KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. június 26., szerda

Danielle L. Jensen: The Bridge Kingdom - A híd királysága (A híd királysága #1)


A Könyvmolyképző Kiadónál jelent meg Danielle L. Jensen TikTok-szenzációként elhíresült regénye, A híd királysága. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Lara hercegnő szenvedéllyel és ármánykodással átitatott történetét, melyből kiderül, mi történik, ha beleszeretsz abba a férfiba, akit valójában el kellene pusztítanod.
Kövessétek a turné állomásait, ismerjétek meg ezt az érzelmekkel teli regényt, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet. 
 
Könyvmolyképző Kiadó 2024
376 oldal
Fordította: Borz Alexandra
Goodreads: 4,05
Besorolás: high-fantasy, intrika, enemies-to-lovers

Mi történik, ha beleszeretsz abba, akinek az elpusztítása a küldetésed?
Lara hercegnőt harcosnak nevelték, és mindig is tisztában volt a végzetével: el kell pusztítania ellenségét, Aren királyt. A Híd Királyság, Aren király országa ugyanis arra használja a hatalmát, hogy kifossza és tönkretegye Lara hazáját.
Amikor elküldik Larát, hogy Aren király felesége legyen, végre lehetőséget kap, hogy a közelébe férkőzzön. Nincs más dolga, mint belülről emészteni fel a királyságot – és újdonsült férjét. Ám amikor az ellenséges érzelmek szenvedéllyé alakulnak át, a lány hűségét a legkeményebb próbák elé állítják…


Nagy várakozással kezdtem a regénybe, mert láttam már itt-ott pozitív véleményeket róla, és a borító-fülszöveg kombó is csupa jót feltételezett: elrendezett házasság, ellenségből szerelmessé váló párossal, egy jó kis alternatív fantasy világba helyezve. Az első fejezet után viszont szó szerint félre kellett tennem egy egész napra, mert becsapottnak éreztem magam, egyáltalán nem értettem, mi miért történik. Ugyanis az első fejezetben Lara hercegnő szempontjából olvashattam arról, hogyan készítették fel őt és 11 féltestvérét 15 éven keresztül arra, hogy a legjobb közülük feleségül menjen Ithicana királyához, hogy aztán kémkedéssel megszerezze a kontinenseket összekötő Híd titkait, amit jelenleg Ithicana ural. Éveken át kínzással felérő edzéseken, kiképzéseken vettek részt, mindezt a sivatag közepén, a világtól elzártan, titokban, egy cél érdekében, hogy egy napon szó szerint gyilkossá váljanak. Elérkezett a nagy kiválasztás ideje, de nem azt történt, amit mindenki várt, hogy Marylyn lesz a "nyertes", aki a legjobb volt közülük, hanem Lara önálló akciója következtében a lányok megmérgezve dőltek az asztalra, így egyedül ő lehet a kiválasztott, magára vállalta ezt a terhet. Őszinte leszek, ez engem sokkolt, nem is akartam tovább olvasni, nekem ez így túl meredek. Olvastam már ezt-azt, de ez így több sebből vérzett és tök értelmetlen volt. DE. Azért hangsúlyozom ezt ennyire ki, hogy ne essetek az én hibámba, tovább kell haladni, mert semmi sem az, aminek elsőre látszik. Egy része legalábbis értelmet nyer.
Lara apja, Maridrina királya elviszi a lányát Arenhez, aki ott helyben a szabad ég alatt feleségül veszi, mindkét ország szertartása szerint, és magával viszi az egyik vendégházba. Ez a házasság Aren szülei és Lara apja, Silas Veliant közötti szerződés eredménye, a két ország közötti szövetség megpecsételése. A térképen jól látszik, hogy a két kontinenset összekötő Híd feletti uralom milyen hatalmas jelentőségű, hiszen a kereskedelem itt folyik, a tenger nagy része kockázatos viharok miatt. Lara apja ezzel a szerződéssel sem elégedett, ő a Híd feletti uralmat akarja megszerezni, és a lányának kell kémkednie a részletekről, hogyan lehetne elfoglalni és uralni. Aren országa sok pénzt nyer a Híddal, ugyanakkor a védelemre, fegyverekre költött pénz is rengeteg, konkrétan egy ördögi kör az egész, kényes egyensúlyt kell fenntartani a kereskedő országok között. Lara fanatikusan hisz az apja igazában, teljesíti a kérését, titkokat szerez meg. Ugyanakkor ahogy telik az idő, az utált hercegnőből megbecsült társ lesz, napról napra jobban felnyílik a szeme, mennyi minden máshogy van valójában, mint amit a tanítóik az agyukba véstek a sivatagi évek alatt. Aren is egyre jobban bízik benne, még a beosztottjai is, akik közül sokukat megmentett a csaták során, vagy épp segített őket meggyógyítani.
Lara végül tisztába kerül az igazsággal, saját szemével és fülével győződhet meg mindenről, de ekkor már késő, a gépezet beindult, és kiderül az árulása.
Ahogy fentebb írtam, a regény eleje könyörtelen hangnemben indult, és ez nálam nem azt a hatást érte el, amit általában másoknál. Kétségtelen, hogy sokan szeretik az intenzív kezdést egy badass-nek tűnő hősnővel, általában én is, de itt nekem kissé túllőtt a célon a szerző. Lara karaktere volt a második fő bajom. Értem én, hogy 15 év agymosással a háta mögött nehéz hinni a szembejövő valóságnak és megváltoztatni a gondolkodását. Olvasóként 2-3 fejezet elég volt ahhoz, hogy kiismerjem az apja jellemét, a valódi mozgatórugókat, neki ez végzetesen későn sikerült. De amikor már mindennel tisztába került, akkor sem volt őszinte Arennel, és ennek meg is lett a következménye. Nem azt vártam, hogy szóról szóra bevalljon mindent, de gyakorlatilag nem mondott el szinte semmit a korábbiakról, pl. a testvéreiről. Bosszantóan sok árulkodó jel volt az apjával kapcsolatban, mégis túl sokáig bízott benne, na persze, majd bolond lenne visszaadni a szabadságát, mikor szart se ért a szemében egyik lánya élete sem. 
Aren Kertell Ithicana királya, jóvágású, erős alkatú pasas, immár Lara férje. Tiszteltem benne, hogy együtt harcol a csatákban a katonáival, ugyanúgy kiteszi magát a veszélyeknek, mint bárki más. A bizalma a felesége felé lassan épül fel, ahogy a mélyebb érzései is, elég sokat kell várni a romantika kibontakozására. Nem ezen van a hangsúly, sőt, én nem adnék erre a regényre romantikus címkét sem. De van végig egy bizonyos szexuális feszültség, néhány párás jelenet, ami kellemes várakozással töltött el, bárcsak erőteljesebbé fejlődne ez a szál. Az érzelmekre összpontosítva elég nyilvánvaló, Arennek Lara kezdetben csupán egy kellemes arc, pontosan tudja, hogy kémkedni jött, tehát igyekszik karnyújtásnyira tartani magától. Aztán idővel finomodik kettejük kapcsolata, sőt Arent egyre inkább a lenti agya irányítja ebben a kapcsolatban. Amíg el nem hálják a házasságot, addig akár könnyedén semmissé válhat a frigy, emiatt volt némi feszültség. Lara is változik, elég nyilvánvaló, hogy a kegyetlennek beállított Aren igazából a népéért élő, önzetlen király, ezt neki is be kell ismernie. Mit tud tenni Lara, hiszen tudja, az apja levadássza, ha nem teljesíti a várakozásait, nehéz dönteni a saját népe, és a férje országa között, a nép mindkét helyen ugyanolyan ártatlan. Nekem nagyon fura volt tudomásul venni, hogy sokáig annyira agyatlan bábu volt a karaktere, aztán mikor megvilágosodik, már hiába okos, nem tesz mindent helyre.
A királyság számtalan szigetből áll, amik fölött ível a Híd, a környezet pedig sűrű dzsungelszerű növényzetből és ragadozó állatokból áll, a tenger folyamatosan háborog és hemzseg a cápáktól. Lara folyton tengeribeteg, őszintén szólva ezt már nagyon untam, elegem volt a hányásból. Nem értettem, hogy számtalan alkalommal mehettek volna egyszerűen a hídon, mégis hajóztak inkább, kitéve magukat az elemeknek, bár így kétségtelenül izgalmasabb volt. A mellékszereplők teljesen rendben voltak, a következőkben nyilván nagy szerepet kap Aren húga, sőt saját könyvet is, ő is érdekházasságra készül. Nagyobb szerepet kaptak még a katonai vezetők, testőrök, tették a dolgukat. Egyedül Aren nagymamája volt több, mint fura. Kiakadtam, amikor ellenőrizte az unokái fogait, kb mintha öt évesek lennének.
Ne kérdezzétek, hogy értettem-e valójában a királyságok közötti deal-eket, mert enyhén szólva nem, inkább csak sodródtam az árral, nem is akartam értelmezni. Azt mindenképp csalódásként éltem meg, hogy ebben a regényben semmi fantasy szál nincs, csupán a helyszín jelenti a fantasy-t, mint egy alternatív valóság. Nincs mágia, nincsenek lények, egyedül a Híd az, ami csodálatra méltó, szó szerint alappillére a történetnek. Számomra ez így kevés volt, önmagában a hatalmi harcok és az intrikák nem kötöttek le, a gyengébb szerelmi szál sem segített. De mindenképp adnék esélyt a folytatásnak, kíváncsi leszek mikorra várható Az áruló királynő megjelenése. A szerző weboldalán azt olvastam, hogy hat részesre tervezi a sorozatot, ebből négy rész jelent meg.
Összességében egy közepesen izgalmas regényt olvashattam, aminek szívesen veszem kézbe majd a folytatását, de azt is hozzá kell tennem, ha nem találom meg ezt a gyönyörű térképet a könyvhöz, és nem nyer értelmet általa sok részlet, akkor kevésbé lennék lelkes.  

Borító: Hát...ööö.
 
Kedvenc karakter: -

Szárnyalás: A Híd.

Mélyrepülés: Az "utolsó vacsora" sokkja.

Érzéki mérce: Nem sok jót mondhatok erre a pontra, nem éreztem jónak a kémiát, a szenvedély hiányzott.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!


Nyereményjáték

Mostani játékunk során enemies to lovers jellegű párokat keresünk. Minden állomáson láthattok egy fotót-fanartot a keresett páros tagjairól, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, hogy hívják őket, majd a nevüket beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Ahol több név is szóba jöhet, ott természetesen mindegyiket elfogadjuk. (Segítségként annyit még elárulunk, hogy egy párost leszámítva mindannyian könyvmolyképzős könyvek főszereplői.)
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Állomások: 
 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók