KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. december 22., péntek

Ana Huang: Twisted Hate (Twisted #3)


November 20-án hazánkban is megjelent Ana Huang Twisted sorozatának harmadik része, Jules és Josh története, a Twisted Hate! Ha kíváncsiak vagytok, hogy ez a rész is elnyerte-e bloggereink tetszését, tartsatok velünk! Ne feledjétek, a turné végén egy szerencsés játékos gazdagodhat egy, a Maxim Kiadó által felajánlott nyereménypéldánnyal!
 
Maxim Könyvkiadó 2023. Passion válogatás
544 oldal
Fordította: Bujdosó István
Goodreads: 4,03
Besorolás: felnőtt, dark romance, romantikus, erotikus
 
Utálja… ​legalább annyira, mint amennyire kívánja őt.
Jóképű, magabiztos, hamarosan menő orvos lesz, ráadásul Josh Chen sose találkozott olyan nővel, aki ellen tudott volna neki állni – kivéve Jules Ambrose.
A gyönyörű, vörös hajú nő az első találkozásuk óta az idegein táncol, miközben senki máshoz foghatóan ragadta meg a képzeletét.
Amikor a viszályuk egy felejthetetlen éjszakába torkollik, egy olyan megoldást javasol, amely segítségével végre tovább léphetne: egy ellenségek extrákkal kapcsolatot egyszerű szabályokkal. Nincs féltékenykedés. Nincs elköteleződés. És nincs szerelem.
A barátságos és ambiciózus Jules egyetlen célja átmenni az ügyvédi vizsgán.
Egyáltalán nincs szüksége egy jóképű doktorra, aki egymaga testesíti meg a kiállhatatlanság fogalmát – még ha rettenetesen dögös is. De ahogy jobban megismeri, rájön, hogy a régóta utált férfi sokkal többet rejt magában. Nem sejthette, hogy ő lesz az ősellensége és az igazi megváltása is.
Kapcsolatuk pokolian indul, és amikor múltjuk démonjai utolérik őket, olyan igazságokkal kell szembenézniük, amelyek vagy megmentik őket… vagy elpusztítanak mindent, amiért eddig dolgoztak. A legjobb barátjának a testvére. Az ősellensége. És az igazi megváltása.


A sorozat első két része meglehetősen tetszett, a Twisted Love 4 pontot, a Twisted Games 4.5 pontot kapott. Ava-Alex párosát mindenképp felülmúlta a Bridget-Rhys páros, de azt kell mondanom, úgy tűnik, hogy a szerző minden könyvével egyre jobb, ugyanis a legszórakoztatóbbnak a Twisted Hate regényt tartom, eddig legalábbis. Pontosan arra építi fel a történetet a szerző, amit senki sem tudott elképzelni, hogy Jules és Josh egy párt alkossanak, legyen bármi is a kapcsolatuk alapja. Jelen esetben a piszkálódásból, a gyűlölködésből egyszer csak kialakul valami vonzalom, miután kénytelenek együtt dolgozni a klinika jogi ügyeinek intézése kapcsán, és a sikeres közös munka érdekében, mely mindkettejük szívügye, kénytelen-kelletlen módon, de tűzszünetet kell kötniük. Jules mindig is egy belevaló, dögös, szexi lány volt, aki szeret szórakozni, és barátságuk elején a szobatársát, Avát is belevitte egy-két élesebb helyzetbe. Josh pedig Ava túlaggódó bátyjaként rendesen ki volt akadva Julesra. Még meg is próbálta lebeszélni Avát erről a barátságról, aki persze hallani sem akarta a kioktatását. Mindezt véletlenül Jules is végighallgatta, ezért nyúlik ilyen mélyre ez az ellenségesség.
Ez aztán valóban ellenségekből szeretők trope, nem csak csúnyán néztek egymásra párszor a múltban, hanem szó szerint minden beszélgetésük alkalmával keményen beszólogatnak egymásnak, ráadásul szellemesen, frappánsan, amit hihetetlenül szórakoztató olvasni, határozottan több, mint egy guilty pleasure olvasmány. A kettős nézőpontnak köszönhetően mindkettejük gondolataiba belelátunk, a bosszankodástól a szikrák fellobbanásán át egészen a mély érzelmek kialakulásáig. Azt hiszem, nagyon ritkán találkozni olyan női karakterrel, mint Jules. Teljes mértékben tisztában van az adottságaival, tudja, hogy gyönyörű, csinos, és elég okos is, éppen letenni készül az ügyvédi vizsgáit. Tudatosan építi az életét, hajtja a tanulást, már megvan, hogy hol fog dolgozni kezdő ügyvédként, de addig is a kórháznak dolgozik jogi tanácsadóként. Lassan azonban előbukkannak a csontvázak a szekrényből, engem legalábbis lesokkolt a múltja, a nevelőapja dolgai, az anyja árulása, majd az első pasijának viselt dolgai, amiben sajnos Jules is vastagon benne volt. Max bármikor tönkreteheti a karrierálmait a videófelvételekkel, tehát a zsarolás véres kardként lebeg felette. Hozzá kell tennem, a lány sosem hibáztatott másokat, csakis önmagát, minden döntés a sajátja volt, sok hülyeséget csinált, de ő ment bele. Szerencsére hamar sikerült lelépnie, de nem szabadult meg örökre Maxtől.
Josh (Joshy) Chen, ezek után nem tudok ránézni egy fiatal orvosra anélkül, hogy eszembe ne jutna ez a fenomenális karakter. Édes faszom! Örökre belém égett a szavajárása, imádtam a mocskos száját, nem érdekel ki mit gondol, nekem bejött. Ezer apró dolog volt Josh karakterében, ami egyedivé tette. Hihetetlenül gondoskodó volt, védelmező, önfeláldozó és mindezt észre sem vette, ráadásul olyannal szemben, akit elvileg utál. Na persze. Josh abban teljesen hasonlít Julesra, hogy ő is lelkesen, mindent beleadva építi a karrierjét, nem igazán fér bele normális kapcsolat ebbe a folyamatba, ugyanakkor szüksége van kiengedni a gőzt, és ebben remekül partnerére talál Julesban. Mindketten szinte elégnek a gyűlöletszexben, ami borzalmasan durva volt első olvasásra, aztán hozzá lehet szokni a sokadiknál, persze jó messziről. Josh múltjáról azért tudtam már ezt-azt Ava könyvéből, milyen volt az apja, mekkorát kellett csalódnia benne. Ehhez jött hozzá a legjobb barátja árulása, Alex és ő jóformán alig beszéltek az azóta eltelt időben. És most Jules az, akiben megbízott, akit közel engedett a szívéhez, aki végül szintén hazudott neki. Mit mondjak, meg tudtam érteni Josh dühét, bár túlment egy határon amit művelt a szakításkor, de később bebizonyosodott, egy kis rásegítéssel, hogy nem egy felejthető kapcsolat volt ez Jules-szal, előjönnek itt a legmélyebb érzelmek.
A szerző humorát már korábban megszerettem, ebben a részben is megcsillogtatta többek között a párbeszédek során, jó kis adok-kapok pengeváltásokkal. Egészen ritkán éreztem csak azt, hogy esetleg már az agyamra megy valamelyikük. Ami még nagyon bejött, az Alex és Josh bromance jelenetei, mert nyilván része a történetnek a baráti kapcsolatuk alakulása, és én imádtam ezeket olvasni. Végre szóba álltak egymással, és sikerült újjáépíteni ezt a barátságot, mert ez az a fajta, ami egy életre szól. Felbukkannak persze több jelenetben a barátnők is, nagyon jó volt velük találkozni, különös tekintettel Stellára, akié az utolsó történet lesz  a sorozatban. Rhys régi barátja/főnöke, Christian lesz a partnere, aki most is kapott egy jelentős mellékszerepet, sőt már elkezdődtek bonyolódni ennek a kapcsolatnak is a szálai, kaptunk pár ráutalást, alig várom, hogy olvashassam.
Végül pár dolog, miért nem lett meg a maximális pont. Max és a festménylopás ügye szerintem egy harmatgyenge része volt a cselekménynek, valahogy túl csóró volt mindenféle értelemben ahhoz, hogy komolyan vegyem, mint zsaroló vagy bűnöző. Egy szerencsétlen amatőr balfék volt, pedig ezt sokkal ütősebbre is ki lehetett volna hozni. A másik fő bajom az egyik nagyjelenettel volt, Jules nagy vallomása után. Ez egy éles fordulópont, őrült jelenet, értem, miért így lett megírva, de nem tetszett. Ez egy másik Josh volt, egy utolsó szar alak, aki nem érdemelt ilyen könnyen bocsánatot. Alig két hetet szenvedett, amikor Alex egy évet kapott!
Utoljára hagytam, hogy jól gondold meg kedves leendő olvasó, hogy egyáltalán a kezedbe veszed-e ezt a könyvet. Dark romance ugyebár, és ha az előző két rész egy kicsit is kiakasztott a szex leírása miatt, akkor ez extrán ki fog. Nekem eléggé tabudöntögető volt, ugyanakkor miután mindkét fél szemszöge ismert, így nem abból a szempontból kiakasztó, mert vad és erőszakos, hanem maga a tudat, hogy ezt a női oldalról valaki is élvezni tudja.
Ezek után nem is sejtem, mit tartogathat a Twisted Lies, de annyit mondhatok, hogy nagyon várom a februárt, előreláthatóan akkor jelenik meg.   
Képek:Pinterest

Borító: Csodaszép.

Kedvenc karakter: Josh, Jules

Szárnyalás: Ide most egy idézet kerül, amit történetesen Alex mond Aváról, amikor Josh megkérdezi tőle, honnan tudta, hogy neki Ava az igazi?
"Olyan szinten ért meg engem, mint senki más, még ha a világnézetünk alapvetően különbözik is. Amikor nem vagyok vele, azt kívánom, bárcsak ott lenne. Amikor meg vele vagyok, azt szeretném, hogy a pillanat örökké tartson. Arra késztet, hogy jobb ember akarjak lenni, és mikor egy olyan világra gondolok, amelyben ő nem létezik… – Itt megrándult kicsit az álla. – Azt a legszívesebben rögtön porig égetném."
 
Mélyrepülés: A 46. fejezet.

Érzéki mérce: Azért kapta ez a regény a dark romance besorolást, mert durva erotikus jeleneteket  tartalmaz, gyűlölet-szex, majd később jönnek az érzelmek is.
Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!!!

Nyereményjáték

Játékunk során a Maxim Kiadó Passion válogatásából mazsoláztunk. Mindegyik állomáson találtok egy borítórészletet, a ti dolgotok, hogy felismerjétek, melyik könyv borítójából származik az adott részlet, a regény címét pedig írjátok be a Rafflecopter megfelelő dobozába!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Állomások:
12. 21. – Fanni’s Library
12. 22. – Kelly és Lupi olvas
12. 23. – Fanni’s Library extra



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók