KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. február 16., vasárnap

J.A. Redmerski: Az örökké határa

  

Ulpius-ház - new adult sorozat 2014. február
332 oldal
Fordította:
Goodreads: 4,01
Besorolás: new-adult, romantikus

A fiú a hosszú utat választotta. A lány azt, amelyik sehová sem vezet. De a véletlen úgy hozta, hogy mind a kettő ugyanoda vitt…
Amikor minden darabokra hullik, a szerelem akkor is megmarad…
Camryn Bennett soha nem volt még boldogabb, mint most. Öt hónap telt el azóta, hogy egy távolsági buszon megismerkedett lelki társával, Andrew Parrish-sel – és nem az esküvő lesz az egyetlen különleges esemény az eljövendőkben. Camryn idegesen, mégis izgatottan várja, hogy leélhesse az életét Andrew-val – azzal a férfival, akiről a szíve mélyén tudja, hogy örökké szeretni fogja. Oly sok minden áll még előttük – mígnem váratlanul bekövetkezik a tragédia.
Andrew nem érti, hogyan történhetett velük ilyesmi. Próbál továbblépni, és azt hiszi, Camryn is ezt teszi. De amikor rájön, hogy Camryn titokban iszonyatosan szenved, és a fájdalmat önpusztító módszerekkel igyekszik elnyomni, kész bármit megtenni, hogy visszahozza a lányt az életbe. Be akarja bizonyítani, hogy a szerelmük mindent legyőz. Andrew úgy dönt, hogy újabb, reménnyel és szenvedéllyel teli utazásra viszi Camrynt. Már csak arról kell meggyőznie a lányt, hogy vágjanak bele…

A soha határa volt a tavalyi év kedvence nálam, elsősorban a történet szabadság szeretetének üzenete miatt. Egy szenvedélyes, különleges szerelemmel találkoztam, egy olyan párral, akiket nem kímélt a sors, de együtt képesek voltak megküzdeni minden problémával. Ez egy olyan fantasztikusan jó könyv volt, amit nagyon nehéz lenne felülmúlni, a folytatás nem is képes rá,  viszont emlékezetes élményt nyújt azoknak, akik szívesen merülnek el újra ennek a párnak a világában.

  
A szerző tulajdonképpen egy lezárt történetet írt tovább, rajongói nyomásra. Az első részben bőven kijutott a drámából az olvasóknak, ezért valami ehhez hasonló intenzítású érzelmi hullámzást vártam a második résztől is. Nos, drámai események itt is történnek, de sokkal inkább a főszereplők kapcsolata van a középpontban. Cam és Andrew már a történet elején kapnak egy óriási pofont a sorstól, ami Cam-et teljesen padlóra küldi. Magába fordul, senkit sem akar terhelni a saját bajaival. Andrew egyedül egy újabb utazásban látja az esélyt arra, hogy meggyógyítsa a lány lelkét. Tervük szerint bejárják a déli tengerpartot, motelokban szállnak meg és mindenhol megpróbálnak munkát szerezni. 
Fellépéseket vállalnak, de Cam olykor még takarít is. Andrew szeretetének ereje csodálatos, ahogy sok sok apró mozzanattal, ötlettel lépésről lépésre próbálja bizonyítani Camrynnak, van esélyük a boldogságra. 

Az út során találkoznak nehézségekkel, jó és rossz emberekkel, kétségekkel és bizonytalansággal. De mivel a saját hitük szerint élnek, túljutnak a rossz pillanatokon. Annyira összeillenek fizikailag, lelkileg, egymás kiegészítői minden értelemben. Nem tudom eléggé kiemelni, mennyire odavagyok a szabad szellemű gondolkodásukért, ahogy nemet tudnak mondani a társadalom követelményeinek, nem engedik, hogy idióta elvárások diktálják az életüket.
 Nem adják meg magukat a hétköznapok monotóniájának. Új dolgokat fedeznek fel egymásban, nagyon tetszett például a csillagos ég felfedezése, igen újra van ilyen jelenet! Ez az út egyáltalán nem olyan, mint az első, ott megvolt a célállomás, viszonylag záros időn belül folyt az utazás,  itt viszont nem voltak kötöttségek, addig maradtak egy-egy helyen amíg jólesett.
Úgy találtam, ebben a részben lényegesen több volt a humor, ami kellően ellensúlyozta a mély gondolatokat. Andrew szemszöge még mindig vezeti nálam a legjobb fiú szemszög listáját, iszonyú jó benne lenni a fejében. Annyira de annyira szereti ezt a lányt, imádtam olvasni minden gondolatát. Camryn sokat fejlődött, erősödött ebben a részben, felnőtt lett belőle, aki szerelme oldalán megtanul bízni magában.

"– Szabadnak érzem magam veled – mondja. Úgy érzem, hogy bármit képes vagyok megtenni. Bárhová elmehetek. Bármivé válhatok, amivé csak akarok. – A tekintete visszasiklik rám. – Hamarosan letelepszünk, de nem örökre. Van ennek értelme?
– Határozottan igen – felelem. – Én sem fogalmazhattam volna meg pontosabban."

Összességében pontosan azt kaptam, amit vártam, minden idők legjobb szerelmespárjával tölthettem pár órát. Mindig is kedveltem, ha egy könyvben utaznak, a "road-trip"  olyan kevés könyv alapja, pedig szerintem nagyon élvezetes.  Andrew gyakran gondoskodik a pirulós jelenetekről, ebben a részben is élvezetes összebújásokat olvashatunk. A végén pedig kapunk  egy boldog befejezést és egy még boldogabb epilógust. Sokan fogják ezt rózsaszín cukormáznak nevezni, de én például kifejezetten szeretem az "x év múlva" típusú epilógusokat. Elkeles könyvei remek példák erre.

A történet nem olyan lélegzetállító hatású, mint az első rész volt, de nagyon szerettem olvasni, és a valódi mondanivaló hozott olyan mélységet, ami emlékezetessé teszi. A rokon lelkek megtalálják egymást a világban és együtt elérhetik az álmaikat.
Az előolvasási lehetőséget köszönöm a kiadónak.

Borító:  Nagyon tetszik, jó a pasi.

Kedvenc karakter:  Andrew, Camryn

Szárnyalás: A zenei utalások és Andrew levele

Mélyrepülés:  -

Érzéki mérce:  Ez a rész is bővelkedik romantikus-erotikus jelenetekben.  16+

Értékelés:

Az én extrám a castingolás.  Számomra  Candice Swanepoel  és Cam Gigandet  tökéletes főszereplői a könyvnek!


a Rafflecopter giveaway







A turné linkjei:
02.14. - Kristina blogja
02.15. - Angelika blogja
02.17. - E-book Klub
02.18. - Könyvesem
02.19. - Keményfedél
02.20. - Olvasószoba
02.21. - Adri Könyvmoly
02.24. - Kultúrkáló

2 megjegyzés:

  1. Sziasztok! A játéknak itt mikor hirdettek nyertest, mert már egy jó ideje vége a turnénak és a doboz még mindig nem írta ki a nyertesek nevét... :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a játékot az Ulpius szervezte, a nyertesek itt lettek közzétéve: http://our-impression.blogspot.se/2014/02/j-redmerski-az-orokke-hatara-edge-of.html

      Törlés

Rendszeres olvasók