KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. április 10., péntek

Susan Ee: World After - Túlélők világa (Angelfall #2)


A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Susan Ee: World After - Túlélők világa című regénye, az Angelfall sorozat várva várt második része. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere bemutatja Penryn és Raffe legújabb, izgalmakkal és fordulatokkal teli kalandját.

2015. április 6-tól egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Könyvmolyképző Kiadó, 2015
??? oldal
Fordította: AncsaT
Goodreads: 4,28
Besorolás: YA, disztópia, poszt-apokaliptikus

A nagysikerű akció-fantasy, az Angelfall folytatásában az angyalok dúlásának túlélői igyekeznek összefogni mindazt, ami megmaradt a régi világból. Mikor egy csapatnyi ember foglyul ejti Penryn húgát, Paige-et, azt gondolván, hogy egy szörnyeteg, a dolog elfajul és vérfürdőbe torkollik.
Paige eltűnik. Az emberek halálra rémülnek. Anya szíve majd megszakad.
Penryn fel-alá autózik San Franciscóban, a húgát keresve. De miért olyan üresek az utcák? Hová tűntek az emberek? Kutatás közben belebotlik az angyalok titkos tervébe, kezdi megérteni, hogy mi mozgatja őket, és teljes szörnyűségükben felsejlenek előtte rettenetes szándékaik.
Rafi eközben a szárnyait igyekszik visszaszerezni. Azok nélkül nem térhet vissza az angyalok közé, nem foglalhatja el az őt megillető helyét az élükön. Ha aközött kell választania, hogy visszaszerzi a szárnyait vagy megmenti Penryn életét, vajon hogy fog dönteni?


Az első részt aránylag későn olvastam, mert bár a blogger ismerőseim, akik turnéztak vele, meg akik simán csak olvasták, mind nagyon ajánlották, ráadásul imádom az angyalos történeteket; a disztópiákat, poszt-apokaliptikus történeteket pedig még inkább, de nem volt rá elég időm. Persze végül sikerült bepótolnom a lemaradásomat és elmondhatom, hogy alig tudtam letenni a könyvet, annyira beszippantott a világa, így amikor kiderült, hogy jön a folytatás, azonnal jelentkeztem, hogy igen, kérem, most rögtön! És ahogy megkaptuk a könyvet, mindent dobtam el a kezemből, hogy olvashassam. 
Az írónő pedig bőven elérte az első rész színvonalát. Egy kellően sötét, izgalmas folytatást sikerült
megismernem, abszolút nem hozta a második részek "gyermekbetegségeit". Szerencsére Susan nem rontotta el a történetet feleslegesen beleerőltetett szerelmi szállal, esetleg szerelmi háromszöggel, hanem inkább a világra és az embereknek a világukért folytatott harcára összpontosított. Újabb részeket és borzalmakat ismerhettünk meg abból a világból, amelyet az angyalok szinte teljesen elpusztítottak. Megmutatta, hogy a túlélők, feladva az emberségüket mit meg nem képesek tenni azért, hogy életben maradjanak; elárulva a saját társaikat és az angyalok kezére adva őket. 
A helyszín egy rövid kitérő után immáron San Francisco lett, illetve ami abból megmaradt; a körülmények pedig még keményebbek, mint amilyenek voltak. Sokkal közelebb kerülünk a "tűzhöz", pedig már az előző részben is betekintést nyerhettünk valamennyire, hogy mi is folyik az angyaloknál, de amit itt látunk, az még gyomorforgatóbb. Az angyalok pedig még mindig olyanok, mint az első részben, könyörtelenek, hatalomra vágyóak és az emberekre rabszolgaként, állatokként tekintenek. Élveztem, hogy kicsit többet megtudtunk végre a céljaikról, hogy miért is jöttek le a földre és hajtották igába az emberiséget.
És ebbe a pokolba érkezik meg Penryn, aki még mindig ugyanaz a tűzrőlpattant, vagány főhősnő, mint az előző részben. Egyszerűen imádtam az okos, bátor, mindig tettrekész lányt, aki nem fél szembeszállni a legnagyobbakkal sem a szeretteiért és az emberiségért. Pedig sok akadállyal néz szembe és a céljai néha elég lehetetlennek látszanak. Legfontosabb számára még mindig a kishúga, akit egyre nehezebb kiismerni, hogy mi is lett belőle... vagy ott van az őrűlt, elmebeteg anyja, akit nem egyszerű megvédeni? elkerülni? és akkor még nem is beszéltem Rafiról, aki ebben a részben picit hanyagolva lett - ezt már előre látom, hogy sokan hibának fogjátok felróni:) -, akiért Penryn szintén sok mindenre lenne képes. Kettőjük találkozására nagyon kíváncsivá voltam, hiszen akik olvasták az első részt, azok tudják, hogy mi is történt az Angelfall végén. Nem fogok spoilerezni, de annyit elárulhatok, hogy nekem így volt tökéletes.
Viszont előtérbe kerül egy új "szereplő", aki nagyon hamar a kedvencemmé vált: ez pedig Rafi kardja. Egy arkangyal kard, "aki" majdhogynem élő társként viselkedik a lánnyal, külön véleménye van mindenről, minden helyzetet elemez és saját akarattal dönt arról, hogy segít-e a lánynak vagy sem. Persze eleinte Penryn sem veszi komolyan, még nevet is viccből ad neki - Tündérmackó, ami természetesen megütközést kelt mindenkiben:)
– Bármely gyűjteménynek díszére válna ez a brutális kard, ami emberek gyilkolására és feldarabolására szolgál, és különleges módon, úgy tervezték meg, hogy a legrettenthetetlenebb ellenségeid térdre hulljanak, az asszonyaik pedig jajveszékelésbe kezdjenek már a látványától is, te pedig képes vagy úgy hívni, hogy… Tündérmackó???

Amit érdekességnek tartok, hogy a második rész olvasása után sem lettem Rafi-függő, mint ahogy sok barátnőm és ismerősöm. Izgalmas, érdekes karakter, szeretek róla olvasni és érdekel, hogy mi is történik vele, érzem, hogy milyen nagyhatalmú, de mint "pasiért" nem vagyok oda. Itt és most számomra a sztori érdekesebb és épp ebből látszik, hogy mennyire jó a regény, hogy anélkül is, hogy a férfi főhős miatt "kétlaponta" sóhajtoznék, letehetetlennek ítéltem a könyvet.
Fentebb már említettem a szerelmi szál hiányát. Talán rossz szó rá a "hiány", hiszen már az első rész óta tudjuk, hogy valami alakul Penryn és Rafi között, de a körülmények még nem engedik meg, hogy bárki is romantikázzon és ez így jó. Ez most a sorsdöntő csaták, veszteségek és harcok ideje, itt és most nincs idő romantikázásra. Persze azért a romantikus énem nagyon kíváncsi, hogy mi is fog kisülni ebből a kapcsolatból és nagyon remélem, hogy az utolsó részben mindez kiderül:).
A történet vége pedig számomra nem volt kifejezetten függővég, de mégis, maga a történet annyira izgalmas, annyira lebilincselő, hogy még függővég nélkül is sokat megadnék azért, ha azonnal olvashatnám a befejezést.
Összességében egyszerűen imádtam ezt a részt is és ha az írónő képes egy legalább ilyen szintű befejezést írni, akkor a sorozat bekerül az örök kedvenceim közé. A regényt nyugodtan merem ajánlani fiúknak és lányoknak is, mert a szerelmi szál (egyelőre még mindig) elenyésző benne, viszont a világfelépítés és a történet mérhetetlenül izgalmas.

Borító: Kifejező, nagyon tetszik

Kedvenc karakter: Penryn, Rafi, "Tündérmackó"

Szárnyalás: "Tündérmackó" képessége

Mélyrepülés: hogy mire használják az Alcatrazt...

Érzelmi mérce: a hangsúly itt nem a szerelmi szálon van, ennek a történetnek nem ez a fő szála. De sok borzalmas, véres rész van benne, kegyetlenkedés, gyilkosság, halál, így inkább 16 éven felülieknek ajánlanám.

Értékelés:
Nyereményjáték:
A történetben fontos szerep jut Raffe kardjának, ezért mostani játékunk során híres filmes, könyves és videojátékos kardokkal találkozhattok.
Nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni az egyes állomásokon látható képek alapján az adott fegyver magyar nevét (amennyiben nincs, úgy természetesen az eredetit - ezt minden mezőnél jelezzük), és beírni azt a rafflecopter megfelelő sorába. A sorsoláson az vesz részt, aki mind a nyolc karddal megpróbálkozott!

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.


A blogturné további állomásai:
Április 6 - Angelika blogja
Április 7 - MFKata gondolatai
Április 9 - Dreamworld
Április 10 - Kelly Lupi olvas
Április 12 - Insane Life
Április 13 - Függővég

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók