KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. augusztus 21., csütörtök

Brigid Kemmerer: Storm - Vihar (Elementálok 1.)


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Brigid Kemmerer Storm - Vihar című regénye, az Elementál sorozat első része. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere egy vendég bloggerrel kiegészülve bemutatja Becca és a négy testvér titkokkal és veszélyekkel teli kalandját!

2014. augusztus 15-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Könyvmolyképző, 2014
??? oldal
Fordította: Vallató Péter
Goodreads: 4,03
Besorolás: YA, paranormal

Becca Chandler egyszer csak abban a helyzetben találja magát, hogy bármelyik fiút megszerezheti – bármelyiket, amelyiket nem akarja. Köszönhetően volt barátja hazug pletykáinak. Egy este kimenti Chris Merricket az iskola parkolójában zajló verekedésből. Chris más. Egészen más: uralja a vizet -a testvérei pedig a tüzet, a levegőt és a földet. Erősek. Veszélyesek. Halál fiai. És most, hogy ismeri az igazságot, Becca is. Nehéz titkot tartani, ha az életed van veszélyben. Amikor megjelenik az iskolában Hunter, a titokzatos új fiú, és kiderül, hogy kivételes tehetsége van a rossz helyen a rossz időben lenni, Becca eleinte azt hiszi, bízhat benne. Ám Hunter hamarosan összecsap Chrisszel, és Becca már nem is tudja, ki rejtegeti a legveszélyesebb titkot.

Ezzel a könyvvel eléggé viharos a kapcsolatom (nem, nem a cím miatt:-). Körülbelül két éve mutatta egy blogger ismerősöm, én pedig a fülszövege alapján azonnal felkaptam rá a fejemet. Négy fiútestvér? Különleges képességek? Ide vele azonnal - és belekezdtem a regénybe. Majd megakadtam vele. Ráfoghatjuk arra, hogy lusta voltam vagy hogy nem jó az angol szövegértésem, de az igazság az volt, hogy mindig jött valami, ami jóval érdekesebbnek tűnt, mint ez a regény, úgyhogy csak nagyon lassan haladtam vele. Aztán kiderült, hogy itthon is megjelenik magyarul, így adtam neki még egy esélyt és újra belevágtam.

Pedig a történet izgalmasan indult, rögtön belekerülünk a sűrűjébe. Becca, a főhősnőnk egy este épp hazafelé tart, amikor észreveszi, hogy az iskola mellett két fiú ver egy harmadikat, akinek eléggé rosszul áll a szénája, ezért halált megvető bátorsággal odamegy és megmenti a fiút. Ezzel a tettével pedig akaratán kívül is, de belekerül egy különleges társaságba és egy olyan, évek óta tartó háborúba, ahol a felek nem félnek akár vért ontani sem, hogy a titkuk ne kerüljön ki a köz elé.

Chris, Michael, Gabriel és Nick
Ami a történet erőssége és ami mindvégig lekötött, az a négy fiú, a négy Merrick fívér. Illetve a négyőjük közül leginkább Gabriel, a "rosszfiú" és Michael a legidősebb testvér. A srácok árvák, korán elveszítették a szüleiket és Michael az, aki gondját viseli a testvéreinek, ami egyáltalán nem könnyű, hisz az öccsei pont abban a korban vannak, amikor a legtöbb fiú lázad minden ellen, amit korlátnak gondol. Ráadásul ők  különlegesek, hiszen mindegyikük egy-egy elemet képes uralni, amit leginkább titkolni kellene és nem élni a használatukkal. Erre persze nemcsak Michael figyel oda, hanem egy titkos társaság is, aki a távolból felügyeli őket. Szóval Michael a családfenntartó; az életét, a fiatalságát áldozza fel a testvéreiért, aki galád módon ezzel visszaélnek. Leginkább Gabriel az, aki nem bír magával. Ő uralja ráadásul a legveszélyesebb elemet, a tűzet és ehhez mérten eléggé lobbanékony természetű is. A két fivér csatája szinte mindennapos program, ami nemcsak azt eredményezheti, hogy elveszik Michaeltől a felügyeleti jogot és a srácok nevelőszülőkhöz kerülhetnek, hanem ennél sokkal rosszabb is lehet, hiszen, ha a "felügyeletük" úgy dönt, hogy a srácok túl jók, túl veszélyesek, akkor bármikor a kivégzésük mellett dönthetnek.
A másik két testvér jóval kevesebb vizet zavar. Nick a csapat békebírója, ő az, aki képes lenyugtatni a kedélyeket és
Becca
persze ott van Chris, aki a legfiatalabb és aki a leginkább befolyásolható, főleg Gabriel által. És itt volt az első problémám - Chris a főszereplője ennek a történetnek. És ehhez képest számomra ő volt az egyik leggyengébb karakter a regényben. Nem jött át a "hűdejópasivagyok" sem, de az sem, hogy mennyire erős és ügyes. Nekem ő túl még fiatal? túl gyenge? volt ahhoz, hogy elvigyen egy regényt a hátán. Jobban élveztem volna, ha Gabriel vagy Michael lett volna a főszereplő és bár tudom, hogy ez egy sorozat és mindegyik fivér kap majd egy külön könyvet, de én az írónő helyében nem Chrissel kezdtem volna, hanem egy ütősebb testvérrel.

A háttértörténet egyébként nagyon tetszett, a képességek leírása, használata, sőt összekapcsolódása is. Az elemek feletti uralmat nagyon irigyeltem a srácoktól, nem is tudom, hogy melyik képességet szeretném jobban. Imádtam, ahogy az elemek szinte együtt éltek velük, szinte élőlényként álltak mellettük. Az is sokat segített, hogy bár E/3-ban lett megírva a regény, de mégis két szálon fut, hisz hol Becca, hol Chris "szemszögéből" kapunk betekintést a történetbe, így pont annyira lettünk mindenbe beleavatva, hogy tökéletesen tudtuk követni az eseményeket.
Becca szimpatikus volt, abszolút a korának megfelelően viselkedett, élveztem, ahogy egyáltalán nem esett kétségbe ennyi fiú, ennyi KÜLÖNLEGES képességű fiú láttán, ha kellett, akkor csípősen odavágott nekik, nem hagyta magát egy percig sem:-).
Hunter
Akiért viszont kifejezetten odavoltam, az Hunter, a titokzatos új fiú. Már a neve is sokat sejtető (Hunter vadászt jelent) és azon kívül, hogy jóképű (ok, ki nem az ilyen típusú történetekben?:)))), de bátor, elég erős védelmező ösztöne van, kellően rejtélyes ahhoz, hogy tudni akarjunk róla mindent. Ő az a srác, akinél sejtjük, hogy jóval több van benne, mint amit elárul és szinte végig kétségek között hagy vergődni minket, hogy a jó vagy a rossz oldalon áll. És ez még izgalmasabbá teszi őt. És mielőtt elfeledkezem róla, van egy különleges társa is - Casper, a K9-s rendőrkutya. Imádom, ha a főhősöknek van kutyájuk, "akinek" azon kívül, hogy "édes, cuki", kicsit több szerepe is jut. És Caspernek jutott bőven. Megvédi Huntert és az általa kedvelt személyeket, de segíti is a kis társaságot és ha nincs semmi dolga, akkor csak elszórakoztatja őket. Ja és csak németül érti a parancsszavakat:-). Imádtam!
Casper
A szerelmi szál viszont pont Chris "gyengesége" miatt számomra inkább bosszantó volt, mintsem izgalmas. Beccát amennyire szerettem "sima" szereplőként, annyira a falhoz tudtam volna csapkodni a szerelmi jelenetekben. Épp amelyik fiúval volt, azért akart majd' meghalni, így se a srácok, se mi nem nagyon tudtuk követni, hogy Beccának ki is tetszik igazán. Szerintem ő se tudta volna, ha a fiúk nem döntik el :-).

A történet vége pedig bár nem kifejezetten függővég, de annyi kérdés maradt nyitott és annyira kíváncsi vagyok a többi fiú történetére, hogy nem kérdés, hogy olvasni akarom azokat is. A könyv végén található bónusz rész pedig nagyon nagy ötlet volt, örülök, hogy részletesen is megismerhettem a szereplők által sokat emlegetett történetet - ami szinte az egész eseménysorozat indítórugója volt. (de kérlek Benneteket, ne azzal kezdjétek - inkább tartogassátok a végére, ahogy az írónő is akarta).

Borító: Egyrészt nagyon ütős a négy fiú rajta, másrészt viszont, most komolyan, erre a borítóra az író rábólintott? (a magyar kiadó csak átvette a külföldi borítót). A négy tesóból kettő iker. De annyira, hogy keverik őket az iskolában. Itt ilyet nem látok. Elöl jó esetben Chrisnek kellene lennie, mert ugye főleg róla szól a könyv, de ahogy nézem az első fiú a legidősebb, talán ő Michael. Ha csak rápillantok a borítóra, akkor tetszik, de ha tüzetesebben megvizsgálom, akkor már nem vagyok vele kibékülve egyáltalán...

Kedvenc karakter: Hunter, Casper, Gabriel, Michael

Szárnyalás: a fiúk képességei

Mélyrepülés: a szerelmi szál

Érzelmi mérce: YA könyv, minden ami történik, az megmarad ezen keretek között

Értékelés:

Blogturné extra - Karakterinterjú Chris-szel

1) Az első benyomásod Beccáról?
*elvörösödik* Azt hittem, hogy a könyvről fogsz kérdezni.

2) Mi érdekel? Azon kívül, hogy olyan átkozottul jól nézel ki?
A víz az elemem, de ugye ezt titokban kell tartanunk, így Michael nem engedte, hogy az úszócsapathoz csatlakozzak. Szerencsére közel lakunk a Chesapeake öbölhöz, így csak egy fél mérföldet kell sétálnom, hogy vizet láthassak. Szeretek a szabadban lenni (megvonja a vállát). Tavasszal baseball-ozni fogok.

3) Kit csókoltál meg először? Jó volt / rossz volt / egy életre megsebzett
12 éves voltam. Abby Sorensen csókolt meg az iskola folyosóján, ahogy jöttünk vissza az ebédről. Előtte soha nem szólt hozzám egy szót se. Azt hiszem, valaki bátorította, hogy megtegye.

4) Mi az a három dolog, ami mindennél fontosabb a számodra?
Michael, Gabriel és Nick. De el ne mondd nekik.

5) Mit gondolsz az elemedről, a vízről? Voltál valaha is féltékeny a bátyáid képességeire?
Sose voltam féltékeny rájuk. A víz.... ez most hülyén fog hangzani. (hosszú szünet). Ez olyan, mintha az elemed beszélne hozzád. Ez a részem. Minden elem kapcsolódik egymáshoz, így érzem a bátyáim képességeit, de mást akarni, mint a víz... soha.

6) A testvérek nehezen kezelhetőek lehetnek, de ugyanakkor nem tudsz nélkülük élni. Van valami, akár tulajdonság, akár jellemző, amit szeretsz a bátyáidban?
Michael erős. Ő tart minket össze. Gabriel bátor. Ő tart minket biztonságban. Nick a csapat erkölcsi iránytűje. Ő fog vissza minket attól, hogy kinyírjuk egymást.

7) Ha egy zeneszámot kellene kiválasztanod, ami kifejezi az életedet, mi lenne az?
Something Beautiful a NeedToBreathe - től. 


Forrás: Reading Wishes

Nyereményjáték:
A történetben fontos szerep jut a különféle ásványoknak, ezért mostani játékunk során egy kis ásványvadászatra invitálunk Benneteket. Nincs más dolgotok, mint az egyes állomásokon található rövid leírás, valamint a hozzátartozó kép segítségével kitalálni, melyik kőre gondoltunk. Így esélyetek nyílik megnyerni a három nyereménykönyv egyikét!

Figyelem! Csak azon játékosok megfejtéseit tudjuk elfogadni, akik az összes kötelező feladatot megcsinálták!

Feladat:
1) Lájkoljátok a Vörös Pöttyös? Szeretem. és a Blogturné Klub facebook oldalát. (Kötelező!)
2) Fejtsétek meg, melyik állomáson melyik kő található, és írjátok be a nevét a rafflecopter megfelelő mezőjébe. (Kötelező!)
3) A Blogturné Klub blogján (www.blogturneklub.hu) található keresztrejtvénybe írjátok be az ásványok nevét, hogy megkapjátok a pirossal kijelölt fősor megfejtését. (Kötelező!)
4) A kiadó csak Magyarország területén belül postáz!
5) Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk! 

Erősíti a többi kő hatását. Segít az elementál erők összpontosításában. Erős a kapcsolata a Szellemmel. 



A Blogturné további állomásai:
Augusztus 15 - Bibliotheca Fummie
Augusztus 17 - Nem harap a blog
Augusztus 19 - Deszy könyvajánlója
Augusztus 21 - Kelly Lupi olvas
Augusztus 23 - Dreamworld
Augusztus 25 - Insane Life
Augusztus 27 - Vendég blogger
Augusztus 29 - Media Addict

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók