KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. június 30., péntek

Bex Hogan: Méreg (Vihar és fájdalom szigetei #2)

 


Ugye te sem az a típus vagy, aki nyáron karácsonyi könyveket olvas? Bex Hogan Méreg című regénye éppen időben érkezett ahhoz, hogy társad lehessen a nyaralásod során. A Vipera sorozat második kötetében találunk kalózokat, mágiát és egy erős női főszereplőt. Tarts velünk, ha érdekel, mit gondolunk a kötetről!

Maxim Kiadó, 2023
464 oldal
Fordította: Abrudán Katalin
Goodreads: 4,24
Besorolás: YA, fantasy, ifjúsági, romantikus

VIHAR KÖZELEG. ZABOLÁTLAN DÜH, AMI ELNYEL SZÁRAZFÖLDET ÉS TENGERT.

Marianne elnyerte a Vipera címet, de a Keleti-szigetek békéjéhez fűzött reményei meghiúsulnak: a korrupt király továbbra is a trónon ül, a banditákat szinte lehetetlen elkapni és megbüntetni, és Marianne azt sem tudja, hogy a legénysége közül kiben bízhat igazán. A szigetek virágzása érdekében helyre kell állítani azt a köteléket, amely egykor a szárazföldet és a tengert egyesítette. Ez csak úgy történhet meg, ha Marianne újraéleszti a mágiát. Vagyis félre kell tennie minden félelmét, és vissza kell térnie a gyökereihez, a Nyugati-szigetekhez, és segítségül kell hívnia a vérében rejlő erőt. Mágussá kell válnia. Csak így lesz képes irányítani a sereget, amellyel legyőzheti a királyt.

Az előző részt pár nap híjján 2 éve olvastam és tudom, hogy mennyire szerettem a regényt. De hát két év az két év, így kellett egy kis idő, mire újra belerázódtam a történetbe. Szerencsére az emlékek nem koptak meg nagyon, így aránylag gyorsan fel tudtam venni a fonalat.

(vigyázat, az értékelés spoileres lehet annak, aki nem olvasta az első részt!!)

A történet körülbelül ott folytatódik, ahol az előző rész véget ér. Torin és Marianne összeházasodik és ezzel mindenki azt reméli, hogy kitör a béke. Azonban a nászéjszakájukon egy titozkatos merénylő majdnem megöli az ifjú királyt, a gyilkossággal pedig Mariannet vádolják, aki menekülni kényszerül. A merénylet és a lány menekülése után kitör a káosz, a bandák már nem félnek a Viperától, így merészen ölnek és rabolnak.
Marianne pedig a Nyugati-szigetekre menekül, ahol megpróbálja megkeresni a gyökereit és megpróbálja feléleszteni magában a mágiát. A kapcsolata azonban Bronnal is egyre inkább elhidegül, a fiú nem tudja megemészteni, hogy a lány - még, ha csak névlegesen is, de máshoz ment feleségül és azt sem, hogy Marianne-nak már csak másodlagos a hajója, a legénysége és a fiú is, hiszen jóval nagyobb teher nehezedik a vállára.

Forrás
Úristen, az írónő már megint milyen részt adott a kezünkbe! Hát ez nem az a "töltelék" második rész, amit sajnos sok más szerzőnél olvashatunk. Ez egy ízig-vérig tökéletes kaland, ami vérességben és izgalomban teljes mértékben felér az első résszel. Marianne még belevalóbb főhősnő, mint bármikor, bátor, segítőkész, nem fél semmitől és senkitől, és természetesen semmi nem tántoríthatja el a céljától. Persze sokat segített a neveltetése is, hiszen nem biztos, hogy egyedül, ilyen háttér nélkül képes lett volna így kivágni magát azokból a helyzetekből, amelyekbe belekerült. Természetesen sok esetben a mágia is segíti, ami most már egyre nagyobb szerepet kap a lány életében. Kezd rájönni az erejére, tanul, gyakorol és tanul és gyakorol és egyre ügyesebb - én pedig kíváncsian és valahol félve várom, hogy mi lesz ennek a vége.
Az írónő pedig ebbe a részbe is jó adag izgalmat, akciót és új felfedezéseket adagolt, így már megint csak kapkodhattam a fejem, annyi minden történik. Egyszer sem éreztem, hogy leült volna a történet, ha Marianne "picit megpihent" valahol, akkor annak oka volt és ez is csak vitte előre a történet fonalát. Nagyon tetszett, hogy bár ő ugye az elveszett örökös, de amikor megtalálja a helyét, nem részegíti meg az, hogy most királynő lehetne hatalommal és minden egyébbel, teljesen földhöz ragadtan a céljaihoz ragaszkodva megy tovább. És erre kevés főhős lenne képes. Mellette viszont hűséges az embereihez, barátaihoz, szeretteihez. Egyszerűen nem lehet nem szeretni Mariannet.

A romantika viszont ebben a részben még inkább háttérbe szorul. Ahogy fentebb is írtam, bár Bronn valahol érzi és érti, hogy Marianne mire hivatott, de egyszerűen képtelen ezt megemészteni. A lány pedig próbál egyre hidegebben bánni a fiúval, hogy végleg elszakítsa magától, így próbálja védeni a szerelmét. Mert ő még továbbra is szerelmes a fiúba, még, ha az nem is tudhat róla. De neki fontosabb dolga van, veszélyes útra indul, amibe nem akarja belerángatni Bronnt. Szívszorító volt olvasni a kettőjük jeleneteit.

És a történet vége? Ú.R.I.S.T.E.N! Ilyen véget még csak nem is képzeltem, a legvadabb álmomban sem. Ezt hogy fogja az írónő rendbehozni? Alig várom, hogy a kezembe kaparinthassam a harmadik részt, hogy kiderüljön, mi fog ezután történni...

Összességében egy tökéletes, izgalmas, akciósdús folytatást kaptam, amit mindenkinek ajánlok, aki az első részt olvasta. Aki meg nem olvasta az első részt, az sürgősen szerezze be és üljön le elolvasni. Bár, a második rész rettenetes függővége után talán meg kellene várni a harmadik részt és úgy, egyben elolvasni a három könyvet.  Mert így most rengeteget kell várnunk, hogy kiderüljön, mi is történt... :D 

Borító: Teljesen jól illik a sorozatba és megadja a történet hangulatát is

Kedvenc karakter: Marianne

Szárnyalás: még mindig az izgalmas történet

Mélyrepülés: Marianne rengeteg szenvedése

Érzelmi mérce: hát romantikára itt sincs sok idő, inkább szenvedés, kín jellemzi ezt a részt

Értékelés: 



Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
Be tudunk telni a kalózos ifjúsági regényekkel? Nehezen. Az állomásokon idézeteket találtok, a feladatotok pedig, hogy címet társítsatok hozzájuk.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Milyen furcsa, hogy ahelyett, hogy magamhoz venném a szívét, abban reménykedem, hogy ő veszi el az enyémet.

a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Június 28 - Utószó
Június 30 - Kelly és Lupi olvas
Július 02 - Readinspo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók