KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. december 9., szerda

Bessenyei Gábor: A jövő harcosai (Az Olimposz legyőzése #1)


Ismerd meg A jövő harcosait! Bessenyei Gábor debütáló regénye az ókorba kalauzol minket, ahol a görög isteneket és a világot kell megmentenie három mindenre elszánt tinédzsernek. Vicces, szórakoztató és elgondolkodtató regény, nem csak Percy Jackson fanoknak ajánlott!

Tarts velünk a blogturnén, éld át velünk az élményt, és ne felejts el játszani, hogy a tiéd lehessen a három nyereménykönyv egyike!
Könyvmolyképző, 2015
424 oldal
Besorolás: middle grade, fantasy

Marcell, Erik és Adria meghökkentő dolgot lát: valaki lezuhan az égből.
Ráadásul túléli.
Amikor az aszfaltba krátert ütő, füstölgő testet figyelik, még nem sejtik, hogy hamarosan belekeverednek egy múltbéli összeesküvésbe és a rég elfeledett görög istenek hatalmi viaskodásába.
Valaki azt akarja, hogy az Olimposz isteneinek korszaka soha ne múljon el. És soha ne szülessen meg a jövő.
Marcell és Adria, a folyton akadékoskodó Erikkel különös, lebilincselő kalandra indulnak. Visszautaznak az időben, hogy leleplezzék az áruló istent, és megtalálják a jelenből ellopott tárgyat, ami nélkül a pusztító terv nem valósulhat meg.
Társukul szegődik egy örökké vérre szomjazó halálistennő, miközben állniuk kell a többi isten segítőkésznek tűnő rohamát is.
De megbízhatnak-e bármelyikükben? Vagy épp az árulót engedik közel magukhoz? Ki merné megvádolni Arészt, Athénét, Héphaisztoszt, Hermészt, Poszeidónt, vagy épp Zeuszt?
Mit ér a barátság? Hol kezdődik a bátorság?
Egyetlen esélyük, ha megkezdik a nyomozást az összezuhanó időben, és az élővé vált görög mítoszokból összerakják a mozaik darabkáit.
És kezdetét veszi az istenvadászat… 


A görög főistenek
Őszinte leszek, nem terveztem middle grade könyvet olvasni, mert engem valahogy az idősebb korosztály jobban vonz. De megláttam a könyv fülszövegét és úgy éreztem, hogy ezzel a regénnyel mégis kivételt teszek.
Görög mitológia. Hogy én ezt hogy szerettem az iskolában! És sajnos milyen régóta nem "tartjuk már a kapcsolatot". De köszönhetően Bessenyei Gábornak, újra a világukban lehettem és nem is akárkikkel, hanem három mai korabeli gyerekkel, akiket arra választottak ki, hogy mentsék meg a görög isteneket és amúgy a világot is:).
Nem tudom, hogy mit szerettem jobban. Magát a történetet vagy azt, hogy újra a görög mitológiában lehettem vagy pedig a három srácot, akiknél evilágibbakat nehezen találhattam volna. Két fiú és egy lány - ez volt a kis csapat felállása. Az író tökéletesen fogta meg a karakterüket, azt a kort, amikor kalandvágyóak, elég "pimaszak" és talán még nem eléggé tanultak? ahhoz, hogy akár egy főistent is "letegezzenek" és hogy bárkivel és bármivel szembeszálljanak:).
A három gyerek persze nem jutott volna nagyon messzire a koruk és a tapasztalatlanságuk miatt sem, ha nem állnak melléjük segítők. Egyrészt ott volt Klothó, egy Moira, a Sors istennőinek az egyike, a másik pedig Kéer, a nagyszájú, hatalmas mellénnyel rendelkező, nagyon szarkasztikus és imádnivaló halálistennő. Egyszerűen nem tudtam betelni vele, ahogy kommentálta a dolgokat, ahogy bár szegényke nem volt egy szépség, de mégis, Herkulesbe azonnal belezúgott és próbálta behálózni és ahogy talán ő járta be a legnagyobb utat, hiszen a kegyetlen és vérszívó halálistennő a történet végére a srácok egyik legnagyobb segítője lett és talán meg merem kockáztatni azt is, hogy a barátjuk is.
A srácokra visszatérve. Az író nagyon ötletesen próbált bennünket bevezetni a mitológiába azzal, hogy a három gyerek még vajmi keveset tudott róluk, így hol Kéer, hol Klothó, hol pedig maguk az istenek mesélték el nekik a történetüket. Így szinte észre se vettük, de majdnem egy fél történelemkönyvet átvettünk érdekes, lebilincselő módon. Én pedig rettentően irigykedtem, mert ki ne szeretne a görög istenekkel találkozni, beszélni velük és esetleg az ő szájukból hallani a történeteiket?
Kéer, ahogy én elképzeltem
És persze ott vannak az istenek és az a korszak, amikor az emberek még hittek bennük és velük együtt éltek. Tetszett, ahogy a jövőből érkezett srácokat fogadták az emberek és az még inkább, ahogy az istenek. Persze azok most sem hazudtolták meg önmagukat, mert minden isten a maga furmányos módján próbálta átverni a védelmüket és a segítségükkel lekenyerezni őket. A főhőseink pedig hiába "harcosok", hiába érkeztek a mi korunkból, azért mégiscsak gyerekek, így jó pár izgalmas helyzetbe kerültek a tapasztalatlanságuk miatt.
És a történet? Nekem az eleje picit lassan indult be, nagyon sokat időztek először Klothóval és a Kéerrel, mire végre nekiindultak, hogy a küldetésüket beteljesítsék. De onnantól kezdve, ahogy átjutottak a másik korszakba, onnantól aztán letehetetlen volt a könyv. Komolyan úgy éreztem magam, mintha egy felnőtt krimit olvasnék, mindenki gyanús volt, rettentő gyanús, egyedül egy dologban voltam biztos - hogy aki a leggyanúsabb, az biztos ártatlan:). Persze pár tippem volt az áruló kilétére, nem is jártam rossz nyomon, hiszen a történet végig tele van apró utalásokkal és jelekkel, amiket szépen lassan összerakva azért rá lehet jönni, hogy ki a hunyó:), de akkor is végig körömlerágva izgultam a hőseinkért és hogy időben kiderüljön, hogy ki is a főgonosz. 
És a történet vége? Bizonyos szempontból mondhatnám úgy is, hogy egy egyedülálló könyvként is olvasható a regény. DE. Apró utalások és le nem zárt szálakkal van tele a vége (és persze a könyv címéből is látszik, hogy ez sorozatnak készült), így örömmel és kíváncsian várom a következő részt, mert Bessenyei Gábor bebizonyította nekem, hogy igenis van olyan middle grade könyv, ami számomra is izgalmas és szórakoztató lehet!

Borító: A karakterek jók rajta és úgy unblock az egész se lenne rossz, de nekem az a fekete gólem középen, ami uralja az egészet sokat ront rajta:(.

Kedvenc karakter: Kéer, a halálistennő

Szárnyalás: a mitológia

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce:

Értékelés:

Nyereményjáték:
Ugye te sem felejtetted el a görög isteneket? A regény világában már alig emlékeznek rájuk… Bízunk benne, hogy ez nálunk nincs így! Pár szóval bemutatjuk nektek a görög isteneket, és ti írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába, akiről szó van!

A kiadó sajnos csak magyarországi címre postáz. A győztest e-mailben értesítjük, amire 72 órán belül választ várunk, különben sajnos újra kell sorsolnunk.

A görög és a római mitológiában is a háború istene. Nem tartozik a jóságos istenek közé, inkább vérengző és féktelen. A harcokban kiszámíthatatlan, hol egyik felet támogatta, hol a másikat, lényeg, hogy folyjon a vér. Zeusz és Héra gyermeke.



A blogturné további állomásai:
December 4 - Meddia-Addict.hu
December 9 - Kelly Lupi olvas
December 23 - Deszy könyvajánlója
December 30 - Fummie Bibiliotheca
Január 6 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók