KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. december 23., szombat

Lucy Score: Amit sosem fedünk fel (Knockemout #2)


A Pioneer Books Kiadó jelentette meg Lucy Score legújabb regényét: Amit sosem fedünk fel címmel. Újabb humoros, izgalmas és szexi történet Knockemout kisvárosából, amelyből kiderül, hogy a jófiúk valóban mindig a jólányokat választják-e. Játssz velünk a blogturné során, és megnyerheted a könyvet a kiadó felajánlásában.
 
Pioneer Books 2023.
640 oldal
Fordította: Bótyik Bettina Zora
Goodreads: 4,10
Besorolás: felnőtt, chick-lit, romantikus, erotikus
 
A Morgan fivérek közül mindig is Nasht tartották a jó fiúnak: ő a megbízható rendőrfőnök, mindenkire kedvesen mosolyog, és ott segít, ahol tud. Azonban Nash épp egy lövöldözésben szerzett sérüléséből lábadozik, és az eset óta pánikrohamok és rémálmok kínozzák. Nem önmaga többé, de képtelen segítséget kérni a szeretteitől.
Kerüli az embereket, és ez épp kapóra jön új, dögös szomszédjának, Linának, aki szintén nem vágyik mély beszélgetésekre vagy tartós emberi kapcsolatokra, csupán feltűnés nélkül szeretné elvégezni a munkát, ami miatt a városba érkezett. Csakhogy találkozásuk első pillanatától kezdve mindketten tudják, hogy nagyon nehezen tudnak majd szimplán jó szomszédok maradni. Vajon Lina képes lesz ellenállni Knockemout bájának és Nash sármjának? És képesek lesznek megőrizni legféltettebb titkaikat egymás előtt – a titkokat, amelyek mindent tönkretehetnek?
 
Kellemes meglepetésként ért, hogy a tavasszal megjelent első rész után máris olvashattam a Knockemout sorozat második részét, egy újabb kisvárosi románcot, melynek a főszereplőit már megismerhettük korábban. A rendőrfőnök Nash Morgan egész komoly mellékszereplő volt Knox testvéreként az előző részben, Angelina Solavita pedig Knox régi barátjaként volt jelen.
Nash épp a meglövése utáni traumából lábadozik, eléggé meg van zuhanva testileg és lelkileg is, ugyanis mindennél jobban zavarja, hogy kulcsfontosságú rész esett ki a tudatából, nem emlékszik a lövések előtti és utáni időre, ez hátráltatja a nyomozást is. Már annyira azért jól van, hogy újra bejárjon a kapitányságra, de jobbára zombiként jön-megy. Lina tulajdonképpen Knox régi barátjaként érkezett a városba, és a helyi lepukkant szállodában lakik, de amikor kiderül, hogy csótányok lepték el, Knox átköltözteti a borbélyüzlet feletti lakások egyikébe, történetesen Nash szomszédja lesz. Lina már nem csitri, 37 éves, nagyon dögös nő, aki meglehetősen tetszik Nash-nek, az állapota ellenére akkor érzi magát újra élőnek, ha a közelében van. Lina azonban nem csak az esküvő miatt jött, titokban megfigyel valakit, ez veszélybe is sodorhatja, persze Nash elől ezt nem sokáig titkolhatja. Ahogy Nash sem rejtheti el a pánikrohamait, amire Lina fizikai közelsége lehet a gyógyír.Hiába volt ugyanaz a kisvárosi környezet és az ismerős szereplők, ez a regény gyökeresen mást adott. Mindkét főszereplő sebezhetősége tette valóságossá és szerethetővé a karaktereket. Nash-t rémálmok gyötrik, pánikrohamokkal és az emlékezetkieséssel küzd, a munkáját sem tudja 100%-ban ellátni, ráadásul kirendelnek mellé egy FBI-ost, aki vigyáz rá, követi mindenhova. 
Mindez tönkreteszi a mindennapjait, mentálisan a padlón van. Lináról sugárzik hogy erős, öntudatos, sikeres nő, aki megkapja amit akar. Hosszútávú kapcsolatok nem érdeklik, csak alkalmi partner jöhet szóba. Persze az ő puttonya sem üres, fiatalon sportolt, szívproblémával kellett megküzdenie, és a szülei is túlaggódók, állandóan le kell jelentkeznie. Nem is lehetne ez a két ember ennél különbözőbb, az aranyifjú rendőrfőnök, aki kedvesen megoldja mindenki problémáját, aki valójában már családot akar, és a szexistennő külsejű nyomozónő, aki egész másnak adja ki magát, még a régi barátjának is hazudik. Kezdetben egyikük sem bízik benne, hogy jobbá válhatna az életük együtt, aztán szép lassan megkezdődik a változás. Lina megtapasztalja, hogy tényleg jó hatással van Nash egészségére, és neki is őrülten tetszik a pasi, nem véletlenül van odáig érte a fél város. Nash hivatalos nyomozása és Lina privát "munkája" összekapcsolódik, ami növeli az izgalmakat. Természetesen a szerelmi szál is alakul, bár nagyon lassan, kb a regény kétharmadáig nő a feszültség, míg végre olvashatunk néhány spicy jelenetet. Ez kétségtelenül a szerző erőssége, az izzasztó jelenetek írása remekül megy, ahogy imádtam a regény humorát is, szerintem túlszárnyalja még az első részt is poénok terén. A mellékszereplők ismerősek, imádni valóak, a könyv terjedelmét tekintve el is férnek benne. Ezzel arra célzok, hogy bizony eléggé részletes infókat kapunk mindenkiről is. Igazából én a max 400 oldalas könyveket szeretem ebben a műfajban, nem bántam volna pár felesleges kör kihagyását. De nem szeretném ezt hibaként feltüntetni, hiszen annyi pozitívum került a regénybe, ami ellensúlyozza ezt, azon felül, hogy nagyon olvastatja magát. Jól ábrázolta a szerző a mentális problémákat mindkét félnél, tényleg tudtak egymásnak segíteni, kikeveredni ebből. Nekem tetszett a rendőri túlkapások elleni küzdelem bemutatása, a rendőri hatalommal való visszaélés tipikus kisvárosi trope, amit rendezni kell. 
A szerző bevetette a cukiságkártyát is, rögtön az elején együtt megmentenek egy kiskutyát, akit Nash magához vesz, Piper a regény során kiváló feszültségoldóként működik. Kedvenc jeleneteim voltak a lánycsapat bulizásai és a bromance társaság tanácskozásai is, Nolannel kiegészülve. És még meg kell említenem a mézes madzagot, azt a néhány információmorzsát/jelenetet, ami előre vetíti a Lucian/Sloane regényt, hát ez minden várakozást megér. Friss hír, hogy már megjelenési dátum is van, 2024. február 29-én jön az Amit magunk mögött hagyunk regény halványlila borítóval. Ha ez még nem lenne elég, a könyvekből sorozat is készül, ezzel kapcsolatban reméljük a legjobbakat! 
Aki szerette az első részt, egy hangyányit se gondolkozzon a beszerzésen, aki kevésbé, annak azt mondhatom, a sorozat egyre jobb!
Kép: Pinterest
 
Borító: Csodaszép, a kis gyöngyvirágokra is kapunk magyarázatot.

Kedvenc karakter: Lina, Nash

Szárnyalás: A haditanács jelenetek, és imádtam minden Naomi-Knox-Waylay jelenetet.
 
Mélyrepülés: -

Érzéki mérce: Az érzéki feszültség lassan építkezik és a beteljesülést megelőzi ez-az, pl. együtt alvás, aztán párosunk felzárkózik az érzéki jelenetek számát tekintve.

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!
 
 
Nyereményjáték

Mostani blogturnénk minden állomásán Lucy Score magyar nyelven megjelent regényének szerelmes párjainak neveit találjátok. A Ti feladatotok, hogy a szereplők nevei alapján kitaláljátok a könyvcímeket. Figyelem! Ezúttal egy bónusz esélyt is tartogat a rafflecopter.
(Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
 
KÉRDÉS:   Lina & Nash 
 
Állomáslista
12.17. – Angelika blogja
12.19. – Fanni’s Library
12.21. – Pandalány olvas
12.23. – Kelly & Lupi olvas
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók