KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. december 31., vasárnap

BEST OF 2023

Elérkeztünk 2023-as év végéhez, a hagyományokhoz híven közzétesszük az év leg-jeit, könyves vonatkozásban. (Itt a 2022-es, 2021-es, 2020-as, 2019-es, címkefelhőben a Best of... címkénél visszakereshetőek a még régebbiek) Először a statisztika, aztán jöhetnek a kategóriák.
 
Lupi
Olvasott könyveim száma: 35 Oldalszám: 13.082 Leghosszabb könyv: 564 oldal – Holly Jackson: Halott kislány a jó kislány Legrövidebb: 214 oldal - Sue Townsend: A 13 és ¾ éves Adrian Mole titkos naplója
2023-ben körülbelül 50 könyvvel gyarapodott a könyvtáram +/ 1-2 darab, pontosan nem számoltam.
Legdrágább példány: Rebecca Yarros: Fourth Wing - Negyedik Szárny - 7.990.-Ft volt a könyv ára.

Kelly
Olvasott könyveim száma: 101, ami kicsit becsapós, mert ebben volt 6 piciknek való mesekönyv, amit kolléganőim vettek az unokáiknak, és mivel engem kértek meg a rendelés lebonyolításában, el is olvastam mindet. Továbbá volt két képregényem és három 100 oldal alatti novellám is. Egy könyvet hagytam félbe, talán nem véglegesen. Oldalszám: 37.330
Leghosszabb: 992 oldal (Tracy Wolff: Vívódás) Legrövidebb: 44 oldal (Tiffany Reisz: Little Red Riding Crop)
3 magyar szerző került sorra 2023-ban, ezeket a regényeket nagyon szerettem, de gyalázatos érzés, hogy nem olvastam újaktól, csak a bejáratott kedvenceimtől. 2024-ben ezen muszáj javítanom.
2023-ben 98 könyvvel gyarapodott a könyvtáram, ebből 35 db volt saját vásárlás ez összesen 115.113,- forintomba került, egy könyvért átlagban 3.289,- Ft-ot fizettem, ez jóval több, mint a tavalyi 2400-as átlag, a többi reci és ajándék.
Legdrágább példány: Tracy Wolff: Vívódás 5.600,-  Legolcsóbb példány: amiért fizettem is, tehát nem ajándék vagy reci: Mary Jo Putney-Madeline Hunter-Sabrina Jeffries: Téli ​csábítás 490,-
Aminek a legjobban örültem, legjobban vágytam rá: Cassandra Clare: Tövislánc
Hozzá kell tennem, hogy legalább ennyi könyvet el is adtam, sőt, inkább 200-at. Erről akkor döntöttem, amikor a sokadik élfestett tiktok könyvben kellett csalódnom és már kurvára sajnáltam a kidobott pénzt. Úgyhogy szépen átválogattam a könyveim és eladtam amit tudtam, egyet se bánok, pedig korábban nem váltam meg könnyen egyetlen példánytól sem.

Blogos adatok:
101 bejegyzés született, ebből 1 féléves zárás, 1 Read-a-thon,  és 1 10-éves a BTK bejegyzés, 89 könyves értékelés és 9 extra tartalmú blogturnés bejegyzés. Így már 1205 könyvről írtunk eddig a blogon. Kelly 55 könyves értékelést írt, amiből 11 egyéni, 44 blogturnés bejegyzés. Lupi 42 értékeléséből 1 kivételével mind blogturnés bejegyzés. Átlagban 4,4 pontot adtunk a könyvekre, így elmondható, hogy ismét nagyon jó könyveket sikerült választani.
Legnagyobb látogatottságot generáló bejegyzés: Elle Kennedy: The Dare ez azt mutatja, hogy ez volt a legnépszerűbb könyv, amit le akartak tölteni, de pdf-et ugyebár itt nem találnak. Az éves látogatottságunk 146e, a legmagasabb 07.31-én 2489-en jártatok itt.

2023-as értékelés és 2024-es tervek
Kelly: A tervezett heti egy, éves szinten 50-60 könyv olvasását eléggé túlteljesítettem. Ráadásul 10% ebből 500+ oldalas könyv volt, ami korábban elrettentett, mostanra egész hozzászoktam. Úgy éreztem ez a mennyiség sok volt, főleg az év végén, amikor november-decemberben nagyon sok blogturnét vállaltam be, és ez halálra stresszelt. Megint megfogadtam, hogy nemet kell mondanom, és elő inkább a régi könyveimmel, amik türelmetlenül várnak a polcon. Aztán jönnek a remek új megjelenések, és elveszek bennük. Egyébként meg is állapítottam, hogy túltelített a piac, túl sok a könyv és egyre drágábbak.
A szerzők tekintetében 43 új szerzővel ismerkedtem meg, volt ebben garantáltan egy alkalmas ismeretség, és örök szerelem is. Colleen Hoover könyveivel sikerült felzárkóznom, 7 regényt olvastam tőle, el is fogyott az összes olvasatlan magyar megjelenés, és ezzel megint ő lett a legolvasottabb szerzőm, és a kedvencem is, bár idén a Maybe Someday sorozat 2-es, 3-as csillagozást kapott, a megcsalós sztorik még mindig nem a kedvenceim és megbocsátani sem tudok könnyen.  A másik két legtöbbet olvasott szerzőm K.A. Tucker és Ana Huang lettek 3-3 könyvvel. A Molyon tovább hajtok a plecsnikért, nagyon jó motivációt ad, kb 175 plecsnit szereztem az év folyamán. Ami idén végre sikerült: a  +1 sorozatfüggők kihívása, ennek nagyon örültem, végre sikerült folytatnom a megkezdett sorikat, 16 sorozat 2. rész, 5 db 3. részt, és és 3 db sokadik folytatást sikerült olvasnom, emellett azért belekezdtem 32 új sorozatba is. A várólista-csökkentéssel megint elúsztam, csak pár könyvet olvastam a listámról, de már beneveztem 2024-re is, nem adom fel.
2023-ban megtartottam augusztusban az éves Read-a-thon-t, meg voltam elégedve az eredménnyel, és 2024-ben is sort kerítek rá mindenképp.
A Blogturné Klub 2023-ban ünnepelte a 10. szülinapját, minden jót a továbbiakban, remélem lát ebben a kezdeményezésben potenciált a kiadói oldal továbbra is. Azért írom ezt, mert egyre inkább a tiktok és az Insta felé mozdul el a reklámozás, a BTK pedig az igényes blogbejegyzésekre alapoz elsősorban, az insta csak kiegészítés. Olyanok kapnak recenzióra könyveket, akik röhejes megfogalmazással visszaírják kb a fülszöveg tartalmát és hogy milyen jó volt a regény. Némelyik annyira nevetséges, hogy napokig viccelődünk a csoportunkban, bár inkább sírnunk kéne. És ha már a tiktok-nál tartunk, iszonyúan megrémít, hogy olyan könyvek is felkapottak lesznek, amik kimondottan negatív értékeket közvetítenek, például arról, milyen egy kapcsolat 18 éves kor alatt, önértékelés, kiállás egymásért, stb.
2023-ban az előző évhez képest jóval több, 44 könyvvel turnéztam, ebből 30 alkalommal voltam kampányfőnök, ami nagyon soknak tűnt. Annak azért örültem, hogy a 80% turnés blogbejegyzés mellett 20% azaz 11 egyéni bejegyzés is született. Igazából sok szar könyvet olvastam, amire sajnáltam az időt pazarolni bejegyzés írására, Molyon viszont értékeltem mindent. 
Összességében szeretnék 2024-ben ennél kevesebbet blogturnézni és elővenni régebbi könyveket, egész sorozatok várnak rám, pl ACOTAR, tartok tőle, hogy leuralja az évemet SJM. Amúgy 60 könyv a terv, remélhetőleg sokkal több magyar szerzővel.
 
Lupi:  Tervem több “nem turnés” könyvet olvasni. Jó pár regényt felhalmoztam, amikre mindenképpen időt szeretnék szakítani a következő évben.

Legrosszabb könyv
Kelly: Talán még az életem legrosszabb könyve címet is elnyerhetné Raven Kennedy: Gild - Aranyozott regénye, melyben a hősnő egyben a valaha megalkotott legostobább női karakter címet is megkapja tőlem. Molyon értékeltem 
Lupi: Annyira rettenetesen rossz könyvvel idén nem találkoztam. Ha nagyon kell egy könyvet említenem, akkor az általam kevésbé kedvelt new adult könyvek közül említenék egyet - Kylie Scott: Twist - Csavar című könyve. Nem volt a maga nemében rossz, csak nem is volt kiemelkedő egyáltalán. 
 
Legrosszabb borító
Kelly: Idén sem volt kiugróan szörnyű borítóval dolgom, viszont olyan volt, ami nem fedte a főhős kinézetét vagy cselekményidegen volt és ez bizony csalódás.
Lupi: Sue Townsend: A 13 és ¾ éves Adrian Mole titkos naplója borítója. Nagyon nem voltam tőle elájulva…

Legnagyobb csalódás
Kelly: Julianne Donaldson: Edenbrooke Még mindig 92% a Molyon, nekem óriási csalódás volt, linkelem a Molyos értékelésem. Majdnem ugyanekkora csalódás volt Tracy Wolff: Vívódás regénye Molyos értékelésem.
Lupi: Szerencsére nem olvastam ilyen könyvet.

Legnagyobb pozitív meglepetés
Kelly: Éreztem, hogy jó lesz, de mégis meglepett, hogy ennyire nagyon betalált a szívembe Adrianne Young: Fable - Ékkő a tolvajok között.
Lupi: Emiko Jean: Tokiói tündérmese. Nem hittem volna, hogy ennyire bele fogok szeretni egy általam ismeretlen szerző regényébe.

Legjobb borító
Kelly: Cassandra Clare: Tövislánc, megosztva az első helyet Jennifer L. Armentrout: The Crown of Gilded Bones - Az aranyozott csontkorona szépséges borítójával, aminek jelentése a regényben magyarázatot kap, ezt külön értékeltem. 
Lupi: Na ez szokott nálam a legnehezebb válaszok egyike lenni.. Esélyes volt a Hollow lányok borítója és Az örökség kulcsa csodaszép borítója is, de végül úgy döntöttem, hogy idén Leigh Bardugo: King of Scars - A sebhelyes cár című könyvének a borítója lesz a nyertes. Imádtam.
 

Legjobb debütáló író
Kelly: Nehéz választás, miután 43 új szerző közül kell választanom, de legyen Miranda Cowley Heller: Papírpalota, molyos értékelésem a linken.
Lupi: Szabó Krisztina: Az ellopott kívánság című regényével nyerte el nálam ezt a titulust.



Legjobb világfelépítés
Kelly: A Shadow and Bone sorozat új évadának megnézése előtt elolvastam a Six of Crows duológiát, és ez a világfelépítés lett a kedvencem, holtversenyben Jay Kristoff: Empire of  the Vampire regényével.
Lupi: Neal Shusterman: Viharszem. Még mindig nagyon különleges az a világ, ahol csak a Kaszások vehetik el az életedet, másban nem halhatsz meg.

Legjobb szerelmespár
Kelly: Két régi kedvenc újra felbukkant idén, Calla és Jonah holtversenyben Lily és Atlas párosával fényt hoztak az életembe a szerelmük újbóli átélésével.
Lupi: Harag herceg és Emilia - Kerri Maniscalco - Kingdom of the Wicked - Gonoszok királysága című regényéből. A kezdeti utálatból és lenézésből nagyon forró kapcsolat alakult ki :).  (mögöttük másodikként ott lihegett a nyomukba Nyikolaj és Zója Leigh Bardugo: King of Scars - A sebhelyes cár című regényéből, ők egyelőre még csak “alakulnak”, de ha így folytatják, jövőre dobogóra fognak kerülni - persze ha az írónő is így gondolja :) . 
 
Legjobb főhős
Kelly: Gabriel de Léon engem lehengerelt, Jay Kristoff egy zseni, imádom ezt a karizmatikus főhőst az Empire of the Vampire  regényből.
Lupi: Adrian Ivashkov - Richelle Mead: Dermesztő ölelés című regényéből. Haha! Még ha csak újraolvasás is volt ez a regény, ha Adrian megjelenik, nehezen taszítja őt le bárki a trónjáról :D (jó kicsit csaltam, mert nem ő volt a főszereplője ennek a regénynek, de nehezen találtam mást ebben a nők főhősők uralta világban :). 

Legjobb főhősnő
Kelly: Cordelia (Cassandra Clare: Tövislánc) és Poppy (Jennifer L. Armentrout: The Crown of Gilded Bones) mellett nehéz ringbe szállni, mégis legyen idén Fable is megemlítve, nagyon megszerettem a karakterét az Ékkő a tolvajok között regényben.
Lupi:  Mivel a Vámpírakadémia sorozat két részét is olvastam, így első körben persze, hogy Rose Hathaway volt a választottam. De aztán arra gondoltam, hogy jó pár évig ő volt nálam a nyerő, úgyhogy keressünk más belevaló, ügyes, okos, talpraesett főhősnőt. Így esett a választásom Averyre, Jennifer Lynn Barnes: Az örökség kulcsa című regényéből. Ez a lány  okos, ügyes, talpraesett és amit a regény végén tesz, az mutatja, hogy tökéletesen felnőtt a feladatához és méltó örököse Tobiasnak.

Legjobb szerelmi háromszög
Kelly:  Szokásos holtverseny Kresley Cole: Jack-Evie-Halál háromszöge, a The Dark Calling-ból (ezt a regényt ugyan félbehagytam az év végén, de majd újra előveszem), és a Matthew-Cordelia-James háromszög a Tövisláncból, legalább ez megnyugtatóan le is zárult.
Lupi: Sajnos kiemelkedően jó szerelmi háromszöggel nem találkoztam idén (és igen, sajnos az Adrian - Dmitrij - Rose trió se szerepelhetett itt, mert korai részeket olvastam a Vámpírakadémia sorozatból).

Legjobb nem szerelmi kapcsolat
Kelly: Nagyon megfogott a testvéri szeretet több idei olvasmányban is, közülük kiemelkedik: Cory Anderson: Minden, ami szép regényéből Jack, aki különösen erősen próbálta óvni mindentől az öccsét.
Lupi: Mila és a feltámasztott lányok - Lily Anderson: Halhatatlan csajok klubja című könyvéből. Tetszett, ahogy együtt tudtak működni a nyomozásban és barátság alakult ki az élő és a “kevésbé” élő szereplők között.
 
 
Legjobb fiú szemszög
Kelly: Cory Anderson: Minden, ami szép regényéből választom Jack szemszögét, ami őszinte és hiteles volt, néha sokkolóan.
Lupi: Adrian - Sue Townsend: A 13 és ¾ éves Adrian Mole titkos naplója regényéből. Ahogy a kamaszkor “gyötrelmeit” ez a srác tolmácsolni tudta, az tanítandó :D 

Legjobb "PASI"
Kelly: Rengeteg jó pasiról olvastam idén, személyes kedvencem még mindig Atlas, Jonah, Casteel, de az idén elájultam egy PASItól, és az nem más, mint T.L.Swan: A megszálló regényéből TRISTAN MILES.
Lupi: :Harag herceg - Kerri Maniscalco: Kingdom of the Wicked - Gonoszok királysága című regényében. Hogyan is írtam az értékelésemben? “A szerző olyan tökéletesre alkotta meg, hogy ha ennél tökéletesebb, akkor már egy Dávid-szobor és nem egy élőlény.” :D


Legjobb történelmi helyszín
Kelly: Imádtam a francia forradalom idején játszódó alternatív történelmi regény: Kester Grant: A csodák udvara helyszíneit, természetesen a korabeli Párizsban, elbűvölt, elvarázsolt.
Lupi: Az 1600-s évek Hollandiája Mörk Leonóra: Szentjánosfű című regényében..

Legjobb komoly könyv
Kelly: Az idén ezt a kategóriát nyeri: Miranda Cowley Heller: Papírpalota, molyos értékelésem a linken. Értékeltem a felhozott témát, imádtam a történet ívét, és a főszereplő választását a végén.
Lupi: Keszthelyi Gréta: Vékony jégen című regénye. Egy gördülékenyen megírt, erős tartalommal (anorexia, éhezés, családi bántalmazás) bíró történet. Érdemes elolvasni!
 
Legjobb szórakoztató regény
Kelly: Sok remek könyv közül kell választanom, nyilván a humorfaktor ami itt dönt, és T.L.Swan: A megszálló regényén kacagtam a legtöbbet..
Lupi: Lex Croucher: Reputation - Kinek a jó híre? Egy szókimondó, szarkasztikus, romantikus történet - a Gossip Girl és Jane Austin egyik regényének a keveréke. Imádtam!

Legjobb romantikus regény
Kelly: Colleen Hoover: It Starts With Us - Velünk kezdődik, bár nagyon nehéz választani, hiszen az olvasmányaim 80%-án ott a romantikus címke.
Lupi: Elizabeth Hoyt: A bosszú csókja című regénye.
 
 
Legjobb realista regény
Kelly: Colleen Hoover: Too Late - Túl késő regénye a nyertes, de ez is nehéz választás volt. Magyar szerzőt is kiemelnék: Szaszkó Gabriella: Maradj még regénye nagy hatással volt rám, és nagyon kíváncsivá tett a Glens Falls sorozat befejezése iránt.
Lupi: Keszthelyi Gréta: Vékony jégen című regénye.
 
 
Legjobb disztópia/poszt-apokaliptikus regény
Kelly: Még jó, hogy utolsó olvasmányom  Kresley Cole: The Dark Calling regénye, imádom ezt a posz-apokaliptikus világot, bár félbehagytam, de annak a karakterek cselekedetei volt az oka, a világfelépítés még mindig király. Sajnos engem a Kaszás világa elrettentett, Lupi meg nagyon szereti, lásd a választását.
Lupi: Neal Shusterman: Viharszem című regénye.
  
Legjobb fantasy
Kelly: Minden kommentár nélkül THE BEST: Jay Kristoff: Empire of the Vampire
Lupi: Krystal Sutherland: Hollow lányok című regénye. Egy hátborzongató, sötét hangulatú, izgalmas fantasy regény
 
 
Legjobb krimi
Kelly: Öt krimi címkés könyvet olvastam, de egyik sem volt átütő, AC hozta a formáját.
Lupi: Furcsa, mert idén a legjobb YA regény mellett ebben a kategóriában nem tudtam leginkább dönteni. Így végül választottam egy magyar regényt: Szaszkó Gabriella - A cukorkagyűjtés című regényét és egy külföldit: Diana Urban: Halálos játszmák című regényét. Mind a kettő izgalmas, sötét hangulatú YA történet, nagyon szerettem őket. 
 

Legjobb non-fiction
Kelly:Több életrajzot, memoárt is olvastam idén. Nagyon jó volt Debbie Harry: Ez van könyve és Andrew Ridgeley: Wham! George és én könyve is.

Legszebb írásmód
Kelly: Miranda Cowley Heller: Papírpalota, molyos értékelésem a linken. Nagyon szerettem a könyv hangulatát, leírásait.
Lupi: Mörk Leonóra: Szentjánosfű című regénye.

Legjobb sorozat első rész
Kelly: 32 sorozatkezdésem volt, ebből elég sokat tuti, hogy nem fogok folytatni. Azonban az egyik év végi olvasmányom Sara Wolf: Szívet szívért folytatásáért nagyon drukkolok, hogy ne kapjon kaszát a kiadótól.
Lupi: Kerri Maniscalco: Kingdom of Wicked - Gonoszok királysága. Egy furcsa páros (a Pokol egyik hercege kontra egy szimpla földi halandó), egy izgalmas történet, naaaagyon jóképű férfi főhős, “utállak, majd még bármi lehet ebből” kapcsolat és egy köröm lerágós függővég. Imádtam!

Legjobb sorozat folytatás
Kelly: Nagyon vártam és nagyon tetszett is Stephanie Garber: A soha többé balladája, alig várom, hogy 2024-ben olvashassam a történet zárását.
Lupi: Bex Hogan: Méreg című regénye, a Vihar és fájdalom szigetei sorozat második része. Egy tökéletes, akciódús, izgalmas folytatás.
  

Legjobb sorozat befejezés
Kelly: Cassandra Clare: Tövislánc regénye különösen kiemelkedik, hiszen Az utolsó órák sorozat ezzel a résszel befejeződött, sőt egy jó időre el is búcsúztam az Árnyvadász Univerzumtól.
Lupi: Jennifer Lynn Barnes: Az örökség kulcsa című könyve. Az Örökösök viadala sorozatnak méltó, szinte tökéletes befejezése. Izgalmas, rejtvényekkel teli kalandregény, szinte lehetetlen letenni.
  
Garantáltan újraolvasós könyv
Kelly: Az összes zsánergyőztes regényen kívül  Adrianne Young: Fable - Ékkő a tolvajok között regényét garantáltan újraolvasom.
Lupi: Emiko Jean: Tokiói tündérmese című regénye. Romantikus tündérmese Japánban. Akármikor újra tudnám olvasni!

Legprovokálóbb könyv, ami kirántott a komfortzónánkból
Kelly: Itt fel tudnék sorolni pár nagyon durva könyvet, ami az idén a kezembe került és különböző okokból komforton kívüli volt. Ami még vállalható volt, de azért itt-ott megbotránkoztam, az összes Ana Huang könyv. Na jó írok egy über durvát: Kate Stewart: Falka, értékelésem a Molyról a linken.
Lupi: Krystal Sutherland: Hollow lányok. A különleges világa és ami történt a lányokkal, az mindenképpen ebbe a kategóriába tartozik.
 
Legjobb publikus kézirat/blogregény

Kelly:
Réges rég volt egy ilyen kategóriánk, amikor még olvastunk blogon közzétett irományokat. Én az idén újra visszatértem ehhez a lehetőséghez, mégpedig Ashley Carrigan miatt. A Könyvmolyképző Kiadó különféle okok miatt ettől az évtől csak néhány magyar szerzőt tartott meg, a többieket szélnek eresztette, (erre a sorsra jutott az Aranymosás intézménye is) így kiadó nélkül maradt a kedvenc magyar szerzőim egyike. A publikálás egyik lehetősége a Patreon oldal, amit sokan már ismerhettek, itt lehetőség nyílt arra, hogy Ashley Carrigan máshol még meg nem jelent alkotásait olvashassuk. Ez havi előfizetéssel működik, csupán 2-3 kávé áráért hetente jönnek folyamatosan a fejezetek. Így olvastam az idén a Viharkirályt, most a Két Hold a soros, ami az Igézők folytatása. Keressétek, olvassátok: https://www.patreon.com/ashleycarrigan/ 
 
Legjobb middle-grade könyv - 10-14 éves korosztály
Kelly: Katherine Applegate: Fűzfanni, a szerző minden művével bizonyítja, az egyik legjobb szerző a műfajban.
Lupi: Bár ez a könyv a YA és a MG határán mozog, de most beteszem a Middle-Grade nyertesek közé: Király Anikó: A balatoni sellő című regénye.
 
 
Legjobb könyv – 15-21 Young Adult korosztály
Kelly: Alig vártam, hogy ideérjünk az értékelésben, mert a legeslegjobb ya könyv az idén Lynn Painter: Jobb mint a filmeken regénye volt számomra, elolvastam minden novellát hozzá, amit a szerző közzétett a weboldalán. Elvileg van második rész már a főiskoláról, reménykedem, hogy kiadja a kiadó itthon is.
Lupi: Na itt voltam igazán bajban, hiszen idén is főleg YA könyveket olvastam és azok közül is elég sok volt számomra kiemelkedően jó! De egy könyv ugrott be újra és újra, ami még valószínűleg sokszor el fogok olvasni - Emiko Jean: Tokiói tündérmese című regénye. Számomra ez az a YA regény, ami a legjobban szerettem idén.
 
 
Legjobb könyv – 19-26 New Adult korosztály
Kelly: Idén is oldastam new adult besorolású regényeket, de azt kell mondanom, ez a műfaj felhígult, beleszuszakolnak idősebb korosztályt is, mert mondjuk még útkeresők, szinglik. Nekem ez még mindig a főiskolás korszakról szól, úgyhogy ilyen regényt választottam nyertesnek, Jennifer L. Armentrout: Forever With You - Mindörökké veled, nagyon jó kis sztori volt a Várok rád sorozat ötödik részeként. És még mindig van egy rész, amit nagyon várok, hogy itthon is megjelenjen.
Lupi: Lauren Asher: The Fine Print - Az apró betűs rész.
 
 
Legjobb felnőtt könyv
Kelly: Minő meglepetés: Jay Kristoff: Empire of the Vampire. Nem érdekel hány kategóriában lelkesedtem már érte, a 2023-as évem legjobb könyve és kész. Hogy mennyire felnőtt, elég annyit mondanom, a mocskos nyelvezete miatt 28 éven felülieknek javaslom.
Lupi: Janet Evanovich: A kincsvadász című regénye. Egy igazi kincskeresős kalandregény, imádtam!


Legkedvesebb idézet
Kelly:Szerintem túl nagy jelentőséget tulajdonítanak a megbocsátásnak, pedig megbocsátani könnyű, felejteni viszont jóval nehezebb. A megértés és az elfogadás sokkal fontosabb, mint megbocsátani valakinek a következő évben." Jennifer L. Armentrout: The Crown of Gilded Bones

Lupi: "- Ha megtehetném, fognám és elvinném a bánatodat, és mélyen eltemetném." (Emiko Jean - Tokiói tündérmese)
 
Legjobban várt könyv 2024-re
Kelly: Chloe Walsh: Binding 13 – Kötés 13 Rainy days kiadó 900 oldal (Goodreads: 4,44 több mint 68e értékeléssel) Jóval a magyar megjelenés híre előtt, még májusban tettem várólistára, miután Nancy olvasta és értékelte Gr-en, rögtön megakadt rajta a szemem. Remélem a magyar kiadás színvonalas lesz.
Lupi: Egyelőre nincs ilyen. Rebecca Yarros: Negyedik szárny regényének a másik része, a Vasláng lesz majd valószínűleg ilyen, de egyelőre még az első részt olvasom.
 

 
 
Kedves könyvimádó barátaink! Várunk benneteket 2024-ben is könyvajánlóinkkal, reméljük segítünk jó olvasnivalókat választani a megjelenések tengeréből!
Kedves Kiadók! Köszönjük az egész éves támogatásotokat!
 
BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!


 
Bloggertársak összefoglalói:
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók