KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. december 11., péntek

Anna Banks: Triton (Szirénia öröksége #2)



A Maxim Könyvkiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Anna Banks: Triton című regénye, a Szirénia öröksége trilógia második része. Ennek örömére a Blogturné Klub öt bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Emma és Galén szárazföldön és óceánokon átívelő történetének folytatását, melyben a szív és a sors ádáz harcot vív egymással!
2015. december 9-től naponta egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Maxim Könyvkiadó 2015. december 10
272 oldal
Fordította: Komáromy Rudolf
Goodreads: 4,03
Besorolás: fantasy, szirének

Emma nemrég csöppent bele a szirének világába, amely nemcsak váratlan fordulatokat tartogat a számára, hanem szerelmet is. Galén, a tengeri herceg az első pillanattól kezdve rabul ejti. De amikor Emma végre megbékél vele, hogy különleges képessége a szirénekhez köti, egy titok újra megrengeti a világát: édesanyja egy réges-régen eltűnt hercegnő a Poszeidón-házból. Ez a tény megkérdőjelezi Emma egész eddigi életét. Félvérként az emberek különcnek és bogarasnak tartják, a szirének között pedig utálat tárgya. Ha ez még nem lenne elég gond, édesanyja feltűnése a szirének világában egymás ellen fordítja a két királyságot, Poszeidónt és Tritont. Vajon Emmának most mit kellene tennie? Eldöntheti, hogy teljesíti Galén kérését, és távol tartja magát a tengeri világ problémáitól. Vagy kockára tesz mindent, fölfedi kilétét és különleges tehetségét, hogy olyanok életét mentse meg, akiket nem is ismer. Vajon hátat fordít-e Emma eddigi szárazföldi életének, hogy a víz alatt tanyázó sziréneknek segítsen? Hová köti a szíve és a sorsa?

Nagyon sokan vártuk már a sorozat folytatását, gyakorlatilag ez az egyetlen szirénes sorozat jelenleg, pedig nagy a rajongótábora a víz alatti lényeknek, végre egy év elteltével itt a második rész.
Megérte várni, mert engem újra elbűvölt ez a világ, a szerző továbbra is tudta hozni az első részben megismert mitológiára alapuló történet hangulatát. Újra Emma meséli a történetet E/1 szemszögből, ami Galén E/3-as fejezeteivel váltakozik. Míg az első részben a karakterekkel ismerkedtünk főleg, és a világfelépítést részletezte a szerző, ebben a regényben már a cselekményen van a hangsúly, rengeteg esemény történik, és ezeknek túlnyomó többsége a víz alatt zajlik, amit nagy lelkesedéssel olvastam.
Az derült ki az első rész végén, hogy Emma anyukája azonos a sok éve eltűnt Poszeidón hercegnővel, Náliával, és ez bizony alapjában megrengeti a szirének világát. Teljesen természetes, hogy miután találkozik régi szerelmével Grom-al, azonnal fellángol közöttük a régi szerelem. Ezzel több gond is akad, egyrészt Grom most házasodott épp, másrészt Emma nem repes a boldogságtól, hogy az anyukája magára hagyja, akármennyi időre is. De a helyzetet tisztázni kell, ezért Emmát Rainára bízva a csapat elindul az óceán mélyére. Persze beindulnak a hatalmi harcok, az intrikák, Emma és Raina sem bírnak magukkal a szárazföldön, egyszóval kezdődik a móka, ami bizony többnyire nem vidám mese.

Emma fejlődése nagyon mutatós, tetszett, hogy képes megbirkózni a tehetségével. Félelmetes olvasni az erejéről, ahogy irányítani tudja a tenger lényeit, de mindig kedvesen, odafigyelve a részletekre is. Emma lojális az emberekhez és a szirénekhez egyaránt, képtelen lenne bármelyik fajt bántani, minden ízében félvér, bár ezért eleinte nem kedvelik, persze a királyi családot kivéve. A párosuk Galénnal még mindig cukifaktor felső osztálya, bár ebben a részben néhány csóknál többre nem jutnak, mert ugye Galén egy úri szirén, tiltják a szabályok a "párosodás" nélküli kapcsolatot. De ők türelmesek, az olvasók már nem annyira. De Galén kinyilatkozása annyira édes volt!
Raina a titkos favoritom a sorozatban és nagyon szeretem az indulatos természetét, és tartogat is meglepetéseket ebben a részben. Tóraf szintúgy meglepő, eléggé félelmetes módon, néhány alkalommal megingott a bizalmam egy kicsit.
Nagyon érdekes volt a történet végén a nagyjelenet, mert a szerző beletett egy olyan elemet, amit nem igazán értettem, nem tudom eldönteni mi értelme volt. Nem volt ugyanis olyan vidám az egész regény, ami miatt ellensúlyozni kellett volna a cselekményt.
Összességében sokkal jobb volt a regény, mint amit egy második résztől vártam, ráadásul nincs az a kimondott függővég, amitől tépném a hajam. Ez nem azt jelenti, hogy nem várom a harmadik részt epedve, remélem 2016 első felében megörvendeztet vele a kiadó!

Borító:   Nagyon szép eredeti, imádom.
 
Kedvenc karakter: Galén

Szárnyalás: A kis szirénlány megmentése

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce:  A young adult határain belül marad, 14+.

Értékelés:

HA MEGTETSZETT  ITT  MEGRENDELHETED

Extraként egy kis hangulatkeltés, forrás: Pinterest

Nyereményjáték

Mostani játékunk a történet címét is képező Triton mitológiai figurája körül forog. Minden állomáson találtok egy vele kapcsolatos kérdést, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a helyes válaszokat beírni a Rafflecopter megfelelő soraiba Ha ezt az összes állomáson megtettétek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott regény három példányának egyikét.
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz! Valamint, ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, új nyertest sorsolunk!
 2. kérdés: Trtion miként adja ki parancsait a vizeknek?
a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai
12/09 MFKata gondolatai
12/10 Kelly & Lupi olvas
12/11 Deszy könyvajánlója
12/12 CBooks
12/13 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók