzt előteremteniük.
Gabriela egy régi családi legendát követve Peru dzsungelébe indul, hogy megkeresse Salamon király pecsétgyűrűjét és Lima elveszett kincsét. És teszi mindezt olyasvalakinek a társaságában, akit a háta közepére sem kíván. A volt férje, Rafer tulajdonában van ugyanis az a térkép, amely talán megmutatja az utat a kincshez, és a sármos, céltudatos férfi a világért sem hagyná, hogy Gabriela nélküle találja meg azt.
Ha épp nem a múlton civakodnak, ők ketten kiváló csapatot alkotnak – az egységükre pedig mindennél nagyobb szükség lesz, ha le akarják győzni a helyi drogbárót, aki semmitől sem riad vissza, hogy megszerezze a mesés gyűrűt.

Gyerekkorom óta imádom a kincsvadászatokat, legyen az regény, film, játék, így nem volt kétséges, hogy érdekelni fog ez a történet is. Őszinte leszek, én nem olvastam még semmit az írónőtől, így nem volt összehasonlítási alapom, hogy a másik híres sorozatához képest ez mennyire jó vagy rossz.

A történet főhősnője Gabriela egy végrehajtó ügynök, aki magánzóként elveszett kincseket és eltűnt személyeket kutat fel. A családja otthonát veszély fenyegeti, mert egy hurrikán teljesen elpusztította a kisvárost és nincs pénz a helyrehozatalra. Főhősnőnk pedig úgy dönt, hogy a legújabb megbízatásából származó pénzt a kisváros helyreállítására költi.
A megbízás pedig egy legendás ereklye, Salamon király pecsétgyűrűje megkeresése lenne. Hurrá, kincskeresés! Hajrá!
A szerző pedig szerintem mindent beleadott. Nem voltak itt hosszas, oldalakon tartó lelkizések, beszélgetések, hanem csak akció, akció hátán. Mintha egy kalandfilmet néztem volna - vagy egy playstation játékon játszottam volna.
Forrás
Gabriela azonnal nekiindul megkeresni a pecsétgyűrűt, társául megkapja az eleinte nagyon idegesítő exférjét, Rafert, akiről azért később kiderül, hogy a legjobb társ, amit főhősnőnk kaphatott volna. Ezek ketten pedig egy rettentő jó páros: az erő és az ész. Persze ketten is kevesek lennének egy dzsungeltúrához, ami ráadásul a helyi szektavezér és drogbáró, El Dragon területén fekszik, így kapnak segítőt, Pepét, akinek a helyszínhez közel "kávéültetvénye" van (ismétlem "kávéültetvénye" :D ). Vele együtt (és Pepe háttérben lévő rokonságával és embereivel) már elég ütőképes kis csapat lesznek, hogy szembe tudjanak szállni El Dragonnal.
De nem feledkezhetek meg Gabriela mindenes titkárnőjéről Marcelláról se, aki a háttérben segíti a főhősnőnket, sokszor a bőrét is vásárra viszi érte.
A történet pedig.. imádtam. Gyors léptékű, ahogy a mai kor embere szereti. Nincs átkötés, hol ide utaznak, hol oda, vagy kincset keresnek, vagy menekülnek, vagy harcolnak az ellenséggel. Ebbe nagyon romantika vagy bármilyen érzelgős rész nem is nagyon fér bele, maximum a HUMOR. De az így nagy betűkkel. Én annyira jókat nevetgéltem olvasás közben, mint már régen nem. Kapunk egy kevés történelmi visszatekintést is, ami egy picit valósabbá teszi az egész kincskeresősdit. 

A főhősnőnk Gabriela pedig egy igazi, belevaló, "tökös" fenegyerek, tökéletes személy egy ilyen mértékű kincs felkutatására. A szerző "jól kiképezte", harcolni is tud, a fegyvereket is ügyesen használja. Tudja mikor mit csináljon, vannak jó és használható ötletei, a férfiakkal is képes bánni - egyszerűen imádtam.

Egyetlen egy dolog akasztott meg engem olvasás közben, az pedig két fordítási dolog. Az egyik, amikor megjegyezték, miután Peru dzsungelében haladtak, hogy itt nincs egyetlen egy várrom se.... A másik pedig, Gabriela "Gabóca" elnevezése. Tudom, hogy ez itthon megszokott becézése a Gabriellának, de kíváncsi lennék, hogy mi volt az eredeti, angol becenév. Mert engem ez az elnevezés még jobban irritált, mint magát a főhősnőt :D.

Összességében azonban nagyon tetszett ez a történet, amelyet nyugodt szívvel merek ajánlani fiúknak és lányoknak is, fiatalabbaknak és idősebbeknek is. Bárkinek, akik szeretik a kincskeresős kalandregényeket, a nem túl bő lére eresztett történeteket. Egy nyári nyaralásra vagy egy esősebb délutánra tökéletes kikapcsolódás.

Borító: 
Nem rossz, számomra utal a történetre.

Kedvenc karakter: Gabriela, Rafer, Pepe

Szárnyalás: az izgalmas történet és a humor

Mélyrepülés: - 

Érzelmi mérce: izgalom, izgalom és izgalom.. sok romantikára ne számítsatok, ez nem az a regény!

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
A kincsvadász főszereplője Gabriela Rose járatos a kincsek megtalálásában, de vajon te jó kincskereső lennél? Minden blogon találsz egy-egy képet egy olyan filmről, amiben szintén főszerepet kapnak a kincsek. A te feladatod beírni a filmek címét a Rafflecopter dobozba. Kincsvadászatra fel!



a Rafflecopter giveaway 

A blogturné további állomásai:
Május 04 - Zakkant olvas
Május 07 - Könyv és más
Május 10 - Kelly és Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók