KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. november 18., szerda

Colleen Hoover: Finding Cinderella - Helló, Hamupipőke (Hopeless #2,5)


A Reménytelen és a Reményvesztett szereplői még egyszer, utoljára visszatérnek! Sky és Holder történetét már megismerhettük - mindkét szemszögből. Most azonban eljött az ideje, hogy megtudjuk, mi történt a legjobb barátaikkal, Sixszel és Daniellel. Vajon vannak sorsszerű találkozások? Várhat rájuk is happy end, vagy a múlt mindent összekuszál?

November 12-e és 19-e tartsatok a Blogturné Klubbal, hogy megtudjátok, hogy tetszett nekünk ez a különleges kötet! És ha ügyesen keresgélitek a Hamupipőkéket, még a három nyereménykönyv egyike is a Tiétek lehet!

Könyvmolyképző, 2015
160 oldal
Fordította: Sándor Alexandra Valéria
Goodreads: 4,36
Besorolás: realista, romantikus, NA

Egy véletlen találkozás a sötétben pont elég ahhoz, hogy a tizennyolc éves Daniel és a véletlenül belé botló lány szerelmet valljon egymásnak. A románc azonban feltételekhez kötött: megállapodnak, hogy csupán egy órán át tart, és csak úgy tesznek, mintha.
A hatvan perc elteltével a lány éppúgy válik köddé, mint Hamupipőke. Daniel pedig igyekszik meggyőzni magát arról, hogy a történtek csak azért látszottak tökéletesnek, mert eljátszották az egészet. Ilyen csak a tündérmesékben szokott történni, ugye.
Egy évvel és egy boldogtalan kapcsolattal később viszont már kénytelen hinni benne, hogy létezik szerelem első látásra – hiszen találkozik Six-szel, a furcsa nevű lánnyal, akinek még furcsább a személyisége. Daniel számára sajnos az igaz szerelem megtalálása nem jelent egyet a happy enddel. Sőt, talán távolabb is visz tőle.
A múlt elképesztően sötét titka vajon képes-e árnyékot vetni Daniel és Six egyetlen esélyére, hogy megmentői legyenek?

Előre leszögezem, hogy a Hopeless mind a mai napig az egyik kedvenc regényem, bármikor újra tudom olvasni, annyira szeretem, így nem volt kétséges, hogy a kiegészítő kötetére is azonnal ugrom.

A történet két főhőse Daniel - Holder legjobb barátja és Six - Sky legjobb barátnője. Már a Hopeless-ben felfigyeltem mind a kettőjükre és nagyon-nagyon szerettem volna olvasni róluk többet is. Ez a kisregény? Hosszabb novella? Pedig teljes mértékben róluk szól.

Forrás
Daniel minden nap az ötödik órájukat (lyukasóra) a takarítószekrényben tölti, ám egy nap a sötétben egy lány csatlakozik hozzá sírva. Daniel megvígasztalja, majd napokkal később a lány újra meglátogatja. Ekkor eltöltenek egy kellemes órácskát együtt:), majd a lány eltűnik, Daniel hiába várja újra.
Eltelik egy év, a fiú találkozik Sky-jal és Holderrel és ekkor megismeri Sky legjobb barátnőjét, Sixet. Azonnal vonzalom támad köztük, pedig a lány tiltott gyümölcs Daniel számára, hiszen Holder kerek perec kiköti, hogy a fiú nem hajthat rá és nem teheti tönkre Sky legjobb barátnőjét.. De az érzelmeknek persze nem lehet gátat szabni:).

Az alapgondolat nagyon-nagyon tetszett, a két főszereplő kiválasztása pedig még jobban. Ami viszont kevésbé, az az, hogy mindezt az írónő egy novellába nyomorította össze. Én személy szerint jobban örültem volna, ha valami hasonló hosszúságú regény kerekedik ebből a történetből, mint a Hopeless. Hiszen téma volt bőven, a szereplők pedig megérdemelték volna jobban, hogy kidolgozottabb háttértörténetet kapjanak. Danielnek még csak-csak volt valami, hiszen az ő szemszögéből kaptuk az egész sztorit - hozzátenném, hogy egyszerűen imádtam a fiús, szarkasztikus stílusát, de Sixről nem túl sokat tudtunk meg, szinte csak annyit, amennyit a fiúnak elárult magáról és amit a közös jelenetek alapján megtapasztaltunk.
A szerelmi szál is többet érdemelt volna szerintem. Az írónő tökéletesen képes megírni egy szerelmi szálat, erre jó pár példát olvashattunk és ezt szerettem benne például a Hopelessnél is. Itt viszont a novella rövidsége miatt a szerelmi szál is elég instant, én pedig hiányoltam belőle picit több fokozatosságot.
Amit viszont nagyon szerettem, az, hogy mellékszereplőként visszatértek a nagy kedvenceink, hiszen még mindig imádok Holderről és Sky-ról olvasni! Most fordult a kocka, hiszen a Hopelessnél Daniel és Six voltak a támogató barátok, most viszont Holderről és Skyról mondhattam el ugyanezt. Nagyon-nagyon szerettem azt is, amikor ezek négyen együtt bandáztak:).
És ha már Hooverről beszélünk, akkor nem maradhat el a szokásos csavar sem a történetben. Ami itt számomra sajnos csalódás volt, erőltetettnek tűnt és a szereplőink se tudtak vele igazán mit kezdeni. Persze, okozott konfliktushelyzetet, de pont, talán a novella rövidsége miatt számomra túlságosan lazán ugrottak át rajta. Én ebből nagyobb bonyodalmat csináltam volna, az tuti:).
A sok morgásomtól függetlenül azért nagyon tetszett a regény, csak hát lehetett volna egy picit hosszabb lélegzetű és annyira kidolgozott, mint amennyire megszoktam már az írónőtől...
És hogy kinek ajánlom? Colleen Hoover és Hopeless rajongóknak mindenféleképpen, nekik kötelező darab, de bárki másnak is, aki szereti a romantikus történeteket, kevés csavarral és nagyon szerethető főhősökkel.

Borító: Illik a történethez, tetszik.

Kedvenc karakter: Six, Daniel, Sky és Holder

Szárnyalás: a novella alapötlete

Mélyrepülés: a "csavar"

Érzelmi mérce: new adult könyv annak minden érzelmi összetevőjével

Értékelés:

A képre kattintva beleolvashattok:

http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7101_finding_cinderella.pdf


Nyereményjáték:
Hamupipőke története az évek során annyi feldolgozást megélt, hogy ember legyen a talpán, aki számon tudja tartani őket.
Mindenesetre ha már ez a becenév jutott a rejtélyes lánynak a könyvünkből, ássuk bele magunkat egy kicsit mi is!
A blogturné minden állomásán találtok egy képet valamilyen Hamupipőke-feldolgozásból - lehet modern verzió, zenés vagy animációs, film vagy tévésorozat, a lényeg, hogy mind a Hamupipőke mesének köszönheti a létezését!
A Rafflecopter doboz soraiban a film címét várjuk tőletek. Természetesen elfogadjuk a magyar és az angol címeket is.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseket e-mailben értesítjük, onnantól kezdve 72 órán belül várjuk a jelentkezésüket, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.  
 


A blogturné további állomásai:
November 12 - Kristina blogja
November 13 - Dreamworld
November 14 - CBooks
November 15 - Deszy könyvajánlója
November 16 - Angelika blogja
November 17 - MFKata gondolatai
November 18 - Kelly Lupi olvas
November 19 - Media Addict

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók