KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. október 11., szombat

Janet Evanovich · Lee Goldberg - A nagy zsákmány


Janet Evanovich-ot nem kell bemutatni a magyar könyvmolyoknak, mert az írónő Szingli fejvadász sorozata sokak rekeszizmát megmozgatta évekkel ezelőtt. Evanovich stílusa maradt, ám egy új szerzővel kiegészülve egy ütős sorozat első darabjával tör a könyves sikerlisták csúcsára. Lee Goldberg neve külföldön összekapcsolódott az igényes krimikkel, itthon a Monk sorozat által írt könyvekből hallhattunk már róla. E kettős most a Maxim Kiadónál A nagy zsákmány című könnyel kápráztatja el a pikáns poénokra, pörgős akcióra és az ütős nyomozó párosokra specializálódott olvasókat.
Október 13-án kiderül, hogy Kate O'Hare, az FBI nagyszájú és bátor különleges ügynöke és a svindlijeiről ismert jóképű bűnőző, Nick Fox hogyan tud együttműködni egy olyan ügyben, aminek szálai izgalmas és egzotikus helyszínekre vezeti párosunkat. Tarts velünk ezen a blogturnén és ismerd meg ezt a lehengerlő és ütős párost, akik semmitől sem riadnak vissza. Ha te is bátor vagy, és jól vág az eszed, akkor most esélyed van megnyerni a Maxim Kiadó által felajánlott 3 darab A nagy zsákmány című könyvet. Nyomozásra fel!
Maxim Könyvkiadó 2014. október 10. Dream válogatás
308 oldal
Fordította: Komáromy Zsófia
Goodreads: 3,71
Besorolás: chick-lit

Kate O'Hare, az FBI különleges ügynöke közismert elkötelezettséggel és fegyelemmel végzi a munkáját: a világ leghírhedtebb bűnözőit hajszolja, és juttatja rács mögé. A főnöke szerint állhatatos és becsvágyó; a barátai szerint szívós, makacs és talán egy kissé megszállott. És bár Kate az elmúlt öt évben komoly hírnevet vívott ki magának, őt csupán egyetlen név érdekli: Nicolas Fox, a nemzetközileg körözött svindler, akire a nő több okból is le akar csapni. A vakmerő, jóképű és veszélyesen elbűvölő Nicolas Fox született szélhámos. Hírhedt a bonyolult svindlijeiről, amelyekkel híresebbnél híresebb gazdagokat kopaszt meg. Eleinte a pénz motiválta. Ma már az izgalom. Tudja, hogy az FBI a sarkában van – különösen Kate O'Hare, aki minden lépését figyeli. Nick számára nincs is ennél izgalmasabb, élvezi, hogy egy gyönyörű nő hajszolja… még ha a hölgy dutyiba akarja is juttatni. Ám épp, amikor úgy tűnik, Nicolas Fox ezúttal tényleg nem ússza meg szárazon, a férfi sikerre viszi eddigi legnagyobb svindlijét: állást ügyeskedik ki magának az FBI-nál, Kate O'Hare különleges ügynök társaként. A Fox és O'Hare sorozat első kötete.

Elöljáróban annyit tudnotok kell, hogy soha nem olvastam még Janet Evanovich-tól, és általában nagy ívben elkerülöm azokat a könyveket, amiknek a címében a szingli szó szerepel. Nem vagyok oda a chick-lit könyvekért, de most úgy gondoltam, belekóstolok a műfaj egyik legjobbjának új  történetébe. És milyen jól tettem! Egyszerűen szükségem volt már egy olyan könyvre, ami hangosan megnevettet, és az elejétől a végéig remekül szórakoztat, A nagy zsákmánnyal mindezt megkaptam.

A fülszöveg remekül bemutatja az alapszitut, Kate O'Hare FBI nyomozó élete gyakorlatilag arról szól, hogy mindenáron el akarja kapni Nick Fox-ot, a világon létező legnagyobb svindlert. A történet akkor lesz igazán érdekes, amikor ez sikerül is neki, mert hamarosan kiderül, Fox és az FBI alkut kötnek egy 500 millió dolláros ügy felgöngyölítése érdekében, és Kate-nek ezután egy jó darabig együtt kell dolgoznia Nick Fox-al.
Nincs mit szépíteni a dolgon, beleszerettem a karakterekbe, mindig is jók voltak nálam a bátor hősnők, és Kate-ben minden megvan ahhoz, hogy kedvenc legyen. Egy lépést sem tesz a fegyvere nélkül, intelligens, és szuper elhivatott. Nem mellesleg gyengéje a Toblerone csoki...  (plusz pontot érdemel) Nem zárójeles megjegyzés: eszméletlen mennyiségű kaját tudnak befalni a szereplők...
Nickről azt hiszem elég csak annyit mondani, hogy az első pillanattól kezdve A nagy svindli sorozat Neal Caffrey karaktere lebegett a szemem előtt, és máris kész voltam. Nick nagyon sármos pasi, eszméletlen éles eszű, mindig mindenki előtt jár pár lépéssel, és kimondottan élvezi Kate ugratását. Imádtam a szóváltásaikat, tényleg nagyon poénos beszólások hangzanak el. 
Ha már a karakterekről van szó, Kate apja Jake abszolút halálos! Nem elég, hogy egy szemöldökcsipesszel 16 féle módon képes hatástalanítani az ellenséget, teljes mértékben a lánya mellett áll, és bizony sokszor segít is neki a legszerteágazóbb katonai kapcsolatai révén. Remélem a továbbiakban is fontos szereplője marad a sorozatnak.
Szerzők
De ami a legjobban tetszett: az 500 milcsivel lelépett befektetési ügynök elfogásához egy különleges csapatot toboroznak össze, ami hasonló volt az Ocean's eleven filmben látottakhoz. A legkülönbözőbb korú, nemű, foglalkozású figurák, akik a saját területükön extra tehetségesek, együtt alkotnak egy nem éppen patyolat tiszta, de nagyon ütős csapatot, és egy nagyszabású terv segítségével megpróbálják a lehetetlent,  felkutatják emberüket a világ végén is.
Nagyon tetszett a szerzők stílusa, megszerettem ezt a pergős iramot, a remek poénokat, és a jól kidolgozott szellemes karaktereket. A szöveg alapján nem érződött egyáltalán, hogy két ember írta, egységes volt. A humor mellett végig érződik a szexuális bizsergés a főszereplők között, kíváncsi vagyok meddig bír Nick ellenállni Kate-nek.
Összességében nagyon tudom ajánlani ezt a könyvet azoknak, akik 100% könnyed, humoros, szórakoztató kikapcsolódásra vágynak, nem fogtok csalódni.

Borító: Eredeti, sejtelmes.

Kedvenc karakter: Nick, Kate, Jake

Szárnyalás:  Annyi jó jelenet volt, hogy nehéz kiemelni a legjobbat, de talán a drogbáró alakítása és az őt játszó Boyd Capwell színész személyisége.

Mélyrepülés:   -

Érzéki mérce:  Átjárja a könyvet Kate és Nick közötti párás feszültség, 15 éves kortól ajánlom.

Értékelés:
Exrtaként egy kis hangulatteremtés:
Képek forrása: Pinterest

https://www.facebook.com/DreamValogatas/app_190322544333196

Nyereményjáték

A nagy zsákmányban több olyan svindliről is olvashatunk, ahol Fox értékes műkincseket lovasít meg elképesztő technikával. Amíg Fox a regényben teszi mindezt, addig a valóságban léteztek/léteznek olyan tolvajok, akik felbecsülhetetlen kincseket loptak már el különböző múzeumoktól, magángyűjtőktől vagy tulajdonosoktól.
A te feladatod az lesz, hogy segítsd az FBI-t abban, hogy a hiányzó részleteket kitöltöd a nyomozási aktában. Segítségül az aktában találsz egy-két infót az eltűnt tárgyról, ám mindegyik aktából egy-egy fontos adat hiányzik. Ezeket írd be a Rafflecopter dobozba, így neked is esélyed lesz megnyerni a 3 db könyv egyikét a Maxim Kiadótól. Nyomozásra fel!

FBI akta iktatási száma: 01234567-05
Az ékszer eltűnési ideje: 1808
Az ellopott tárgy értéke: nem határozták meg
Az eltűnt ékszer: könnycsepp formájú gyöngy
Eltűnés helye: Franciaország
Az ügy állapota: Az ékszer visszaszerzése 1969-ben egy New York-i árverésen történt, ahol Richard Burton színész vásárolta meg szintén híres színésznő szerelmének. Ki viselte ezt az ékszert több mint 4 évtizeden keresztül? _________________?

a Rafflecopter giveaway

További állomások:
10.03. Zakkant olvas
10.05. Nancy Könyvei
10.09. Insane Life
10.11. Kelly és Lupi olvas
10.13. Dreamworld
10.15. Nem harap a blog... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók