KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2013. december 1., vasárnap

Susan Ee: Angelfall - Angyalok bukása

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából előreláthatólag december 15-én megjelenik Susan Ee: Angelfall- Angyalok bukása című könyve.
2013. november 26-tól 10 állomáson keresztül tart a blogturné, mely során olvashattok a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok.
Érdemes követni a turnét, szokás szerint  nyerhettek is!

Könyvmolyképző Kiadó 2013. december 15.
344 oldal
Fordította: AncsaT
Goodreads: 4,28
Besorolás: YA, poszt-apokaliptikus, angyalok

Hat hete már, hogy az apokalipszis angyalai alászálltak, és elpusztították a modern világot. Nappal az utcai bandáké a hatalom, de az éjszakákat a rettegés és a babona uralja. Mikor az angyalsereg harcosai tovaszállva magukkal ragadnak egy gyámoltalan kislányt, annak tizenhét éves nővére, Penryn bármit megtenne, hogy visszaszerezze a húgát.
Bármit. Ha kell, akár arra is hajlandó, hogy alkut kössön egy ellenséges angyallal.
Raffe félelmetes harcos, de most legyőzötten, szárnyaitól megfosztva, haldokolva hever a földön. Korszakokon átívelő háborúkban vívott győztes csatákat, most pedig egy éhezéstől legyengült tinilány kell, hogy megmentse az életét.
Miközben átvágnak a sötétségbe és káoszba merült Észak-Kalifornián, csak egymásra támaszkodhatnak a túlélés érdekében. Kénytelenek együtt megtenni az utat, hogy eljussanak San Franciscóba, az angyalok erődítményébe, ahol a lány mindent kockára tesz, hogy megmentse a húgát, az angyal pedig kénytelen legnagyobb ellenségeinek könyörületességére bízni magát, hogy újra ép és egész lehessen.

Mire számíthatsz ebben a könyvben? Először is, készülj fel, hogy nem fogod tudni letenni, tehát vegyél magadhoz csipegetni valót és egy bögre kávét. Vagy mégsem jó ötlet? Nos, az érzékenyebb gyomrúak jobb ha nem esznek-isznak az olvasás közben, mert esetleg megbánhatják. Viccet félretéve, tényleg felborít a történet néhány feltételezést, amit eddig az angyalokkal kapcsolatban hittél. Mert hogyan is képzeljük el őket? Őrző, támogató, védő angyalokként, akik láthatatlanul védelmeznek életünk során és végső utunkon elkísérnek. Susan Ee alaposan rácáfol erre, ugyanis megteremtett egy olyan világot, ahol az angyalok pusztítani szálltak alá a mennyből. Tették ezt Gabriel parancsára, aki Isten Hírvivője. Hideg, kegyetlen katonaként viselkedő angyalokról van itt szó, akik a leszámolás napján háborút indítottak az emberiség ellen.

Penryn 17 évesen kényszerül ebben a világban helyt állni, mégpedig úgy, hogy gondoskodnia kell sérült húgáról és mentálisan beteg anyjáról. A világ hat héttel ezelőtt gyakorlatilag megsemmisült körülöttük, azóta nappal bandák garázdálkodnak, éjjel félelmetes lények bukkannak fel.
Penryn úgy dönt, nem maradhatnak tovább a városban és a hegyek felé kell menekülniük. Éjjel indulnak, de nem jutnak messzire, hamarosan egy angyalok közötti csatározás közepén találják magukat. Penryn megmenti egy angyal életét, akit öt másik angyal támadott, és megfosztották a szárnyaitól is. Penryn persze közbeavatkozik, bosszúból egyikük elragadja a kishúgát a tolókocsiból. Penryn azonnal átlátja a helyzetet, meg kell mentenie a földön fekvő haldokló angyalt, hogy az elvezesse őt a társaihoz, hogy megkereshesse a húgát.

Mi a titka a rajongásomnak a könyv iránt?
Angyalok – bármi, ami angyalos könyv, felkelti a figyelmemet és a lámpácska vörösen villog a szemem előtt, amíg el nem olvasom. Oké, volt néhány csalódás, de imádatom még mindig tart.
A világfelépítés – igen, még mindig nagyon-nagyon izgat a poszt-apokaliptikus világ, és itt párosul az angyalok keményebb, véresebb világával.
Penryn – új kedvenc hősnő. Végre.Egy.Nem.Nyavalygó.Belevaló.HŐSNŐ.
Rafi – Nem nehéz kitalálni már az elején, Raffael arkangyalról van szó. WOW. És WOW.

A szerző személyében új kedvencet avattam! E/1 módban meséli el a főhősnő a történetet, friss, erőteljes hangon. Nagyon tetszett a család iránti elkötelezettség kiemelése, ez a tűzön vízen át kitartó hűség. Korán felnőtté kellett válnia, és anyja helyett a saját vállára venni a terhet, hogy a családot biztonságban összetartsa. Végre egy olyan ya regényt tartasz a kezedben, amiben nem csetlő botló tinilány hoz egyre másra ostoba döntéseket.
A poszt-apokaliptikus világ, mint háttér, hozza a szokásos formulákat, a túlélésért küzdő csoportok éppúgy jelen vannak, mint az ételért folyó harc, és az emberek viselkedése is a szokásos módon alakul kiszámíthatatlanná.
Külön meg kell említeni, hogy a történetben Penryn anyja különösen nagy gondot fordított a múltban arra, hogy a lánya a lehető legjobban kiképezze magát önvédelemből. Egy sor drága tanfolyamot végeztetett el vele, tehát Penryn gyakorlott verekedő. A történet során számos harcos jelenetre kerül sor, és a lány képes remekül megvédeni magát. A jelenetek tényleg grafikusan ábrázoltak, nem csak az ütötte-vágta kategória, hanem az olvasó tökéletesen beleélheti magát ezekbe a jelenetekbe, ahol kell ott fáj, ahol megvágta ott vérzik, ahol kék foltos, ott sajog.
Olyan leírásokat kapunk, ami belevisz bennünket, olvasókat is a harcba, vagy épp a sötét erdőben becsinálunk a láthatatlan démonoktól való félelmünkben. Az egész könyvre jellemző egyébként ez a félelmetesen jó leírás-ábrázolás. Valóságosan átérzed az összes érzésüket, az éhségtől kezdve a tehetetlenségen át a félelmekig.
És akkor a romantika.. Rafi nagyon-nagyon igyekszik távol tartani magát Penryntől. Az egész életét a bukott angyalok és embernők szerelmének gyümölcse, a nephilim faj vadászatával töltötte, időtlen idők óta távol tudta tartani magát ettől a csábítástól, és most itt van Penryn. Ártatlan, gondoskodó, makacs, bátor lány, és a kapcsolatuk egyre csak építkezik, a gyűlöletből változik át lépésről lépésre, mindez megtörténik, annak ellenére, hogy mindketten tudják, hogy ez egy tiltott érzés.

Kettejük kapcsolata uralta számomra a könyvet. Penryn mindenáron meg akarja találni a testvérét, és az angyal megmentésében látja erre az egyetlen esélyt. Érzi, hogy a szárnyai mennyire fontosak, ezért mindent megtesz, hogy azokat is megmentse. Rafi belátja, hogy sérülései miatt egyedül nem sok esélye a Fészekbe jutni, ezért kénytelen elfogadni a segítséget. Kettejük párbeszédei félelmetesek, szórakoztatóak, szarkasztikusak.
Rafi alapjában véve egy rettentően magabiztos, erős, határozott angyal. Most mégis rákényszerül, hogy elfogadja egy „gyenge” emberlány segítségét, elég megalázó helyzet, ráadásul a verbális harc mellett néhány nem kíméletes ütés is elcsattan, az egyéb kibabrálások mellett. Az egész romantika olyan volt, ami bemászik a bőröd alá, és többet bíz a képzeletedre, mint amennyit a sorokból kiolvasol. Apró részletekkel ajándékoz meg az írónő, amik olyan édesek, hogy elolvadnak a csontjaid, mint Penrynnek.
A mellékszereplők közül Penryn anyja az, aki kiemelkedik. Egyértelműen skizofrén, őrült dolgai vannak, mégis végig azt éreztem, hogy több van benne, mint ami kívülről látszik, többet tud.
A vége, huh, szóval inkább az utolsó fejezetek... valamiben jó lesz ha megkapaszkodtok. Elképesztő, szívbemarkoló és erőteljes.

Eszméletlenül várom a következő részt, mert imádtam, hogy a történet alaposan belerondít az angyalokról kialakított képbe, elképesztően izgalmas módon. Végre nem a vallás megszokott manipulatív eszközeivel találkozunk, és ez tetszik. Nem tudjuk meg, valójában ki irányítja az eseményeket, de azt igen, hogy az angyalok nem működnek teljesen együtt. Némi utalás van a hierarchiájukra, de ez nagyon kevés, túlságosan titokzatos maradt.
Egy biztos, ha elolvasod ezt a történetet, többé nem fognak elvarázsolni a giccses bolyhos angyalos történetek, mert ez az igazi.

Borító: Az eredeti borítót kaptuk, gyönyörű.

Kedvenc karakter: Penryn, Rafi

Szárnyalás: A remek párbeszédek.

Mélyrepülés:  Amikor kiderült, hová került Paige

Érzéki mérce: Csak egy csók szerepel, de az egyéb borzalmak miatt 15-ös karika!

Értékelés: 


C A S T I N G :

A könyv megrendelhető itt:
http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/susan-ee-angelfall-angyalok-bukasa-6322?ap_id=Kelly

J Á T É K

Ha szeretnétek megnyerni az Angelfall - A bukás könyvek egyikét, akkor nincs más dolgotok, mint kitalálni, hogy az egyes blogokon található idézeteket, melyik ismert angyalfiú könyves karakter mondhatta.
“– Immár csak egyetlen dologban vagyok biztos – felelte, és megfordult; a szeme tiszta fekete. – Abban, hogy teérted bármit megtennék, még akkor is, ha ezért az ösztöneimmel, a saját természetemmel kell szembeszállnom. Mindenemet, a lelkemet is a kezedbe tenném. Ha ez nem szerelem, hát akkor is ez a legtöbb, amit adhatok.”


a Rafflecopter giveaway

A turné további állomásai:

11/26 Angelika blogja - Filmes jogok
11/27. Always Love a Wild Book
11/28. MFKata gondolatai
11/29. Deszy könyvajánlója
11/30. Dreamworld
12/01. Kelly & Lupi olvas
12/02. Nem harap a...
12/03. Insane life
12/04. Könyvszeretet
12/05. Függővég

3 megjegyzés:

Rendszeres olvasók