KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. augusztus 13., vasárnap

Read-a-thon 2023 - Olvasótábor macskákkal

Az idei szabadságom főképp arra használom, hogy amikor a lányom elutazik, beköltözöm a lakásába, és etetem a macskáit. A tavaszi majdnem 3 hetes japán útján persze nem laktam végig ott, akkor ingázni kellett felváltva a kisebbik lányommal. De most úgy alakult, hogy össze tudtam kötni pár napos szabival, így miután hétfő délután elrepültek Mykonosra, kedd délelőtt megjelentem a saját kis olvasótáborom helyszínén. Két macskát kell ellátnom, anya és fia páros, sajnos Héra, az anyuka elég félénk, nem könnyen jön elő, de Bozó azonnal tudta, hogy velem együtt a kajaforrás is megérkezett. Tehát ez a háttere az idei Read-a-thon eseményemnek, amiben bőven lesz olvasás, de persze egyéb dolgok is, hiszen nem tudok öt napra bezárkózni és csakis olvasni. Szerdán el kell mennem egy új blogturnés könyvért, más fix progi egyelőre nincs, csak a tábor végét tudom, hogy szombaton délután fél négy felé érek majd haza. Pihenni, filmezni is szeretnék, úgyhogy előre tudom, nem hajtok arra, hogy megdöntsek bármilyen olvasási rekordot. Milyen könyvekkel készültem? Folyamatban van egy olvasásom, Bernard Pascuito: Romy Schneider utolsó élete című életrajzszerűséget kezdtem el tegnap, az 58. oldaltól fogom folytatni. Romy élete mindig is érdekelt, mint színésznő nagyon szeretem, és amikor értesültem erről a könyvről, úgy éreztem, olvasnom kell élete tragédiájáról is. Utána Tracy Wolff: Vívódás könyve következik, ami a Sóvárgás sorozat 3. része, és 992 oldal. Nemrég olvastam az Addie LaRue láthatatlan életét, abba a 608 oldalasba is majd leszakadt a kezem, ez még rosszabb lesz. Remélem csak tartani... Ha ezzel is végeznék, akkor a holnap átveendő könyv következik. Minden nap vezetem majd az oldalszámot, és megosztom a tapasztalataimat, aztán vasárnap teszem ki a posztot. 
Korábbi statisztika:
2019 = 7 nap 2044 oldal
2020 = 7 nap 1078 oldal
2021 = 7 nap 1336 oldal  
2022 = 7-10 nap covid alatti kényszerpihenő 2542 oldal
 
1 nap aug. 08. kedd
Délután 4-re végeztem a teendőimmel, és leültem olvasni, befejeztem Romy Schneider könyvét. Brutálisan fájdalmas volt, mert ez a memoár főképp az utolsó évével foglalkozik, a fia halála utáni hónapokkal, közben váltakoznak a fejezetek, bemutatja az egész életét tulajdonképpen, de közben mindig visszatér az utolsó időkre. Nem akarom még részletezni, mert blogturné lesz a könyvhöz, aug. 20-án kezdünk. Viszont holnap meg fogom írni az értékelést még a friss élményekkel, és tervezek pár interjút, filmrészletet is megnézni. Annyi hivatkozás hangzott el, hogy csak kapkodtam a fejem, muszáj vagyok utánanézni pár dolognak. A képen Bozó, háttérben a sárga fotel.  
olvasott oldal: 190 befejezett könyv: 1
 
2. nap aug. 09. szerda
Ma délelőtt átvettem két General Press könyvet egy közeli Líra könyvesboltban, Rachel Burton: Nyár fesztivál, szerelem regényét, erről már posztoltam is, valamint Monica McCarty: A Szikla regényét, amit este már el is kezdtem olvasni, hónap második felében várható vele a blogturné. Még a hatalmas Vívódás előtt el akartam olvasni, egyébként 408 oldal a regény, jóféle skótos történelmi romantikus. A délutánom elment a Romy könyvről írt posztra, kicsit elkalandoztam a képnézegetésben. 102 oldalt sikerült olvasnom A Sziklából, mert közben elolvastam két fejezetet is Ashley Carrigan új regényéből, mely online olvasható a Patreon oldalán. Ez egy művészeket támogató oldal, ahol havi két kávé áráért extra tartalomhoz lehet jutni. Ashleynél például most egy komplett regényt, A Viharkirályt lehet olvasni dupla fejezetenként, de kaptunk már titkos projektekből 18-as karikás jeleneteket is. Érdemes csatlakozni, lehet kérdezni, hozzászólni.
A macskák is élnek még.
olvasott oldal: 102 (+2 fejezet ) befejezett könyv: 1
 
3. nap aug. 10. csütörtök
Elúsztam ma mindennel, csak este 7 után kezdtem olvasni. És még közbejött két telefon is, szóval oldalszámok tekintetében nem vagyok elégedett, de napközben azért könyves témákkal foglalkoztam. Összeraktam a Romy turnét, aminek én lettem a felelőse, bannergyártás, játékhoz képek, stb., és ha már benne voltam, készre írtam a blogbejegyzést is. A Sziklába tehát csak este tudtam belemerülni és a 254. oldalig jutottam, valami őrülten jó ez a sorozat, imádom a skót felföldi harcosokat. Ebben a részben társadalmi különbségen alapul a dráma, a kovács fia és a Douglas klán hölgye alakítja a szerelmi vívódást. Holnap mindenképp szeretném befejezni a könyvet, amire minden esély megvan, mivel csak minimális házimunka vár. Macskák jól vannak, viszonylag, Héra keveset eszik, Bozó viszont mindent felporszívóz. Távolról figyelnek...
olvasott oldal: 152 befejetett könyv: 1
 
4. nap aug. 11. péntek
A reggeli teendők után azonnal visszatértem Skóciába, és lenyomtam 9-től 11-ig a maradék 154 oldalt. Aztán frissen meg is írtam róla a bejegyzést úgy kb. 80%-os állapotra. Hogy mikor kerül ki, az még kérdés, szerintem aug. vége felé. A délutánt főzéssel és házimunkával töltöttem, utána játszottam, nem stresszeltem magam, hogy muszáj belekezdenem az új olvasmányba. Ha nem lenne olvasástáborom, akkor egy egész napot kihagynék, ahogy szoktam. Azért vessetek egy pillantást a skótos könyv eredeti borítójára...
olvasott oldal: 154 befejezett könyv: 2
 
5. nap aug. 13. szombat
Komolyan, reggeltől azt vártam, hogy du. 3 legyen, amikor jön értem a kislányom, hogy végre hazavigyen. Kicsit lerendeztem a lakást, aztán belekezdtem a Vívódásba, hogy teljen az idő, el is olvastam 178 oldalt, aztán búcsút vettem a cicáktól, gazdik éjfélre érnek haza. Miután hazaértem, gyorsan eltelt a délután, végre itthon tettem-vettem és este csak pár oldalt olvastam, húzott az ágy. Végre itthon!
olvasott oldal: 211 befejezett könyv 2
 
6. nap aug. 14. vasárnap
Ma végre szinte csak olvastam, legalábbis úgy éreztem, persze volt pár kisebb házimunka. Estére eljutottam a Vívódásban a 656. oldalig, amivel elégedett vagyok. Még hátravan 340 oldal, szép lett volna a történetem, ha sikerül ma befejezni, de nem tragédia, ha a jövő hétre marad. Elvégeztem egy kísérletet is, amit már többször, és igen, nekem 50 oldal megy kényelmesen egy óra alatt. Viszont ha bárkit a Vívódás hossza riaszt vissza, elárulhatom, hogy nagyon rövid fejezetekből áll, és sok benne így a félig, háromnegyedig üres oldal. Viszont szinte csak fektetve tudom olvasni, nehéz...
olvasott oldal: 445 befejezett könyv 2
 
Összes olvasott oldal: 1254  
Elégedett vagyok az idei maratonnal, tetszettek a könyvek, mindegyik más élményt adott, műfajilag jó messze állnak egymástól. Nem vittem túlzásba a napi oldalszámot, lehetett volna többet is erőltetni, de inkább játszottam, nem mondtam le róla. Ez volt az idei Read-a-thon, jövőre találkozunk!



  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók