KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. április 12., péntek

Holly Jackson: Jó kislányok első gyilkossága (Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz #0,5)

 



Holly Jackson nagysikerű Jó kislányok… trilógiájának előzménytörténetében a fiatalok Reginald Remy gyilkosát keresik, ám ezúttal csupán játékból. Az 1920-as évekbe helyezett detektívjáték résztvevői mindegyike egy karaktert játszik, de vajon ki a tettes?

Tartsatok bloggereinkkel, és vegyetek részt ti is a nyomozásban!

Ne felejtsétek, hogy egy szerencsés olvasónk a turné végén meg is nyeri a Kolibri kiadó jóvoltából a Jó kislányok első gyilkosságát!

Kolibri kiadó, 2024
148 oldal
Fordította: Horváth M. Zsanett
Goodreads: 3,81
Besorolás: YA, ifjúsági, krimi

HAT GYANÚSÍTOTT, HÁROM ÓRA, EGY GYILKOSSÁG…

A házban halk jazz muzsika szól, miközben az 1920-as évek divatja szerint öltözött fiatalok igyekeznek fényt deríteni arra, hogy ki ölte meg Reginald Remyt.

Még az is lehet, hogy Pippa Fitz-Amobi a gyilkos.

A Little Kilton-i társaság ugyanis detektívjátékot játszik, amely tele van változatos feladatokkal, titokzatos üzenetekkel és persze intrikákkal. Pip nyomozói vénája pedig már itt is megmutatkozik, sőt, az este végén egy merész ötlete támad…

A Jó kislányok első gyilkossága Holly Jackson nagysikerű Jó kislányok… trilógiájának előzménytörténete.

Nem volt annyira rég, amikor az alap trilógiát olvastam és tényleg nagyon szerettem. Ezért nem volt kétséges, ha az írónőnek lenne még mondanivalója velük kapcsolatban, akkor azt nagyon szívesen "meghallgatom".

Forrás
A történet szerint a kis baráti társaság meghívást kap egy nyomozós partira, ami az 1920-s évekbe viszi őket vissza, a Remy udvarházba, ahol az idős Reginald Remyt meggyilkolták a születésnapján. A gyilkos pedig természetesen a meghívottak között van, hiszen egy elzárt szigeten van az udvarház, ahonnan se ki, se be nem lehet menni észrevétlenül. A kis társaság mindegyike külön szerepet kap és még ők sem tudják előre, hogy ki lesz a gyilkos...

Egyszerűen imádtam újra a kis csapattal lenni és velük együtt átélni ezt a partit, ahol finom pizza mellett, próbáltak rájönni arra, hogy ki is ölte meg az idős Reginaldot. Mindenkinek volt saját forgatókönyve, voltak elrejtve nyomok, bizonyítékok és természetesen szükség volt mindenkinél egy kis színészi beleélésre is, hiszen sok esetben el kellett hitetni a többiekkel, hogy mit csinált (vagy nem) az adott szereplő. És persze szükség volt nagyon jó megfigyelőképességre is, amivel persze főhősnőnk Pip volt a leginkább megáldva.
A többiek inkább szórakoztak egy jót, hol elvicceskedték a dolgot, hol csak jól érezték magukat, de Pip.... na ő azonnal felvette a "Sherlock Holmes jelmezt" és attól függetlenül, hogy ő is egy volt a gyanúsítottak közül, nyomozni kezdett.
Persze ennyire nem volna szabad ezt komolyan venni, ahogyan Pip teszi, de hát ismerjük őt már nagyon jól, tudjuk, hogy semmit nem vesz félvállról, így amikor a végén mindenkinek el kellett mondania, hogy kit is gyanúsít, nem véletlen, hogy ő tudja a legösszeszedtebben, legkomolyabban előadni azt, hogy mi is történt és ki volt az elkövető.

Az írónő ezzel a kis történettel nagyon meghozta a kedvemet ahhoz, hogy részt vegyek egy ilyen partin, szerintem rettentő szórakoztató és érdekes is egyben. Utána is nézek, hogy itthon is szerveznek-e ilyeneket:). 

Összességében nagyon jól szórakoztam és mindenkinek ajánlom, aki már olvasta a trilógiát, de még szeretne vissza térni a főhőseink közé egy rövid időre. Azt viszont nem javaslom, hogy ezzel kezdjétek a sorozatot (még akkor sem, ha ez 0,5 résznek van jelölve), hiszen sokkal élvezetesebb, ha már jobban megismeritek a karaktereket és tudjátok, hogy ki kicsoda és mi a háttere. Ez a rövidke történet erre nem ad lehetőséget, így azoknak, akik nem ismerik a csapatot, kevésbé lesz szerintem élvezhető.

Borító: Szerintem nagyon jól sikerült, utal a történetre és figyelemfelkeltő

Kedvenc karakter: Pip

Szárnyalás: Maga a program

Mélyrepülés: - 

Érzelmi mérce: - 

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
Detektívjátékunk az 1920-as években játszódik, és a fiataloknak a korhűség kedvéért be is kell öltözniük a kapott karakterüknek! Úgy döntöttünk, hogy keresünk nektek néhány olyan filmet, ami erről az időszakról szól, és ki kell találnotok a címüket az állomásokon található képek alapján!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)




A blogturné állomásai:
Április 10 - Hagyjatok! Olvasok!
Április 12 - Kelly és Lupi olvas
Április 14 - Fanni’s Library
Április 16 - Csak olvass!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók