KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. október 26., hétfő

Meredith Wild: Hardwired (Rád kattanva #1)


A Libri Könyvkiadó újabb sikersorozattal örvendeztettett meg bennünket, a Rád kattanva első része a napokban jelent meg magyarul Meredtih Wild-tól Hardwired címmel.
A Blogturné Klub 7 állomásos turnén népszerűsíti Blake Landon és Erica Hathaway szenvedélyes kapcsolatáról szóló történetet október 22. és november 3. között.

Libri Könyvkiadó Kft., 2015
344 oldal
Fordította: Székely Szilvia
Goodreads: 4,11
Besorolás: realista, erotikus

Erica Hathaway korán megtanulta, hogy az életben csak magára számíthat. Apa nélkül nőtt fel, később pedig áldozatául esett egy erőszakos férfinak, akinek az emléke még most is kísérti. Friss diplomásként internetes vállalkozásba kezd, de hogy sikerre vigye az ötletét, befektetőt kell találnia. Egy sármos, de arrogáns férfi azonban az útjában áll, és úgy tűnik, nagy árat kér azért, hogy segítsen

Blake Landon hírhedt számítógépes hacker, aki nem ismer lehetetlent. Fiatal kora ellenére mesésen gazdag, de úgy hírlik, a múltja sötét titkot rejt. Erica határozottsága és romlatlansága szinte megbabonázza, és képes a végsőkig is elmenni azért, hogy megszerezze a lányt
Erica tovább akar lépni, de a múlt ismét megkísérti.
Blake birtokolni akarja szerelmét, de a lány segítsége nélkül elveszett.

Meredith Wild a New York Times és az USA Today bestsellerszerzője, díjnyertes regényeit több millió rajongó olvassa világszerte. Meredith az egyetem elvégzése után sikeres vállalkozó lett, szabadidejében pedig megvalósította gyermekkori álmát, amikor megírta élete első regényét. A Rád kattanva (Hacker) a tavalyi év egyik legkeresettebb romantikus sorozata volt.

Megszállott volt.
Áthágta a szabályokat.
Úgy vonzott, mint a mágnes.


Sokáig hezitáltam azon, hogy akarom-e olvasni ezt a könyvet, mert mostanában túl sok hasonló történetet olvastam, ráadásul az egyik barátnőm, aki imádja az ilyen típusú sorozatokat, simán "szürke másolatnak" hívta, de végül a fülszöveg meggyőzött. Végre egy új téma, HACKEREK!
Tudom, hogy sok mindenkinek csak a "kocka" jut róluk az eszébe, de engem mindig is érdekelt a világuk. És ráadásul egy gazdag, jóképű hacker? Na még inkább izgatott a történet, hogyan lett hacker, mit is csinálhatott, hogy ilyen gazdag lett, így végül is belevágtam a regénybe - ráadásul guilty pleasure-ként a gazdag férfi románca egy jóval szegényebb nővel is ugye a tündérmesék hercegére hajaz, szóval hajrá Lupi!

Erica
Eleinte nem is volt rossz a regény, mert a főhősnő végre nem volt egy tesze-tosza leányzó, hanem egy okos, határozott fiatalt nőről olvashattunk. Erica Hathaway az egyetem elvégzése után már egy félig kész saját vállalkozással rendelkezik, csupán tőkehiánnyal küzd, ezért befektetőket keres. Az első pár fejezet után Erica nagyon szimpatikus lett, szerettem róla olvasni: egy nehéz háttérrel rendelkező lány, aki saját maga önerejéből küzdötte fel magát idáig. És erről élmény volt olvasni, ahogy mesélt a nehézségekről, a sikereikről, hogy milyen késélen táncol az egész vállalkozásuk. Annyira realista volt az egész!
Aztán persze ez a nagy szerelem kettőnk között egészen addig tartott, ameddig bele nem botlott Blake-be. Én hiszek a hatalmas vonzerőben, hiszek a meglátni és megszeretni érzelmekben, de ez nekem egy picit túl gyors volt. Talán az írónő is érezte és próbálta Ericát egy darabig még megtartani a józan, értelmes üzletasszony szerepében, de persze Blake vonzása erősebb volt:).
Nem mondom, a srácban rengeteg potenciál volt, hogy bárkit levegyen a lábáról. Ő tipikusan a mostani női
Blake
regények férfiideálja. Gazdag (mérhetetlenül), okos, jóképű, észveszejtően szexi, domináns "alfa-hím" és persze van valami sötét a múltjában. Azonban mellette egy arrogáns nagyképű alak is:), akiről eleinte Ericával teljes mértékben megegyezik a véleményünk:). Természetesen, ahogyan haladunk előre, úgy változik meg mindenki véleménye Blake-ről, mert a férfi nagyon sokat tesz azért, hogy levegye a lábáról Ericát (meg minket is:). Csábítás minden szinten. Ez Blake mottója és be is jön neki. Erica olyan sebességgel omlik a lába elé, hogy követni alig tudjuk:).
Nekem azért vannak fenntartásaim ezzel a kapcsolatban, picit túl gyorsnak éreztem és inkább egy "szenvedély első látásra" kapcsolatnak tűnik kettőjük románca és egyelőre nehezen tudom őket elképzelni hosszabb távon, amikor a szenvedély vörös köde picit szétoszlik. De majd meglátjuk:).

Ami jobban zavart, az három dolog.
Egyrészt a kliséhalmaz, ami úgy az egész regényt átszövi. Gazdag, tapasztalt szexi férfi románca egy tapasztalatlan fiatal lánnyal pipa. (Bár nem tudom, hogy ez mennyire spoiler - szerintem nem, de VÉGRE VALAHÁRA egy fiatal nő, aki az egyetem elvégzése után már nem szűz. Nem szeretnék mélyebben belemenni, hogy mennyire fontos a szüzesség megőrzése vagy sem, de a mai világ tapasztalata nem azt mutatja, hogy minden lány a házasságáig megőrzi a szüzességét - bár az írók nagyon dolgoznak azon, hogy ezt a hitet visszaállítsák.).
Másodjára a lány szörnyű titka. Nem akarok spoilerezni ismét, bár a fülszöveg már lelövi nagy részben a titkot, de muszáj volt ismét ezt felhozni? Én komolyan már bármi másnak jobban "örülnék", mint ennek. Kicsit kezdem úgy érezni, hogy minden második lánnyal megtörténik ez:(. Az íróknál egy picit több fantáziát szeretnék, nem hiszem, hogy csak ez az egy dolog lehet "sötét titok" egy lány életében.
Harmadrészt a hackerség. Valószínűleg én vártam nagyon sokat ettől a száltól, de ez nekem édeskevés volt. Picit úgy éreztem, hogy "írjunk erről, mert ez egy érdekes téma, de mivel sokat nem tudok róluk és az informatikáról se, ezért csak inkább érintsük a témát". Pedig ebben szerintem lett volna sok lehetőség és érdekesség. De az első rész befejezése picit sejteti, hogy talán többet kaphatunk ebből majd a második részben. Hát nagyon remélem:).

Ami viszont kifejezetten pozitívum volt, az a mellékszereplők közül Erica barátnője, Alli és Blake öccse, Heath kapcsolata. Számomra ezerszer izgalmasabb az ő történetük és jóval szívesebben olvasnék róluk, hiszen a kettőjük kapcsolata jóval fájdalmasabb és több buktatóval járhat, mint a kicsit klisés és "úgyis tudom a végét" Blake és Erica kapcsolata. Nem lehetne, hogy ők is kapjanak egy könyvet?:)

A hibáitól eltekintve a történet gyorsan és könnyen olvasható, én egy ráérős reggelemen pár óra alatt olvastam ki a könyvet. Nem kell sokat gondolkodni rajta, kikapcsolódásnak tökéletes, aki szereti az ilyesfajta romantikus, erotikus regényeket, azoknak biztosan tetszeni fog. Az első rész vége számomra nem kifejezetten függővég, de ettől függetlenül kíváncsian várom a következő részt - nem titok, leginkább Heath és Alli miatt:).

Borító: előrevetíti a történet "fülledtségét"
 
Kedvenc karakter: Erica a történet elején, utána pedig Blake, bár Blake-ről szerettem volna többet megtudni és persze Alli és Heath

Szárnyalás: nagyon kíváncsivá tett Alli és Heath története, velük mi fog történni 

Mélyrepülés: a túl sok klisé 

Érzelmi mérce: forró, nagyon forró, még annál is forróbb jelenetekkel van teletűzdelve, úgyhogy mindenképpen csak 16 éven felülieknek ajánlom a történetet!! 

Értékelés:


Nyereményjáték:
Mivel a Harwired - Rád kattanva 1. című könyvben a hackereké a főszerep, így a nyereményjátékot is e téma köré építettük fel, ezzel is ráhangolva mindenkit a témára. :) Ismert hackerek válnak nap, mint nap népszerűvé a való életben is, de valljuk be a filmekben, sorozatokban is általában a kedvenceink, hiszen vagy vicces kockák, vagy rejtélyesek és kicsit veszélyesek. Így érthető, hogy ők azok, akik felkeltik az érdeklődésünk a legtöbb esetben, különc viselkedésükkel.
A Libri könyvkiadónak köszönhetően a szerencsések meg is nyerhetik a könyv egyik példányát. Nincs más dolgotok, mint felismerni a turné állomásokon a képeken szereplő filmes karaktereket, esetleg a valós hackereket, és beírni a megfelelő helyre a karakter nevét.
Jól figyeljetek! A helyes megfejtés a karakterek filmes neve, nem a valódi. Tehát nem a színész nevét kell beírni a megfelelő helyre, hanem a karakterének a nevét.

 

A blogturné további állomásai: 
Október 22 - Kristina blogja
Október 24 - Angelika blogja
Október 26 - Kelly Lupi olvas
Október 28 - CBooks
Október 30 - Deszy könyvajánlója
November 1 - Insane Life
November 3 - Könyvszeretet  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók