KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. április 12., szerda

Lucy Score: Amin sosem leszünk túl (Knockemount #1)


A Pioneer Books legújabb Piros Pipacs kötete, az Amin sosem leszünk túl borítóját aranyos százszorszépek díszítik. Lucy Score lehengerlő romantikus komédiája Észak Virginia egyik bájos kisvárosába, Knockemoutba invitálja az olvasót, hogy tanúja legyen egy jó kislány és egy rossz fiú egymásra találásának. S hogy ennek mi köze az említett százszorszépekhez? A könyvből kiderül!

Pioneer Books 2023
656 oldal
Fordította: Bótyik Bettina Zora
Goodreads: 4,25
Besorolás: felnőtt, romantikus
 
Knox ​örömmel játssza a rosszfiú szerepét, az életét pedig épp úgy szereti, mint a kávéját: magában. Egyedül basset houndját, Waylont tűri meg maga mellett. Knox ki nem állhatja a drámát, még akkor sem, ha az egy szökevény menyasszony formájában kopogtat az ajtaján.
Naomi persze nemcsak úgy elszökött az esküvőjéről, hanem mentőmisszióra indult, hogy kiszabadítsa rég látott ikertestvérét Knockmeutból, ebből a bárdolatlan városkából, ahol a vitákat hagyományos módon rendezik: némi ütlegeléssel és pár korsó sörrel. Többnyire ebben a sorrendben.
Azonban Naomi pechjére gonosz ikertestvére semmit sem változott az elmúlt években. Tina rövid úton meglovasítja testvére autóját és pénzét, cserébe viszont valami teljesen váratlan dolgot hagy rá: egy unokahúgot. Naomi így pénz, autó, lakás és munka nélkül ragad egy teljesen ismeretlen városban, ahol bónuszként egy vadóc 11 évesnek is a gondját kellene viselnie.
Knoxnak jó oka van rá, hogy ne bonyolódjon komplikált kapcsolatokba és ne kezdjen zűrös nőkkel. De miután Naomi élete épp lassított felvételben omlik össze előtte, legalább annyit megtesz, hogy kihúzza őt a csávából. Amint aztán Naomi összeszedi magát, visszatérhet nyugodt, magányos életéhez.
Legalábbis ez a terv – egészen addig, amíg valódi veszély nem üti fel a fejét.

 
A szerzőt nem ismertem korábban, bár van tőle egy regény a polcomon, a Színleld, hogy az enyém vagy de az ígéretes cím ellenére még nem került sorra. Az Amin sosem leszünk túl  fülszövege viszont igencsak  megtetszett, és a körülötte kialakult felhajtás miatt is szerettem volna olvasni, gyengéim a jóféle morci pasi kontra életrevaló nőcis romantikusok. Nem is csalódtam, sőt, jóval több van ebben a történetben, mint egy kisvárosi románc, amire először számítottam. Természetesen roppant szórakoztató, ahogy az esküvőjéről megszökött menyasszony megérkezik a városba, ahol természetesen összekeverik a bajkeverő ikertestvérével és ez vicces helyzeteket eredményez. Rögtön megismerhettem így Knox-ot, a másik főszereplőt, aki az egyik legfontosabb ember itt, hiszen több üzletet is működtet, munkát ad az embereknek. Knox amúgy a 40-es évei elején járó, magas, izmos, szőke, "vikinges" kinézetű pasi, a helyi kávézó is az övé, Naomi épp kávéhoz szeretne jutni, amikor az ikertestvérének nézi és ki akarja penderíteni. Amíg veszekednek, Tina ellopja Naomi kocsiját, benne ruhákkal, pénzzel, ráadásul a család számára addig eltitkolt 11 éves lányát is Naomi felügyeletére hagyva meglóg az ismeretlenbe. Knox végül belátja, hogy Naomi és Tina két külön személy, és segít a nőnek, szállást kerít nekik, és végül munkát is nála vállal, miután Waylaynek mindjárt kezdődik a suli, nincs mit tenni, átmenetileg itt maradnak, míg Tina elő nem kerül.
Persze szólhatna ez a történet csupán arról, hogy Naomi és Knox a köztük első pillanattól meglévő szikrák hatására egymásba szeretnek és némi ikertestvéres bonyodalom után együtt ellovagolnak a naplementébe. Rengeteg klisé elő is fordul a regényben, de mégis összességében egyedi tud lenni, szerencsére nem egy "zs" kategóriás szerelmi vívódást tartok a kezemben! Kezdve a karakterekkel, mindkét főszereplő bonyolultabb személyiség, mint az első látásra tűnhet, és érdekesek a mellékszereplők is, jelentősen hozzátesznek a történethez, sőt némelyikük külön regényt is kapott a szerzőtől, nem titok, hogy lesz folytatás. Naomi sorsának alakulása több okból is érdekelt, először is a testvérek téma miatt, ráadásul itt ikrekről van szó, ez különlegessé teszi a helyzetet. 36 évesek a történetben, de a visszaemlékezésekből megtudhattam, hogy úgy nőttek fel, hogy Tina volt a merész, a belevaló, a mindent kipróbáló, és a mindenben elbukó testvér. Odáig fajult a kísérletezgetés, hogy még a bűnözés útjára is sikerült rálépnie, aztán teljesen eltűnt a család radarjáról. Naominak kicsi kora óta kompenzálnia kellett mindezt, ő vette magára a jókislány szerepét, akiben nem csalódhat a környezete, aki jól tanul, aki mindenben remekel. Beleivódott, hogy neki jónak kell lenni mindenkivel, egyfajta alárendelt szerepben él, még a párkapcsolatában is. Szerencsére az utolsó pillanatban lemondta az esküvőjét, amiért lelkiismeret furdalása van, de végre azt tette, amit az ösztönei súgtak, és nem ment férjhez egy olyan pasihoz, aki papíron remek, de a gyakorlatban nem egyenlő felek. És milyen jól tette, sosem késő magunkhoz térni! Naomi ebben az új környezetben, az új problémái kezelésével, és az új pasi felbukkanása kapcsán valami elképesztő átalakuláson esik át. Végre saját magát helyezi előtérbe, és ez nagyon ráfért. Új barátokat is szerez, alakul valami Knox-al is, de ami még ennél is fontosabb, hogy megpróbál az újdonsült unokahúgával kapcsolatot kialakítani, ami nem könnyű, hiszen a kislánynak eddig elég zaklatott élete volt a nem kicsit zűrös anyja mellett. Nos, Knox sem egy egyszerű eset. A testvére a városka rendőrfőnöke, aki a saját erejéből akar megélni, nem érdekli Knox lottónyereményéből teremtett gazdagsága. A testvérek fájó közös pontja az alkoholista apjuk gondja, aki a felesége halála óta nem tud talpra állni. Knox személyisége ezen alapul, nem akar elköteleződni, nem akar szeretni, mert az apja példája lebeg a szeme előtt, aki tönkrement a gyásza kapcsán. Természetesen Naomi mindent megváltoztat, és még csak olyan sok idő sem kell hozzá.
Nagyon tetszett a szerző stílusa, érzékletesek a leírásai, tényleg filmszerűen láttam magam előtt az eseményeket. Az első pillanattól jó a humora, és ez sokat tett a szórakoztató olvasmányélményhez, jól ellensúlyozta a mélyebb témákat. Ugyanis a főszereplők fenti gondjai mellett előkerültek más problémák is, ott van az egyedülálló szülőség, a gyereknevelés nehézségei, a gyámügyi gondok, gyászfeldolgozás kérdése. Valahogy nekem nagyon bejött, hogy végre nem huszonévesek voltak a főszereplők, hanem jóval idősebbek. Jó volt köztük a kémia, izgalmas volt végigkísérni a közöttük kialakuló kapcsolatot, ami szexi volt, jónéhány érzéki jelenettel megspékelve. Közben bekapcsolódtak a szülők, nagyszülők is a történetbe, segítőkészek voltak, zajos partikat rendeztek, szóval kialakult egy igazi nagycsalád-hangulat, ami a kislányra is remekül hatott. Közben folyik a nyomozás Tina után is, és ez a "bűnügyi" szál sem marad esemény nélkül, a regény utolsó fejezetei elég mozgalmasra sikerültek. Nekem egyedül a kötelezően beleerőltetett összeveszés nem tetszett a regényben. Teljesen nyilvánvaló, hogy ezek ketten egy pár lesznek, már Knox is rég rájött, hogy Naomit akarja, hiszen olyan féltékeny, mint egy ágyú, ha valaki rá mer nézni a nőre. Mégis megtörténik a szakítás, felesleges köröket produkálva.
A regény hossza a másik apróság, ami kissé kényelmetlenné teszi az olvasást fizikailag, de hozzá kell tennem, hogy a regényt olvasva nem éreztem nagyon túlírtak, de azért nyilván lehetett volna rövidíteni. Nem tudom, sikerült-e megfejtenem a történet sikerének titkát, de mindenképp hozzájárul ehhez a cuki kisvárosi hangulat, segítőkész, barátságos lakókkal, akik törődnek a bajba jutott hölgyekkel. Nem ártott az sem, hogy a főhős egy igazi morcos viking fazon, aki fél szeretni, a hősnő pedig egy alapvetően vidám, életszerető szépség, aki azt hiszi nem érdemli ezt meg. A kettejük között izzó romantika egy szóval leírva: pulzusemelő. Aztán hozzáadhatjuk a gyerek témát, ráadásnak a nem kevés kutyát, köztük egy basset hounddal. ÉÉÉÉS a kulcsszó: otthon, az otthonteremtés, a család, mégis mi kellhetne még a zajos sikerhez? Szeretném, ha filmre vinnék a sztorit! U.i.: Lucian nagyon érdekel, imádtam a karakterét, bár a következő rész Nash könyve lesz, alig várom az övét is. 
Képek: Pinterest
 
Borító: A százszorszépnek van jelentősége a regényben, egyébként cuki a borító.

Kedvenc karakter: Mindenki

Szárnyalás: A kisvárosi feeling, motoros bandával meg minden.

Mélyrepülés: -

Érzéki mérce:  Nincs túltolva az erotika, de ami van, az jól megírt, felnőtteknek szólóan.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!
 
 Nyereményjáték
 
Mostani blogturnénk minden állomásán a regényhez kapcsolódó olyan kérdést találtok, amelyekre a választ a blogbejegyzésekben vagy éppen a fülszövegben is megtalálhattok. A helyes válaszokat a rafflecopter megfelelő dobozába beírva várjuk.
(Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
 
KÉRDÉS: Hogy hívják a főhős, Knox hűséges kutyáját?
 
 
További állomások:
04.12 Kelly&Lupi olvas


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók