KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2012. január 6., péntek

Christina Meredith: Kiss Crush Collide

Greenwillow Books 2011.
320 oldal
Goodreads: 3,04
Besorolás: YA, romantikus

A könyvet sajnos az év csalódása versenyen fogom nevezni, sőt, az élen végezne a valaha olvasott legrosszabb karakterek versenyén is.

A fülszöveg így utólag gyilkos: A történetnek a Perfect Chemistry tiltott szerelméhez kellett volna hasonlítania, és kimondottan Simon Elkeles,   John Green, Sarah Dessen rajongóinak szánták. Ezek az írók a kedvenceim között vannak, persze, hogy ráharaptam.

Emlékszem, pontosan fél évvel ezelőtt jött ki a borító, ami megmozgatta az összes blogger fantáziáját. A sztoritól függetlenül magasztalták a páros kisugárzását, a srác tetkója aratott, és a cím sem utolsó választás. Tehát felkerült a várólistákra, és ahogy megkaptam december végén a könyvet, hozzá is kezdtem. 

Leah egy gazdag család harmadik lánygyermeke. Az élete mint a mesében, mindene megvan, a 16. születésnapjára például egy vadonatúj autót kapott. Jó jegyeket szerez, menő pasija van, a suli focis csapatkapitánya, ez egyébként egy hagyomány a családban, még az anyjuk is a  ebben a szerencsében részesült fiatalkorában. A nővérei tehát már kitaposták az utat előtte, neki csak végig kell rajta sétálni. Ja azt azért megjegyzi egy párszor, hogy a melle nagyobb, mint a nővéreinek.
Rögtön az elején megtörténik a nagy találkozás, Leah családja a helyi country clubban ünnepel, és az autóból egy srác segíti ki a lányt. Tudjátok, mint a filmekben, az a fiú, aki leparkolja a menő kocsikat a vendégek helyett. Az érintése elektromos, a pillantása szívdöglesztő, és olyan zöld szemei vannak, amilyet még nem látott a világ. Később az este folyamán megtörténik az első csók is, romantikusan a fűben leteperődve. 
Innentől kezdve a könyv végéig semmi nem történik. Leah esze a fiún jár, közben randizik Shane-nel is, de vele nincs elektromosság. A fiúról, aki először Porter, majd JD Duffy néven szerepel, a világon semmit nem tudunk meg. Szegénykém úgy találkozgat Leah-vel, hogy közben nem is sejti, hogy a lánynak komoly barátja van. Persze ez később kiderül, és lesz némi bonyodalom, de minden jó, ha jó a vége.

A történet üzenete hozzám nem ért el. Talán, mert nincs is. Olyan, min egy koppintás, csak épp nem olvastam az eredetijét. Nincs karakterizálás egyáltalán, nincsenek leírások, fordulatok. Leah anyja elég bosszantó, aki a tervekhez igazítja lányai életét, ehhez párosul egy meglehetősen passzív apa. A tökéletesnek tűnő nővérei árnyékából próbál kiszabadulni Leah, és saját elképzelései szerint élni, de ezekről nem sokat mesél. Lehet, hogy azért, mert elég nevetséges lett volna ennél jobb életre vágyni, mert nem voltak akkora problémái, amire építeni lehet egy történetet.  Még a fiúját sem szidhatja, semmi baj vele ugyanis, hacsak nem az, hogy a szikra hiányzik miközben csókolóznak. Egy mellékszereplő van, aki szimpatikus, ő Valerie, aki egész nyáron olvas az uszodában, ahol Leah dolgozik(!?), és valamilyen szinten barátnők lesznek.

Összességében lehetett volna kanyarítani ebből egy jó történetet, ha a családi problémákra helyezi jobban a hangsúlyt a szerző, vagy lehetett volna a két fiút összeugrasztva egy kis csetepaté.  Így viszont egy szimpla, unalmas valami, regénynek nem nevezném, egy idegesítő, elkényeztetett, bosszantó főszereplővel, kritikán aluli, alig  párbeszédekkel.

Borító:  A borító az egyetlen, ami igazán jó. Gyönyörű, érzéki, imádnivaló. Az egyik pontot kizárólag a borító miatt adtam.
 
Kedvenc karakter:Nincs

Szárnyalás: Talán a jó kocsik??

Mélyrepülés: Leah mellei állandóan ki akartak esni a topjából.

Érzéki mérce:  Korosztálynak megfelelő, tinis.

Értékelés:


3 megjegyzés:

  1. Én is nagyon vártam, de az igazság az, hogy miután megláttam a Goodreadsen azt a bizonyos átlagot hamar lemondtam róla.
    Ami azon az oldalon nem üti meg minimum a 3,8-at az általában nem jelent jót.
    Köszönöm a kritikát, nem hiszem hogy olvasni fogom :P

    VálaszTörlés
  2. Ja, én is láttam, de még akkor sem hittem el. Sőt előtte arc alapján már láttam rossz kritikát kedvenc bloggerektől, de még az sem vette el a kedvem=köszönhető a borítónak. Az viszont kedvenc marad...

    VálaszTörlés
  3. Ezt pedig úgy vártam! De én is láttam a goodreads-en a pocsék értékeléseket, mikor én néztem nem volt egy öt csillagos se! Ilyt szerintem még nem is láttam. Azóta csak abban bíztam, hogy elromlott a goodreads, és nem lehetett ötöst nyomni, de most ez a reményem is elszállt. Nem baj, így is elég hosszú a várólistám, de azért jó lett volna egy Elkeles utód!:D

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók