KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. november 25., szerda

Mia Sheridan: Leo


Napokon belül megjelenik a Könyvmolyképző Kiadónál egy sokak által várt történet, Mia Sheridan: Leo című regénye. A Blogturné Klub nyolc bloggere veszt részt ennek a gyönyörű, romantikus regénynek a turnéján, aminek érdemes követni az állomásait, mert játékunk helyes megfejtői között három példányt sorsolunk ki a kiadó felajánlásában.

Könyvmolyképző Kiadó - Rubin pöttyös 2015.
256 oldal
Fordította: Margittay
Goodreads: 4,10
Besorolás: New adult, romantikus, realista

Evie és Leo állami gondozott gyerekként találkoztak, és barátság szövődött közöttük. Az évek alatt kapcsolatuk szerelemmé mélyült, és megfogadták, ha Evie 18 éves lesz, együtt kezdik el felnőtt életüket.
Amikor Leót váratlanul örökbe fogadják, és el kell költöznie, megígéri Evie-nek, hogy keresni fogja, és néhány éven belül visszajön érte. A lány azonban nem hall felőle. Nyolc évvel később, történetünk idején Evie már nehéz körülményei ellenére is kialakította az életét. Van munkája. Vannak barátai. Elégedett. Ekkor egyszer csak feltűnik az életében egy férfi, aki azt állítja, hogy a lány rég eltűnt szerelme, Leo küldte, hogy kutassa fel őt. Tagadhatatlanul vibrál közöttük a levegő. De vajon megbízhat-e Evie a vonzó idegenben? Vagy lehet, hogy az titkol valamit a Leóhoz fűződő kapcsolatáról és a srác sok évvel azelőtti eltűnéséről?

Régóta vágytam rá, hogy végre felfedezze egy magyar kiadó is Mia Sheridant, mert a regényei rendkívül népszerűek a romantikus műfajt szerető olvasók körében, minden eddig megjelent írása jóval 4 csillag feletti átlagú a Goodreads-en. Nagy örömömre a Könyvmolyképző Kiadó méltónak találta megjelentetni a Rubin pöttyös sorozat részeként,  reménnyel telve várom a sorozat újabb darabjait!
A fülszöveg jól megfogalmazza az előzményeket, a két fiatal néhány évet tölt együtt az árvaházban, ahol lassan barátságuk szerelemmé alakul az évek során. Evie 14, Leo 15 éves, amikor el kell válniuk egymástól, mert a fút örökbe fogadják, ráadásul több ezer kilométerre költözik. Az utolsó este Leo megcsókolja a lányt, és megfogadja neki, hogy amikor 18 éves lesz, eljön érte és végre együtt lehetnek mások beleszólása nélkül. De Leo soha többé nem jelentkezik. Telnek az évek, mára már Evie 22 éves, két állása is van, nyugodt életet él, munka után pedig pici otthona várja és az olvasnivalói. Ebbe a kissé langyos egyhangúságba toppan be Jake, aki egy ideje követi a lányt, míg Evie megelégeli és elé nem áll,  rákérdezve mit is akar tőle. Kiderül, Jake osztálytársa volt Leo-nak, akit tavaly autóbaleset ért, és megkérte őt, hogy kutassa fel a lányt.

Nagyon tetszett  a történet felépítése, nálam remekül beválik, ha a szerző több idősíkot is megjelenít, szeretem a visszaemlékezős jeleneteket. A nyugodtabb Evie és a lázadó típusú Leo nagyon édes párost alkottak a múltban, abszolút bele tudtam élni magam a helyzetükbe, milyen is egy ilyen fiatal tini szerelem egy olyan közegben, ahol tíz körömmel ragaszkodnak egymáshoz a család nélküli gyerekek. Komolyan vettek minden egyes szót, ígéretet, amit egymásnak mondtak, így Evie csalódottsága óriási,  miután egyetlen levél, telefon, semmi de semmi életjel nem érkezik Leo-tól. Hiába kutatja az internetet, az újságokat, nem talál semmi nyomot, amin elindulhatna. Marad a csendes várakozás, majd beletörődés. Pedig Evie többet érdemelne, végre egy hősnő, akit egyetlen egyszer sem éreztem, hogy valamit rosszul csinálna, szimpatikus volt az első pillanattól. Kedves az emberekhez, együttérző, barátságos, segít a rászorulókon, akkor is, ha csupán egy kis beszélgetés, pár jó szó jelenti a segítséget. Jake ellenben nem volt azonnal a szívem csücske. A gyerekkori Leo-t imádtam, és ez annyira meghatározó volt, hogy nem akartam csak úgy rögtön elfogadni Jake-et, hiába volt szívdöglesztő, kedves, figyelmes, valahogy nem indult tiszta lappal a leskelődős dolog miatt.
Ez a távolságtartás részemről beigazolódni látszott sok - sok részletnél, vajon milyen kapcsolatban állt ő valójában Leo-val, miért vannak más nők az életében, ha ezerrel hajt Evie-re, ráadásul őszintének tűnő vonzalommal?
A szerző minden kérdésre válaszol, és az olvasó megkapja a magyarázatokat egy nagy csavar kíséretében. Őszintén szólva nem lepett meg a dolog egyik része, az viszont igen, hogy valójában mi volt az oka Leo hallgatásának. Ez a rész fájdalmas és megrendítő.
Összességében nagyon élveztem a történetet, a szerzőnek ez volt a debütáló regénye, mégsem az íráskészségben találtam hibát. Nagyon fogjátok szeretni ezt a történetet és rengeteg öt pontos értékelés születik majd. Én nem tudom megbocsátani Jake hazugságait. Nem tudtam bízni benne és a végén napvilágra került indokai után sem tudtam elfelejteni, milyen fura módon akarta Evie-t megvezetni.
Ettől függetlenül ez egy nagyon jó történet, ami szórakoztató és elgondolkodtató is egyben, szívből ajánlom minden romantikus lelkű olvasónak.

Borító: Nagyon tetszik a borító.  

Kedvenc karakter: Leo

Szárnyalás:   Imádtam Evie és Leo első csókjelenetét, ami  nagyon romantikusra sikerült.
 
Mélyrepülés: Jake hazugságai.

Érzéki mérce: Nem véletlenül került a rubin pöttyös könyvek közé a történet. Az erotikus jelenetek határozottan felnőtteknek szólnak. Legalább 16+

Értékelés:

Blogturné extraként megmutatom, hogyan képzelem el a szereplőket:



BELEOLVASÓ               MEGRENDELÉS


Játék

Evie szereti változatosan sminkelni magát, ez adta az ötletet a játékunkhoz.
Minden állomáson láthattok egy-egy képet, amely bizonyos típusú sminket mutat. A kiemelt betűk összeolvasásával megfejthetitek a smink típusát. Figyelem! A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő levelünkre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!

a Rafflecopter giveaway

A blogturné állomásai:
11.15. - Dreamworld
11.17. - Deszy könyvajánlója
11.19. - Kristina blogja
11.21. - Angelika blogja
11.23. - MFKata gondolatai
11.25. - Kelly & Lupi olvas
11.27. - Media Addict
11.29. - CBooks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók