KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2012. október 22., hétfő

Hősnők viadala 2012. 5. forduló


Bridget Jones ugyan alulmaradt a felnőtt küzdelemben, de íme itt a másik pártfogoltam, Tessa a Pokoli Szerkezetek sorozatból, Cassandra Clare remek karaktereként.

Remélem neki sokkal nagyobb rajongótábora van, és felül tudunk kerekedni Nora-n a Csitt, csitt-ből.  

Innen ismerheted: Pokoli Szerkezetek Trilógia

Először feltűnt: Az Angyal

Természetfeletti státusz: boszorkánymester

Kampányfőnök: Kelly

Miért szavazzatok Tessa-ra?


Tessa 16 éves, barna hajú, szürke szemű, rendkívül okos, sokat olvasott lány, aki nagyon sok mindent tud a világról - elméletben. Minden vágya, hogy utazhasson és saját tapasztalatai alapján ismerje meg a világot.
Amikor Londonba érkezik bátyja hívására, csapdába esik, ahonnan két árnyvadász szabadítja ki, és az Intézetbe viszik. Szembesül az Alvilággal, amelynek létezéséről addig fogalma sem volt. Új társaival ki kell derítenie ki rejtőzik a főgonosz  Magiszter neve alatt és meg kell akadályozniuk sötét tervének megvalósulását.

Tessa karaktere az egyik kedvencem a ya könyvekben, ez főleg Cassandra Clare-nek köszönhető, mert kiválóan megalkotta. Tessa nyitott szívű, kedves, kíváncsi, okos, szerény lány, aki belecsöppen egy számára idegen környezetbe, egy veszélyes helyzetbe, és sikeresen megállja a helyét.  Rá kell döbbennie, hogy nem egy egyszerű ember, különleges tulajdonságai vannak, aminek egy része varázslatos, de egy másik része átok.
Tessa mindezek ellenére hajlandó az életét is kockáztatni szeretteiért, a bátyjáért, és új barátaiért.
Nem könnyű a dolga szívügyekben sem, hiszen a legjobb két Árnyvadász is küzd a kegyeiért, Will Herondale és Jem Carstairs. 


"Megvonta a vállát, és a húga kezébe nyomta az angyalt. Tessa attól fogva sosem vette le; az angyal még álmában is ott feküdt a mellkasán, az állandó tiktak, tiktak olyan volt, mintha egy második szíve nőtt volna."

"– Az embernek mindig óvatosan kell bánnia a könyvekkel, meg azzal, ami bennük van – bólintott Tessa. – A szavak képesek megváltoztatni bennünket."

 "Nem nevetlek ki - mosolygott Will. - Inkább úgy mondanám, hogy miattad nevetek. Soha nem láttam senkit így lelkesedni könyvekért. Az ember azt hinné, hogy holmi drágakövekről beszélsz."

SZAVAZZATOK TESSA-RA!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók