KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. június 18., csütörtök

Colleen Hoover: Losing Hope - Reményvesztett (Hopeless #2)


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Colleen Hoover  regénye, a Losing Hope - Reményvesztett, mely a Reménytelen című sorozat második része. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere bemutatja a Reménytelenből már jól ismert történetet, ezúttal Holder szemszögéből.
2015. június 18-tól minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Könyvmolyképző Kiadó 2015.
376 oldal
Fordította: Sándor Alexandra
Goodreads:4,47
Besorolás: YA, romantikus

Colleen Hoover, New York Times sikerlistás szerző valósággal megbabonázta olvasóit a Hopeless-szel. A történet egy hányatott sorsú lányról, Skyról szól, aki összetalálkozik rég elvesztett gyermekkori barátjával, Dean Holderrel. A fiú segít a sokkoló családi múlt feltárásában, így Sky végre elcsitíthatja magában a mély sebet hagyó emlékeket és érzéseket.
A Hopeless Sky szemszögéből mutatta be az eseményeket, a Losing Hope pedig bepillantást enged Dean Holder történetébe, akit régóta kísért a kislány elvesztése. Úgy érzi, kudarcot vallott, amiért nem tudta őt megmenteni. Holder életét beárnyékolja a megbánás és a bűntudat. Sohasem hagyott fel Sky keresésével, mert úgy érzi: ha megtalálná, tovább tudna lépni végre. Arra viszont nem számított, hogy a találkozás pillanata még kínzóbb fájdalmat hoz.
Holder a Losing Hope-ban meséli el, hogy a tizenhárom évvel korábbi események miként hatottak az ő és családja életére, s hogyan lett magányos küldetés számára a lány megmentése. A végleges gyógyulást azonban csak a Sky iránt érzett szerelem hozhatja el…

Azokat a könyveket, amik a kedvenceimmé válnak, természetesen nagyon szívesen újraolvasom bármikor. Így különösen nekem valónak érzem ezt a divatot, amit manapság a bestseller szerzők közül sokan alkalmaznak, hogy megírják a nagysikerű regényeiket a másik főszereplő szemszögéből is. A Losing Hope is így született, sokunk nagy kedvence, Dean Holder szemszögéből olvashatjuk a  Reménytelenben megismert történetet, természetesen jócskán megtoldva a sztorit Dean  visszaemlékezéseivel. Végre többet olvashattam a gyerekkori emlékekről, mennyire jó barátok voltak kiskorukban.
Nagyon jó érzés Holder fejében lenni, alapból is szeretem a fiú szemszöget, de itt végre nagyon sok  kérdésre választ kaptam, amit Sky szemszögéből elmesélve nem értettem teljesen. Miért kellett bizonyos pontokon faképnél hagynia a lányt, miért volt sokszor bizonytalan, stb.
Aki eddig esetleg nem szeretett Holderbe, az most tuti, hogy beleesik, aki meg igen, az még inkább elveszik. Erre pedig Less a magyarázat. Holder ikertestvéréről ebben a részben mindent megtudunk, kezdve a megtalálásától az utolsó levele elolvasásáig. Holder hatalmas lelkiismereti válságban van, csalódott, haragban áll az egész világgal. Kiskorában elveszítette Hope-ot, aki a legjobb barátja volt, most pedig elveszítette Lesslie-t, aki gyakorlatilag a másik fele volt. Elkezd leveleket írni  Less-nek, így próbálja meg kibeszélni magából a fájdalmat, és ezek a levelek hihetetlenül meghatóak, szívszorítóak, ugyanakkor viccesek is egyben.
A legnehezebb számomra a könyv első pár fejezetének olvasása volt. Annyira döbbenetesen fájdalmas, amit nem szabadna tapasztalnia senkinek, ráadásul Holder hatalmas bűntudatot is hordoz, ami miatt legszívesebben beleüvöltöttem volna a könyvbe, hogy ne hibáztassa magát. Ennél a pontnál már el is dőlt bennem, hogy ez a könyv megkapja a legmagasabb minősítést, mert olyan érzelmeket vált ki, amit csak 100/1 könyvnél tapasztalok.
Szavakkal lehetetlen megfogalmazni, milyen is  Colleen Hoover stílusa. A legeslegjobb.  Persze óriási része lehet ebben Sándor Alexa fordításának is, de én még életemben nem olvastam ennél romantikusabb, izgalmasabb, élvezetesebb első csókot. Minden mozdulat, szó mögött ott van a szenvedély, a legmélyebb érzelmek. Hatalmas tehetség ez a szerző, élvezetes minden sora a könyveinek, ha még nem olvastad, a Slammed-et mindenképp szerezd be, hasonlóan mély élmény.
A karaktereket persze már ismertem, mégis hozott új érzéseket a könyv velük kapcsolatban is. Ha lehetséges, a két főszereplőt még jobban megszerettem, mindketten annyira valóságosak. Ó Dean, imádtam a szabadszájú stílusod!
Daniel nagyot alakított Holder legjobb barátjaként. Az a jelenet a takarítószeres szekrényben, mindent vitt. Ő lesz a főszereplője a Finding Cinderella című történetnek, remélem nagyon hamar megkapjuk a kiadótól, alig várom.  Öröm volt olvasni, ahogy mindig Holder mellett állt, néha kicsit fura megnyilvánulásokkal, de csakis őszintén. Sky barátja, Breckin szintén hoz vidám pillanatokat, nagyon bírtam a közös jeleneteit Holder-el.

Összességében hatványozottan ajánlom,  nem fogsz csalódni, ha ezt a könyvet elolvasod, mert tökéletes, ennél többet nem is kell mondanom. Az öt csillag mellé megkapja a könyv az "Ezt a könyvet keresem" logo-t is, ami tényleg a legjobbaknak jár.


Borító: Nekem ez a pasi idősebb Holder-nél, de üsse kavics.
 
Kedvenc karakter: Holder, Sky

Szárnyalás: Az a bizonyos nem első csókjelenet még mindig vezet.

Mélyrepülés: -

Érzéki mérce: Csodálatos szerelmi jelenetek, érzéki fogalmazásban. 

Értékelés:


Blogturné extra: Idézetek Holder leveleiből Less-nek

Mégis mennyi az esélye annak, hogy azt a két lányt, aki a legjobban szerettem, elveszíthetem? Napról napra darabokra szaggat a tény.
***
Hallod, Less... kibaszottul meg akarom csókolni, viszont félek. Félek, hogy elhamarkodom, és éppen ugyanolyan lesz neki, mint az összes korábbi csókja. Hogy semmit sem érez majd. Nem akarom, hogy semmit se érezzen, amikor megcsókolom. Azt akarom, hogy mindent érezzen.
***
A sors fintora, ugye? Tizenhárom éve azzal tettem tönkre az életét, hogy magára hagytam. Most pedig akkor teszem tönkre, ha nem hagyom magára. Bármit csinálok is, a vége reménytelen lesz. Kibaszottul reménytelen.
***
Kiskorunk óta szeretem Hope-ot. De ma? Ma este beleszerettem.
***
Hiányzik a nevetésed! Az önsajnálatig folytathatnám a listát, hogy mi minden hiányzik belőled. Az elmúlt egy évben viszont megtanultam, mit is jelent ez a hiányérzet. Ahhoz ugyanis, hogy valaki hiányozzon neked, először részesülnöd kellett abban a kegyben, hogy az életed része legyen.


Játék:

Mostani játékunk során egy kis nyomozásra invitálunk benneteket. Ha ismeritek Sky és Holder történetét, nagyon könnyű dolgotok lesz, ugyanis nincs más feladatotok, mint a srác bőrébe bújva, Hope nyomába eredni társasjátékunk segítségével.

Feladat:

1) A közös blogon lévő bejegyzésben megtaláljátok a társasjáték szabályzatát, valamint a különféle jelmagyarázatokat. Olvassátok át figyelmesen, utatok során jól jöhetnek az instrukciók.
2) Minden állomáson kaptok egy kérdést, valamint két választ. Döntsétek el, szerintetek melyik a helyes, és lépjetek előre annyit, ahányas számot láttok a válasz mellett. Továbbá az általatok helyesnek vélt megoldást/szót írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
3) Ha ráléptek egy ábrára, kövessétek a közös blogon olvasható instrukciókat!
4) A játék végén írjátok be a rafflecopter doboz erre kijelölt sorába, ide-oda lépegetés után, melyik mezőre lyukadtatok ki. Ez lesz a főmegfejtés, így több pontot is ér majd mint a többi.
5) Fontos, hogy MINDEN feladatot teljesítsetek, ugyanis csak ekkor nyílik esélyetek megnyerni a kiadó által felajánlott 3 db Reményvesztett példány egyikét.
6) Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.


Kicsoda Lesslie?         Holder nővére(3)   vagy    Sky anyukája(2)




a Rafflecopter giveaway

Résztvevő blogok:
06.18 Kelly és Lupi olvas
06.20 Deszy könyvajánlója
06.22 Angelika blogja
06.24 Kristina blogja
06.29. - Dreamworld
06.30. - Media Addict




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók