KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2011. április 1., péntek

Richelle Mead: Örök kötelék Vámpírakadémia V.

Agave Kiadó 2011
352 oldal
Goodreads: 4,52
Beorolás: Paranormal-romance, fantasy, YA

A Vámpírakadémia sokunk számára "A SOROZAT", így nagybetűkkel. Az ötödik részt olvasva ismét azt kaptam az írónőtől, amit vártam, a már jól ismert  világban elmerülve az első oldaltól az utolsóig izgalomban tartott. 
Spoilerezés nélkül nem tudom folytatni, de tulajdonképpen a fő esemény már az előző rész olvasásakor kitalálható volt, Rose nem lenne Rose, ha nem próbálná meg a lehetetlent, megkeresni az utolsó esélyt arra, hogy visszaváltoztassa Dmitrijt  dampyrrá. 
Rose sikeresen, sőt évfolyamelsőként végez a záróvizsgán, pedig extra nehéz akadálypályán kell átverekednie magát. Lissa oldalán az udvarba utazik, ahol mint teljes jogú testőr, a többi végzőssel együtt várja a döntést, melyik mora védelmezőjeként kezdi pályafutását. Rose-t nem hagyja nyugodni a felvillantott lehetőség, megszervezi  Viktor Daskov kiszabadítását, amit barátaival végre is hajt, bennem egy igen erős "A szökés" sorozatos deja vu érzést hagyva.    
Viktor találkozót szervez testvérével, aki elmondja nekik, egy lélekhasználó mora  különleges, lélekkel átitatott  karó segítségével véghez tudja vinni a visszaváltoztatást. 
Lissa azonnal magára veszi a feladatot, Christian segítségével gyakorolják a strigák elleni közelharcot. Nagyon édesek ezek a jelenetek, hiszen tulajdonképpen ők épp össze vannak veszve, de mindketten csak a másik kezdő lépésére várnak, hogy újra összejöjjenek.
Dmitrij mindeközben keresi Rose-t, levelekkel bombázza, amikből egyértelműen kiderül, vadászik rá. Sikerül is Lissa-t és Christian-t elrabolnia, csalinak használva őket Rose előcsalogatására.
Félelmetes harci jelenetek során sikerül a lehetetlen, Lissa  megkarózza Dmitrij-t, aki újra dampyr lesz. Ez volt az, amit minden fan várt A halál csókja óta.   A lelke azonban nem a régi, Rose-al semmilyen kapcsolatot nem akar, szívszaggató volt olvasni a lányhoz intézett mondatait.
Szívszaggató lett volna.... ha nem lennék TEAM ADRIAN:)))) Be kell vallanom, a második kötet óta Adrian-nak szurkolok, és ebben a részben különösen bíztam a kapcsolatuk kibontakozásában, amit majdnem meg is kaptam. Csodás volt az a pár oldal!!!
Adrian tulajdonságai, lazasága nagyon tetszik, de félek, hogy az utolsó részben el kell szenvednie a csalódást.
Rose Hathaway számomra minden idők legvagányabb hölgy karaktere a paranormal könyvekben. Végig követhettük a fejlődését, és itt az ötödik részben láthatjuk, mennyire erős, hűséges, határozott lett, aki bármit megtenne azokért, akiket szeret, még a lehetetlent is. 
Nagyon várom a sorozat befejező részét, ami  olyan szempontból szomorú, hogy a Vámpírakadémia bezár, de jön egy újabb sorozat a Bloodlines, (2011.augusztus  23) amiben néhány itt megismert szereplővel találkozhatunk, egy biztos, engem már megvett:)))

Borító: Tetszik.
 
Kedvenc karakter: Adrian, Rose, Abe

Szárnyalás: Jó volt látni Lissa harciasságát,ahogy ő is tenni akart,  a kötelék végre az én szám íze szerint is működött.   

Mélyrepülés: Nem tetszett Lissa és Dmitrij közel kerülése egymáshoz.

Érzéki mérce: Adrian selyem boxer alsója mindent vitt:)))

Értékelés:

 Köszönöm a könyvet @Lobo-n keresztül az Agave Kiadónak!

4 megjegyzés:

  1. Szia,

    Nagyon tetszett a leírásod a könyvről, jól összefoglaltad a lényegét:).
    Anno nagyon nehezen indultam neki ennek a sorozatnak (már megint egy újabb vámpíros könyv..), de hamar rajongója lettem és számomra is kinőtte magát a SOROZATTÁ:)
    Bár az elején még Dimitrit kedveltem, de ahogy belépett a sorozatba Adrian, rögtön megragadott a karaktere és onnantól neki szurkoltam végig. Számomra a 6 könyvből ez a könyv az, amelyik a legjobban tetszett - te is Adrian-fan vagy ahogy látom:)), akkor tudod, hogy miért. De ez a könyv volt Adrian mellett is számomra a leghumorosabb, legcselekményesebb, leginkább érzelemdús.
    És én is tűkön ülve várom a Bloodlines megjelenését:))). Több okból is, de ezt most nem spoilerezném el:)

    Nálam a top jelenet az Adrian megjegyzése volt a szüleinél eltöltött közös vacsorán:).

    "– Rendben – mondta fesztelenül Adrian. Kezét lazán az asztalon pihentette. – Nem igazán van szükségem munkára, vagy plusz pénzre. Miután Rose és én összeházasodtunk, a gyerekek és én majd az ő testőri fizetéséből fogunk élni."

    Üdv.
    Lupi

    VálaszTörlés
  2. Szia Lupi! Nekem is ez volt a kedvenc mondatom, hangosan felröhögtem:) Sejtem miért várod a Bloodlines-t:)))))Üdv,K.

    VálaszTörlés
  3. Szia :D tisztára egyetértek veled :D nagyon jól kielemezted a könyvet, és wáó mikor elértem a team Adrianes részt, akkor már tudtam, hogy írnom kell neked :D engem is magával ragadott a karaktere, és végig élt bennem a remény, hogy hátha Rose rájön, hogy mégis ez a drága nikotinfüggő számára az igazi. Nekem ő lenne :P

    VálaszTörlés
  4. Mindig is a "rosszfiúk" a kedvenceim:))))

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók