KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. augusztus 18., hétfő

Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie and Kayden - Callie, Kayden és a véletlen


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Jessica Sorensen Callie, Kayden és a véletlen című regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub tizenegy bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Callie és Kayden felkavaró életét!

2014. augusztus 15-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Könyvmolyképző, 2014
341 oldal
Fordította: Komáromy Zsófia
Goodreads: 4,30
Besorolás: NA, realista, romantikus

Kayden megtanulta, hogy egyetlen esélye a túlélésre az, ha némán tűri a szenvedést. Ha szerencséje volt, meg tudta húzni magát, és tette a dolgát, kibírta egyik napot a másik után. Ám egy este úgy tűnt, végül mégis oda a szerencséje – és az élete… míg fel nem bukkant egy Callie nevű lány, éppen időben, hogy őrangyalként megmentse.
Callie nem hisz a szerencsében. A tizenkettedik születésnapján történt szörnyűség óta nem. Miután túlélte a borzalmat, Callie eltemette magában az érzelmeit, és megfogadta, hogy soha senkinek nem árulja el, mi történt. Most, hat évvel később, még mindig küszködik ezzel a fájdalmas titokkal, ami kis híján felemészti.
Amikor a sors úgy hozza, hogy Kayden és Callie ugyanarra az egyetemre kezdenek járni, a fiú elszánja magát: megismerkedik a gyönyörű lánnyal, aki megváltoztatta a végzetét. A csöndes és visszahúzódó Callie még mindig fél bárkit is beengedni a világába. Kayden azonban biztos benne, hogy Callie okkal tért vissza az életébe. És minél inkább igyekszik a lány életének részévé válni, annál inkább rádöbben, hogy ezúttal Callie szorul megmentésre…


Örömmel látom, hogy mostanában a kiadók elárasztanak minket jobbnál-jobb new adult regényekkel. Általában sebzett lelkű fiatalokról szólnak, akiknek rengeteg megpróbáltatáson kell keresztülmenniük, mire boldogok lehetnek.
De pont ezért, mert ilyen dömping van belőlük, valahányszor egy újabb, ilyen típusú regény kerül a szemem elé, mindig azon izgulok, hogy képes-e valami újat mutatni, nem lesz-e ugyanolyan, mint az előző, mennyire fog tetszeni.
Jelentem, ez a regény átment a rostámon és hatalmas kedvenc lett. Gyönyörű, érzéki, fájó és felkavaró, pont olyan, mint amilyennek a borítója mutatja. 

Callie
Már az első fejezet azt sugallja, hogy ez a regény nem lesz egy könnyű menet, hiszen rögtön egy elég durva jelenetbe csöppenünk.
Callie csendes, visszahúzódó lány. Nem volt mindig ilyen, de 12 éves korában történt vele valami, valami nagyon szörnyű (hogy mi, azt eleinte csak sejthetjük, de az apró visszaemlékező morzsákból lassan összeáll a kép) és ezért teljesen megváltozik, anorexiás lesz, sötét ruhákba öltözik, erős sminket használ, a többiek "sátánistának" nevezik, így bezárkózik a saját kis világába. Egy nap azonban kénytelen bemenni egy buliba összeszedni testvérét, ahol észreveszi, hogy a születésnapos ünnepeltet, Kaydent, az apja épp pépesre veri. Erőt véve a félelmén odamegy, így megmenti a srácot.

A történet négy hónappal később folytatódik, Callie - korábban, mint kellene, elszabadulva a rémálmok helyszínéről, egyetemre megy, így elköltözik otthonról. Továbbra is magának való, de egy barátot mégis szerez, Sethet, akit fiú létére Callie mégis elfogad és hatalmas barátság alakul ki kettőjük között. 

"Szeretem, mert ő az első személy, akiben megbízom annyira, hogy el merjem mondani neki a titkaimat, de talán azért, mert ő megérti, milyen az, ha az embert fájdalom kínozza kívül-belül."

A megmentett fiú, Kayden élete sem könnyebb. Kívülről nézve sztár, akit körberajonganak az osztálytársak, a csapattársak, egy bombázó a barátnője, de a valódi élete, amit ügyesen elrejt a külvilág elöl, rémálom. Az ő "szájából" hallva a történetét, még jobban szíven üt a dolog és olvasás közben csak úgy forrt bennem a tehetetlen düh, hogy senki nem látja, nem tesz ellene semmit. Senki soha nem védte meg, kivéve egy lány, akiről nem is gondolta volna, hogy segítni fog neki. Egy lány, akit azóta se látott és nem tudta megköszönni neki azt, amit érte tett. De az egyetem mind a kettőjük számára meglepetést hoz.

A történetet váltott szemszögből olvashatjuk, ami nagyon sokat segít itt is, hogy mind a két szereplő
Callie és Kayden
lelkivilágát megismerhessük. Pedig egyik se szép. Ne is várjátok ezt. Mind a kettőjük épp elég terhet cipel és mind a ketten magukhoz mérten próbálják elrejteni a valós énjüket. Szerencsére mind a kettőjüket egy-egy jóbarát támogat, Callie-nél már említettem Sethet, akit egyszerűen nem lehet nem szeretni. Ő az, aki mint egy "barátnő" ha kell lelki támogatást nyújt, ha kell, akkor megrázza és helyreteszi a lányt, de a lényeg, hogy mindvégig ott van Callie mellett. Közösen egy vicces listát készítenek, amiről hetente legalább egy dolgot teljesíteniük kell és ezzel Seth - hogy akarva vagy akaratlanul is, ez nem derül ki - de segít Callie-nek visszatalálni a való életbe.

"Sethtel listát vezetünk olyan dolgokról, amiket muszáj megtennünk, még akkor is, ha az adott feladat megrémít, undorít vagy képtelenségnek tűnik. Ami szerepel a listán, azt kénytelenek vagyunk megcsinálni, és hetente legalább egyvalamit ki kell pipálnunk rajta. A listát azután írtuk, hogy a szobámba zárkózva bevallottuk egymásnak legféltettebb titkainkat. Ez volt a legelső alkalom, hogy szoros kapcsolatot alakítottam ki egy másik emberi lénnyel." 
Kayden pedig Luke barátságát tudhatja magáénak. Az ő kapcsolatuk kívülről kevésbé látszik erősnek, pedig a két fiú igazi bajtársa egymásnak, jóban-rosszban.Igazából a kapcsolatok azok, amelyek teljesen megfogtak ebben a regényben. A barátságok, amelyek kitartanak tűzön-vizen át és persze Kayden és Callie románca. A bizalom, a barátság és a szerelem lassan alakul ki köztük, az írónő szerintem gyönyörűen építette fel a kettőjük kapcsolatát. És amilyen kémia van köztük! Igen, ilyenekről szeretek olvasni, amikor a lapok majd meggyulladnak:-). És ilyenkor a szereplők fejében lenni... Callie édes, aranyos, odavan a fiúért, de mégis valami visszatartja... Kayden pedig majd megőrül, hogy a lányt a magáénak tudhassa, de mégis kivár.. persze a való életben nincs ez mindig így, de mégis jó volt erről így olvasni. Van egy jelenet a könyvben, ami szakadó esőben zajlik a két főhősünkkel, arra szerintem mindenki jó darabig emlékezni fog! (nem véletlenül idézi a borító is ezt a jelenetet:-)

És a történet vége? Én azt javaslom, hogy akkor olvassátok el ezt a regényt, ha
1) látható időn belül elérhető magyarul a következő rész
2) vagy tudtok annyira angolul, hogy elolvassátok eredeti nyelven a folytatást.
Kegyetlen függővége van. Én imádom a függővégeket, de ez tényleg kegyetlen. Ahogy lassan halad előre a történet, tudjuk, érezzük, hogy valami történni fog. Valami, ami közbeszólhat, túl szép minden, hogy igaz legyen... de ami történik a könyvben...  Higgyetek nekem, hogy a folytatás nélkül kínlódni fogtok.

Összességében imádtam ezt a regényt, ha lesz egy kis időm, azonnal folytatni fogom a következő résszel (akár magyarul, angolul, szuahéliül, bárhogyan:-). Ha megkérdeznétek, igen, pár részlet hasonlít benne A nyugalom tengerére, pár részlet a Hopeless - Reménytelenre, kicsit talán még az Elakadó lélegzetre is. De mégsem merném azt mondani, hogy egy az egyben ugyanaz lenne. Ez a regény a maga szépségével és fájdalmával érdemes arra, hogy mindenki elolvassa.

Borító: Gyönyörű, érzéki, pont a történethez való

Kedvenc karakter: Kayden, Callie, Set, Luke

Szárnyalás: az esős jelenet

Mélyrepülés: Kayden családja

Érzelmi mérce: Calllie és Kayden kapcsolata egyszerre gyönyörű és fájó, romantikus, de mégis forró - izzik köztük a levegő. Ők már egyetemisták, a könyv besorolása pedig "rubin pöttyös", New Adult, így inkább 16 éven felülieknek ajánlom az olvasását.

Értékelés:

Blogturné extra - Seth karakterinterjú

Hello Seth! Köszönöm, hogy időt szakítottál ránk és válaszolsz pár kérdésünkre. Te voltál az egyik kedvenc szereplőm és imádtam a szoros barátságodat Callie-vel és azt, hogy milyen sokat segítettél neki. Callie nagyon zárkozott és távolságtartó. Mi az, ami mégis arra késztetett, hogy megpróbálj vele barátkozni?

Seth: - Először azért próbálkoztam, mert vicces volt, hogy valahányszor hozzászóltam, rondán nézett rám. De végül válaszolni kezdett és akkor döbbentem rá, hogy milyen nagyszerű és vicces lány és mekkora szíve van.

Mi az három szó, ami először eszedbe jut Callie-ről?
Seth: - Gyönyörű, bátor, édes.

Írd le magad három szóval:
Seth:  - Szemtelen, őszinte, vicces.

Callie-nek és neked van egy listátok azokról a dolgokról, amiktől féltek és amelyek közül minden nap egyet meg kell tennetek. Van esetleg még olyan vicces dolog a listátokon, amit még nem tettetek meg?
Seth - Igen! Rengeteg maradt még és a második részben látni is fogjátok őket.

Mondj el magadról valamit, amit még nem tudunk...
Seth: - A legnagyobb félelmem, hogy egyedül maradok.

Mit szeretsz a legjobban Callie-ben?
Seth: - Bármit elmondhatok neki és nem fog elítélni érte.

Mi volt az a pillanat, amikor rájöttél, hogy Callie kedveli Kaydent?
Seth: - Gyanakodtam már egy ideje, de aznap este, amikor lementünk a klubba, akkor lettem teljesen biztos benne, hogy tetszik neki. Gyakorlatilag elolvadt, amikor Kayden találkozott velünk a kampusz hátsó udvarán.

Saját szavaiddal írd le röviden Callie, Kayden és a véletlen történetét...
Seth: - Egy történet, ami tele van szívfájdalommal, de reménnyel is.

Forrás: Mostly Book Obsessed
 
Nyereményjáték:
Callie és Seth listát vezet olyan dolgokról, amiket muszáj megtenniük, még akkor is, ha az adott feladat megrémíti-, esetleg undorítja őket, vagy képtelenségnek tűnik számukra.
Nincs más dolgotok, mint kitalálni, mik is ezek a próbatételek.
A nyeremény ezúttal sem marad el! Ha nektek kedvez a szerencse, tiétek lehet a három nyereménykönyv egyike.

Feladat:
1. Lájkold a Vörös Pöttyös? Szeretem. és a Blogturné Klub facebook oldalát. (Kötelező!)
2. A kiemelt betűk segítségével találd ki, mi is Callie és Seth aznapi feladata. (Kötelező!)
3. Próbáld ki! Némelyik pont remek móka vagy bátorságpróba gyanánt szolgál. Ha van kedved, próbáld ki, és örökítsd meg a pillanatot, a képet pedig extra pontokért linkeld be a rafflecopter megfelelő mezőjébe. (NEM kötelező!)
4. A kiadó csak Magyarország területén belül postáz. (Megjelenés után)
5. Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk.


A Blogturné további állomásai:
Augusztus 15 - Dreamworld
Augusztus 16 - Angelika blogja
Augusztus 17 - Kristina blogja
Augusztus 18 - Kelly Lupi olvas
Augusztus  19 - CBooks
Augusztus 20 - MFKata gondolatai
Augusztus 21 - Nem harap a...
Augusztus 22 - Deszy könyvajánlója
Augusztus 23 - Zakkant olvas
Augusztus 24 - Könyvszeretet
Augusztus 25 - Media Addict

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók