KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. július 14., kedd

Marni Bates: Itt a vége, lúzer véle! (Smith Gimi 4.)


Egy turné, két könyv, három blogger. Rendhagyó turnénkat olvashatjátok Marni Bates két könyvéről, melyeket a Blogturné Klub három bloggere mutat be nektek, extrákkal és a már megszokott nyereményjátékkal körítve.
Móra, 2015
344 oldal
Fordította: Béresi Csilla
Goodreads: 3,57
Besorolás: YA, realista, romantikus

Áll a bál a Smith gimiben! Az egész suli bezsongva várja a tavaszi bulit, három diáknak viszont olyan fordulatot hozhat ez az este, amire egyáltalán nem készült fel…
Melanie a csajkódex miatt nem mer járni a barátnője, Mackenzie öccsével.
A lúzer Isobelt az egyik legszexibb srác valamilyen rejtélyes okból randira hívja. A lányt már ettől is épp eléggé kitöri a frász, hát még attól, hogy a kamu kapcsolat Spencerrel esetleg valódira fordulhat.
Corey álmában sem gondolta, hogy egy rocksztárral járni ennyire bonyolult. Vajon elég erős a szerelmük Timmel, hogy megküzdjenek a folytonos médiacirkusszal, na meg a melegellenes tüntetőkkel, akik próbálják kitiltani őket a buliból?
Lehet, hogy ez a bál mégsem lesz mindenkinek leányálom?


És eljutottunk a Smith Gimi sorozatának az utolsó részéhez. Kicsit sajnálom, mert nagyon megszerettem ezt a csipet-csapatot, de hát minden sorozatnál eljutunk egyszer a befejezéshez. Marni ezt úgy oldotta meg, hogy a könyvet három rövidebb novellára darabolta fel, egy-egy olyan különleges páros történetét olvashattuk el, akiknek még nyitott volt a kapcsolata és így haladtunk a nagy végkifejlet, a Végzős Bál felé.

A három novella közül nekem a második tetszett a legjobban, azt nagyon szerettem. Talán azért, mert az volt a leginkább "meseszerű", hiszen a leglúzerebb lány és az iskola egyik TOP fiújának a szerelme, hát valljuk be őszintén, nem túl reális, bár sokan álmodoznak ilyenről. Marni pedig ezt az álmot próbálta valóra váltani. A meseszerű történet ellenére itt éreztem leginkább kidolgozottnak a szereplőket, itt tudtunk meg a legtöbbet a két főhősről. Isobelt nagyon szerettem, imádtam az egyedi stílusát:), Spencer pedig... amennyire ellenszenves volt az elején, annyira beleszerettem én is a végére:).

Második befutóként az első novellát mondanám. Itt Melanie és Dylan keringenek egymás körül, a fiún látszik, hogy lépne, de nem meri megtenni az utolsó lépést, Melanie pedig kerek-perec bevallja nekünk, hogy két dolog is visszatartja - egyrészt, mert Dylan fiatalabb nála, másrészt pedig mert a legjobb barátnője öccse.
Lehet, hogy amiatt, mert nem olvastam a sorozat első kötetét és lehet, hogy ott történtek olyan dolgok, amelyek miatt rajtam kívül mindenki tudja, hogy milyen nagy a vonzalom kettőjük között (Melanie azért egy-két dologra utalt), de én semmi, de semmi kémiát nem éreztem a két szereplő között. Azon felül, hogy Melanie állandóan siránkozott, hogy neki mennyire, de mennyire Dylan kell, nem jöttem rá, hogy mi ilyen különleges a fiúban. 
Ráadásul ebben a részben olvashattunk egy komolyabb témáról is, de sajnos csak futólag. Tudom, hogy mindig azért siránkozom, hogy már elég volt a komoly drámákból, de ez ide szépen beleillett volna, ha az írónő nem veszi félvállról és intézi el az egészet nagyon röviden.

A legkevésbé tetsző novella pedig a harmadik volt, Corey és Tim kálváriája. Rájuk nagyon kíváncsi voltam, hiszen ők voltak az egyszem meleg pár a társaságban, de itt is nagyobbak voltak az elvárásaim, mint amit kaptam. Közös részük alig volt, a novella nagy részét az tette ki, hogy Corey picsog (egyszerűen nincs rá jobb szó), hogy mi lesz velük, hogy fogja tudni feldolgozni a sztárral való együttjárást. Jobban szerettem volna több közös részt a két fiú között, mert amit kaptam, azok épp csak meghozták a kedvemet, hogy még inkább többet akarjak róluk olvasni...

Összességében egy picit összecsapottnak éreztem ezt a befejező kötetet. Mind az első, mind a második novella olyan hirtelen ért véget, hogy először nem is értettem, hogy ez most így mi volt? Aztán persze a következőkben visszatértek a szereplők, úgyhogy valamit azért javult a helyzet, de számomra hiányzott a nagy lezárás.
Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy Marni rajongóinak tetszeni fog ez a zárórész is és ugyanannyira hiányozni fog nekik is a kis csapat, ahogy nekem is. (én pedig megígérem, hogy most már végre elolvasom az első részt is:).

Borító: ugyanaz a véleményem, mint az előzőről: nagyon csajos, nagyon Marnis, beleillik a sorozatba

Kedvenc karakter: Spencer, Dylan, Isobel
Szárnyalás: Isobel és Spencer sztorija
Mélyrepülés: a kicsit elnagyolt történetvezetés
Érzelmi mérce: romantika a köbön, de minden a YA keretei között
Értékelés:

Blogturné extra - Battlestar Galactica - Csillagközi romboló
A második novellában, Isobel kedvenc sorozata a Battlestar Galactica, így megpróbáltam pár dolgot összeszedni róla, hogy Ti is megismerjétek.

A Csillagközi romboló (Battlestar Galactica) egy sci-fi sorozat, amit Ronald D. Moore alkotott újra a kétezres években, s először az Egyesült Királyságban, majd az Amerikai Egyesült Államokban vetítették.

A sorozat egy háromórás minisorozattal kezdődik, mely után kezdődik a sorozat valódi első évada. Több folytatás, film és/vagy spinoff készült belőle. Az egész franchise cselekménye, amely az emberiség és az általa teremtett gépek, a cylonok háborúskodására épül; valamint az ebben főszerepet játszó Galactica nevű hadihajó (a szinkronban "csillagközi romboló") legénységéről; amely az emberek utolsó megmaradt mentsvára.
Csaknem 40 év telt már el azóta, hogy az emberiség tizenkét kolóniája először találta magát szemben a cylonokkal. Az akkori harcok során sikerült megszabadulni tőlük, ám most visszatértek, hogy kegyetlen tervüket végrehajtsák. Elűzték az embereket otthonaikból, és bolygóról bolygóra portyáznak a túlélők után, nyomukban halál és pusztulás jár. A Galactica csillaghajó és maroknyi űrflottájának utasai (50 000 ember) a cylonok által elpusztított civilizáció utolsó túlélői, akik egy legendákból ismert bolygót keresnek, ahol letelepedhetnek és ahol új esélyt kaphat fajuk a fennmaradásra. A legendás bolygó neve: Föld. Útjuk során azonban tartaniuk kell attól, hogy a cylonok ismét rajtuk ütnek…

És a sorozat trailere:


Forrás: Wikipédia

Nyereményjáték:
A gimis évek tagadhatatlanul mély nyomot hagynak mindenki életében, nem is csoda hát, hogy annyi film és sorozat szól azokról a tini próbáló évekről. Mostani játékunkban ezek közül szeretnénk néhány híres darabot felidézni. A feladatotok nem más, mint hogy a főszereplő színészek és színésznők képei alapján kitaláljátok, mi azoknak a filmeknek avagy tv-sorozatoknak a címe, amelyben az ő középiskolai kalandjaiknak lehetünk tanúi.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



A blogturné további állomásai:
Menő-riadó Kambodzsában
Július 2 -  Angelika blogja
Július 5 - Kelly Lupi olvas
Július 8 - Dreamworld

Itt a vége, lúzer véle
Július 11 - Angelika blogja
Július 14 - Kelly Lupi olvas
Július 17 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók