KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. augusztus 7., hétfő

Abbi Waxman: Felnőttképző

 


Abbi Waxman harmadik magyarul megjelent regényének főszereplője rendkívül peches időszakot él át! Ám miután Laura Costelló Nina Hill könyvesboltjába menekül a zivatar elől, a legnagyobb meglepetésére igaz barátokra talál az ott megismert különcökben, akik segítenek újra sínre tenni az életét.

Tartsatok bloggereinkkel legújabb blogturnénkon, és ne felejtsetek el játszani se, hiszen egy szerencsés olvasónk a kiadónak hála megnyeri a Felnőttképzőt!

General Press, 2023
424 oldal
Fordította: Gieler Gyöngyi
Goodreads: 3,71
Besorolás: chick lit, romantikus

Laura Costellónak meglehetősen rossz napja van. Most bontotta fel az eljegyzését a gimis szerelmével, a szülei nem értik meg, a bérelt lakása leégett, és mindennek tetejébe még bőrig is ázott a Los Angelesben évezredenként egyszer előforduló zivatarban. Nemhogy száraz, de semmilyen ruhája sincsen. Beszalad hát az első helyre, amit menedéket keresve talál. Ez pedig nem más, mint a könyvmoly Nina Hill boltja – és itt, a regények között Laura nem csupán rokon lelkekre, hanem segítőkész barátokra is talál.

A különc Polly, a felesleges tényeket habzsoló Nina és a hihetetlenül jóképű Bob a segítségére siet – ki-ki a maga őrült, szeleburdi vagy éppen visszahúzódó módján. Laurának pedig pont erre van szüksége ahhoz, hogy valahogy újra összerakja az életét, és számtalan vicces, mégis embert próbáló kalandon át választ találjon arra a legnehezebb kérdésre, hogy mi is akar lenni, ha nagy lesz.

Őszinte leszek ismét, nem olvastam még az írónőtől, de a könyv fülszövege kíváncsivá tett, így belevágtam ebbe a regénybe. Igazából engem a fülszövege picit félrevezetett, hiszen Laura pontosan TUDJA, hogy mi is akar lenni, ha nagy lesz, hiszen eltökélt céljai vannak, csupán a körülmények azok, amelyek itt-ott gátolják egyelőre a céljai elérésében.
Szóval Laura a regényünk főhőse, aki New Yorkból költözik Los Angelesbe, ahol iskolába szeretne járni, mert fizikóterapeutaként szeretne dolgozni a későbbiekben. Azonban alig egy hete lakik az új városban, amikor az apartmanja leég, ő pedig szállás nélkül marad. Egy könyvesboltban találkozik Pollyval, aki azonnal az ismeretlen lány segítségére siet, hiszen abban az apartmanházban, ahol él, van egy kiadó szoba. Laura pedig él a lehetőséggel és beköltözik. De úristen, milyen házba és milyen lakók közé! A legtöbbünk élménye körülbelül annyi Los Angelesről, amit a könyvekből vagy filmekből ismerhet meg róla. Kicsit zakkant emberek, a legtöbbjük színész akar lenni, vagy milliomos vagy színészből milliomos. Minden mű, semmi nem igazi, az érzelmek sem. És akkor jön Abbi Waxman és ad ennek a hosszú évek alatt felépített mű világnak egy oltári nagy pofont.
Hiszen ez az apartman egy csoda, ahová szerintem bármelyikünk szívesen beköltözne. Persze kell hozzá egy olyan tulajdonos, mint Maggie, aki a mindenkin és mindenen átlátó szemeivel tökéletesen választja ki, hogy ki kerülhet be ebbe a lakóközösségbe, ahol utána a meleg szívével, tanácsaival, segítségével, összetartó programjaival és főleg a főztjével egy olyan kis "csodacsaládot" alakít ki, akikről akár kétszer ilyen vastag könyvet is szívesen olvasnánk.
Anno tinédzserként a Melrose Place (az első, nem a remake) volt számomra ilyen kis összetartó közösség, bár ott azért volt dráma bőven. Persze itt is van, hiszen Laura küzd a szüleivel (akik nem értik, hogy miért költözött el), az ex-vőlegényével (aki szintén nem érti, hogy Laura miért bontotta fel az eljegyzését vele és miért költözött el) és a saját démonjaival, akik az a bizonyos autóbaleset óta zaklatják a lányt és teszik pokollá a mindennapjait különféle pánikrohamok révén.
Persze az ott lakóknak is megvannak a maga problémáik, de együtt mindenre van megoldás és ezt a szerző gyönyörűen be is mutatja.

Szerelmi szálat is kapunk a történetben, hiszen, bár Laurának esze ágában nincs szerelmi viszonyt folytatni senkivel - örül, hogy végre megszabadult a kissé őrült exétől, de hát a szívnek nem lehet parancsolni... Bob, a szintén ott lakó, rettentő dögös kertész srác hamar elrabolja a szívét, bár azért lesz jó pár akadály, amit mind a kettőjüknek le kell győznie, ha együtt szeretnének maradni.

A szereplőket pedig kiegészíti jó pár négylábú társ is, akikről szerintem külön lehetne egy kötetet írni, annyira mókásak és egyediek:).

A történet kiszámítható, hatalmas drámákra és fordulatokra nem kell számítani, viszont a hangulata az, ami azonnal megfog és nem ereszt. Barátok, társak, szerelmek, akik mind-mind segítik és támogatják egymást, egy varázslatos apartmanházban, egy még varázslatosabb tulajdonossal.

Összességében egy tökéletes, könnyed, nyári olvasmány, amit nyugodt szívvel ajánlok bárkinek, akik egy romantikus, meleg hangulatú, chick lit történetre kíváncsiak. Én pedig úgy döntöttem, hogy az írónő további regényeire is kíváncsi vagyok, mert egyszerűen elvarázsolt ezzel a történetmeséléssel!

Borító: Látványos, figyelemfelkeltő, de nekem nem utal a történetre

Kedvenc karakter: Laura, Bob, Polly, Libby, Maggie, az összes két és négylábú lakója Maggie házának

Szárnyalás: a melegség, az összetartás, a barátság, ami a ház lakóit jellemzi

Mélyrepülés: - 

Érzelmi mérce: romantikus, pár bosszantó, jó pár humoros résszel tarkítva

Értékelés: 



Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
A General Press kiadó sok szórakoztató chick littel kedveskedik az olvasóinak, és most azokra szeretnénk felhívni a figyelmeteket. Minden állomáson találtok egy vagy több nevet, melyek a korábban megjelent romantikusok szereplőié, és a ti feladatotok, hogy kitaláljátok a könyvek címét!

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

Emilia, Thomasina, June

a Rafflecopter giveaway


A blogturné további állomásai:
[Blogturné Klub]
Augusztus 1 - Pandalány olvas
Augusztus 3 - Betonka szerint a világ…
Augusztus 5 - Olvasónapló
Augusztus 7 - Kelly és Lupi olvas
Augusztus 9 - Könyv és más
Augusztus 11 - KönyvParfé
Augusztus 13 - Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók