KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2013. november 30., szombat

Jus Accardo: Touch - Érintés




A hétköznapok nagy rohanásában meg szoktál állni, hogy egy pillanatra rácsodálkozz a világra? A körülötted lévő tárgyakra és emberekre? Gondolkoztál már azon, hogy milyen jelentősége lehet egy érintésnek? Hagyd, hogy Kale és Deznee rávezessen ennek fontosságára Jus Accardo: Touch - Érintés című könyvében, amely várhatóan december 15-én jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából.
A Blogturné csapata november 21. és 30. között elkalauzol titeket egy olyan világba, ahol már semmi sem lehetetlen, mégis az emberi érzelmek mindennél többet érnek. Sok extra és a megszokottól eltérően egy másfajta, különleges játék is vár rátok, a nyeremények pedig lélegzetelállítók egy leendő rajongó számára!

Könyvmolyképző, 2013. december 15.
Fordította: Lánc Brigitta
Goodreads: 3,91
Besorolás: YA, urban fantasy

Mikor egy idegen fiú száguld le a patak melletti töltésen, és épp a lába előtt ér földet, a tizenhét éves adrenalinfüggő Deznee Cross úgy dönt, kihasználja a lehetőséget, hogy felbosszantsa apját, ezért hazaviszi a titokzatos, jóképű, jégkék szemű srácot.
De valami nem stimmel Kale-lel. Dez cipőjét hordja a zuhany alatt, lenyűgözik az olyan tárgyak, mint egy DVD, vagy egy váza, és mintha attól tartana, hogy a lány egy érintésétől elporladna. De egyszer csak megjelenik Dez apja, fegyverrel a kezében, és jóval többet tud Kale-ről, mint kellene.
Dez rájön, hogy sokkal több van a fiúban – és az apja „ügyvédi irodája" is más – mint az elsőre látszott. Kale a Denazen részvénytársaság rabja volt – egy szervezeté, amely összegyűjtötte a „különleges" gyerekeket, akiket csak a Hatosnak neveznek, hogy fegyverként használja őket, egy egész életen át.
Á, igen, és az érintése? Az halálos. Dez és Kale mindenre elszántan csatlakozik a Hatoshoz, hogy legyőzzék a Denazent, mielőtt azok kapják el őket és Dez apja rájön a legnagyobb titokra. A titokra, melyet Dez egész életében meg akart óvni. A titokra, melyért Kale ölne, hogy megóvja.


Elérkeztünk az idei év általunk legjobban várt könyvének megjelenéséhez. A sokszorosan eltolódott időpont végre realizálódni látszik, december 15-én kézbe vehetjük a Touch magyar nyelvű példányát.

Mivel már kétszeresen kiveséztük a könyvet:

Kelly: http://www.kellylupiolvas.com/2012/03/jus-accardo-touch.html
Lupi: http://www.kellylupiolvas.com/2012/05/jus-accardo-touch.html
a megjelenést egy Jus Accardo interjúval koronázzuk meg:

Jus Accardo
Lupi: Szia Jus! Köszönjük, hogy válaszolsz néhány kérdésünkre!
Jus: Én köszönöm!

Lupi: Tudnod kell, hogy hatalmas rajongótáborod van Magyarországon, és rengetegen várják, hogy megismerjék Kale-t és a többieket.
Jus: Hurrá! Remélem, mindenki annyira fogja őket szeretni, mint én.

Lupi: Beszélnél nekünk egy kicsit arról, hogy mi inspirált a Denazen sorozat megírásakor? Nagy rajongója vagy a képregényeknek és a szuperhősöknek, vagy miért kezdtél el génmódosított fiatalokról írni?
Jus: Rettentően imádom a képregényeket. Bármi, ami természetfeletti képességekkel rendelkező emberekről szól abszolút befutó nálam. Tényleg, minden paranormális, de a szuperhősös dolgok a kedvenceim.

Lupi: Szerinted mit fognak az olvasók szeretni Dez-ben és Kale-ben? Kale meglehetősen egyedi, hogy jött az ő karaktere?
Jus: Szerintem, amit mindenki szeret bennük, az az intenzitásuk. Megvan köztük az a különleges kémia.
Ami Kale-t illeti, nem igazán arathatom le érte a babérokat. Ő alakította saját magát. Sőt, a könyv első piszkozatában az első három fejezetig Dez és Kale szerepe pont fordított volt. Dez volt a Denazen szökevénye, és Kale volt Marshal fia. De, mivel a karakterek önálló életet éltek, a harmadik fejezet végére tisztán látszott, hogy Kale személyisége sokkal jobban illet a Denazen Hatosa szerephez.

Lupi: A sorozatba, a Hatosoknak mindenféle különleges képességeik vannak. Van kedvenc szuperhősöd?
Jus: Óóó. Nehéz kérdés. Nagyon szeretem Kitty Pryde-ot (képregény hős, más néven Árnymacska).  De szeretem még Charley Davidson-t  (Első sírhant) Darynda Jones sorozatából. Ők ketten vezetik fej-fej mellett a listám.

Lupi: Ha Hatos lennél, milyen képességet szeretnél magadnak?
Jus: Hogy beszélni tudjak az állatokkal!

Lupi: Deznee nevének eredetét megemlíted a könyvben, de mi a helyzet Kale nevével? Nem egy átlagos név.
Jus: Egyszer találkoztam egy sráccal, akit Kale-nek hívtak és beleszerettem a névbe ;)

Lupi: Dez rengeteg rave partiban vesz részt. Ilyen például a többször emlegetett Sumrun fesztivál. Miért pont ezt a műfajt választottad neki?
Jus: Egyszerűen csak illett hozzá. Dez, ahogy Kale is, körülbelül saját magát írta. Nem terveztem meg őket, valahogy kifejlődtek írás közben. Ez a fajta zene tökéletesen illik hozzá.
Lupi:  Manapság picit ritka, hogy egy ifjúsági regénynek erős és vagány női főszereplője van, de neked nem csak egy, de már kettő is van; Dez és Jessie (Darker Agency). Mi ennek az oka, hogy ilyen meghatározó női karakterekről írsz. Talán rád hasonlítanak? Illetve, amíg a lányaid olyan viccesek és pimaszok, a férfi karaktereid kicsit visszafogottabbak, a megszokott, domináns alfahímek helyett (nem mintha ettől kevésbé lennének szívdöglesztőek ;)). Miért van ez?
Jus: Ami a lányokat illeti, őszintének kell lennem. Ki nem állhatom a nyavalygó csajokat. Az élet bonyolult, durva és saját magadat kell megmentened, tudod? Nem létezik fehér lovag. A saját hősöd kell, hogy légy.
A fiúk pedig… nem volt szándékos, de imádom őket. Kale és Lukas (Daker Agency), mint a legtöbb karaktereim, saját maguk fejlődtek ki. Ilyen személyiségük volt. Jax, az új, NA könyvem, a Runied főhőse, teljesen a másik két srác ellentéte.
Lupi: Van kedvenc jeleneted a Touch-ból? Mindannyiunknak vannak kedvenc részei, például az enyém ezzel a mondattal ér véget: “És csak békesség maradt.” De nagyon kíváncsiak vagyunk a tiedre. :)
Fan made movie poster by Andi&Lupi
Jus: LOL. Én is szeretem azt a jelenetet. Azt hiszem az én kedvencem az, amikor Kale először lopózik be Dez szobájába. A beszélgetés, ami lezajlik köztük, és a kapcsolat, ami ott alakul ki annyira intenzív és elragadó. Ott van Kale, aki úgy érzi magát, mint egy törött játék, amit nem lehet megjavítani. Úgy érzi semmi joga, hogy a lány körül legyen. Ez erőteljes jelenet és megmutatja, hogy milyen sebezhető is Kale valójában. Ez az egyik olyan jelent, amit bármikor újra és újra elolvasok. :)

Lupi: Elérkeztünk az utolsó kérdéshez. El tudom képzelni, hogy már nagyon sokszor megkérdezték már, de megtudsz velünk osztani valami titkot, vagy érdekességet, vicces történetet Kale-el kapcsolatban, amit nem írtál bele a könyvekbe? Megígérjük, hogy nem mondjuk el senkinek, csak az olvasóinknak ;)
Jus: Hmmmm…  Kale nem szereti a szürke színt. A képességére emlékezteti. Azt sem szereti, ha dohányoznak körülötte. Samson, az egyik Denazen ügynök, aki kínozta Kale-t gyerekkorában mindig cigarettaszagot árasztott magából.

Lupi: Van valami üzeneted a Magyar olvasók számára?
Jus: Köszönöm mindenkinek! Végtelen számú köszönöm! :D

Köszönjük Jus-nak, hogy időt szakított a kérdéseink megválaszolására!
Az interjú kérdéseit összeállította és fordította: Ferenc Krisztina és Kozári Andrea


Játssz Velünk az ajándékokért!!!

Ezúttal egy nagyon különleges játékot találtunk ki Nektek! Feladatotok a következő:


1. Töltsd ki a Rafflecopter dobozt és lájkold a kért oldalakat!

2. Minden blogon válaszoljátok meg az írónővel vagy a könyvvel kapcsolatos kérdésünket, amelyre mindig EGY SZÓ lesz a helyes megfejtés. A megfejtés ELSŐ BETŰIT gyűjtsétek össze 10 napon keresztül és írjátok bele az így kapott könyvcímet a rafflecopter megfelelő rublikájába.

Kicsit azért nehezítettünk a játékon, mert nem soroljuk fel előre, hogy a melyik blogon találjátok a kérdéseket. Az aktuális blogokon minden esetben találtok majd egy rövid versikét, ami segít abban, hogy a melyik blogon találjátok a következő kérdést.

Az én kérdésem: Mi annak a fesztiválnak a neve, ahova a rave zenét imádók zarándokolnak?
(Ne feledjétek! A kérdésre adott megfejtés első betűjét kell figyelembe vennetek!)

Megnyerhető ajándékok:

1. díj: Touch rajongói csomag (könyv, kitűző, kulcstartó, könyvjelző, hűtőmágnes, poszter)
2. díj: Touch olvasói csomag (könyv, könyvjelző, hűtőmágnes, kulcstartó)
3. díj: Touch kis csomag (könyv, könyvjelző, hűtőmágnes)
4-5 díj: Touch könyvjelző és hűtőmágnes
6-10 díj: Touch könyvjelző

FIGYELEM! Rajtunk kívül álló technikai okok miatt, az elmúlt napokban nem mindenkinek működött megfelelően a rafflecopter. Erre sajnos csak egyetlen megoldást találtunk, ha új dobozt csinálunk. Ezért kérünk mindenkit, aki játszott korábban, hogy töltse ki újra az összes eddigi mezőt!

Köszönjük és elnézést a kellemetlenségért, reméljük nem lesz több ilyen.


a Rafflecopter giveaway


2 megjegyzés:

  1. akinek nincs facebook regisztrációja nem is játszhat? egyik blogon az volt írva, hogy kötelező elem :( eddig nem volt ilyen :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nem facebook-os kérdésekkel is van esélyed játszani, 10+1x játszhatsz így is.

      Törlés

Rendszeres olvasók