KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. június 7., vasárnap

Amanda Maxlyn: Mi lesz velem?


A WOW-ból sosem elég. Június 3-tól a Blogturné Klub a Mi lesz velem?-mel indul hat állomásos turnéra. Ismerd meg velünk Aundrea akadályokkal teli útját, és egy igazán erős hősnő nagyon is realisztikus küzdelmét.

WOW Kiadó, 2015
320 oldal
Fordította: Deres Anita
Goodreads: 4,32
Besorolás: NA, realista

Az élet olykor tréfát űz velünk.
Négy év óta mindenki csak a végzetes betegségben szenvedő lányt látja bennem.
De nem vagyok hajlandó sírni.
És feladni sem fogom.
Egy komoly kapcsolat a legutolsó dolog, ami mostanában szóba jöhet nálam, de a Parkerrel töltött éjszaka felforgatja a világomat. Ő kitartó, és tudja, mit akar. Engem.
Nem bánik úgy velem, mintha törékeny lennék.
Ám sejtelme sincs az igazságról, én pedig még nem állok készen arra, hogy bevalljam neki.
Mert mi van, ha ez mindent megváltoztat?
Tizenhét éves voltam, amikor az életemből tragédia lett.
Huszonegy, amikor rám talált a szerelem.
Aundrea McCall vagyok. Ismerd meg az utat, amit végig kell járnom.


Aundrea négy éve küzd a rákkal. Négy éve harcol nap, mint nap, feladva mindent, amit egy ő korabeli lány fontosnak tartana, mindent ez a borzalmas betegség irányít. Most egy új kezelésre van lehetősége, de emiatt a nővéréékhez kell költöznie egy másik városba, maga mögött hagyva a családját és a legjobb barátnőjét, Jeant is. Mivel más lehetősége nincs, költözik.
Jean meglátogatja az új városban és egy este elmennek szórakozni, ahol Aundrea összejön egy nagyon dögös sráccal, Parkerrel.
De Aundrea nem akar kapcsolatot, hiszen az esélye egy hosszú életre kétséges, így nem szeretne sem beleszeretni valakibe, még inkább nem akar megnyílni előtte, mert nem akar bánatot okozni senkinek. De ember tervez, a sors pedig végez. Parker nem az a fajta férfi, aki egyszerűen feladná a dolgokat... 

Őszinte leszek, ha egy könyv fülszövegében olvasom a "rák" vagy "gyógyíthatatlan" szót, gyakran nem olvasom el a könyvet. Jó pár ilyen témájú történetet olvastam, vagy filmet láttam már és a lelkemet kevésnek érzem ahhoz, hogy újra és újra végigsírjam az utolsó oldalakat, vagy a film befejezését. Ezt a könyvet mégis elolvastam. Valamiért úgy éreztem, hogy ez picit más lesz, mint a többi.

A két főszereplő egyszerűen hihetetlenül szerethető karakter. Aundrea egy hős, egy túlélő, egy rettentően erős fiatal nő, aki nem akarja feladni a küzdelmet és bármit bevállal, hátha az már végre használ. Egyszerre imádtam és rettegtem a fejében lenni, hiszen az, amit nap, mint nap átélt, azt senkinek nem kívánja az ember, még az ellenségeinek sem. De ő megpróbál ettől függetlenül normális életet élni, már amennyire lehet.

"Rák.
Összezúzhat, de erősebbé is tehet. Én az utóbbit választom.
A túlélést választom.
"

És persze Parker. Ez a srác egy csoda. Ilyen pasi nincs a földön. Jóképű, sármos, gondoskodó, gazdag, imádja az állatokat (állatorvos), megértő - azt hiszem ennyi elég is lesz belőle, mert egy fél posztot meg tudnék tölteni a rajongásommal:). De pont ez volt a bajom is vele. Ennyire tökéletes férfi (ember) nem létezik. Még egy könyvben, egy kitalált történetnél is kirívó volt ez a tökéletesség. Csak egy iciripiciri hibája lett volna, csak egy nagyon picurka... Persze így is imádtam őt, minden jelenetét, minden megnyilvánulását, ő volt a szőke herceg a fehér ló helyett Scion FR-s sportkocsival, csak hihetőbb lett volna, ha neki is van valami hibája.

A kettőjük kapcsolata viszont még így is elképesztően aranyos volt, tökéletes párjai egymásnak. Imádtam, ahogy a lány a hosszas tagadása után végre maga is rájön erre:

"Miatta érdemes megvívnom ezt a csatát.
Miatta érzem azt, hogy élek.
Parker segít felejteni. Szeretném azt hinni, hogy egyszerűen csak szükségem van rá, de igazából akarom, hogy itt legyen.
Akarom, hogy velem legyen, mert a reményt jelenti nekem."

Persze nem csak az "aranyosság" jellemzi kettőjüket, mert valami elképesztő kémia van köztük, úgy forr, izzik a levegő, ha együtt vannak, hogy szinte felgyulladnak a lapok. Ezek a jelenetek egyensúlyozzák ki a megrázó részeket, bár dráma azért itt is van, hiszen Aundrea nem bízik a férfiben, aki viszont mindent tudni akar a lányról...
A szereplők közül még kiemelném Gennát, Aundrea mostohatestvérét, aki önfeláldozásból tökéletesen levizsgázott. Bár nem vér szerinti testvérek, de az a kapcsolat, ami köztük van, irigylésre méltó. Ugyanígy minden elismerésem Jean-nak, Aundrea barátnőjének, aki bebizonyította, hogy igenis, nemcsak egy családtag képes valódi támasz lenni ilyen helyzetben. Az a bizonyos éjszakai beszélgetésük szívszorítóan gyönyörű volt.
Az pedig jól látszik, hogy az írónő az egészségügyben dolgozik, mert ahogy leírta ezt a betegséget, a tüneteket, a kezeléseket, az mind arra vall, hogy ismerős ebben a világban.

A történet vége pedig? Nem kell félni, nem fogok spoilerezni, de annyit azért elárulok, hogy voltak részek, amelyeket kellően megkönnyeztem:).

És, hogy kinek ajánlom ezt a könyvet? Mindenkinek, de főként lányoknak, mert a romantika nagy szerepet játszik a történetben. Bárkinek, aki kapcsolatba került már ezzel a borzalmas betegséggel, vagy aki veszítette el már szerettét ilyen módon. Aki szeretne egy olyan történetet elolvasni, ami nemcsak a küzdelemről, hanem a szerelem és a bizalom erejéről szól és ami megmutatja, hogy az életben minden pillanat fontos, főleg, amit a szeretteinkkel tölthetünk el. 

Borító: Nem igazán győzött meg, nem biztos, hogy egy ilyen borítóval levenném a polcról ezt a könyvet.

Kedvenc karakter: PARKER (igen, így nagybetűkkel:), Aundrea, Genna, Jason, Jean

Szárnyalás: Aundrea kitartása és ereje

Mélyrepülés: ez a betegség

Érzelmi mérce: A szívszorító történet tele van azért +18 karikás, forró jelenetekkel, így az olvasást inkább 16 éven felülieknek ajánlanám.

Értékelés:


Nyereményjáték:

A Mi lesz velem? című regényben Aundrea a modern kor egyik rémisztő betegségével, a rákkal harcol. Erről a nehéz küzdelemről, arról, ki hogyan éli meg - legyen szó a páciensről, avagy annak szeretteiről -, számos irodalmi mű született. Mi most ezek közül szeretnénk néhány olyat feleleveníteni, amelyekből később mozifilm is készült. Játékunkban arra kérünk titeket, hogy az egyes blogturné állomásokon közreadott jelenetfotók alapján nyomozzátok ki a szerző nevét, akinek regényét megfilmesítették.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



A blogturné további állomásai:
Június 3 - Angelika blogja
Június 4 - CBooks
Június 5 - MFKata gondolatai
Június 6 - Deszy könyvajánlója
Június 7 - Kelly Lupi olvas

2 megjegyzés:

  1. Nektek minden könyv tetszik? Vagy csak a recenziós könyvek miatt nem írtok negatív véleményt? Nem érzitek úgy, hogy becsapjátok az olvasóitokat?
    Ne vegyétek letámadásnak, nem az a célom, én csak kíváncsi vagyok. Nincsen blogom, szóval nem vagyok féltékeny se, ne értsetek félre.

    VálaszTörlés
  2. Ha megnézed az oldalsávban a címkéket, láthatod, hogy több mint 400 könyv van fent a blogon és ebből csak kicsivel több mint fele öt pontos. Vannak bőven 1,2,3,4 pontos értékelések is. A recenziós példányok is azt kapják, amit megérdemelnek, de a mi döntésünk, hogy írunk róla vagy sem. Tehát amiről tudom, hogy esetleg nagyon nem fog tetszeni, arra eleve nem pazarolom az időmet és Lupi sem. Úgy tűnik jókat választunk, szerencsénkre. Ha egy fülszöveg megvezet, és nem azt kapom ami benne van, kíméletlenül megkapja a magáét. Keresgélj és találsz erre példát a blogon. Olyankor elég mérges szoktam lenni. Üdv, Kelly

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók