KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. július 4., péntek

Joss Stirling: Storm és Stone

A Manó Könyvek jóvoltából hazánkban is megjelent Joss Stirling - a Lélektársak sorozat szerzője - legújabb regénye, a Storm és Stone. Ennek örömére a Blogturné Klub tizenegy bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Raven izgalmas kalandját!
2014. július 3-tól mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Manó Könyvek  2014
328 oldal
Fordította: Kiss Enikő Hajna
Goodreads: 4,06
Besorolás: YA, krimi, romantikus

Az előkelő bentlakásos iskola borostyánnal borított falai között korrupció, botrány és egy összeesküvés baljós hálózata rejtőzik.
Az Amerikából jött Raven Stone-nak feltűnik, hogy valami nagyon nem stimmel. Először is ott vannak a titokzatos eltűnések. Aztán a tanárok hazugságai.
És most pedig a halálos fenyegetések…
A nyugtalanító történéseket csak tovább bonyolítja a rejtélyes Kieran Storm feltűnése, akinek nemcsak az agya penge, de a teste is döglesztő.
Raven érzi, hogy beleszeret a fiúba, de megbízhat olyasvalakiben, akiről szinte semmit sem tud?


Raven ösztöndíjasként kerül egy drága angol bentlakásos magániskolába, miután egyetlen hozzátartozója, a nagyapja ebben az iskolában dolgozik gondnokként. A gazdag iskolatársak mindig is lenézték Ravent, de legalább a szobatársnője igaz barát volt, és ketten túllendültek a problémákon. Gina azonban egy személyiség tréning után teljesen kicserélődve jön vissza, mintha agymosáson esett volna át. Gyanús lopások történnek, és Raven súlyos vádakkal találja szemben magát, őt gyanúsítják. Mindenki elfordul tőle, kitaszított lesz az addig sem túl barátságos iskolatársaival szemben. Két új diák érkezik, Kieran és Joe, mindketten remekbe szabott fiatalok, és Raven egészen fura módon ismerkedik meg velük az első vacsorán. Kiderül, hogy elég sokat tudnak róla, főleg Kieran, aki láthatólag egy kockafej, de egyben zseni is. Raven és Kieran között több pengeváltás is lezajlik, de ez nem változtat a lényegen, miszerint a két új srác megbízik Ravenben, és egy szót sem hisznek el a pletykákból. Szép lassan Raven rájön, hogy a fiúkkal sincs min
den rendben, titkolóznak előtte, és hazugságon is kapja őket. Mivel nyakig benne vannak egy nyomozásban, a fiúk kénytelenek beavatni Ravent a küldetésük részleteibe.

Kezdek hozzászokni ahhoz, hogy egyre több ya regény hősnője az átlagos, vagy az átlagosnál butább helyett kimondottan erős, okos és bátor jelzőket érdemel. Raven is belépett ebbe a megtisztelő sorba, az első pillanattól kezdve megkedveltem, magával ragadott az intelligenciája, a logikus gondolatai. Még az őt ért rettenetes és embertelen zaklatás során sem tört meg soha. Mindig kiáll az igazáért, időnként akár pimasz is egy kicsit, de sosem erőszakos. Mintha egy jó erős páncélt viselne, amiről leperegnek a kisebb nagyobb támadások.

A kapcsolata Kierannal remekül felépített, először  a barátságuk alapozódott meg, persze nem kell hozzá sok idő, hogy ez a barátság továbbfejlődjön. Tetszett, ahogy az írónő a családdal kapcsolatos problémákat is belevitte a történetbe, Raven részéről a szülők elvesztésének nehézségét, Kieran részéről pedig az anyjával való viszonyát, aminek szerintem itt még nem értünk a végére.

Kieran az eszéből él, és ezt egy pillanatra sem tudja és nem is akarja elfelejteni. (Szerintem nem csak nekem fog eszembe jutni az olvasás alatt, hogy ez a srác tulajdonképpen Sherlock Holmes reinkarnációja, csak sokkal dögösebb kivitelben.) Ám most érzelmek is kavarognak a szívében, és ez merőben új felállás. Hiába vág az esze, ha a családi/társadalmi helyzetekben tanácstalan. Jól jön ilyenkor Joe, aki viszont remekül veszi a társas kapcsolatokból adódó akadályokat. Na és imádja ugratni a barátját, ezt láthatjuk, ahogy összeállította Kieran órarendjét. Benne olyanokkal, mint a tárncóra. Joe humora más alkalmakkor is megnyilvánul, sokszor éreztem, hogy jól oldja a felgyülemlett feszültséget.

A felnőttek meglehetősen negatív jellemzőkkel bírnak ebben a történetben, a srácok főnökén és a nagyapán kívül nincs szövetségesük, a bajban igazából csak egymásra számíthatnak. Különösen az igazgatónő volt undorító, gyakorlatilag egyetlen javára írható megmozdulása sem volt.

A szerző már bebizonyította a Lélektársak sorozatában, hogy mestere a romantikus kapcsolatok megírásának, mindhárom Benedict fiú története is ezt mutatja. Itt nagyobb hangsúlyt kap a rejtély, a nyomozás, így számomra egyértelmű, hogy pörgős, akciódús történetet éppúgy tud írni. Itt nincsenek paranormális elemek, de annál inkább számít, hogy forog a szereplők esze. Mivel rengeteg a fordulat, a cselekmény végig fent tudta tartani az érdeklődésemet, izgultam, vajon mi derül ki ebből. Számos összeesküvés elmélet merül fel, ám végül természetesen egész más, agyafúrt megoldás érkezik.

Azt hiszem egy nagyszerű sorozat kezdetén állunk, szimpatikus nyomozó csapattal vállvetve nézünk elébe az újabb rejtélyeknek. Remélem minél hamarabb, mert nagyon kevés jól megírt young adult nyomozós történettel találkozhatunk.

Borító:  Gyönyörű, nagyon tetszik.


Kedvenc karakter: Raven, Kieran, Joe

Szárnyalás:  Joe karaktere nagyon tetszett. Humor nagyágyú.

 
Mélyrepülés:   Felháborító, hogy a bántalmazásnak nem lett igazából következménye.

Érzelmi mérce: Joss Stirling-hez méltóan megírt a szerelmi szál, néhány csók és táncjelenet gondoskodik az olvasó szívritmusáról.

Értékelés:



Nyereményjáték:

Mostani játékunk során a nyomozásé lesz a főszerep! Ha velünk tartotok, Ti magatok is vérbeli detektívekké válhattok, ráadásul 2 szerencsés játékos gazdagabb lehet egy Storm és Stone könyvvel is.
Egy bűnöző menekülés közben elhullajtott néhány aktát, melyen híres könyves és filmes detektívek, ügynökök, kémek és nyomozók legfőbb ismertetői szerepelnek. Derítsétek ki, hogy kiket rejthetnek a leírások, majd ha már mindet megtaláltátok, azok segítségével rakjátok össze a bűnöző nevét, hogy minél előbb elkaphassuk őt.

Feladat:
1. Lájkoljátok a Manó Könyvek és a Blogturné Klub facebook oldalát.
2. Találjátok ki, kiket rejtenek a leírások, és a neveket írjátok be a rafflecopter megfelelő mezőjébe. (Mindegyik mező kitöltése kötelező!)
3. Töltsétek ki a közös blogon található keresztrejtvényt, hogy a pirossal jelölt fősor kiadja a bűnöző nevét. Ezt a nevet pedig írjátok be a rafflecopter erre kijelölt mezőjébe. (Kötelező!)
4. A hiányzó betűket a közös blogon keressétek.

Nyomozásra fel!


a Rafflecopter giveaway

Turnéállomások:
07/05 Roni olvas
07/10 CBooks
07/13 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók