KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. november 20., péntek

Lisa De Jong: When It Rains - Amikor esik...


Hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző Kiadónál Lisa de Jong: When It Rains - Amikor esik… című regénye. Embert próbáló fizikai és lelki megpróbáltatásokról szól a történet, amit elsősorban a jelenkori romantikus műfaj kedvelőinek ajánlunk. A Blogturné Klub hat állomáson keresztül mutatja be a történetet, és a játékunk kapcsán három szerencsés nyertes örülheti a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott nyereménykönyveknek.

Könyvmolyképző Kiadó 2015. dec. 11.
368 oldal

Fordította: Palásthy Ágnes
Goodreads: 4,32
Besorolás: romantikus, realista

Ő volt az első szerelmem, még mielőtt összeomlott az életem.
És ő most többet akar, amit én nem tudok megadni neki. Minden megváltozott. Bárcsak elmondhatnám neki, miért… de képtelen vagyok. Senkinek nem mondtam el.
Csak akkor ébredtem rá, mennyire szükségem van rá, amikor elment a főiskolára, és én teljesen magamra maradtam.
Aztán egy nap belovagolt a városba Asher Hunt, azzal a sötét, varázslatos tekintetével és a pimasz mosolyával. Őt nem érdekelte, ki voltam azelőtt, egyszerűen csak életet lehelt abba, ami megmaradt belőlem. Sokan figyelmeztettek, hogy tartsam tőle távol magam, de ő segített elfeledni a fájdalmat, ami oly hosszú ideje fogva tartott. Nem hittem, hogy ez lehetséges, mielőtt ő besétált az életembe.
Megsebeztek.
Megmentettek.
És reményre leltem.
Sokáig azt hittem, hogy azon a bizonyos éjszakán végleg leíródott az életem, de aztán rájöttem, az csak egy új kezdet volt. Míg egy titok fenekestől fel nem forgatta a világomat…
Újra.

Ez a könyv olyan témákat dolgoz fel, amikről nagyon nehéz spoiler mentesen írni, vegyétek figyelembe a bejegyzés olvasásakor. Történik valami borzalmas dolog a főszereplő lánnyal, ami minden nő rémálma, ami sokkal többször megtörténik, mint amennyit a statisztikák mutatnak. Miért van ez így? Fenyegetettség, önvád és szégyenérzet miatt az áldozatok nem beszélnek erről, pedig ez bűncselekménynek számít a világ minden egyes pontján.
Kate eddig normális életet élt, voltak barátai, eljárt szórakozni, de a legtöbb időt a szomszéd sráccal, Beau-val töltötte, akivel öt éves koruk óta elválaszthatatlanok. Egy éjszaka alatt megváltozott minden, Kate magába fordult és immár két éve nem hajlandó előbújni a csigaházából, csakis Beau az, akivel hajlandó egyáltalán beszélgetni, és most eljött a búcsú ideje, a fiú főiskolára megy. Egy ideje Kate tisztában van vele, mit érez iránta Beau, de nyíltan viszonozni nem tudja.
Kate a helyi étkezdében vállal felszolgálói állást, csendes hétköznapokra vágyik, időre, hogy eldönthesse, még maradjon, vagy nekivágjon ő is a továbbtanulásnak. Egy reggel azonban minden megváltozik, új vendég lép be az ajtón és az a bizonyos szikra fellobban közöttük. Asher mindent megváltoztat, azonnal látja, hogy valami nagyon nincs rendben a lánnyal, és szép lassan a bizalmába férkőzik. Nem menne ez olyan könnyen, de Kate is valami hasonlót vél felfedezni Asher személyiségében. Valami titkot, amit nagyon szeretne megtudni.

A szerző nem sok időt veszteget a cselekmény bevezetésével, az olvasó rögtön szembesül már a prológusban a grafikusan ábrázolt jelenettel, ami meghatározza Kate további sorsát. A lány meséli el a történetet, csak időnként egy-egy fejezet erejéig láthatunk bele a két fiú fejébe is, ami nagyon dicséretes a szerzőtől, nekem fontos a minél bővebb perspektíva. Kate karaktere erősen depressziós, ez a történtek miatt nem hihetetlen, azonban a környezetét nagyon hibáztatom. Főleg az édesanyjának kellett volna észrevenni a jeleket. Azt is tökéletesen értettem, hogy Kate számára Asher azért is lehetett álompasi, mert a nulláról indulhatott, nem ismerte a depresszió előtti időkből. Képes volt tégláról téglára lebontani a falat, amit Kate maga köré emelt. De itt még nem ér véget a történet. Kate legsötétebb félelmei valósággá válnak, és újra az örvény közepébe kerül.
Miért nem kap tőlem mégsem magasabb pontszámot ez a történet, holott az egekig magasztalják a szerző tehetségét, ahogy az érzelmek hullámvasútján dobálja az olvasót? Két oka van. Az egyik a túlírtság. Kate belső monológjai állandóan ismétlődtek, és nagyon soknak éreztem ezt az önsajnálatot és önvádat. Nem azt mondom, hogy nem volt indokolt, hanem azt, hogy nekem ez túl sok. Asher kapcsán megjegyezném, hogy az első pillanattól imádtam, nagyon szerethető karaktert hozott életre a szerző, ez a srác összetörte a szívem apró darabokra. Az amin átment, valóban az egyik legemlékezetesebb karakterré teszi az olvasmányaimban, olyan érzelmeket váltott ki, amik lezúztak, és őszintén meg kell mondanom, ez is túl sok volt. Nekem sok.
A másik szálka a szememben a túlírtságon kívül a szerelmi háromszög kezelése. Mert itt van is meg nem is. Kate egyáltalán nem volt szimpatikus ebben a szeretlek is meg nem is, meg nem eléggé játékban. Nem volt őszinte, gyakran éreztem, hogy kifogásokat keres Beau-val kapcsolatban, holott 100x kijelenti, hogy ő a mindene, az egyetlen a világban, aki megérti, akire számíthat. Sokkal inkább éreztem Beau-t lelki társának, mint Ashert.
Összességében úgy érzem, sokan fogjátok szeretni ezt a történetet, akkor is, ha az elvárt "szívszorítóan érzelmes, de reményteli" jellemző helyett nekem inkább az "elsöprően tragikus" jut eszembe, ami nem rossz, de nem is ugyanaz.

Borító: Tetszik, nagyon kifejező.


Kedvenc karakter: Asher

Szárnyalás: Imádtam Asher üzeneteit.

Mélyrepülés: Hiányoltam Drew hivatalos büntetését, de legalább valami bosszút ellene.

Érzéki mérce: Asher ezt a területet is uralta, annyira édes volt, imádnivaló.

Értékelés:
Ha megtetszett, ITT MEGRENDELHETED

BELEOLVASÓ


Játék:

Amikor esik…. nos, a romantikához még az eső is illik! Kedvenc filmjeinkből válogattunk a játékunkhoz, csupa esős jelenetet. Nincs már dolgotok, mint a rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni az adott állomáson felismert film címét. Sok szerencsét!Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

Résztvevő blogok:

11.20 Kelly és Lupi olvas
11.22 Angelika blogja
11.24 Media Addict
11.26 Deszy könyvajánlója
11.28 CBooks
11.30 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók